مهاجرت به کشور ایسلند

قوانین ایسلند

قوانین ایسلند

قوانین ایسلند و نظام حقوقی این کشور به شدت تحت تأثیر سیستم های سایر کشورهای شمال اروپا، به ویژه دانمارک است. سیستم های حقوقی شمال اروپا چندین ویژگی مشترک با سیستم های حقوقی قاره اروپا دارند. با این وجود، سیستم های حقوقی کشورهای شمال اروپا ویژگی های متفاوتی را ایجاد کرده اند. ایسلند یک جمهوری با دولت پارلمانی است. رئیس جمهور، اعضای پارلمان به نام آلتنگی و مقامات محلی در انتخابات عمومی که هر 4سال یکبار برگزار می شود، انتخاب می شوند. آلتنگی که در سال 930 میلادی تأسیس شد، بیش از سه قرن پس از استقرار، یکی از عناصر اصلی وجود ایسلند به عنوان یک کشور مستقل بود. با این حال، در سال 1262-1264 ایسلند تحت اختیار سلطنت نروژ قرار گرفت و در اواخر قرن 14، ایسلند تحت کنترل دانمارک قرار گرفت.

ایسلند تا قرن 20 تحت حکومت دانمارک باقی ماند. در سال 1903 این کشور حاکمیت داخلی و دولت پارلمانی را دریافت کرد و در سال 1918 قانون اتحادیه ایسلند را به یک کشور مستقل تبدیل کرد که تحت سلطنت خود با دانمارک متحد شده بود. این کشور پس از انحلال اتحادیه با دانمارک در سال 1944 استقلال کامل را بدست آورد، قانون اساسی فعلی جمهوری از همان سال است، اگرچه بسیاری از مفاد آن بسیار قدیمی تر است و می توان آن را در سال 1874 با دریافت اولین قانون اساسی این کشور مشاهده کرد. برای شناخت بیشتر قوانین ایسلند همراه همکاران ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت باشید.

آشنایی با ایسلند

ایسلند جزیره ای با مساحت 103000 کیلومتر مربع واقع در پشته میانه آتلانتیک است که 758.000 کیلومتر مربع از اقیانوس اطلس شمالی را در منطقه اقتصادی خود کنترل می کند. این جزیره در حدود سال 874 میلادی آباد شد و پارلمان آن (به آلترینگ ایسلندی) در سال 930 میلادی تأسیس شد. جمهوری ایسلند در سال 1944 تاسیس شد، زمانی که استقلال کامل از دانمارک به دست آمد. جمعیت ایسلند حدود 350،000 نفر است. از این تعداد، 8.9% از ملیت خارجی هستند. امید به زندگی زنان ایسلندی 84 سال و 80 برای مردان است. تقریبا نیمی از جمعیت در پایتخت ریکیاویک و شهرهای همسایه آن در جنوب غربی زندگی می کنند. مناطق مرتفع خالی از سکنه است و بیشتر مراکز جمعیتی در ساحل واقع شده اند.

  • ایسلند دارای منابع آبی و زمین گرمایی گسترده است و بیش از 99% از کل برق در ایسلند از منابع تجدیدپذیر تأمین می شود.
  • زبان ایسلند ایسلندی است و متعلق به گروه اسکاندیناوی زبانهای ژرمنی است.
  • ایسلند شانزدهمین کشور بزرگ ماهیگیری در جهان است. اقتصاد شدیدا به آن صنعت وابسته است.
  • صادرات غذاهای دریایی تقریباً سه چهارم صادرات کالا و تقریباً نیمی از درآمد ارزی را تشکیل می دهد. با این حال تنها 5% از نیروی کار درگیر ماهیگیری و فرآوری ماهی هستند.
  • تولید آلومینیوم همچنین یک کمک مهم در اقتصاد است و در سال 2008 بزرگترین صنعت صادراتی بود که صنعت ماهی را به عنوان دومین صنعت بزرگ صادر کرد.
  • در سال 2011، یک جهش بزرگ در جهانگردی آغاز شد و تا سال 2016 صادرات از جهانگردی به 39% از کل صادرات در ایسلند رسیده بود و در نتیجه جایگزین شیلات به عنوان بزرگترین محصول صادراتی در سال 2017 شد.

درباره قوانین مهاجرت به ایسلند

طبق قوانین این کشور شهروندان کشورهای منطقه اقتصادی اروپا و اتحادیه اروپا برای مهاجرت و اقامت در ایسلند نیازی به اخذ ویزا و مجوز ندارند اما سایر شهروندان برای مهاجرت به ایسلند از طریق یکی از راه های زیر می توانند ویزا دریافت کنند:

  • مهاجرت از راه تحصیل
  • مهاجرت از طریق ازدواج در ایسلند
  • مهاجرت از روش سرمایه گذاری
  • مهاجرت از طریق کار
  • مهاجرت از طرق کارآفرینی در ایسلند

درباره قوانین مهاجرت به ایسلند

منابع حقوقی و قانون اساسی در ایسلند

ایسلند دارای یک سیستم حقوقی قانون مدنی است و بنابراین قانون ایسلند با قانون مکتوب مشخص می شود. منابع عمده حقوق در ایسلند شامل قانون اساسی، قوانین قانونی و اساسنامه های نظارتی است. سایر منابع حقوقی قانون مقدماتی و عرفی هستند. به رسمیت شناختن سنت فرهنگ، قوانین ایسلند را در زمینه های مختلف به میزان قابل توجهی تحت تأثیر قرار می دهد. قانون اساسی بالاترین مقام قانونی ملی را نشان می دهد. ایسلند اولین قانون اساسی خود را در سال 1874 دریافت کرد و قانون اساسی فعلی سال 1944 (قانون شماره 33/1944) را می توان در آن یافت. قانون اساسی از هفت فصل تشکیل شده است که در مجموع 79 ماده دارد:

  • فصل اول وضعیت ایسلند را به عنوان جمهوری با یک دولت پارلمانی و تفکیک 3 شاخه اصلی دولت را ارائه می دهد.
  • فصل دوم انتخاب و اختیارات رئیس جمهور را مشخص می کند.
  • در فصل سوم و چهارم، ترکیب و اختیارات مجلس مشخص شده است.
  • فصل پنجم به سازمان و نقش قوه قضاییه می پردازد.
  • در فصل ششم مقرر شده است كه كلیسای انجیلی لوتری كلیسای ایالتی در ایسلند باشد.
  • فصل هفتم شامل سیزده بند از حقوق بشر، از جمله حق برخورد برابر، آزادی از دخالت در حریم خصوصی و حق آزادی عقیده و نظر است.

قوانین ایسلند در مورد کار

طبق قوانین کشور ایسلند افراد خارجی برای کار در ایسلند باید ویزای کاری ایسلند را دریافت کنند. شهروندان منطقه اقتصادی اروپا نیازی به دریافت مجوز ندارند. قوانین و مقررات ایسلند در مورد استخدام، حداقل دستمزد رسمی کشور، بدون توجه به شغل، پیش بینی نشده است. با این حال، توافق نامه های جمعی بین اتحادیه ها و انجمن های کارفرمایی (برای مشاغل خاص) به طور کلی لازم الاجرا است، به این معنی که این قرارداد برای اعضای غیر اتحادیه نیز اعمال می شود. دستمزد و سایر شرایط استخدام مندرج در قراردادهای جمعی حداقل شرایط قانونی برای بخشهای شغلی مورد استفاده در نظر گرفته می شود. طبق قانون محیط کار، بهداشت و ایمنی در محل کار، حداکثر ساعات کاری در هفته از جمله اضافه کاری به طور متوسط ​​از 48 ساعت در هفته بیشتر نمی شود.

ساعات کار باید به گونه ای تنظیم شود که حداقل 11 ساعت استراحت متوالی در روز و حداقل یک روز مرخصی در هفته به کارمندان اجازه دهد. استراحت های غذایی و قهوه با توافق نامه های جمعی تنظیم می شود. این توافق نامه ها همچنین بر مدت زمان استراحت و پرداخت آن توافق می شود. مدت زمان استراحت در وعده های غذایی بین بخشهای مختلف بازار کار متفاوت است و از 30 دقیقه تا یک ساعت متغیر است. استراحت ناهار به عنوان زمان کار محاسبه نمی شود و بنابراین حقوق پرداخت نمی شود. استراحت قهوه به عنوان زمان کار پرداخت می شود.

در نمودار زیر نرخ بیکاری در ایسلند قابل مشاهده است:

نرخ بیکاری در ایسلند

قوانین مالیات در ایسلند

سیستم مالیات در ر ایسلند شامل مالیات های مختلف از جمله مالیات بر درآمد شخصی، مالیات شرکت ها، مالیات بر ارزش افزوده و سایر مالیات ها است. افرادی که برای مدت زمان 6 ماه یا بیشتر در یک دوره 12 ماهه در ایسلند اقامت داشته و یا مقیم ثبت شده در ثبت ملی هستند مشمول مالیات در ایسلند هستند. افراد غیر مقیم که برای مدت 6 ماه یا بیشتر در مدت 12 ماه اقامت دارند، مالیات بر درآمد خود را برای سال مالیاتی پرداخت می کنند. افراد غیر مقیم که برای مدت 6 ماه یا کمتر اقامت دارند بر اساس مدت اقامت در کشور از درآمد منبع ایسلندی مالیات می دهند. درخواست معافیت از طریق پیمان مالیات مضاعف امکان پذیر است. میزان مالیات شرکت ها در ایسلند 20% است که در صورت ثبت شرکت در ایسلند باید پرداخت شود.

مالیات بر درآمد شخصی در سال 2023 به شرح زیر است:

میزان درآمد سالیانه به ISK (کرونا ایسلند)نرخ مالیات
4.042.99620.6%
4042.996 الی 11.350.47222.75%
11.350.47231.8%

تحصیل قانون و حقوق در ایسلند

در ایسلند چهار دانشکده حقوق وجود دارد. برای ورود به موسسه حقوق و تحصیل در ایسلند، دانشجو باید از دبیرستان متوسطه فارغ التحصیل شده باشد. پس از 3 سال تحصیل، مدرک لیسانس تحویل داده می شود که با آن امکان کار به عنوان وکیل وجود دارد. مدرک کارشناسی ارشد (دو سال تحصیل) شرط لازم برای شرکت در آزمون وکالت ایسلند است و احتمالا مدرک دیپلم استانداردی است که دانشجویان می خواهند پس از اخذ مدرک لیسانس حقوق، حرفه خود را شروع کنند. دکترای تخصصی در رشته حقوق در برخی از دانشگاه ها ارائه می شود.

دانشگاه های زیر دارای دانشکده حقوق هستند:

  • دانشگاه ریکیاویک
  • دانشگاه بیفرست
  • دانشگاه آکوریری
  • دانشگاه ایسلند

بررسی قوانین ایسلند در صورت سفر

در اینجا از جمله برخی از قوانین برای زندگی در ایسلند را شرح داده ایم:

  • داشتن حتی مقادیر کم دارو می تواند منجر به جریمه های سنگین و یا زندان شود.
  • سیگار کشیدن در رستوران ها، بارها، وسایل حمل و نقل عمومی و ساختمان های عمومی ممنوع است. از کسی که سیگار می کشد خواسته می شود محل را ترک کند و ممکن است جریمه شود.
  • نیازی نیست گذرنامه خود را به همراه داشته باشید، اما داشتن نوعی شناسنامه ممکن اس واجب باشد.
  • شما باید گذرنامه خود را همیشه در جایی امن نگه دارید و مطمئن شوید که مشخصات بعدی مربوط به اقوام در قسمت پشت گذرنامه شما وارد شده است.
  • همجنسگرایان، دوجنسگرایان و در کل (LGBT) از حقوق مترقی در ایسلند برخوردار هستند.
  • ازدواج همجنسگرایان از سال 2010 قانونی بوده و زوج های همجنسگرای از سال 2006 به درمان برابر با فرزندخواندگی و IVF دسترسی مساوی داشته اند.
  • محصولات نهنگ در ایسلند موجود است اما گردشگران باید توجه داشته باشند که واردات آن به سایر کشورها یا اتحادیه اروپا بر اساس کنوانسیون تجارت بین المللی گونه های در معرض خطر غیرقانونی است.

چنانچه علاقه مند مهاجرت به ایسلند هستید می توانید با مشاورین و کارشناسان ما موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت موارد خود را مطرح کنید.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *