مهاجرت به کشور ارمنستان

قوانین ارمنستان

قوانین ارمنستان

قوانین ارمنستان و نظام حقوقی کشور ارمنستان مبتنی بر سنت حقوق مدنی می باشد. کارشناسان ما در این مقاله به بررسی قوانین این کشور می پردازند. جمهوری ارمنستان در 23 August) 1990) حاکمیت خود را اعلام کرد و 1 سال بعد در 23 سپتامبر September) 1991) به یک کشور مستقل تبدیل شد. ارمنستان در حال حاضر کشوری جمهوری است و با رای مردم رئیس جمهور و مجلس ملی این کشور انتخاب می شوند. ارمنستان در طول سالیان دراز در میان جنگ های منطقه ای بوده است و اکنون نیز با کشورهای همسایه خود آذربایجان و ترکیه در تنش می باشد. اطلاع از قوانین ارمنستان برای افراد علاقه مند به سفر و یا مهاجرت به این کشور حائز اهمیت است لذا در ادامه این نگارش همراه با مشاورین ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت باشید تا نگاه کلی به قوانین ارمنستان داشته باشید.

آشنایی با ارمنستان

ارمنستان با مساحت 29800 کیلومتر مربع و با جمعیتی حدود 3 میلیون نفر، کوچکترین کشور در منطقه قفقاز است. اما بیش از 6 میلیون ارمنی در خارج از کشور (دیاسپورا)، عمدتا در روسیه و ایالات متحده آمریکا زندگی می کنند، بنابراین دیاسپورا سهم بسزایی در توسعه اقتصادی ارمنستان دارد. طبق برآورد تولید ناخالص داخلی سرانه، ارمنستان کشوری با درآمد متوسط ​​پایین است. یکی از مهمترین بخشهای اقتصاد ارمنستان، بخش معدن است که در سالهای اخیر نیز یکی از سریعترین بخشهای صادراتی محسوب می شود. بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات یکی از پر بازده ترین ها در ارمنستان است و دولت ارمنستان بخش ICT را به عنوان یکی از اولویت های توسعه اقتصاد ارمنستان اعلام کرد. اما هنوز کشاورزی از بخش های اصلی اقتصاد ارمنستان است.

از جمله اطلاعات مهم درباره ارمنستان:

  • زبان رسمی این کشور ارمنی است و زبان انگلیسی و روسی به عنوان زبان دوم استفاده می شود.
  • ارمنستان از جمله اولین کشورهای بوده است که دین مسیحیت را رسمی کرده است.
  • پایتخت این کشور ایروان است و مهم ترین مرکز اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ارمنستان است.
  • واحد پول این کشور درام است که با نام اختصاری AMD شناخته می شود.

سیستم حقوقی و قوانین ارمنستان

سیستم حقوقی ارمنستان بر اساس قانون اساسی ارمنستان، قوانینی است که توسط شورای ملی تصویب شده است. احکام رئیس جمهور، تصمیمات دولت  و اعلامیه های قانونی سایر نهادهای دولتی و مقامات محلی شهرداری. معاهدات بین المللی که توسط ارمنستان امضا شده اند، بخشی از سیستم حقوقی جمهوری هستند و از قوانین و مقررات ارمنستان نشات می گیرند. قانون اساسی جمهوری دارای قدرت عالی قضایی است و اصل تفکیک قوای مقننه، اجرایی و قضایی را در خود جای داده است. قوانين و ساير اعمال قانوني كه مغاير با قانون اساسي هستند هيچگونه قدرت قانوني ندارند. ارمنستان کشوری با قانون مدنی است. قانون اساسی جمهوری ارمنستان در 5 ژوئن June) 1995) از طریق همه پرسی تصویب شد. اصلاحات قانون اساسی جمهوری ارمنستان در 27 نوامبر November) 2005) و در 6 دسامبر December) 2015) از طریق همه پرسی انجام شد.

قوانین مهاجرتی ارمنستان

قوانین مهاجرتی ارمنستان

طبق قوانین ارمنستان هر فرد خارجی با توجه به هدف مهاجرتی خود می تواند از مقامات رسمی ارمنستان ویزا دریافت کند و اقامت ارمنستان را به صورت کوتاه مدت و یا بلند مدت دریافت کند. در حال حاضر راه های مختلفی برای مهاجرت به ارمنستان وجود دارد که در جدول زیر آورده شده است:

روش مهاجرتینوع ویزا
مهاجرت از طریق تحصیلکوتاه مدت و بلند مدت
مهاجرت از طریق ازدواجبلند مدت
مهاجرت از طریق کارکوتاه مدت و بلند مدت
مهاجرت از طریق تولدبلند مدت
مهاجرت از طریق سرمایه گذاریبلند مدت

قوانین سیاسی ارمنستان

رئیس جمهور رئیس دولت است. رئیس جمهور قانون اساسی را رعایت می کند. در طول اعمال اختیارات خود، رئیس جمهور بی طرف است و منحصرا توسط منافع کل کشور و ملت هدایت می شود. رئیس جمهوری وظایف خود را از طریق اختیارات مقرر در قانون اساسی ارمنستان انجام می دهد. رئیس جمهور توسط شورای ملی برای مدت 7 سال انتخاب می شود. شورای ملی نهاد نمایندگی مردم است که قوه مقننه را اجرا می کند. شورای ملی بر قدرت اجرایی نظارت می کند، بودجه دولت را تصویب می کند و سایر وظایف مقرر در قانون اساسی را انجام می دهد. اختیارات شورای ملی توسط قانون اساسی تعیین شده است. شورای ملی حداقل از 101 نماینده تشکیل می شود. شورای ملی از طریق سیستم انتخابی متناسب انتخاب می شود.

در جمهوری ارمنستان قدرت متعلق به مردم و جمعیت ارمنستان است. مردم باید قدرت خود را از طریق انتخابات آزاد، همه پرسی، و همچنین از طریق ارگان های دولتی و محلی خودگردان و مقامات پیش بینی شده در قانون اساسی اعمال کنند. قدرت دولت مطابق با قانون اساسی و قوانین بر اساس تفکیک و توازن قوای مقننه، اجرایی و قضایی اعمال می شود.

قوانین ارمنستان در مورد کار

منابع عمده قانون کار و استخدام در ارمنستان عبارتند از:

  • تنظیم روابط کاری
  • موافقت نامه های کار جمعی بخشی
  • و احکام دولت که موضوعات مختلف فنی از جمله استانداردهای امنیت کاری را تنظیم می کنند.

علاوه بر این، ارمنستان دارای چندین کنوانسیون ILO است که مسائل مربوط به قانون استخدام و کار در ارمنستان را تنظیم می کنند. قانون کار از کلیه کارگران در ارمنستان از جمله کارمندان، کارکنان مدنی و افسران عمومی حمایت می کند. قانون ارمنستان همچنین از حقوق کارگران واقعی استخدام شده بدون قرارداد کتبی، که به طور واقعی کار می کنند و همچنین کارگرانی که تحت قرارداد مدنی کار می کنند، حمایت می کند البته در صورتی که دومی ثابت کند که آنها در واقع با کارفرما رابطه کاری داشته اند.

قراردادهای کاری توسط قانون کار جمهوری ارمنستان که در سال 2004 تصویب شده است تعریف شده است. طبق این قانون، داشتن قرارداد کار کتبی بین یک کارمند و کارفرما الزامی است. این قرارداد نباید شامل هیچ شرطی باشد که مقررات قانون کار برای کارگران را نقض کند. این قرارداد می تواند با توافق متقابل هر دو طرف فسخ شود، مشروط بر اینکه یک اخطار کتبی هفت روزه اعلام شود.

از جمله موارد مهم درباره کار در ارمنستان:

پارامترشرح
ساعات کاری40 ساعت در هفته و 8 ساعت در روز
حداکثر اضافه کاری8 ساعت در هفته و 4 ساعت در روز
سن بازنشستگی مردان65 سال
سن بازنشستگی زنان63 سال
حداقل حقوق ماهیانه کار در ارمنستان68000AMD (درام)

در نمودار زیر نرخ بیکاری در کشور ارمنستان قابل مشاهده است:

نرخ بیکاری در کشور ارمنستان

قوانین مالیات در ارمنستان

پارلمان ارمنستان قانون شماره HO-68-N را تصویب کرده و تعدادی اصلاحات و الحاقی را در قانون مالیاتی ارمنستان به تاریخ 4 اکتبر October) 2016) اعمال کرده است. این قانون از اول ژانویه January) 2020) به اجرا در آمده است. با این حال، برخی از مقررات وجود دارد که از 29 ژوئن June) 2019) به اجرا در آمدند. از اول ژانویه January) 2020)، مالیات بر درآمد شرکت ها 2% درصد کاهش یافته و به %18 رسیده است. این نرخ برای محاسبه مالیات بر درآمد شرکت ها قابل انتساب به سال 2020 و دوره های گزارش پس از آن اعمال می شود. از اول ژانویه 2020 (January)، همچنین سود سهام دریافتی توسط سازمان های غیر مقیم به جای %10، 5% مالیات می باشد. این نرخ برای سودهای دریافتی از سود خالص منتسب به سال 2020 و دوره های گزارش پس از آن اعمال می شود.

مالیات بر درآمد شخصی نیز در سال 2020 با نرخ ثابت 23% محاسبه می شود و همانطور که جدول زیر ارائه می دهد، به تدریج در سال های آینده به 20% کاهش می یابد:

سالنرخ مالیات
202023%
202122%
202221%
202320%

در نمودار زیر همچنین میزان نرخ مالیات در ارمنستان را در سال های اخیر مشاهده می کنید:

نرخ مالیات در ارمنستان

قوانین قضایی ارمنستان

در ارمنستان عدالت فقط با رعایت قانون اساسی و قوانین توسط دادگاه ها اجرا می شود. دادگاه قانون اساسی، دادگاه تجدیدنظر، دادگاه های بدوی عمومی و همچنین دادگاه اداری در جمهوری ارمنستان فعالیت می کنند. دادگاه های تخصصی دیگری نیز ممکن است در موارد پیش بینی شده توسط قانون تاسیس شوند. عدالت در قانون اساسی با اطمینان از برتری قانون اساسی توسط دادگاه قانون اساسی اجرا می شود. در جمهوری ارمنستان، دادگاه عالی باید دادگاه عالی باشد، مگر در زمینه عدالت قانون اساسی.

دادگاه تجدیدنظر، از طریق تجدیدنظر در اعمال قضایی در حیطه اختیارات مقرر در قانون، از اعمال یکنواخت قوانین و سایر اعمال قانونی نظارتی و همچنین رفع نقض اساسی حقوق بشر و آزادی ها اطمینان حاصل می کند. استقلال دادگاهها و قضات توسط شورای عالی قضایی تضمین می شود که یک نهاد مستقل دولتی متشکل از 10 عضو است. 5 عضو شورای عالی قضایی توسط مجمع عمومی قضات و 5 عضو دیگر توسط شورای ملی انتخاب می شوند.

قانون های مهم ارمنستان برای مهاجرین

هنگام مسافرت و یا مهاجرت به ارمنستان بهتر است از شرکت در هرگونه تظاهرات  یا حتی تماشای آن  خودداری کنید. تجمعات سیاسی پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 2008 به خشونت کشیده شد و نیروهای امنیتی دولت با تظاهرکنندگان درگیر شدند که 10 کشته و دهها زخمی برجای گذاشت. جرم اندک در ارمنستان معمول است. جیب زدن و سرقت از وسایل نقلیه اغلب اتفاق می افتد. همچنین، آگاه باشید که سرقت از خدمات قطار از ارمنستان به گرجستان گزارش شده است.

چند مورد دیگر که باید در ارمنستان از آن اجتناب کنید:

  • مواد مخدر
  • نمایش آشکارای ابراز محبت در جامعه (خصوصا در مورد زوج های همجنس)
  • عکاسی از سایت های نظامی

مجازات های استفاده، قاچاق یا نگهداری مواد مخدر شامل جریمه و حبس طولانی مدت است. در حالی که همجنس گرایی در سال 2003 جرم شناخته نشد، اما هنوز از نظر اجتماعی قابل قبول نیست. هرگز از مناطق حساس، پایگاه های نظامی، تجهیزات و تاسیسات بدون توجه به شرایط آنها عکاسی نکنید. در غیر این صورت خطر بازداشت و بازجویی را دارید.  برای بررسی سایر قوانین مربوط به کشورهای دیگر همچنین می توانید به آرشیو ما در سایت موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت مراجعه کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *