مهاجرت به کانادا
صفحه اصلی » کشورها » آلمان » اخذ اقامت آلمان

اخذ اقامت آلمان



اخذ اقامت آلمان

متقاضیان برای اخذ اقامت آلمان در سال 2019 می توانند به طرق مختلفی اقدام نمایند.

همان‌طور که می‌دانید آلمان یک کشور اروپایی است و از هر لحاظ کشوری قدرتمند محسوب می‌گردد.

بنابراین طبیعی است که افراد بسیاری از سراسر جهان به سمت آلمان و اخذ شهروندی این کشور سرازیر شوند.

این نکته را به اطلاع شما عزیزان می‌رسانیم که مجوز اقامت دائم مبنی بر اخذ شهروندی آلمان نیست.

بدین معنا که چنانچه شخصی اقامت دائم آلمان را داشته باشد، مشمول دریافت حقوق شهروندی نیست.

برای مثال حق رای ندارید.

بنابراین پیشنهاد می‌نماییم جهت اقامت دائم در آلمان به گونه‌ای اقدام نمایید که موفق به دریافت حق شهروندی آلمان گردید.

برای این منظور می‌توانید با موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت ارتباط بگیرید.

مشاوران حرفه‌ای و وکلای مجرب ما بهترین گزینه را مناسب با شرایط شما ارائه می‌نمایند.

بنابراین جهت اخذ اقامت دائمی آلمان و تابعیت این کشور، پیشنهاد کوتاه‌ترین، سریع‌ترین و بهترین گزینه را از ما دریافت نمایید.

 

اخذ اقامت آلمان

بسیاری افراد به هدف این که مجوز اقامت دائم آلمان و سپس تابعیت این کشور را اخذ نمایند، تصمیم به مهاجرت می‌گیرند.

قدم اول جهت اخذ اقامت آلمان به صورت دائمی، این است که به مدت چند سال در این کشور زندگی کرده باشد.

در این صورت می‌تواند نسبت به اخذ اقامت دائم آلمان درخواست نموده و اقدام کند.

5 سال، حداقل زمان اختصاص یافته جهت اخذ اقامت است.

 

انواع صدور مجوز اقامت

به‌طورکلی، آلمان برای شخصی که به هر دلیلی قصد اقامت در این کشور را دارد، دو نوع کارت صادر می‌نماید:

کارت مجوز موقت

این نوع کارت،‌ به صورت مدت محدود و نامشخص برای شخص متقاضی صادر می‌گردد.

حال این مدت می‌تواند چند ماه یا چند سال باشد. بنابراین قابلیت تمدید به صورت دوره‌ای و سالانه را دارد.

کارت مجوز دائم

این کارت شباهت زیادی به گرین کارت آمریکا دارد.

به این صورت که شخصی که موفق به اخذ این کارت می‌گردد، می‌تواند به صورت دائمی در آلمان اقامت نماید.

لازم است بدانید کارت اقامت دائمی مختص مهاجرانی قانونی است. بنابراین دارا بودن این کارت مصداق اخذ شهروندی و تابعیت آلمان نیست.

 

انواع روش‌های اخذ اقامت آلمان چیست؟

همان‌طور که در بالا اشاره شد، دو نوع مجوز دائمی و موقت برای فرد متقاضی صادر می‌گردد.

دلایل و شرایط فرد متقاضی جهت اخذ اقامت، نوع کارت را تعیین می‌نماید.

 

مجوز اقامت تحصیل در آلمان

این نوع مجوز مختص کسانی است که قصد ادامه تحصیل در آلمان را دارند.

بنابراین شخص باید نسبت به اخذ ویزای دانشجویی اقدام نماید.

این ویزا به صورت سه ماهه صادر می‌گردد. اما ضروری است پیش از ورود به خاک آلمان،‌ گواهی پذیرش از سوی یکی از دانشگا‌ه‌های آلمان را ارائه نمایید. این ویزا پس از گذشت سه ماه قابل تبدیل به اقامت دانشجویی در آلمان نیز هست.

پس از اینکه از سوی دانشگاه‌ موردپذیرش قرار گرفت، می‌بایست نسبت به اخذ مجوز اقامت دائمی تحصیلی اقدام نماید.

این مجوز به شما حق تحصیل به صورت تمام‌وقت را ارائه می‌نماید.

کلیه مدارک و مستندات شما می‌بایست به طور کامل ارائه گردد.

از جمله مدارکی که ثابت نماید شما به زبان آلمانی تسلط دارید.

نوعی ویزا مختص آموزش دوره‌های زبان آلمانی وجود دارد. اعتبار این ویزا بین 3 ماه تا یک سال بوده و قابل تمدید نمی‌باشد.

جهت اخذ این ویزا، می‌بایست مدارک لازم جهت آموزش به صورت تمام وقت در زبان آلمانی را ارائه نمایید.

 

مجوز اقامت در آلمان

مجوز اقامت در آلمان از پرطرفدارترین مجوزها است که هدف اصلی بسیاری افراد می‌باشد.

این نوع مجوز نامحدود بوده و جهت اقامت دائمی در آلمان صادر می‌گردد.

به طور معمول، متقاضی پس از گذشت 5 سال می‌تواند نسبت به اخذ آن اقدام نماید.

ناگفته نماند که در شرایط خاص، این مدت کاهش می‌تواند کاهش یابد.

اما شرط اصلی دریافت این مجوز، دارا بودن دانش زبان آلمانی در سطح پیشرفته است.

 

اقامت از طریق تحقیق و پژوهش

این اقامت برای افرادی صادر می‌گردد که می‌خواهند به پروژه‌های تحقیقاتی در این کشور بپردازند.

در این صورت جهت اخذ مجوز می‌بایست با یکی از موسسات تحقیقاتی در کشور آلمان در ارتباط باشند.

مدت اعتبار مجوز اقامت از طریق تحقیق، به مدت یکسال می‌باشد.

البته مدت مذکور به زمان انجام پروژه نیز بستگی دارد که در همان صادر می‌گردد.

 

اقامت از طریق کارآموزی و فنی‌حرفه‌ای

فردی که قصد گذراندن دوره‌های کارآموزی و فنی‌‌وحرفه‌ای را دارد، می‌تواند نسبت به اخذ اقامت آلمان اقدام نماید.

مدت اعتبار این مجوز به مدت زمان دوره‌های آموزشی وی بستگی دارد.

اما متقاضی قادر به تمدید آن تا یکسال جهت جستجوی کار هم می‌باشد.

 

اقامت از طریق استخدام فرد ماهر

این نوع مجوز شباهت بسیاری به کارت آبی دارد.

با این تفاوت که فرد متقاضی می‌بایست یک نفر را به عنوان کارفرما در آلمان معرفی نماید.

کارفرمایی که به او پیشنهاد کاری و استخدام را داده است.

این در شرایطی است که کارفرما می‌بایست ثابت نماید بجز فرد متقاضی، شخص دیگری قادر به انجام شغل موردنظر نیست.

البته این شرط شامل کسانی می‌گردد که خارج از اتحادیه اروپا زندگی می‌کنند.

مدت اعتبار این نوع مجوز نیز به مدت زمان فعالیت شغلی فرد بستگی دارد که قابل تمدید می‌باشد.

 

اقامت جستجوی کار در آلمان

فرد متقاضی با اخذ این اقامت، به مدت 6 ماه فرصت دارد تا شغل مورد نظر خود را بیاید.

همه هزینه‌های این مدت نیز توسط متقاضی پرداخت می‌گردد.

 

اقامت همراه (همسر و فرزندان) در آلمان

فردی که می‌خواهد همسر و فرزندش را به خود در کشور آلمان ملحق کند، می‌تواند از این نوع مجوز استفاده نماید.

با این شرط که سن فرزندان او کمتر از سن قانونی باشد.

در واقع اقامت همراه مختص کسانی که با تبعه آلمانی ازدواج کرده یا در شرف ازدواج هستند.

مدت اعتبار آن 5 سال بوده و به شرایط مختلفی بستگی دارد.

 

اقامت مختص خارجیان ماهر

خارجیانی که دارای کارت آبی اتحادیه اروپا هستند، می‌توانند این نوع مجوز را دریافت دارند.

البته خارجیانی که ماهر بوده و دارای تخصص ویژه‌ای هستند.

مدت اعتبار این اقامت به صورت نامحدود می‌باشد که با دریافت آن می‌توان به اقامت دائم آلمان دست یافت.

 

مجوز پناهندگی در آلمان

این نوع مجوز مخصوص کسانی که از کشورهای دیگر به کشور آلمان پناهنده شده‌اند.

شرایط پناهجویان در این مورد بسیار خطرناک و دشوار است و سختی‌های بسیاری دارد.

از این رو این نوع مجوز امتیاز خوبی برای اقامت ندارد.

 

Blue Card اتحادیه اروپا 

کارت آبی مختص اشخاص متقاضی اقامت آلمان است که دارای مهارت و تخصصی ویژه‌ای هستند.

صدور این مجوز از آگوست 2012 میلادی اجرایی در آلمان گردید.

فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها و کسانی که تحصیلات آکادمیکی داشته‌اند، از این دسته افراد هستند.

شرط اخذ کارت آبی برای متقاضیان، دارا بودن حدود 50 هزار و 800 یورو به عنوان حقوق سالیانه می‌باشد.

این کارت یا مجوز اقامت به مدت زمان اشتغال متقاضی وابسته بوده و حداکثر به مدت 4 سال می‌باشد. اما قابل تمدید است.

خانواده فرد متقاضی نیز می‌توانند کارت آبی را اخذ نمایند.

چرا که در شرایط خاص، این کارت می‌تواند به مجوز اقامت نامحدود نیز تبدیل گردد.

 

اقامت از طریق خوداشتغالی

این نوع مجوز برای کسانی صادر می‌گردد که قصد اخذ اقامت آلمان به جهت فعالیت شغلی را دارند.

با توجه به شرایط خاصی می‌توان آن را تمدید کرد.

این اقامت به طور تقریبی شامل کلیه رشته‌های شغلی از قبیل هنرمندان، مدرسان زبان و حتی کارآفرینان می‌گردد.

 

تعریف مجوز SOFA در آلمان 

این نوع مجوز شرایطی خاص دارد و مختص افراد نظامی ایالات متحده آمریکا، مقامات دولتی و خانواده‌شان می‌باشد.

آنها تحت توافق SOFA که میان ایالات متحده و یکی از اعضای ناتو می‌باشد، مجاز به اقامت در آلمان هستند.

در این مقاله به مجوزهایی که منجر به اخذ اقامت آلمان می‌گردد، اشاره نموده و به طور مختصر شرح داده شد.

کلیه مجوزها در نهایت می‌توانند به اخذ اقامت در کشور آلمان منجر شوند.

با این شرط که اخذ هر یک از آنها مستلزم شرایطی است که متقاضی می‌بایست آنها را دارا باشد.

بنابراین جهت مهاجرت به آلمان ابتدا دلیل و روش اقامت این کشور را انتخاب نمایید.

این که به کدام روش قصد دارید به کشور آلمان مهاجرت کنید و اقامت دریافت نمایید.

زیرا راحت بودن یا دشوار بودن اخذ اقامت به روش انتخابی شما بستگی دارد.

شما می توانید برای آگاهی از این مسیرها و طرق متفاوت مهاجرت با انجام مشاوره در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت از هرگونه اطلاعات مهاجرتی بهره مند شوید.

اخذ اقامت آلمان
به این پست امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *