مهاجرت سرمایه گذاری در ارمنستان

کارآفرینی در ارمنستان

کارآفرینی در ارمنستان

تاثیرات مثبت کارآفرینی در ارمنستان باعث استقبال دولت این کشور از متقاضیان داخلی و خارجی گردید و هر ساله از طرح های مختلف تشویق می شود. کارآفرینی در ارمنستان امروز به دلیل مزایای ایجاد یک کسب و کار در این کشور رو به گسترش است. کارآفرینی در ارمنستان همچنین یکی از راه های مهاجرت و اخذ اقامت این کشور است که متقاضیان با سرمایه گذاری و ایجاد کسب و کار می توانند به راحتی برای خود و خانواده خود اقامت ارمنستان را به ارمغان بیاورند. حضور ارمنستان در منطقه آزاد اقتصادی و عضویت در گروه ها و سازمان های مهم اقتصادی فرصت های کارآفرینی و سرمایه گذاری خوبی را به وجود آورده است. مشاورین ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت می توانند در زمینه کارآفرینی و سرمایه گذاری در کشورهای مختلف مشاور و راهنمای شما باشند.

سرمایه گذاری و کارآفرینی در ارمنستان

ارمنستان نسبت به سرمایه گذاری های خارجی و کارآفرینان نگرش مثبت و روشنی دارد. اصلاحات مربوط به اقتصاد و زیرساخت ها، ثبات اقتصاد کلان و رشد اقتصادی به توسعه و اجرای سیاست سرمایه گذاری خارجی این کشور کمک کرده است. اصول اصلی سیاست سرمایه گذاری ممکن است به صورت زیر خلاصه شود:

  • نگرش لیبرال نسبت به سرمایه گذاری های خارجی و سیاست تجارت آزاد
  • حمایت از حقوق سرمایه گذاران و کارآفرینان
  • فراهم آوردن شرایط برابر برای سرمایه گذاران خارجی و داخلی

تقریبا هیچ محدودیتی در مورد بخش های مختلف برای کارآفرینی و سرمایه گذاری در ارمنستان وجود ندارد. یک سرمایه گذار خارجی می تواند سرمایه گذاری کند، مگر در مناطقی که ممکن است سرمایه گذاری های خارجی با در نظر گرفتن ضرورت دفاع ملی محدود شود. تصویب قبلی برای کارآفرینی و سرمایه گذاری معمولاً لازم نیست، مگر در مورد سرمایه گذاری های انجام شده در موسسات تحت نظارت مانند بانک ها شرکت های سرمایه گذاری و برخی از خدمات عمومی باشد. در سال های اخیر میزان سرمایه گذاری و کارآفرینی در ارمنستان همراه با رشد اقتصاد این کشور افزایش داشته است.

در نمودار زیر می توانید سرمایه گذاری های مستقیم انجام شده توسط کارآفرینان خارجی در ارمنستان را بر اساس تولید ناخالص داخلی ببینید:

کارآفرینان ارمنستان بر اساس تولید ناخالص داخلی

مجوز اقامت از طریق کارآفرینی در ارمنستان

همانطور که اشاره شد افرادی که به عنوان کارآفرین شمرده می شوند و برای اقتصاد ارمنستان مفید واقع می شوند می توانند مجوز اقامت ارمنستان را بدست آورند. لازم است جهت کارآفرین بودن ثابت شود تا فعالیت های فرد متقاضی به عنوان یک فعالیت بسیار مثبت و پر سود برای ارمنستان تلقی شود. به طور کلی شرایط خاصی مانند تعداد استخدام فرد محلی و یا میزان مبلغ برای تزریق سرمایه از سوی دولت اعلام نشده است اما به صورت کلی افراد با تزریق سرمایه در حدود 50000$ الی 100000$ (دلار) می توانند ثابت کنند که یک کارآفرین و سرمایه گذار هستند و نقش پر رنگی بر اقتصاد ارمنستان دارند.

در اینصورت این افراد می توانند بدون نیاز به تسلط به دانش زبان امنی و یا موارد دیگر اقامت دائم ارمنستان را بدست آورند و حتی برای دریافت پاسپورت ارمنستان نیز اقدام کنند:

نام ویزانوع اقامتمدت زمان اقامتقابلیت تمدید
کارآفرینیموقت و دائمحداقل 1 سالدارد

مشوق های سرمایه گذاری و کارآفرینی در ارمنستان

کارآفرینان و سرمایه گذاران خارجی می توانند از مشوق های سرمایه گذاری زیر بهره مند شوند:

  • مالکیت 100% در خاک ارمنستان
  • شرکت های ثبت شده توسط یک فرد خارجی در ارمنستان حق خرید زمین را دارند. اگرچه شهروندان خارجی اجازه مالکیت ندارند.
  • تعویق پرداخت مالیات بر ارزش افزوده تا 3 سال برای واردات تجهیزات و کالاها در محدوده پروژه های سرمایه گذاری، منوط به تصویب دولت
  • مبادله رایگان ارزهای خارجی
  • بازگشت رایگان سود
  • در صورت تغییر در قوانین، سرمایه گذاران خارجی می توانند قانون مورد نظر را برای مدت 5 سال اجرا نکنند.
  • مناطق آزاد اقتصادی (بدون مالیات بر ارزش افزوده، بدون مالیات بر دارایی، بدون مالیات بر سود و بدون حقوق شخصی)
  • امتیازات مالیات بر سود برای صادرکنندگان بزرگ کالاها و خدمات صادر شده با حداقل 40 میلیارد AMD (درام) (به استثنای معادن، جواهرات، فلزات گرانبها و فرآوری سنگ ها)
  • عدم محدودیت و عوارض صادراتی
  • برای کارآفرینی و سرمایه گذاری هیچ غربالگری و مجوز خاصی لازم نیست.
  • بدون محدودیت در حواله ها و جذب نیرو
  • بدون محدودیت خاص بخش یا جغرافیایی در سرمایه گذاری ها مگر در برخی از بخشهای مرتبط با دفاع ملی
  • معافیت از حقوق گمرکی مواد و تجهیزات
  • معافیت های مالیاتی در مناطق نزدیک به مرز ارمنستان

پتانسیل ارمنستان برای کارآفرینی و سرمایه گذاری

ارمنستان معاملات دو جانبه ای را در زمینه ارتقا متقابل و حمایت از سرمایه گذاری ها با 41 کشور به امضا رسانده است. ارمنستان همچنین امضاء کننده كنوانسیون بین المللی اختلافات سرمایه گذاری (ISID)، كنوانسیون چند جانبه CIS در مورد حمایت از حقوق سرمایه گذاران است. علاوه بر این، ارمنستان در سال 2023 دارای معاهدات مالیات مضاعف با 41 کشور است. دسترسی آسان به مزایای این معاهدات خاص و عضویت ارمنستان در اتحادیه اوراسیا با ارائه مستندات فرصت های زیر را ایجاد می کند:

  • واردات بدون عوارض مواد اولیه از کشورهای عضو اتحادیه اروپا
  • عدم انجام تشریفات گمرکی در طول تجارت متقابل بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا، که منجر به کاهش هزینه های مالی و صرف زمان برای تجارت می شود.
  • عدم اقدامات غیر تعرفه ای موانع فنی و تجاری بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا
  • تعرفه واردات مطلوب برای حدود 750 محصول

ارمنستان همچنین توافق نامه تجارت آزاد با گرجستان و بیشتر کشورهای CIS امضاء کرده است. کار در ارمنستان در حال حاضر از موقعیت ذینفع GSP در کانادا، ژاپن، نروژ، سوئیس و ایالات متحده برخوردار است. از سال 2009 ارمنستان نیز در لیست کشورهای اعطا شده GSP+ توسط اتحادیه اروپا قرار دارد.

حمایت قوانین ارمنستان از کارآفرینان و سرمایه گذاران

قانون “سرمایه گذاری های خارجی” حقوق، ضمانت ها و امتیازات کارآفرینان و سرمایه گذاران خارجی را تعیین کرده است. این قانون رفتار برابر با سرمایه گذاران خارجی و داخلی را تضمین می کند. توانایی دولت در مصادره اموال سرمایه گذاران را محدود می کند. در صورت ملی شدن یا مصادره توسط دولت، جبران خسارت کامل را تضمین می کند و دسترسی به دادگاه های ارمنستان و بین المللی برای حل اختلافات تجاری را فراهم می کند. همچنین اجازه بازگشت کامل به کشور را می دهد سود و دارایی سرمایه گذاری های خارجی در بخشهای مختلف اقتصادی و به اشکال مختلف مجاز است. سرمایه گذاری ها برای مدت 5 سال در برابر تغییرات نامطلوب قانونی محافظت می شوند.

وزارت توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری های جمهوری ارمنستان مسئول تدوین سیاست های سرمایه گذاری و بهبود فضای کسب و کار در ارمنستان و کارآفرینی در ارمنستان است. وزارت سیاست گذاری سرمایه گذاری وزارت توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری های جمهوری ارمنستان مسئول توسعه سیاست های سرمایه گذاری از جمله تدوین قانون مناطق آزاد اقتصادی، بهبود محیط سرمایه گذاری، نظارت و کمک به پروژه های سرمایه گذاری دولتی و خصوصی و اجرای سیاست سرمایه گذاری است.

مزایای کارآفرینی در ارمنستان

مزایای کارآفرینی در ارمنستان

به صورت کلی افراد خارجی با کارآفرینی در کشور ارمنستان از مزایای زیر می توانند بهره مند شوند:

  • اخذ اقامت ارمنستان
  • ورود به بازار کار ارمنستان و تجارت آزاد با کشورهای مورد توافق
  • اخذ اقامت برای خانواده شامل همسر، فرزند، والدین، برادر و خواه، پدر بزرگ و مادر بزرگ
  • کار در محیطی دوستانه و امن
  • پتانسیل بالا برای توسعه و افزایش سرمایه
  • کارآفرینی بدون اعمال محدودیت
  • هزینه کم راه اندازی شرکت و کسب و کار
  • تسریع روند اداری و بروکراسی

کارآفرینی و ثبت شرکت در ارمنستان

مطمئنا هر کارآفرین برای کارآفرینی و ایجاد کسب و کار خود به طور قانونی نیاز به ثبت شرکت و استخدام افراد خواهد داشت. گزینه های قانونی خاصی برای ایجاد تجارت و فعالیت های تجاری در جمهوری ارمنستان وجود دارد که به صورت زیر است:

  • شرکت انحصاری یا کارآفرینی
  • مشارکت تجاری
  • شرکت ها با مسئولیت محدود
  • شرکت های مشارکتی
  • شرکت های سهامی (آزاد و محدود)
  • تعاونی ها
  • نمایندگی ها

دفاتر نمایندگی شرکت های خارجی می توانند به منظور نمایندگی و حمایت از حقوق شرکت مادر آن در ارمنستان تأسیس شوند اما حق انجام فعالیتهای تجاری را ندارند. اشخاص حقوقی، زیر مجموعه های جداگانه آنها (شعب و دفاتر نمایندگی) و تنها کارآفرینان مشمول ثبت در ارمنستان هستند. ثبت شامل ثبت نام در مقامات مالیاتی نیز می باشد. فرآیند ثبت (شامل ثبت نام شرکت، ثبت خود شرکت و ثبت در دفاتر مالیاتی) اعمال می شود. اسناد مورد نیاز را می توانید به صورت نسخه چاپی یا الکترونیکی ارسال کنید.

ثبت نام اشخاص تجاری بلافاصله در صورت ارسال مدارک به صورت الکترونیکی یا استفاده از الگوهای تأیید شده از اسناد مورد نیاز در عرض 2 روز کاری انجام می شود. وظیفه دولت برای ثبت یک شخصیت حقوقی تجاری بدون هیچ گونه هزینه ای است. برای شعبه و دفتر نمایندگی حدود 25$ (دلار) نیاز است.

کارآفرینی در بخش فناوری در ارمنستان

ارمنستان یک بازار فناوری جذاب با پتانسیل فوق العاده، نیروی کار رقابتی، موقعیت استراتژیک و فضای کسب و کار است که فرصت های خوبی را برای کارآفرینان و سرمایه گذاران مستقر و تازه کار فراهم می کند. به همین دلیل تقاضا برای اخذ ویزای کار ارمنستان افزایش داشته است. ارمنستان به عنوان قطب اصلی اتحاد جماهیر شوروی برای توسعه نرم افزار، رایانه های صنعتی، الکترونیک و تولید نیمه هادی ها، پتانسیل عظیم خود را برای توسعه فناوری حفظ کرده و همچنان رهبر منطقه ای در صنعت ICT و تکنولوژی پیشرفته است. ایروان بالاتر در کنار شهرهایی مانند بنگلور، بمبئی، دهلی، چنای، اتاوا، مونترال، دوبلین، کیف، مسکو و سن پترزبورگ قرار دارد. سرمایه گذاران به دلیل در دسترس بودن برنامه نویسان و مهندسان نرم افزار آموزش دیده، فرهیخته، انگلیسی زبان، متخصصان ماهر مقرون به صرفه، هزینه های تولید پایین، زیرساخت های قوی، سیاست های مطلوب دولت، ارمنستان را برای سرمایه گذاری خود انتخاب می کنند.

هم اکنون بیش از 500 شرکت فناوری اطلاعات در ارمنستان فعالیت می کنند. گردش مالی کل صنعت فناوری 559 میلیون دلار آمریکا است. شرکت های فناوری اطلاعات ارمنستان در زمینه راه حل های تلفن همراه و ابری، توسعه نرم افزار تعبیه شده و طراحی نیمه هادی، نرم افزار سفارشی، نرم افزار مالی، چند رسانه ای، طراحی سیستم های اطلاعاتی و یکپارچه سازی سیستم و غیره تخصص دارند. بازار کار ارمنستان به لطف مکانیسم های یادگیری و تحصیل در ارمنستان که دانشگاه های ارمنستان طی دهه های گذشته اعمال کرده اند دائما با نیروی کار ماهر و پر تقاضا تامین می شود. جهت مشاوره و راهنمایی درباره کارآفرینی می توانید با موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت در ارتباط باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *