مهاجرت به کشور آذربایجان

قوانین آذربایجان

قوانین آذربایجان

قوانین آذربایجان و نظام حقوقی کشور آذربایجان در حال حاضر بر پایه حقوق مدنی می باشد اما همچنان از شوروی سابق تاثیر گرفته است. در هر صورت شناخت قوانین آذربایجان برای افرادی که علاقه مند به مهاجرت به آذربایجان و زندگی در این کشور هستند امری قابل توجه است. قوانین کشور آذربایجان همانند سایر کشورها شامل بندهای بسیاری است و بسیار از موارد را پیش بینی کرده است.

آذربایجان همانطور که می دانید جزوی از جماهیر شوروی بوده و پس از فروپاشی آن به استقلال رسید و به جمهوری آذربایجان تبدیل شد. اکنون این کشور دارای قانونی اساسی خود می باشد و سیستم آن مستقل است. برای شناخت قوانین آذربایجان مشاورین ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت پیشنهاد می کنند این مقاله را حتما مطالعه کنید.

درباره کشور آذربایجان

کشور آذربایجان دارای آب و هوای بسیار مناسب و معتدلی می ­باشد. این کشور دارای 3 ویژگی جغرافیایی فیزیکی زیر است:

  • خط ساحلی آذربایجان با دریای خزر در شرق
  • سلسله کوه های قفقاز در شمال
  • فلات گسترده در بخش مرکزی کشور آذربایجان

اکثر مناطق آذربایجان دارای آب و هوایی معتدل می­ باشد. متوسط دمای این کشور 14-15 درجه سانتیگراد و در زمستان ها متوسط دمای آب و هوای این کشور 9- درجه تخمین زده شده است. در فصول گرم تابستان می­ توان از آب و هوا و نسیم های خنک با دمایی برابر با 12 درجه لذت برد. این کوه ها در زمستان ها از ورود آب و هوای سرد و قطبی از سوی روسیه به سمت این کشور جلوگیری می ­نماید. همچنان نزدیکی دریای خزر به این کشور باعث عدم خشکی و رطوبت در این کشور شده است. در زمستان ها بارش برف در کوه های این کشور بسیار شایع است. مناطق جنگلی در این کشور همواره دارای آب و هوایی مرطوب می ­باشد.

درباره جاذبه های گردشگری آذربایجان

در سال های اخیر تلاش های فراوانی در حوزه­ی صنعت گردشگری نموده است تا بتواند گردشگران بیشتری را جذب نماید. بطوریکه در سال 2010 توانست بیشترین میزان گردشگران خارجی را به خود اختصاص دهد. معماری های ملی و میراث های فرهنگی این کشور همواره مهمترین عوامل ثبات در این کشور محسوب می­ گردد. کشور آذربایجان دومین کشور شیعه در جهان است که از آثار فرهنگی و معماری های اسلامی، پوشاک، صنایع دستی، غذاهای سنتی و چشم اندازهای جغرافیایی و طبیعی بسیاری برخوردار می باشد. این جاذبه های گردشگری تأثیر بسزایی در رشد اقتصادی این کشور خواهد داشت.

شناخت آذربایجان

آذربایجان کشوری کوچک در جنوب غربی آسیا و هم مرز با دریای خزر است. این کشور با ایران، روسیه، گرجستان و ارمنستان مرز مشترک دارد. این کشور دارای یک منطقه متنوع است که شامل گستره وسیع مسطح Kur-Araz Ovaligi است که بیشتر آن در زیر سطح دریا و کوه های قفقاز در شمال قرار دارد. بلندترین کوه این کشور 4،466 متر ارتفاع دارد. حدود %60 از مناظر آذربایجان کوهستانی است. رودخانه های زیادی در این کشور وجود دارد که در کوه های مرتفع از برف و باران تغذیه می شوند. بسیاری از آنها برای دریافت انرژی برق و آبیاری مهم هستند.

آذربایجان یکی از کشورهایی است که با دریای خزر بزرگترین دریاچه بسته در جهان هم مرز است. این خانه گونه های بومی متعددی است. بسیاری از مانند ماهی قزل آلای خزر، سوسک دریایی و سایر نادر و در معرض خطر هستند. آلودگی شدید هوا، آب و خاک باعث شده است که بسیاری از دانشمندان شبه جزیره اپسرون را یکی از ویران ترین مناطق زیست محیطی در جهان بدانند. باکو، پایتخت این کشور و مرکز فرهنگی، صنعتی و علمی آذربایجان را در بر می گیرد. باکو شهری بسیار قدیمی است. اولین بار توسط فرعون مصری در کتاب مردگان در 3500 سال قبل از میلاد ذکر شده است.

از جمله اطلاعات مهم درباره آذربایجان:

  • زبان رسمی این کشور آذری است و زبان روسی و انگلیسی نیز رایج هستند.
  • آذربایجان پس از ایران دومین کشور شیعه نشین در جهان است.
  • پایتخت این کشور شهر ساحلی باکو است و مهم ترین شهر آذربایجان است.
  • واحد پول این کشور منات است که با نام اختصاری AZN شناخته می شود.

سیستم حقوقی و قوانین آذربایجان

نظام حقوقی آذربایجان پیرامون قانون مدنی بنا شده است. از آنجا که این کشور تا سال 1991 جمهوری اتحاد جماهیر شوروی بود، تاریخچه حقوقی آن نیز به شدت تحت تاثیر قوانین سوسیالیستی بوده است. قانون کیفری فعلی جمهوری آذربایجان در سپتامبر سال 2000 اجرایی شد و جایگزین قانون جزای قدیمی 1960 شد که بر اساس اصول قانون اتحاد جماهیر شوروی بنا شده بود. ماده 1 قانون کیفری بیان می دارد که قوانین کیفری جمهوری آذربایجان از این قانون تشکیل شده است. قوانین جدیدی که مسئولیت کیفری را تعیین می کنند مشمول درج در این قانون می شوند. این ویژگی سیستم های حقوقی قانون مدنی مانند فرانسه و ایتالیا است.

برخلاف سیستم های حقوقی عادی مانند ایالات متحده و انگلستان، دادگاه های آذربایجان به پرونده های قضایی و پرونده های قضایی متکی نیستند. به جز تصمیمات دادگاه قانون اساسی آذربایجان، تصمیمات دادگاه ها معمولا به عنوان منبع قانون محسوب نمی شوند. منابع قانون در سیستم حقوقی آذربایجان عبارتند از:

  • قانون اساسی آذربایجان
  • قوانینی که از طریق همه پرسی به تصویب رسیده است.
  • قوانين تصويب شده توسط مجلس ملي آذربايجان و قوه مقننه آذربايجان
  • احکام
  • قطعنامه های کابینه وزیران
  • معاهدات بین المللی که آذربایجان عضو آن است.

قوانین مهاجرتی آذربایجان

اداره مهاجرت آذربایجان وظیفه صدور ویزا و ارائه مجوز برای ورود و مهاجرت به آذربایجان را صادر می کند. در حال حاضر روش های مختلفی طبق قوانین آذربایجان برای ورود و زندگی در این کشور تعبیه شده است. قوانین آذربایجان در مورد افراد خارجی صرف نظر از ملیت، اعتقادات، جنسیت، عقیده و سایر مسائل شخصی است. در جدول زیر از جمله روش های مهاجرت به کشور آذربایجان آورده شده است:

روش مهاجرتینوع اقامت
مهاجرت از طریق تحصیلتا انتهای تحصیل
مهاجرت از روش ازدواج در آذربایجانبلند مدت
مهاجرت کاری به آذربایجاناقامت 1 ساله و قابل تمدید
مهاجرت از طریق تولد در آذربایجاناقامت دائم
از طریق سرمایه گذاری در آذربایجانبلند مدت

قوانین مهاجرتی آذربایجان

قوانین آذربایجان و سیستم دادگاه

دادگاه قانون اساسی آذربایجان عالی ترین دادگاه است که اختیار تفسیر و اعمال قانون اساسی آذربایجان را دارد. دادگاه عالی آذربایجان به عنوان دادگاه تجدید نظر عمل می کند. در زیر آن دادگاه های منطقه ای و شهرداری قرار دارند که به عنوان دادگاه بدوی عمل می کنند. قانون اساسی سال 1995، محاکمات عمومی را در اکثر موارد، فرض برائت در پرونده های کیفری و حق متهم برای مشاوره حقوقی را پیش بینی کرده است. هم متهمان و هم دادستان ها حق تجدیدنظر دارند. با این حال، در عمل، دادگاه ها سیاسی گرا هستند و به نظر می رسد نقض حقوق بشر دولت را نادیده می گیرند.

در ژوئن 1993، حیدر علی اف رئیس دادگاه عالی را به دلیل ادعای وفاداری سیاسی به مخالفان برکنار کرد. رئیس جمهور مستقیما قضات سطح پایین را منصوب می کند. رئیس جمهور همچنین دادگاه قانون اساسی و قضات دادگاه عالی را با تأیید قانونگذار منصوب می کند. دادستان ها با تأیید قانونگذار توسط رئیس جمهور منصوب می شوند. وزیر دادگستری دادستان ها را در دفاتر در سطح منطقه، شهرداری و جمهوری سازمان می دهد. قانون اساسی برای دادستان ها و وکلای مدافع در برابر دادگاه ها از وضعیت برابر برخوردار اس ، اما در عمل اختیارات بازداشت و تحقیق دادستان ها از نفوذ غالب در دادگاه ها برخوردار است. قضات غالبا به جای صدور رای بی گناه، پرونده را برای تحقیقات بیشتر در دادسرا بازگردانند. تحقیقات اغلب به جلب اعترافات بستگی دارد تا به جمع آوری شواهد.

قوانین سیاسی آذربایجان

آذربایجان در 30 آگوست 1991 استقلال خود را از اتحاد جماهیر شوروی اعلام کرد. قانون اساسی آن در نوامبر November 1995 تصویب و با همه پرسی در 24 آگوست August 2002 اصلاح شد. قانون اساسی کشور را به عنوان یک جمهوری دموکراتیک، سکولار و واحد تعیین کرد. رئیس جمهور رئیس دولت کشور و عالی ترین رئیس نیروهای مسلح است که برای 5 سال با رای عمومی انتخاب می شود. به دنبال لغو محدودیت های دوره ریاست جمهوری توسط دولت در همه پرسی سال 2009، شرکت در تعداد نامحدودی از دوره ها مجاز است.

رئیس دولت نخست وزیر است که با انتصاب ریاست جمهوری با تأیید شورای ملی انتخاب می شود. مجلس شورای ملی از 125 کرسی تشکیل شده است، که با رای مردم برای 5 دوره انتخاب می شوند. از قدرت قانونگذاری در کشور برخوردار است. معاون نخست وزیر و کابینه یا شورای وزیران نیز توسط رئیس جمهور انتخاب می شوند و توسط شورای ملی تأیید می شوند. کابینه در برابر رئیس جمهور پاسخگو است و تسلیم وی می شود.

قوانین آذربایجان در مورد کار

طبق قوانین کشور آذربایجان افراد و تابعیت های خارجی می توانند با دریافت مجوز اقامت در هر جای این کشور کار کنند و یا قرارداد کاری ببندند. تمامی قوانین کاری در آذربایجان برای شهروندان خارجی نیز در این کشور صدق می کند. البته شهروندان خارجی با اطلاع از شرایط لازم برای ویزای کار آذربایجان به راحتی می توانند در این کشور مشغول به کار شوند. قانون کار برای گروه های خاصی از کارگران استثنا قائل شده است. کارکنانی که در شرایط کاری سنگین یا مضر و خطرناک کار می کنند، ممکن است فقط 36 ساعت در هفته کار کنند. همچنین شرایط 36 ساعته برای پزشکان، معلمان، کارگران در تأسیسات الکتریکی و سایر محل های کار با افزایش فشار روحی، جسمی و عصبی وجود دارد.

کارمندان تا 16 سال مجاز به کار بیش از 24 ساعت در هفته نیستند. برای کارمندان 16 تا 18 سال ، و همچنین افراد معلول، زنان باردار، زنان دارای فرزند تا یک سال و نیم، والدین مجرد با فرزند تا 3 سال، حداکثر محدودیت کار 36 ساعت در هفته است. اضافه کار کاری است که یک کارمند به درخواست کارفرما انجام می دهد و کاری فراتر از ساعت کاری معمول کارگر است. کارمند نمی تواند بیش از 4 ساعت اضافه کاری برای دو روز متوالی کار کند. محدودیت برای اضافه کاری 2 ساعت است.

از جمله قوانین و شرایط کار در کشور آذربایجان:

پارامترشرح
ساعات کاری40 ساعت در هفته
حداکثر اضافه کاری2 ساعت در روز
سن بازنشستگی مردان63.5 سال
سن بازنشستگی زنان60.5 سال
حداقل حقوق ماهیانه کار در آذربایجان250AZN (منات)

نرخ بیکاری در کشور آذربایجان در نمودار زیر آورده شده است:

نرخ بیکاری در کشور آذربایجان

قوانین مالیات در آذربایجان

سال مالیاتی در آذربایجان از 1 ژانویه January تا 31 دسامبر December است. دسته های مالیاتی تحت قانون مالیات آذربایجان شامل مالیات های دولتی، مالیات های گرفته شده توسط جمهوری خودمختار نخجوان و مالیات های محلی یا شهری است. مالیات بر درآمد توسط کارفرما محاسبه و از حقوق هر ماه کسر می شود. درآمد اضافی که ایجاد می شود باید سالانه حداکثر در تاریخ 31 مارس پس از پایان سال مالی در اظهارنامه مالیاتی ثبت شود.

درآمد مشمول مالیات برای ساکنان، درآمدی است که در داخل و خارج از آذربایجان ایجاد می شود. برای افراد غیر مقیم درآمد فقط در خاک آذربایجان است. در آذربایجان، هر دو مقیم و غیر مقیم مشمول پرداخت مالیات بر درآمد به شرح زیر هستند:

  • ساکنین دارای درآمد در آذربایجان
  • افراد غیر مقیم که در آذربایجان مشغول فعالیت تجاری هستند.
  • افراد غیر مقیم که در آذربایجان مزد دریافت می کنند نیز از درآمد ناخالصی که برای یک سال تولید می کنند مالیات بر درآمد پرداخت می کنند.

اگر شخصی در طول یک سال تقویمی بیش از 182 روز اقامت آذربایجان را داشته باشد یا در خارج از کشور در طول سال تقویم مشغول به کار باشد، برای مقاصد مالیاتی مقیم محسوب می شود. اشخاص حقوقی که در آذربایجان به تجارت اشتغال دارند نیز برای مقاصد مالیاتی مقیم محسوب می شوند. نمایندگان دیپلماتیک، سازمان های بین المللی، نمایندگان شرکت های خارجی در آذربایجان، کارمندان و اعضای خانواده آنها به عنوان مقیم برای اهداف مالیاتی طبقه بندی نمی شوند.

نرخ مالیات بر درآمد به شرح زیر است:

میزان درآمد به AZN (منات)نرخ مالیات
تا 2500 ماهیانه14%
بیش از 2500 در ماه25% + 350 منات
تا 30000 در سال14%
بیش از 30000 در سال25% + 4200

رانندگی در آذربایجان

حداقل سن قانونی رانندگی با اتومبیل در آذربایجان 18 سال تمام است و داشتن گواهینامه رانندگی معتبر الزامی است. ساکنان خارجی اغلب قبل از رانندگی در باکو در برنامه های آموزش رانندگی شرکت می کنند زیرا شرایط رانندگی در مقایسه با کشورهای غربی بسیار متفاوت است. جاده ها اغلب بی کیفیت هستند، رانندگان همیشه به قوانین راهنمایی و رانندگی احترام نمی گذارند و اغلب با سرعت بسیار بالا رانندگی می کنند. شرکت هایی هستند که آموزش رانندگی را به زبان انگلیسی ارائه می دهند.

از جمله قوانین و مقررات رانندگی در آذربایجان:

  • حداقل سن قانونی رانندگی با خودرو 18 سال است.
  • در سمت راست جاده رانندگی کنید.
  • فقط مالک ماشین می تواند ماشین را رانندگی کند. برای رانندگی آن توسط شخص دیگری، وکالت نامه لازم است.
  • کمربند ایمنی اجباری است.
  • شیشه های رنگی که اصل خودرو نیستند ممنوع است.
  • داشتن سند خودرو، گذرنامه، گواهینامه رانندگی، بیمه و جعبه کمکهای اولیه در خودرو الزامی است.

برای اطلاع از قوانین سایر کشورها و مهاجرت به آذربایجان می توانید با ما در ارتباط باشید و از کارشناسان ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت مشاوره بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *