مهاجرت تحصیلی آلمان

ویزای دانشجویی آلمان

ویزای دانشجویی آلمان

بسیاری از دانشجویان درصدد دریافت ویزای دانشجویی آلمان هستند. نشانگر این موضوع صف طولانی متقاضیان سفارت آلمان در ایران می باشد. اکثر دانشجویان در میان کشورهای اروپایی علاقه مند به تحصیل در کشور آلمان هستند. زیرا این کشور دارای کیفیت آموزشی عالی، امکانات رفاهی مناسب، آموزش رایگان، یافتن شغل بعد از فارغ التحصیلی و  امکان دریافت اقامت دائم را دارد.

ویزای تحصیلی در کشور آلمان

دولت آلمان در ابتدا ویزای تحصیلی سه ماهه برای دانشجویان صادر می­ کند، تا زمانیکه دانشجو در دانشگاه مورد نظر خود ثبت نام نماید. پس از ورود و درخواست در اداره مهاجرت آن ویزای تحصیلی را تا یک الی دو سال تمدید می­ نماید.

اقامت آلمان

افرادی که به قصد ادامه تحصیل به کشور آلمان سفر می­ کنند می­ توانند، اعضای خانواده خود را نیز بعد از مدت 6 الی 12 ماه به این کشور دعوت نمایند. البته این موضوع به عنوان یک قانون نوشته نیست بر اساس تجربه عنوان می شود. اعضای خانواده دانشجو نیز می­ توانند در این کشور به تحصیل بپردازند اما حق اجازه کار در کشور آلمان را ندارند.

جهت دریافت ویزای تحصیلی، سفارت آلمان قرار مصاحبه ای را با فرد دانشجو تنظیم می­ نماید. دانشجو باید از قبل مشخص نموده باشد که به چه زبانی مصاحبه خواهد نمود. دانشجویان پس از اتمام تحصیلات در کشور آلمان، بمدت یکسال اجازه دارد تا در این کشور شغلی یافته و کار انجام دهد. در صورتیکه فرد سه سال پس از پایان تحصیلات خود در این کشوردر یک موقعیت شغلی کار کند، با پرداخت مالیات به دولت آلمان، می ­تواند درخواست اقامت دائم به این کشور دهد.

مدارک مورد نیاز ویزای دانشجویی آلمان

  • گذرنامه معتبر با حداقل 6 ماه اعتبار بهمراه دو نسخه کپی از آن
  • پذیرش تحصیلی از سوی یکی از دانشگاههای آلمان
  • گواهی پایان دوره متوسطه، پیش دانشگاهی ویا کارشناسی و کارشناسی ارشد به همراه ترجمه
  • تکمیل فرم در خواست ویزای تحصیلی
  • اسکن رنگی پاسپورت
  • مدارک هویتی فرد بهمراه کپی
  • مدارک پشتیبانی مالی
  • مدارک سوابق شغلی
  • انگیزه نامه فرد برای ادامه تحصیل در کشور آلممان
  • هزینه صدور ویزای دانشجویی آلمان (60یورو)

هزینه دریافت ویزای تحصیلی

از سال 2008 هزینه ویزای تحصیلی کشور آلمان 60 یورو اعلام شده است که باید از طریق انتقال بانکی پرداخت شود. توجه داشته باشید در صورت عدم موافقت سفارت آلمان با درخواست ویزای دانشجو این مبلغ به فرد بازگردانده نمی ­شود.

شرایط مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل

دانشجویان زیادی علاقمند تحصیل در دانشگاههای آلمان هستند. زیرا تحصیل در آلمان مزایای زیادی از جمله تحصیل رایگان، آموزش در معتبرترین دانشگاههای دنیا، تضمین آینده شغلی وشخصی و .. را بهمراه دارد. اما تحصیل در دانشگاههای آلمان برای هر مقطعی قوانین و مقررات خاص خودش را دارد.

بطور مثال فردی که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی را دارد بایستی قبولی در کنکور سراسری را داشته و همچنین دارای مدرک زبان آلمانی در سطحB1 یا B2 باشد. امکان ادامه تحصیل در دانشگاههای زبان انگلیسی در مقطع کارشناسی ارشد وجود دارد که در اینصورت شخص باید دارای مدرک زبان آیلتس با حداقل نمره6.5 باشد. در مقطع دکتری نیز دانشجویان علاوه بر داشتن رزومه ها قوی باید از مهارت زبانی بالایی برخوردار باشند. در ضمن در مقطع دکتری بایستی دانشجویان به اخذ استاد راهنما برای تأیید دانشجو اقدام نمایند.

ویزای دانشجویی آلمان

دانشجویان برای دریافت ویزای دانشجویی آلمان شخصاً خودشان باید به سفارت این کشور مراجعه نمایند. بدلیل اینکه ویزای تحصیلی آلمان متقاضیان زیادی دارد، بررسی درخواست های دانشجویان ممکن است بیشتر از2 الی 3 ماه طول بکشد. دانشجویان باید توجه داشته باشند که با ویزای توریستی اجازه تحصیل در کشور آلمان را ندارند و همچنان ویزای توریستی قابل تبدیل به ویزای تحصیلی نمی­ باشد.

مدرک زبان مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان

دانشجویان برای ادامه تحصیل در کشور آلمان نیاز به مدارک زبان آلمانی و یا انگلیسی دارند. دانشجویانی که در آلمان قصد تحصیل به زبان انگلیسی را دارند بایستی دارای مدرک آیلتس با نمره 6 و تافل دارای نمره 80 از 100 باشند.

انواع روشهای مهاجرت به آلمان

افراد از روشهای گوناگونی برای مهاجرت به کشور آلمان استفاده می­کنند که عبارتند از:

  1. مهاجرت به آلمان از طریق کار
  2. مهاجرت از طریق سرمایه گذاری و ثبت شرکت
  3. مهاجرت از طریق تحصیل به آلمان
  4.  مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی

مراکز تحصیلی در آلمان

در کشور آلمان بصورت کلی دو نوع مرکز آموزشی وجود دارد.

  • دسته اول که اصطلاحاًuniversitet  گفته می­شود مانند سایر دانشگاهها جنبه علمی- تحقیقاتی دارند.
  • دسته دوم Fachhochschole  که به مراکز فنی علمی مشهورند و به آموزش فنی رشته های مهندسی می­ پردازند.

شرایط تحصیل در آلمان 

دانشجویان تنها در صورت اخذ ویزای تحصیلی و دریافت مجوز اقامت امکان ادامه تحصیل در کشور آلمان را دارند. البته ناگفته نماند دانشجو هنگام درخواست برای ویزای تحصیلی بایستی نامه پذیرش از سوی یکی از دانشگاههای آلمان را به همراه داشته باشد.

سفارت آلمان ابتدا به دانشجویان ویزای سه ماهه تحصیلی صادر می­ کند. پس از ورود دانشجو به کشور آلمان و انجام مراحل اداری از جمله ثبت نام در دانشگاه فرد به اداره امور اتباع خارجی مراجعه نموده و ویزای دو الی سه ساله دریافت می­ کند.

هزینه تحصیل درآلمان 

از جمله مهمترین مزایای تحصیلی در کشور آلمان، تحصیل رایگان در این کشور است. دانشجویان در این کشور تنها نیاز به هزینه های زندگی از جمله خوراک، پوشاک و در بعضی موارد خوابگاه را دارند.

بدین معنی که فرد با هزینه ایی معادل 800 یورو براحتی در بهترین کشور اروپایی می ­تواند ادامه تحصیل دهد. البته نرخ گفته شده در همه جای آلمان ثابت نیست و بستگی به اینکه دانشگاه فرد در کدامیک از ایالتهای کشور آلمان قرار دارد متفاوت است.

مزایای تحصیلی در آلمان 

  • تحصیل نمودن در بهترین دانشگاههای دولتی بصورت رایگان و در دانشگاههای خصوصی بصورت ارزان
  • تضمین آینده شغلی فرد
  • یافتن شغل پاره وقت همزمان با تحصیل
  • امکان اخذ بورسیه های تحصیلی با توجه به کسب نمرات وامتیازات دانشجو
  • برخورداری از کارت دانشجویی و امکان رفت و آمد رایگان
  • سفر به تمامی حوزه های شینگن

اکثر دانشجویان برای دریافت ویزای دانشجویی آلمان با سوالات زیادی روبرو خواهد شد از جمله:

  1. برای دریافت ویزای تحصیلی از کجا شروع کنم؟
  2. چگونه نامه پذیرش دانشگاه های آلمان را بدست آورم؟
  3. پس از اتمام تحصیلات چگونه برای دریافت اقامت اقدام نمایم؟

موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت آماده پاسخگویی به دانشجویانی که قصد تحصیل در دانشگاههای آلمان را دارند هستند.عزیران می­توانند جهت مشاوره و راهنمایی با کارشناسان این موسسه ارتباط برقرار نمایند.

0 دیدگاه برای “ویزای دانشجویی آلمان

  1. nirvan گفت:

    با سلام
    ایا من با 24 سال سن برای ادامه تحصیل میتونم ویزای دانشجویی آلمان رو اخذ کنم؟
    ممنونم

  2. ali ram گفت:

    بابت مطلب خوبتون در مورد ویزای دانشجویی آلمان تشکر می کنم اگه امکانش هست در مورد ویزای کاری آلمان هم مطلب بذارید.

  3. صبا صابری گفت:

    سلام

    لطفا در مورد ویزای کاری آلمان هم توضیح دهید.

    ممنون از سایت به روزتون

  4. ارشاد گفت:

    این ویزا رو تو ایالت بایرن تا چند وقت بعد میشه تمدید کرد ؟ آیا میشه برای کشورهای دیگه اروپایی هم از اونجا اقدام کرد ؟

  5. امیرحسین گفت:

    مقاله خیلی خوبی بود.
    با تشکر

  6. arin گفت:

    شرایط ویزای تحصیلی آلمان چیه؟
    مدرک زبان در چه سطحی میخواد؟
    با 32 سال سن میشه اقدام کرد؟

  7. قراری گفت:

    سلام. آیا اخذ ویزای تحصیلی آلمان شرط سنی هم دار
    د.

  8. طلایی پور گفت:

    برای اخذ ویزای دانشجویی آلمان چقدر زمان نیاز است؟ و در کل چقدر هزینه نیاز است؟

  9. ماکان جمشیدی گفت:

    ویزای دانشجویی آلمان نیاز به مدرک زبان داره یا خیر؟

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *