مهاجرت به کانادا
صفحه اصلی » کشورها » اتریش » اخذ تابعیت از طریق تولد در اتریش

اخذ تابعیت از طریق تولد در اتریش



اخذ تابعیت از طریق تولد در اتریش

چگونه افراد می توانند تابعیت کشور اتریش را در سال 2019 دریافت کنند؟

تفاوت بین تابعیت و اقامت در کشور اتریش چیست؟

آیا مادر و پدر با تولد فرزندی در اتریش می توانند تابعیت این کشور را به دست آورند؟

آیا با اقامت در کشور اتریش می توان تابعیت این کشور را به دست آورد؟

امروزه متقاضیان زیادی خواهان کسب تابعیت اتریش برای فرزندان خود هستند.

لذا لازم است افراد چگونگی اخذ این تابعیت  از کشور اتریش در سال 2019 آگاه باشند.

در این مقاله که توسط کارشناسان و مشاوران موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت گردآوری شده است، قصد داریم درباره اخذ تابعیت از طریق تولد در اتریش اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

 

اخذ تابعیت از طریق تولد در اتریش

 

در تمامی کشور ها قوانین خاصی برای اعطا تابعیت در نظر گرفته شده است.

طی چند سال کشور ها بر اساس سیستم خاک به شهروندان تابعیت آن کشور را اعطا می کردند.

بعد از مدتی و با هجوم مهاجران این قانون حذف شد. و تابعیت بر اساس سیستم خون جایگزین آن شد.

سیستم تابعیتی اتریش از طریق سیستم خون میباشد.

پس با تولد فرزندی از والدین اتریشی، فرزند تابعیت اتریش را به دست می آورد.

تولد فرد در اتریش از پدر و مادر خارجی قابلیت تبدیل به دریافت تابعیت و اقامت را ندارد.

ولی می تواند برای گرفتن تابعیت تاثیر گذار باشد.

بی تابعیتی در حقوق بین الملل امری ناپسند تلقی می شود.

پس اگر کودکی زیر سن 6 ماه در اتریش متولد شده باشد و پدر و مادرش نامعلوم باشند، به کودک تابعیت اتریشی داده می شود.

 

قانون تابعیت اتریش از طریق تولد

 

طبق قوانین کشور اتریش افراد زیر دارای تابعیت کشور اتریش هستند:

  • فردی که اتریشی باشد و ازدواج قانونی انجام داده باشد.

اگر فرزندش قبل از تاریخ 1.9.1983 به دنیا آمده باشد، شهروند اتریشی محسوب می شود.

اگر فرزندش بعد از تاریخ 1.9.1983 از پدر و مادر اتریشی که ازدواج قانونی داشته اند متولد شود، شهروند اتریش محسوب می شود.

  • اگر زنی اتریشی از طریق ازدواج غیر قانونی و نا مشروع بچه دار شود، فرزندش جزء شهروندان اتریش محسوب می شود.
  • فرزند چهارده ساله که پدرش شهروند اتریش باشد و مادرش شهروند اتریش نباشد، باید برای کسب شهروندی اتریش موافقت دولت اتریش را کسب کند.

 

 

ادارات مربوط به ثبت احوال شهروندان

 

 

در هر کشوری اداراتی مربوط به نکهداری مدارک تولد، ازدواج، مرگ و طلاق شهروندانش در نظر گرفته شده است.

در بعضی از کشور ها تمام این مدارک در یک اداره نگه داری می شود.

و در برخی از کشورها برای هر یک از این مدارک اداره جداگانه ای در نظر گرفته شده است.

در کشور اتریش نیز چندین اداره برای نگه داری مدارک تولد، ازدواج، طلاق و مرگ در نظر گرفته شده است.

 

 

مدارک سابقه شهروندی فردی که در خاک اتریش متولد شده باشد. یا فردی که از پدر یا مادر اتریشی در خارج از کشور اتریش به دنیا آمده باشد، به صورت زیر نگه داری می شود:

 

سابقه های تولد افرادی که قبل از تاریخ 1/جولای/ 1966 به دنیا آمده اند:

1) نگه داری سوابق تولد فرد در ادارات محلی همان محلی که متولد شده است.

2) اگر فرد خارج از خاک اتریش به دنیا آمده باشد سوابقش در ادارات صالح شهر وین نگه داری می شود.

 

سابقه های تولد افرادی که بعد از تاریخ 1/جولای/ 1966 به دنیا آمده اند:

1) نگه داری سابقه های تولد افراد در اداره های تابعه شهرداری شهری که سوابق تولد مادر فرزند در آن نگه داری می شود.

2) نگه داری سوابق تولد فرد در شهر وین اگر خارج از کشور اتریش به دنیا آمده باشد.

 

گواهی تابعیت کشور اتریش

 

تنها سندی که در کشور اتریش رسمیت دارد و برای تشخیص تابعیت شهروندان است، گوتهی تابعیت و شهروندی کشور اتریش می باشد.

طبق این گواهی افراد از حقوق و مزایا شهروندی برخوردار می شوند.

افراد می توانند این سند را به صورت حضوری یا ارسال در خواست به دفاتر اداری مربوطه دریافت نمایند.

در سال های اخیر امضاء شخص هم باید توسط دفتر های اسناد رسمی تایید شود.

 

فرد برای دریافت گواهی شهروندی چه مدارکی را باید ارائه دهد؟

 

  • فرد باید فرم مشخص را تکمیل کند تاریخ درخواست را در فرم ذکر کرده و آن را امضاء کند.
  • برای افراد زیر 18 ساال فرم باید توسط پدر و مادر در دفتر رسمی سفارت تکمیل گردد.
  • اصل گواهی تولد یا شناسنامه فرد متقاضی.

افرادی که در آمریکا متولد شده اند حتما باید شهر محل تولدشان را ذکر نمایند.

  • اصل گواهی تولد یا شناسنامه پدر و مادر فرد متقاضی.
  • اگر فردی بخواهد به علت دزدی یت گم شدن گواهی اش، درخواست گواهی جدیدی را ارائه دهد، باید کپی سند قبلی خود را ارائه دهد.
  • اصل گواهی ازدواج یا طلاق والدین.
  • ارائه اصل سند حضانت فرزند.
  • در صورتی که فرد متقاضی سند ازدواج یا طلاق دارد، باید آن را ارائه دهد.

 

هزینه های صدور درخواست به صورت نقد در سفارت یا کنسولگری های اتریش دریافت می شود.

نکته: برای پرداخت هزینه ها چک یا کارت اعتباری دریافت نمی شود.

اگر فرد بخواهد مدارک برای او پست شود، باید هزینه پست و هزینه های کنسولگری یا سفارت را بپردازد.

در صورت پست گواهی، سفارت مسئولیتی در برابر سالم رسیدن یا دزدی گواهی را قبول نمیکند.

 

تابعیت دو گانه در قوانین کشور اتریش

 

کشور اتریش تابعیت مضاعف را به رسمیت نمی شناسد.

یعنی اگر فردی بخواهد درخواست اخذ تابعیت از طریق تولد در اتریش را ارائه دهد، باید ابتدا تابعیت کشوری که در آن متولد شده است را ترک کند.

 

تابعیت دو گانه شامل استثناهایی هم می شود:

 

برای مثال اگر فرزندی از والدین ایرانی در کشور اتریش به دنیا آید.

این کودک بعد از پنج سال و اخذ تابعیت از کشور اتریش می تواند تابعیت کشور ایران را هم داشته باشد.

اگر فردی شغلی مهم ( مثل استاد دانشگاه) داشته باشد، و در راستا تامین منابع اتریش فعالیت کند می تواند هم تابعیت کشور اتریش و هم تابعیت قبلی خود را داشته باشد.

در آخر اگر شما عزیزان بعد از مطالعه این مقاله سوالات بیشتری در رابطه با اخذ تابعیت از طریق تولد در اتریش، چگونگی اخذ تابعیت از طریق تولد فرزند، قوانین تابعیت و … داشتید، می توانید از طریق ارتباط یا موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت پاسخ سوالات خود را دریافت نمایید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اخذ تابعیت از طریق تولد در اتریش
به این پست امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *