پیشنهاد می شود افرادی که تمایل به مهاجرت به مالزی دارند با قوانین مالزی اعم از قانون کار، زندگی، تحصیل و اقامت و تابعیت مطلع باشند. به عبارتی کشور مالزی دارای قوانین مختلفی است که ممکن است برای متقاضیان نا آشنا باشند و این مسئله منجر به تداخل قوانین و تصورات متقاضیان گردد. شایان ذکر است که متقاضیان می توانند با مطالعه قوانین اجتماعی که مهمترین در امر مهاجرت است، قبل از اقدام به اخذ ویزا شروع نمایند. در این مقاله کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت به بررسی قوانین مالزی می پردازند.
تاریخچه کشور مالزی
آشنایی مختصر با تاریخ کشور مالزی اغلب برای توریست های علاقه مند به فرهنگ این کشور جذاب است لذا آن ها مخصوصا به دلیل مطالعه و آشنایی هر چه بیشتر با فرهنگ این کشور به آن سفر می نمایند. به عبارتی توریست ها به وسیله بازدید از مکان های تاریخی و یا مطالعات خود در منابع مختلف قادر به شناخت تاریخ این کشور و دسترسی به نتایج موجود در منابع خواهند بود. این امر به معنی عدم لزوم آشنایی به تاریخ کشور مالزی است و تنها علاقه مندان به آن می توانند تاریخ این کشور را به دلخواه مورد بررسی قرار دهند.
شبه جزیره مالزی نقش موثری در مسیر های تجاری داشته که منجر به ایجاد حکومت هایی نیز در مناطق ساحلی گشته است. به عبارتی اولین حکومت های موجود در این کشور در مناطق ساحلی آن و در قرن دهم شکل گرفته بودند. این حکومت ها اغلب هندی یا بودائی بوده و موفق به حفظ نسبی این فرهنگ و ارزش های آن در شبه جزیره مالزی شده اند. پادشاهی مالزی دارای تاریخ غنی و پر جنب و جوشی نیست اما در طول تاریخ مانند امروز مسیر تجاری آبی بین چین و خاور میانه بوده است. لذا توانسته در طول تاریخ ارزش مسیر های تجاری خود را نیز حفظ نماید.
انواع قوانین در کشور مالزی
قوانین در تمام دنیا انواع مختلفی دارند که مردم همواره در زندگی خود با انواع مختلف قوانین در کشوری که در آن اقامت دارند تعامل برقرار می نمایند. به عبارتی مالزی نیز از این قاعده مستثناء نیست. مالزی نیز برای تمام شرایط حقوقی موجود برای اشخاص با هر گونه شرایطی قوانینی را تصویب کرده است. این کشور دارای نظام قانون مند مطلوبی بوده ک آن را در توسعه هر چه بیشتر یاری می کند. لذا مالزی نیز دارای تمام انواع قوانین است و توسط این قوانین و مجریان آن نظم را در جامعه به ارمغان می آورد. برخی از انواع قوانین در کشور مالزی عبارت اند از:
- قانون مدنی
- قانون اساسی
- قوانین راهنمایی و رانندگی
- قانون اتباع خارجی
- غیره
نا گفته نماند که قانون در کشور مالزی مانند اقصی نقاط جهان اهمیت فراوانی دارد، چرا که امورات مردم و حتی متقاضیان خارجی نیز با قوانین موجود در این کشور اداره می شود. شایان ذکر است که مردم در کشور مالزی ملزم به رعایت هر چه با کیفیت تر این قوانین هستند و این قوانین نیز در راستای بهبود عدالت اجتماعی در کشور مالزی وضع می شوند. قوانین جدید این کشور هر ساله به کتاب های حقوقی اضافه شده و در دسترس عموم قرار می گیرند تا نه تنها علاقه مندان بلکه عموم مردم بتوانند آن ها را مطالعه کرده و مورد بررسی قرار دهند.
مجموعه قوانین عجیب در کشور مالزی
گاها در کشورهای مختلف به دلیل وجود برخی آداب و رسوم قوانین نیز تغییر کرده و متناسب با سلیقه اکثریت مردم دگرگون می شوند. این مسئله منجر به پدید آمدن قوانینی می شود که از نظر مردم سایر کشور ها عجیب به نظر می رسد، چرا که این قوانین به ظاهر عجیب با آداب و رسوم آن ها سازگار نمی باشند. لذا مطالعه این قوانین عمومی، برای متقاضیان مهاجرت یا سفر به کشور مالزی ضروری است چرا که گاها مردم عدم رعایت این قوانین را توهین به فرهنگ خود تلقی کرده و با اتباع خارجی برخورد نا شایستی می کنند.
برخی قوانین و آداب عجیب در کشور مالزی عبارت اند از:
پارامتر | شرح |
1 | سوار شدن بر حیوانات باید با اطلاع پلیس انجام شود و در صورتی که اشخاص منجر به مختل شدن امور شوند نیز مورد جریمه قرار خواهند گرفت. این قانون اغلب دامن گیر توریست هایی می شود که به سوار کاری تسلط ندارند. |
2 | دست غذا خوردن در این کشور غالبا دست راست است، به طوری که حتی اشخاص چپ دست نیز غذای خود را با دست راست میل می کنند. |
3 | طبق فرهنگ مردم مالزی سر اشخاص مقدس بوده و لمس سر یا عبور دادن اجسام از بالای سر نوعی توهین به فرهنگ مردم این کشور به حساب می آید. |
4 | اشخاص مجاز به عکاسی از ساختمان های خاص نخواهند بود. |
5 | اشخاص مجاز به جمع آوری گیاهان در مالزی بدون داشتن مجوز از دولت این کشور نخواهند بود و در صورت تخلف مشمول مجازات سنگینی خواهند بود. |
اهمیت فرهنگ در قانون گذاری در مالزی
در بسیاری از موارد قوانین حاکم بر کشور مالزی بر اساس فرهنگ مردم وضع می شوند تا از بروز اختلاف بین قانون و فرهنگ جلوگیری شود. به عبارت در این کشور اعتقادات مردم بر قوانین جدید که در آینده وضع خواهند شد تاثیر مستقیمی دارند. نا گفته نماند که گاها نیز قوانین وضع شده در این کشور نیز بر فرهنگ مردم اثر گذاشته و موجب دگرگونی فرهنگ مردم مالزی شده و در نتیجه فرهنگ مردم با قوانین تطابق پیدا می کنند.
به عبارتی وضع قوانین در مالزی بر اساس 2 فاکتور مهم صورت می پذیرد که عبارت اند از:
- وضع قوانین بر اساس فرهنگ عموم مردم
- وضع قوانین و تغییر فرهنگ بر اساس آن
همان طور که ذکر شد قوانینی که در این کشور وضع می شوند، به توسعه هر چه بیشتر این کشور کمک شایانی می کنند. به عبارتی قوانین منجر به ایجاد و گسترش عدالت اجتماعی در این کشور شده و به دلیل اینکه با فرهنگ مردم مطابقت پیدا می کند می تواند منجر به رفع اختلافات موجود و از بین بردن نا هنجاری های اجتماعی نیز گردد. لذا قوانین در فرهنگ و فرهنگ مردم مالزی در وضع قوانین این کشور دارای اهمیت فراوانی است. ناگفته نماند که متقاضیان ملزم به مطالعه چنین قوانینی می باشند تا از بروز اختلافات فرهنگی در کشور مالزی جلوگیری شود.
درباره اقتصاد کشور مالزی
کشور مالزی یکی از قدرت های اقتصادی پایدار در قاره آسیا به شمار می آید. لذا این کشور یکی از قطب های تجاری موجود در جنوب شرق آسیا است که توانسته اقتصاد خود در وضعیت مطلوب و پایداری قرار دهد. به عبارتی کشور مالزی به واسطه اقتصاد قدرتمند خود توانسته شرایط زندگی مطلوبی را برای مردم خود ایجاد کند که بیانگر مردمی بودن این کشور و اهمیت وضعیت معیشت مردم در این کشور می باشد. اقتصاد کشور مالزی، اصلی ترین دلیل مهاجرت اشخاص مختلف به این کشور است. چرا که به واسطه اقتصاد پایدار آن رشد سرمایه اشخاص خارجی در آن نیز میسر خواهد شد.
ارز رایج این کشور رینگیت (RM) است که هر 3.8 رینگیت معدل $1 (دلار) می باشد. شایان ذکر است که این کشور در سال 2020 به دلیل شیوع پاندمی کرونا دچار رکود اقتصادی شده که مانند COVID-19 درد مشترک تمام کشور های اقصی نقات جهان می باشد. علاوه بر آن می توان گفت که این کشور برخلاف وجود رکود اقتصادی، پتانسیل رشد اقتصادی مطلوب و بازگشت به اقتصاد با شکوه خود را دارا می باشد. این به آن معنی است که کشور مالزی می تواند همواره دارای اقتصاد مطلوب و پایداری باشد تا بتواند همچنان سطح رفاه مردم خود را حفظ نماید.
احترام به قوانین در کشور مالزی
مردم مالزی نسبت به قوانین موجود در این کشور مردم پایبندی هستند. به عبارتی می توان گفت مردم کشور مالزی نسبت به قوانینی که با عقاید آنها مطابقت دارند پایبند می باشند. به طور کلی در تمام کشور های جهان مردم اغلب به قوانینی احترام می گذارند که با افکار و عقاید آنان سازگار باشد. لذا باید نسل های آینده خود را از دوران کودکی مورد آموزش قرار دهند که مالزی کشوری نسبتا موفق در این زمینه محسوب می شود. در این صورت کودکان در سنین بالاتر نیز به قوانینی که در کودکی آموخته اند به صورت یک ارزش در زندگی می نگرند.
توصیه می شود متقاضیان همواره با کارشناسان حقوقی مجرب در زمینه مهاجرت در ارتباط باشند و از آنها مشاوره بگیرند. همچنین همکاری با وکلا و موسسات حقوقی مجرب در این زمینه می تواند به تصحیح روند کمک کند. به عبارتی همکاری با وکلای مجرب موجب تسریع و سهولت در انجام امور شود و شامل منافع دو سویه برای متقاضی و وکلا می باشد. موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت یکی از موسسات برجسته در امور مهاجرت است که توانسته سابقه درخشانی برای خود و همچنین رضایت و سهولت در مهاجرت به مالزی و اقصی نقاط دنیا را برای متقاضیان به ارمغان آورد. شایان ذکر است این موسسه دارای کادری مجرب و آموزش دیده می باشد. متقاضیان می توانند تمامی امور مهاجرتی خود را به کادر مجرب موسسه سفیران سروش سعادت واگذار کرده و با خیال راحت امور مهاجرت خود را پیش ببرند.