کشور 4 میلیون نفری کویت دارای دانشگاه های مختلفی است که دانشجویان خارجی را در مقاطع مختلف از جمله مقطع کارشناسی ارشد در کویت می پذیرد. این مقطع تحصیل پس از اتمام محبوب ترین مقطع تحصیلی در کویت یعنی کارشناسی ادامه می یابد. از آنجایی که مردم این کشور به زبان انگلیسی آشنا هستند و دانشگاه های خارجی زیادی در کویت وجود دارد در مقطع کارشناسی ارشد در کویت دوره های زیادی به زبان انگلیسی ارائه می شود و دانشجویان می توانند به زبان انگلیسی در کویت تحصیل کنند.
نکته حائز اهمیت درباره تحصیل مقطع کارشناسی ارشد در کویت هزینه بالای تحصیل در این کشور است لذا دانشجویان باید به خوبی این مورد را بررسی کنند و سپس برای پذیرش و ثبت نام در این کشور اقدام فرمایند. برای پاسخ به سوالات درباره تحصیل کارشناسی ارشد در کویت به مطالب ارئه شده در این بخش که توسط موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت فراهم شده توجه فرمایید.
- تحصیل کارشناسی ارشد در کویت چه مدت زمان می برد؟
- شرایط تحصیل کارشناسی ارشد در کویت چگونه است؟
- بهترین دانشگاه های کویت برای تحصیل کارشناسی ارشد کدامند؟
آموزش در کویت
کویت متعلق به شورای همکاری کشورهای عرب در خلیج فارس است که در سال 1981 تاسیس شد و سایر اعضای آن شامل بحرین، عمان، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی هستند. اهداف شورای همکاری خلیج فارس خواستار هماهنگی، ادغام و اتحاد بین کشورهای عضو در همه زمینه ها است. این همکاری در زمینه های اقتصادی و مالی، بازرگانی، آداب و رسوم، ارتباطات، آموزش و فرهنگ در زمینه های دیگر وجود دارد. سازمان مشترک مربوط به آموزش و پرورش شامل دانشگاه خلیج عربستان و دفتر آموزش شورای همکاری خلیج فارس است. وزرای آموزش و پرورش از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس همانند وزرا و مقامات سایر ادارات دولتی جلسات منظمی را برگزار می کنند. بنابراین در مدیریت آموزش در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس مانند کویت، بر هماهنگی سیستم های آموزشی با سایر اعضای شورای همکاری خلیج فارس تأکید می شود.
کشورهای عربی خلیج فارس از نظر پیشینه و سبک حکومتی و از نظر راه حل های مشابه برای چالش های مشابه اجتماعی و اقتصادی که با آن روبرو هستند میراث مشترک دارند. تمام کشورهای عربی خلیج فارس به شدت به نیروی کار خارجی وابسته هستند و همه آنها در سالهای اخیر بر بومی سازی و ملی شدن نیروی کار خود تمرکز کرده اند. از این رو، نیروی کار کویت مورد تأکید قرار گرفته و از طریق اصلاح سیستم های آموزشی و آموزشی برای همسویی بهتر با نیازهای بازار کار انجام می شود، ترازی که در سایر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس نیز مورد نیاز است.
شرایط تحصیل مقطع کارشناسی ارشد در کویت
مقطع کارشناسی ارشد در کویت به عنوان دومین مقطع آموزش عالی در کویت شناخته می شود که تحصیل این دوره ها به مدت 2 سال زمان می برد. کارشناسی ارشد اغلب در دانشگاه های معتبر این کشو ارائه می شود و همچنین ممکن است این دوره در برخی از کالج ها نیز ارائه شوند. دانشجویان خارجی و داخلی می توانند تحصیلات خود را پس از اتمام کارشناسی ادامه داده و به صورت تخصصی در کارشناسی ارشد در کویت تحصیل کنند. برنامه های مختلفی برای تحصیل کارشناسی ارشد در کویت ارائه می شود که شامل مدیریت، اقتصاد، مهندسی، علوم کاربردی، حسابداری، رشته هنر در کویت و سایر دروس می باشد. برای تحصیل کارشناسی ارشد در کویت متقاضیان باید دارای مدرک لیسانس با معدل حداقل 2.67 در مقیاس 4 باشند. البته شرایط هر دانشگاه متفاوت است اما شرایط کلی شامل:
- اثبات مدرک قبلی (لیسانس یا هر مدرک معادل آن)
- اثبات مهارت در زبان انگلیسی (IELTS یا TOEFL)
- ارزیابی صلاحیت ها
- فرم درخواست و ثبت نام
- هزینه اپلیکشن فی 160$ (دلار)
- گذرنامه معتبر و سایر مدارک شناسایی
- داشتن اجازه اقامت و ویزای دانشجویی کویت
در شکل زیر چرخه مطالعاتی در کویت را در سطح عالی مشاهده می کنید:
تحصیل مقطع کارشناسی ارشد در کویت
آموزش عالی در کویت توسط وزارت تحصیلات عالی (MHE) تنظیم می شود. تحصیلات عالیه در کویت شامل آموزش و پرورش دانشگاهی و پس از متوسطه است. آموزش فنی در موسسات فنی و مراکز آموزشی پس از دوره متوسطه تحت مدیریت مرجع عمومی آموزش کاربردی (PAAET) ارائه می شود. مراکز آموزشی بیشتر شغل گرا هستند و برنامه های 2 ساله تکنسین را برای دانشجویانی که گواهینامه متوسطه دارند ارائه می دهند. موسسه آموزش عالی بسیار مشهور در کویت، دانشگاه کویت است. در کویت، بسیاری از موسسات آموزش عالی دیگر نیز وجود دارد. همچنین، چند کالج هنرهای زیبا که در موسیقی و سایر رشته های هنر تخصص دارند نیز در آنجا حضور دارند. کویت دارای چهار دانشگاه تحت حمایت دولتی است که دانشگاه کویت سرآمد آنهاست.
دانشگاه کویت در سال 1996 به عنوان یک موسسه همکاری آموزشی تأسیس شد. این دانشگاه طیف گسترده ای از برنامه های تحصیلی مانند آموزش، تجارت، مهندسی، حقوق، پزشکی، هنر، علوم، بهداشت و پرستاری و غیره را ارائه می دهد. در حال حاضر، 5 پردیس دانشگاه کویت در کشور وجود دارد. کالج آموزش مقدماتیPAAET مرجع عمومی آموزش کاربردی و آموزش است که بر دو بخش آموزش و پرورش تمرکز دارد. PAAET متشکل از چهار دانشکده است که دارای تخصص ها و بسیاری از موسسات آموزشی مانند:
- دانشکده آموزش مقدماتی
- کالج مطالعات بازرگانی
- دانشکده مطالعات فن آوری
- دانشکده علوم بهداشتی
- موسسه عالی انرژی (برق و آب)
- موسسه عالی مخابرات و پیمایش
- موسسه آموزش صنعتی
- موسسه پرستاری
- موسسه آموزش ساخت و ساز
- موسسه آموزش حرفه ای
این موسسات بر مطالعات حرفه ای و مهارت های مربوط به نیروی کار تأکید دارند.
تحصیل کارشناسی ارشد در دانشگاه های خصوصی کویت
در کشور کویت، دانشگاه ها و کالج های خصوصی نیز وجود دارد که دوره های مختلف تحصیلی را در مقاطع مختلف مانند مقطع کارشناسی ارشد در کویت ارائه می دهند. در جدول زیر برخی از موسسات خصوصی کویت برای تحصیل کارشناسی ارشد معرفی شده اند:
مرکز آموزشی | شرح |
دانشگاه علوم و فناوری خلیج فارس (GUST) | یک موسسه خصوصی با همکاری دانشگاه میسوری است. این آموزش عالی در زمینه علوم و فنون، تجارت و رشته هنر در کویت را ارائه می دهد. این دانشگاه دارای 2 دانشکده هنر و علوم است. |
کالج استرالیای کویت (ACK) | این موسسه دوره های حرفه ای را در زمینه های مختلف ارائه می دهد که در استرالیا مورد تایید است. |
دانشگاه آمریکایی کویت | این یک موسسه خصوصی لیبرال برای آموزش عالی است. این دانشکده دارای دو مدرسه دانشکده هنر و علوم و دانشکده مدیریت می باشد. |
کالج آمریکایی خلیج فارس و کالج دخترانه باکس هیل | دو کالج معتبر در کویت برای تحصیل دانشجویان خارجی است. |
دانشگاه آزاد عرب | دانشگاه آزاد عرب در سال 2002 تاسیس و وابسته به دانشگاه آزاد انگلستان است. این بزرگترین موسسه خصوصی برای تحصیلات در کویت است. این دانشگاه از دانشکده های فناوری اطلاعات و محاسبات، دانشکده مطالعات زبان (زبان انگلیسی)، کالج مطالعات بازرگانی و دانشکده مطالعات تربیتی تشکیل شده است. |
درباره تحصیل در کویت
کویت از زمان استقلال خود، آموزش و پرورش را به عنوان سنگ بنای سیاست های اصلی خود در اولویت قرار داده است. در سال 1960، کویت بیشترین بودجه آموزشی را در جهان عرب ثبت کرد. این اولویت در نگارش قانون اساسی کویت (1962) مورد تأکید و مشروعیت قرار گرفت. ماده 13 قانون اساسی اطمینان می دهد كه آموزش و پرورش یك شرط اساسی پیشرفت جامعه است كه توسط دولت تضمین و ترویج می شود. این مورد با اصل 40 قانون اساسی که اهمیت آموزش و پرورش را علامت گذاری کرده و آن را یک حق تضمین شده برای همه کویتی ها می داند، مورد تحسین قرار گرفت. چنین اولویت بندی آموزش توسط دولت منجر به پیشرفت های تحصیلی زیادی در آن زمان می شود. در اوایل دهه 1960، وزارت آموزش و پرورش تعدادی از كارشناسان را منصوب كرد كه وظیفه آنها تنها تأسیس دانشگاه بود.
این متخصصان از اساتید مشهور دانشگاه آمریکایی بیروت و دانشگاه کمبریج بودند. چنین تلاش های دولتی تأسیس موسسه عالی آموزش عالی کویت را در دانشگاه کویت در سال 1966، 5 سال پس از استقلال، تاسیس کرد. اگرچه سیستم بورسیه تحصیلی ایالت برای تحصیل در خارج از کشور با تاسیس وزارت آموزش عالی در سال 1988 تنظیم شد، اما بورسیه های دانشگاهی با بودجه دولت می توانند به سال 1939 بازگردند، زمانی که دانشجویان کویتی برای پیگیری به دانشگاه الازهر قاهره مصر منصوب شدند. کویت حدود 15% از کل هزینه خود را برای آموزش و پرورش اختصاص داده است و مطابق با گزارش رقابت جهانی، در رتبه 85 جهانی در سطح آموزش عالی و 88 در کیفیت آموزش قرار گرفته است.
هزینه مقطع کارشناسی ارشد در کویت
همانطور که می دانید کویت یکی از کشورهای ثروتمند در جهان است و این کشور با متکی به نفت خود و جمعیت کویت که جمعیتی کم می باشد سال های زیادی به عنوان کشوری ثروتمند شناخته می شود. هزینه تحصیل در کویت نسبت به بسیاری از کشورهای اسیایی گران محسوب می شود چرا که هزینه تحصیل در این کشور به صورت میانگین حدود 6000$ (دلار) الی 8000$ (دلار) است. این در حالی است که برخی از دانشگاه های خصوصی در این کشور از دانشجویان خارجی سالانه بیش از 10000$ (دلار) هزینه دریافت می کنند. در هر صورت داشتن تمکن مالی و پرداخت هزینه های مربوط شرط اساسی برای تحصیل در این کشور است. برای تحصیلی در کشورهای ارزان تر مانند ایتالیا و مجارستان و یا سایر کشورهای تاپ در جهان می توانید از مشاوره کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت استفاده کنید.