راه های زیادی برای مهاجرت به لهستان وجود دارد. از جمله پرخطرترین راهها قاچاقی رفتن به لهستان است که بررسی می شود. موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت پیشنهاد می نماید، با وجود راه های قانونی مهاجرت به لهستان از قدم نهادن به راه های قاچاقی خودداری نمائید. همان طور که گفته شد قاچاقی رفتن به لهستان یکی از خطرناکترین راه ها می باشد که بسیاری از افراد در این مسیرها جان خود را از دست داده اند. اگر بخواهیم در بهترین حالت به این موضوع بنگریم نهایت به پناهندگی افراد در لهستان ختم خواهد شد. مقاله زیر درباره شرایط مهاجرت و سختگیری های این کشور طبق قانون سال 2023 برای ورود مهاجران تهیه و تدوین گردیده که برای علاقه مندان به امر مهاجرت خالی از لطف نمی باشد.
آشنایی با قاچاقی رفتن به لهستان
به طور کلی پناهنده به اشخاصی خطاب می گردد که در کشور خود مورد آزار و اذیت جسمی و روحی قرار می گیرند و امنیت در زندگی برخوردار نباشند. این گونه افراد به ناچار درخواست پناهندگی به سایر کشورها را خواهند داد. افراد به 2 گونه می توانند درخواست پناهندگی به سایر کشورها دهند:
- اول این که به صورت مستقیم از طریق دریافت ویزاهای گوناگون و یا مهاجرت قاچاقی به دیگر کشورها سفر نموده و پس از رسیدن به کشور مورد نظر درخواست پناهندگی می نماید.
- راه دوم از طریق مراجعه به نمایندگان سازمان ملل و با بیان دلایلی درخواست پناهندگی خود را بیان می نماید.
اداره سازمان ملل در کشور لهستان وجود ندارد. افراد برای درخواست پناهندگی به این کشور بایستی به طور مستقیم به اداره مهاجرت لهستان مراجعه نمایند. اداره مهاجرت در این کشور نیز با بررسی درخواست فرد پناهجو که ممکن است چند ماه و در طی بررسی های چندگانه طول بکشد، موافقت و عدم موافقت خود را اعلام خواهد نمود.
دلایل قاچاقی رفتن به لهستان
به طور کلی کشورهای اروپایی به دلیل کاهش جمعیت و رشد پیری جامعه از پناهجویان استقبال می نماید. البته ناگفته نماند این کشورها با مهاجرت قاچاقی به شدت مخالف هستند و در مقابل کسانی که از این طریق به این کشورها مراجعت می نمایند سخت گیرانه عمل می کنند. کشور لهستان نیز همانند سایر کشورهای اروپایی در گذشته پناهجویان زیادی را قبول می نمود. اما با افزایش مهاجرت افراد و مهاجرت قاچاقی این کشور تمایل زیادی به پذیرش پناهجویان ندارد. همان طور که می دانید افراد به دلایل متعددی از کشور و زادگاه خویش را رها نموده و به مهاجرت روی می آورند. از جمله دلایل مهاجرت به لهستان:
- فقر
- جنگ و نا امنی
- دلایل سیاسی
- دلایل اجتماعی و مذهبی
- و سایر
به طور مثال در سال های اخیر مردم سوریه به دلایل نا امنی که در این کشور وجود داشت، مجبور به مهاجرت به کشورهایی همچون لهستان نمودند. لهستان نیز با پناهجویانی که دارای دلایل منطقی از جمله موارد فوق باشند موافقت می نمایند. اما افرادی که تنها برای سرمایه گذاری در این کشور خود را به عنوان پناهجو معرفی نموده و قصد دریافت تابعیت این کشور را دارند. دولت لهستان درخواست این گونه افراد را رد نموده و آنها را به ترک کردن این کشور مجبور خواهد نمود.
روش های قاچاقی رفتن به لهستان
افراد برای این که بتوانند پناهندگی کشور لهستان را دریافت کنند، از چهار روش زیر می توانند اقدام نمایند که توضیحات آن در جدول زیر ارائه می گردد:
انواع روش های مهاجرت | توضیحات |
پناهندگی سیاسی | به افرادی تعلق می گیرد که به دلایل سیاسی مورد آزار و اذیت از سوی دولت خود هستند و در صورت برگشت به کشور جانشان را از دست خواهند داد. مثلا اسنودن که آمریکایی بود و از سوی این دولت مورد تهدید قرار گرفته بود در کشور روسیه به عنوان پناهنده زندگی می کند. |
پناهندگی اجتماعی | دولت لهستان به افرادی که در زادگاهشان مورد تهدیدهای اجتماعی قرار می گیرند پناهندگی اجتماعی اعطا می نماید. ه بطور نمونه زنانی که حقوقشان در کشور خودشان رعایت نمی گردد می توان به کشور لهستان درخواست پناهندگی دهند. |
پناهندگی مذهبی | افرادی که به دلیل عوامل مذهبی و مخالفت کشور فرد با عقاید مذهبی آنان مجبور به ترک زادگاه خویش می شوند در دسته پناهندگی مذهبی قرار می گیرند. به این دسته از افراد دولت لهستان پناهندگی مذهبی اعطا می نماید. |
پناهندگی جنسی | اکثرا برای افرادی است که همجنسگرا می باشند. قانون ازدواج همجنسگرایان در برخی از کشورها از جمله ایران ممنوع است. از این رو افرادی که هم جنس گرا هستند به دیگر کشورها از جمله لهستان درخواست پناهندگی می دهند. |
مراحل قاچاقی رفتن به لهستان
افرادی که به طرق مختلف از جمله قاچاقی رفتن به لهستان وارد خاک این کشور گردیده اند، برای درخواست پناهندگی خود به این کشور باید مراحلی را طی نمایند. افراد در ابتدا پس از درخواست پناهندگی به دولت لهستان به آن ها اقامت 2 ماهه اعطا می گردد. سپس به بررسی پرونده پناهندگی شخص می پردازند.
از جمله مراحل درخواست پناهندگی عبارتند از:
- درخواست اولیه پناهندگی به لهستان و ثبت درخواست فرد
- انجام مصاحبه با فردی که مسئول بررسی پرونده پناهجو می باشد.
- ارزیابی پرونده درخواست پناهجو در لهستان
- موافقت با پرونده پناهجو و قبول فرد به عنوان پناهنده در لهستان
ثبت درخواست پناهندگی در لهستان
موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت به هیچ عنوان قاچاقی رفتن به لهستان را پیشنهاد نمی نماید. زیرا قاچاقی رفتن به لهستان نه تنها راهی غیرقانونی است، بلکه افراد راه های بسیار سختی را باید پشت سر بگذارند. علاوه بر این که در طی مسیر افراد بایستی پول های بسیاری را به کسانی که راه قاچاق را می دانند پرداخت کنند.
- افراد پس از ورود به لهستان تا زمان رسیدگی به پرونده پناهندگی باید شرایط سختی را پشت سر بگذارند، از جمله:
- زندگی در کمپ
- عدم برخورداری از هیچ حقوقی
- در بسیاری از موارد دولت لهستان با درخواست پناهندگی برخی از افراد موافقت نمی کنند.
- فرد مجبور به ترک این کشور خواهد شد.
- افراد می توانند با دریافت ویزای توریستی لهستان وارد خاک این کشور شوند.
- سپس درخواست پناهندگی به لهستان را ارائه دهند.
- افرادی که از طریق قاچاقی رفتن به لهستان وارد شده اند، در ابتدا بایستی به اولین مقامات مرزی این دولت درخواست پناهندگی خویش را عنوان نمایند.
- مقامات مرزی از پناهجو می خواهد تا فرم درخواست پناهندگی لهستان را تکمیل نماید.
- پس از تکمیل فرم مربوطه از وی اثر انگشت و عکس و سایر اخذ خواهد شد.
- در پایان نیز دلیل مهاجرت و پناهندگی فرد را جویا شده و در فرم پناهندگی قید می نمایند.
- پس از ثبت مشخصات پناهجو گواهی موقت که همانند ویزای لهستان می باشد به فرد داده خواهد شد.
مصاحبه و بررسی درخواست پناهندگی در لهستان
درخواست پناهندگی در لهستان به شکل زیر بررسی می گردد:
- دولت لهستان پس از ثبت مشخصات اولیه پناهجو زمانی را برای مصاحبه با وی مقرر می نماید.
- مقامات دولت لهستان در این مصاحبه دلایل پناهندگی فرد را جویا می شوند.
- در صورتی که دلایل وی برای این دولت قانع کننده باشد.
- پس از مدت 20 روز پاسخ موافقت پناهندگی برای فرد ارسال می گردد.
- پس از آن فرد به عنوان پناهجو در لهستان می تواند به زندگی ادامه دهد.
- در صورت موافقت دولت لهستان با پناهندگی فرد، پناهجو اجازه انجام کار در این کشور را خواهد داشت.
ناگفته نماند انجام کار در لهستان دارای قوانینی است که فرد باید ابتدا قراردادی را با کارفرما منعقد نموده و در اداره کار لهستان ثبت گردد. بعد از آن فرد اجازه انجام کار و دریافت حقوق در این کشور را خواهد داشت. افراد به سوالات زیادی در رابطه با قاچاقی رفتن به لهستان روبرو خواهد شد. موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت پاسخگوی سوالاتی از قبیل:
- آیا می توان با دریافت ویزای کاری و ورود به خاک لهستان درخواست پناهندگی به این کشور را نمود؟
- در صورتی که دولت لهستان با پناهندگی افراد موافقت نماید آیا از تمامی حقوق شهروندی این کشور برخوردار خواهد شد؟
- هزینه زندگی در لهستان چگونه است؟