مهاجرت به کشور سوئیس

شرایط مهاجرت به سوئیس

شرایط مهاجرت به سوئیس

همان طور که می دانید شرایط مهاجرت به سوئیس برای ملیت و شهروندان کشورهای مختلف متغیر می باشد که اشخاص متقاضی می بایست از این رویه مطلع باشند.  در کشور سوئیس شرایط زندگی برای متقاضیان و افراد مختلف بسیار مناسب می باشد. شما با همراهی کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت می توانید تا بخش آخر این مقاله از تمامی شرایط مهاجرت به سوئیس، روند مهاجرت به این کشور، قوانین مربوطه، انواع ویزاهای سوئیس و شرایط مورد نیاز به صورت کامل مطلع شوید.

روند مهاجرت به سوئیس

روند مهاجرت به سوئیس پیچیده است و شامل چندین مقام دولتی می شود و متقاضیانی که قصد دارند به این کشور مهاجرت کنند حتما باید از شرایط مهاجرت به سوئیس و هزینه های مربوطه به صورت کامل آگاه شوند. برای مهاجرت به کشور سوئیس، متقاضیان باید دریابند که آیا به ویزای کشور سوئیس نیاز دارند، یا می بایست اقدام به کسب مجوز بازدید، تحصیل، کار یا سایر موارد کنند.

بازدید از سوئیس به عنوان توریست تا حداکثر 90 روز بدون کسب مجوز اقامت مجاز می باشد. به طور کلی کار کردن در کشور سوئیس به عنوان یک توریست ممنوع می باشد. لازم به ذکر است که متقاضیانی که بخواهند در کشور سوئیس بیش از 90 روز مشغول به کار شوند، می بایست مجوز کار در کشور سوئیس را کسب کنند. برای مشغول به کار شدن در سازمان ها و شرکت ها و همچنین کمپانی ها مختلف در کشور سوئیس، کلیه افراد غیر سوئیسی به طور کلی به مجوز اقامت در کشور سوئیس نیاز دارند. علاوه بر این، متقاضیان خارجی برای مشغول به کار شدن در کشور سوئیس با درآمد و شغل بلند مدت می بایست اقدام به کسب مجوز اقامت و مجوز کار در سوئیس کنند.

قوانین و شرایط مهاجرت به سوئیس

متقاضیانی که با اهداف مختلف از جمه بازدید، زندگی، کار، تحصیل و سایر سایر موارد قصد دارند وارد خاک کشور سوئیس شوند، ممکن است نیاز به کسب ویزا یا مجوز های مختلف داشته باشند. کسب اطلاعات درباره شرایط مهاجرت به سوئیس به متقاضیان کمک می کند تا با توجه به ملیت و وضعیت خود، دریابند که به کدام مجوز یا ویزای سوئیس نیاز خواهند داشت؛ زیرا قوانین مختلفی برای شهروندان اروپایی نسبت به افرادی که از خارج از اروپا به سوئیس منتقل می شوند، اعمال می شود. به طور کلی کسب ویزای سوئیس برای افراد مختلف شرایط خاصی به همراه دارد.

شرایط مهاجرت به کشور سوئیس

سوئیس بخشی از اتحادیه اروپا نیست اما به همراه ایسلند، لیختن اشتاین و نروژ انجمن تجارت آزاد اروپا را تشکیل می دهند. این اتحادیه با اتحادیه اروپا از طریق منطقه اقتصادی اروپا متحد شده تا بازار آزاد بین همه کشورهای اتحادیه اروپا و EFTA ایجاد شود. سوئیس همچنین یکی از 26 کشوری است که منطقه شینگن را تشکیل می دهد و این کشور ها عبارتند از:

  • اتریش
  • بلژیک
  • جمهوری چک
  • دانمارک
  • استونی
  • فنلاند
  • فرانسه
  • آلمان
  • یونان
  • مجارستان
  • ایسلند
  • ایتالیا
  • لتونی
  • لیتوانی
  • لوکزامبورگ
  • مالت
  • هلند
  • نروژ
  • لهستان
  • پرتغال
  • اسلواکی
  • اسلوونی
  • اسپانیا
  • سوئد

این کشور ها که عضو منطقه شنگن هستند یک ویزای مشترک دارند و هیچ کنترل مرزی بین آن ها وجود ندارد، بنابراین هر یک از این ملیت ها می توانند آزادانه به سوئیس سفر کنند. براساس قانون آزادی جنبش، تقریباً تمام اتباع کشورهای عضو اتحادیه اروپا یا EFTA حق دارند که به سوئیس مهاجرت کنند، اگرچه مجبورند برای کار اقدام به ثبت نام کنند و برای اقامت بیش از 3 ماه مجوز اقامت درخواست کنند.

با این حال، مقررات ویژه ای برای اعضای جدیدتر اتحادیه اروپا، از جمله شهروندان بلغاری، رومانی و کرواسی وجود دارد. شهروندان بلغاری، رومانی و کرواسی برای ورود به سوئیس آزاد هستند اما بلغاری ها و رومانیایی ها تا 31 می 2016 تحت محدودیت های مربوط به کار بودند. کرواتی ها برای ورود به سوئیس باید دارای گذرنامه باشند و تعداد مجوز های کاری بسیار محدود در آن وجود دارد.

انواع ویزاهای سوئیس و شرایط مورد نیاز

به طور کلی شرایط ورود به سوئیس به دلایل زیر بستگی دارد:

  • اهداف بازدید متقاضیان
  • ورود به کشور سوئیس به عنوان یک گردشگر
  • ورود به خاک کشور سوئیس برای کار یا تحصیل
  • ورود به کشور سوئیس برای عضویت در خانواده
  • مدت اقامت متقاضیان در خاک کشور سوئیس

در این بخش قصد داریم با در نظر گرفتن دلایل و شرایط ذکر شده، به انواع ویزاهای سوئیس و شرایط مورد نیاز اشاره کنیم.

ویزای ترانزیت فرودگاه سوئیس

برخی از مهاجران و متقاضیان خارجی برای ورود به خاک کشور سوئیس نیاز به کسب ویزای ترانزیت فرودگاه سوئیس دارند. در غیر این صورت، بیشتر مسافران هواپیمایی که از طریق فرودگاه سوئیس به مقصد خود منتقل می شوند نیازی به ویزای سوئیس ندارند بلکه باید مدارک زیر را دارا باشند:

  • گذرنامه و مدارک شناسایی معتبر
  • بلیط هواپیما برای مرحله بعدی سفر خود
  • مدارک و ویزا های سفر مربوطه برای ورود به کشور بعدی

متقاضیان بلافاصله بعد از ورود به فرودگاه در کشور سوئیس مجاز به ترک منطقه ترانزیت نیستند و باید طی 48 ساعت از ورود به سوئیس سفر به بعد خود را انجام دهند.

شرایط مهاجرت به سوئیس با ویزای شنگن

شهروندان خارج از اتحادیه اروپا یا EFTA که مایل به سفر به سوئیس و اقامت بیش از 90 روز می باشد، می بایست در ابتدا یک گذرنامه معتبر یا یک گواهی مسافرتی داشته باشید. ویزای توریستی سوئیس برای اقامت کمتر از 90 روز همان ویزای کوتاه مدت اقامت شنگن می باشد که امکان ورود به کل منطقه شنگن از جمله سوئیس را برای مدت 90 روز در یک دوره 180 روزه فراهم می کند. ویزای شنگن سوئیس معمولاً برای حضور در فعالیت های توریستی، تجارت، شرکت در مسابقات ورزشی یا فرهنگی یا برنامه های آموزشی استفاده می شود.

اگر متقاضیان بخواهند بیش از 90 روز در کشور سوئیس ساکن باشند، برای ورود به این کشور به ویزای طولانی مدت سوئیس نیاز خواهند داشت. برخی از شهروندان غیر اتحادیه اروپا تحت شرایط خاصی نیازی به ویزا ندارند. به عنوان مثال استرالیایی ها، نیوزلندی ها، کانادایی ها و شهروندان ایالات متحده از شرایط ویزای سوئیس معاف نیستند، مگر اینکه آنها برای مدت بیش از هشت روز به کار بیایند یا در مشاغل خاصی کار کنند. شهروندان ژاپن، مالزی و سنگاپور برای ورود به سوئیس نیازی به ویزا ندارند، اما هنگام درخواست اجازه اقامت خود بای مدارک مورد نیاز را ارائه دهند.

اگر متقاضی در یک شرکت مستقر در جای دیگری در EU یا EFTA مشغول به کار است و این شرکت متقاضی را برای کار به سوئیس می فرستد، متقاضی می تواند حداکثر 90 روز در سوئیس بماند و اما وی باید به مقامات اطلاع دهد.

ویزای ملی بلند مدت سوئیس

اگر می خواهید بیش از 90 روز یا 3 ماه در سوئیس بمانید، باید اقدام به کسب ویزای نوع D یا ویزای ملی کشور سوئیس کنید. متقاضیانی که قصد دارند به صورت بلند مدت در کشور سوئیس کار کنند و از یک کارفرمای معتبر در این کشور پیشنهاد کاری دارند یا قصد تحصیل در دانشگاه های کشور سوئیس را دارند و حتی مایل به ازدواج یا اتحاد خانواده در این کشور هستند، می بایست اقدام به کسب این ویزای کنند.

ارسال درخواست کسب ویزای سوئیس

در صورتی که مهاجر متقاضی ویزای کوتاه مدت شنگن یا ویزای ملی سوئیس باشد، باید درخواست ویزا خود را به سفارت سوئیس یا کنسولگری کشور سوئیس در کشور خود ارائه دهد. متقاضیان باید برای کسب ویزای مورد نظر خود فرم های مربوطه را کامل کنند و علاوه بر این، مدارک زیر را ارائه دهند:

  • گذرنامه یا گواهی سفر خود
  • اثبات بیمه درمانی شامل پوشش حوادث
  • صورت حساب بانکی یا حقوق و دستمزد برای اثبات توان مالی کافی

همچنین از متقاضی خواسته می شود با توجه به وضعیت شخصی و دلیل سفر به سوئیس، هرگونه اسناد دیگری را نیز طبق خواسته سفارت ارائه دهد. به عنوان مثال، در صورتی که متقاضی مایل به اشتغال در کشور سوئیس باشد، می بایست دعوت نامه کاری از طرف کمپانی مربوطه ارائه دهد و ثابت کند که در این کشور شغل مناسبی پیدا کرده است. همچنین متقاضیانی که قصد تحصیل در دانشگاه های کشور سوئیس را دارند حتما باید نامه پذیرش از دانشگاه مورد نظر ارائه دهند.

بررسی و انجام امور پرونده های متقاضیان از 6 تا 8 هفته به طول می انجامد و هزینه درخواست ویزای سوئیس به طور معمول 60€ می باشد. متقاضی 14 روز پس از ورود به سوئیس برای ثبت نام در اداره ثبت احوال اقامتگاه محلی خود و کسب مجوز اقامت در کشور سوئیس می بایست اقدام کنند.

اگر به فکر کسب اطلات و بررسی راههای مهاجرت به سوئیس و یا اقامت در کشور های مدرن هستید و قصد دارید اهداف و رویا های خود را تبدیل به واقعیت کنید، می توانید برای کسب اطلاعات با مشاورین موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تماس بگیرید.

2 دیدگاه برای “شرایط مهاجرت به سوئیس

  1. رها گفت:

    پروسه اخذ مهاجرت چقدر زمان میبره؟

  2. رها گفت:

    چقدر کامل و خوب بود مرسیییییییییییی

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *