از راه های متداول برای مهاجرت به کشورهای اروپایی سرمایه گذاری است بدین ترتیب سرمایه گذاری در رومانی مورد بررسی بسیاری از افراد می باشد. همچنین شرایط سرمایه گذاری در سال 2023 در این مقاله مورد بحث می باشد. شهر بخارست پایتخت کشور رومانی و پر جمعیت ترین شهر این کشور در خصوص ثبت شرکت در رومانی می باشد. این شهر امکانات رفاهی و سطح کیفی قابل قبولی دارد.
از مهمترین شهرهای رومانی: براشو، تمیشوار، پلویشت، با یامارهه، کلوژ، تیر گومورش، کستا نزا می باشند. این کشور نسبت به همسایگان خود پر جمعیت و در حدود 23 میلیون جمعیت دارد. رومانیایی زبان اصلی این کشور می باشد. در این کشور اکثر مردم مسیحی می باشند. کارشناسان ما در بخش مشاوره موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت اطلاعات کافی رادر اختیار متقاضیان سرمایه گذاری در رومانی قرار خواهند داد.
ویزای سرمایه گذاری در رومانی
یکی از کشوهای اتحادیه اروپا کشور رومانی می باشد. قوانین این کشور نیز شامل تمام قوانین اتحادیه اروپا کی شود. مهاجرت به رومانی راه های گوناگونی دارد سرمایه گذاری یکی از این راه ها می باشد. برای سرمایه گذاری نیز راه های زیادی وجود دارد که در ادامه گفته خواهد شد. سرمایه گذاری و اخذ اقامت رومانی، دروازه ورود به سایر کشورهای اتحادیه اروپا را برای شما باز می نماید. اکنون این کشور دارای ویزای شنگن و عضو اتحادیه اروپا می باشد. بالا بودن اقتصاد و درآمد در رومانی سرمایه گذاران زیادی را به سرمایه گذاری ترغیب نموده است. با توجه به عضویت رومانی در اتحادیه اروپا در این اواخر، این کشور سیاست و اقتصاد با کیفیتی دارد.
انواع سرمایه گذاری در رومانی
از 3 طریق می توان در کشور رومانی سرمایه گذاری نمود. این 3 راه به شرح زیر می باشند:
- سرمایه گذاری با خرید ملک در رومانی
- سرمایه گذاری در پروژه تجاری در رومانی
- خرید اوراق ارضه دولتی از بانک های رومانی
- استارت آپ رومانی
سرمایه گذاری از طریق خرید ملک برای مهاجرت به رومانی طرفداران زیادی دارد. در این راه فرد با سرمایه خود ملک خریداری می نماید. پس از خرید ملک فرد بدون درنگ می تواند برای اخذ اقامت رومانی اقدام نماید. دومین راه سرمایه گذاری در پروژه های تجاری می باشد. در این روش فرد با سرمایه خود در اماکن تجاری سرمایه گذاری می نماید. سومین روش سرمایه گذاری از طریق اوراق قرضه خواهد بود. در این روش فرد با سرمایه خود از بانک های رومانی اوراق قرضه خریداری می نماید. از این طریق از سود این اوراق بهره مند می گردد.
مزایای سرمایه گذاری در کشور رومانی
در لیست زیر مزایای سرمایه گذاری در کشور رومانی را بررسی می نماییم:
- با سرمایه گذاری در رمانی می توان برای اخذ اقامت این کشور اقدام نمود.
- برای سرمایه گذاران در رومانی دولت رومانی امتیازات ویژه ای قائل شده است.
- با سرمایه گذاری در شرکت های این کشور می توانید سود خوبی نمایید.
شما می توانید سرمایه خود را در شرکت های معتبر کشور رومانی سرمایه گذاری نمایید و از سود خوبی بر خوردار شوید . همچنین جهت اطلاع از شرایط اقامت رومانی می توانید مقاله لینک شده را بررسی بفرمائید.
اقامت سرمایه گذاری در رومانی
در اکثر کشورهای عضو اتحادیه اروپا، در صورت سرمایه گذاری در یک کسب و کار محلی موجود یا جدید یا خرید ملک، می توانید ویزای سرمایه گذاری دریافت کنید. البته برای اخذ ویزای سرمایه گذاری، سرمایه گذاری باید مبلغ مشخصی را تامین کند و میزان آن در کشورهای مختلف متفاوت است. همچنین اکثر کشورها ویزاهای موقتی را ارائه می دهند که برای مدت 1 سال اعتبار دارند، اما قابل تمدید هستند. پس از چند سال، سرمایه گذاران می توانند برای ویزای دائمی اقدام کنند. علاوه بر این، سرمایه گذار باید مدارکی مبنی بر مبارزه با پولشویی و ایجاد مشاغل محلی و غیره به همراه داشته باشد. ویزای سرمایه گذاری در رومانی بر اساس تایید قبلی مرکز رومانیایی برای ترویج سرمایه گذاری های خارجی، به کسانی اعطا می شود که یا شریک یا سهامدار هستند، یا مدیران شرکت هایی میشوند که به طور قانونی در رومانی نمایندگی دارند.
- شرایطی که باید رعایت شود، افتتاح یا سرمایه گذاری در یک کسب و کار موجود برای ایجاد حداقل 10 شغل دائمی برای حداقل 5 سال است.
- علاوه بر این، سرمایه گذار با دریافت این نوع ویزا از مزایایی برخوردار خواهد بود. می تواند خانواده خود را برای زندگی با خود در رومانی (همسر و فرزندان خردسال) بیاورد.
- پس از 5 سال، سرمایه گذار به همراه همسر و فرزندان خردسال خود می توانند برای شهروندی رومانی اقدام کنند.
میزان حداقل سرمایه گذاری در کشور رومانی
میزان حداقلی سرمایه گذاری در رومانی $100000 (دلار) می باشد. پس از مهاجرت سرمایه گذاری رومانی این مبلغ پس از 5 سال می توان برای اخذ اقامت اقدام نمود. اخذ اقامت دائم از رومانی سفر به سایر کشورهای اتحادیه اروپا را تسهیل می نماید. ضمن سفر سرمایه گذاری در آن کشورها نیز امکان پذیر می باشد. با سرمایه گذاری در این کشور خانواده خود را به این کشور وارد می نمایید. پس از 5 سال قادر به اخذ کارت شهروندی و اقامت رومانی را برای خود و خانواده می باشید.
مدارک لازم جهت اخذ اقامت از طریق سرمایه گذاری در کشور رومانی عبارتند از:
- مدارک شناسایی فرد اصلی به همراه اعضاء خانواده (همسر و فرزندان کمتر از 18 سال)
- گواهی و اسنادی مبنی استطاعت مالی در امر سرمایه گذاری
- سوابق کاری و رزومه کاری و ارائه مدارکی مبنی بر انجام سرمایه گذاری در سایر کشورها
- ارائه مجوز کار در رومانی
- عکس
سرمایه گذاری مستلزم شناخت یک موسسه مهاجرتی با وکلای حرفه ای در امور بین الملل می باشد. علت این امر ریسک بالای سرمایه گذاری در این کشور می باشد. به طور کلی سرمایه گذاری راه پر ریسکی می باشد. به خصوص اگر فرد از شرایط اقتصادی و حقوقی یک کشور به طور کامل آگاهی نداشته باشد.
چالش های سرمایه گذاری در رومانی
سرمایه گذاری در رومانی برای اتباع خارجی که قصد سرمایه گذاری در این کشور را دارند، دارای چالش های متعددی می باشد. یکی از بزرگترین چالش های سرمایه گذاری در رومانی، تغییرات متوالی در قوانین سرمایه گذاری اتباع خارجی در این کشور می باشد. به طوری که همه شرکت های فعال در رومانی شکایات خود را با تغییرات مکرر قانونی بدون مشاوره قبلی با بخش خصوصی گزارش می کنند. علاوه بر این درگیری در اوکراین بر نحوه تجارت شرکت های رومانیایی به ویژه آنهایی که در تجارت بین المللی درگیر هستند در این دوره تاثیر می گذارد. از سوی دیگر بسیاری از شرکت های بین المللی که در رومانی فعالیت می کنند با چالش های مداومی در زمینه جذب و حفظ کارمندان مواجه هستند. این کمبود در نواحی شمالی و غربی کشور که کارفرمایان اغلب کارگران روستاها را با اتوبوس حمل می کنند مشهود تر است.
برای آشنایی بیشتر با دیگر چالش های رایج سرمایه گذاری در رومانی به جدول زیر مراجعه فرمایید:
چالش های سرمایه گذاری در رومانی | توضیحات |
فساد گسترده | فساد در رومانی یک عمل گسترده است، بر اساس شاخص ادراک فساد در سال 2023 رومانی بالاترین فساد ادراک شده را در میان کشورهای اروپایی دارد. درست بالاتری از بلغارستان و ایتالیا قرار گرفته است. |
زیرساخت های نا مناسب | رومانی همچنان فاقد زیرساخت های مناسب می باشد، و متاسفانه این کشور از نظر کیفیت زیرساخت در رتبه بسیار پایینی قرار دارد. همچنین رومانی یکی از پایین ترین کشورهای اروپایی از نظر زیرساخت های حمل و نقل در مجمع جهانی اقتصاد است. |
فقر با میزان بالا | به طور کلی رومانی بالاترین نرخ فقر را در اتحادیه اروپا دارد. تقریبا 45% از جمعیت رومانی در خطر فقر و محرومیت اجتماعی قرار دارند. بحران مالی سال 2023 ضربه جدی را به جمعیت کم برخوردار به ویژه در روستاهای این کشور وارد کرد. |
بهترین شهرها جهت سرمایه گذاری در رومانی
طی سالهای اخیر سرمایه گذاری در رومانی به ویژه در چندین شهر کلیدی مورد توجه بسیاری از سرمایه گذاران بین المللی قرار گرفته است. این شهرها عبرات اند از:
- تیمیشوارا: این شهر با جذب سرمایه گذاری تقریبا 2 میلیارد یورویی در پروژه های اداری، خرده فروشی و تدارک به موفقیت های چشم گیری دست پیدا کرده است.
- ایاسی: این شهر هم اکنون بر روی یکی از بزرگترین سرمایه گذاری های محلی در بخش اداری به مساحت 70000 متر مربع سرمایه گذرای می کند.
- کلوژ ناپوکا: این شهر و نواحی اطراف آن بیش از 30000 متر مربع فضاهای لجستیکی جدید، 3 هتل جدید و بیش از 6000 آپارتمان را جهت سرمایه گذاری در این شهر جذب کرده اند.
- کنستانتا: این منطقه به دلیل موقعیت مکانی و زیرساخت های حمل و نقل مورد توجه بسیاری از سرمایه گذاران قرار گرفته است.
در نمودار زیر می توانید محبوب ترین شهر رومانی را از دیدگاه سرمایه گذاران بین المللی مشاهده فرمایید:
با مراجعه به موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت ضمن اخذ مشاوره از همراهی وکیلان مجرب در این راه بهره مند خواهید شد. امید بر این است که با به اتمام رسیدن این مقاله توانسته باشیم اطلاعات مفیدی در باب سرمایه گذاری در رومانی در اختیار شما قرار دهیم.
سوالات کلیدی در خصوص سرمایه گذاری در رومانی
در این بخش از مقاله مفتخر به پاسخگویی سوالات پر تکرار در باب سرمایه گذاری در کشور رومانی مطابق با قوانین سال 2023 می باشیم:
- مدارک لازم جهت سرمایه گذاری در رومانی چه مواردی خواهد بود؟ گذرنامه، گواهی عدم سوء پیشینه، توجیه برنامه سرمایه گذاری، گواهی عدم سوء پیشینه، تمکن مالی
- دلایل سرمایه گذاری در رومانی چیست؟ صفر بودن مالیات بر درآمد، پایین بودن هزینه زندگی، موقیعت جغرافیایی مناسب
- انواع روش های سرمایه گذاری در رومانی کدام اند؟ خرید ملک، ثبت پروژه تجاری، خرید اوراق قرضه دولتی از بانک های رومانی
- میزان حداقل سرمایه گذاری در رومانی چه قدر است؟ حداقل سرمایه گذاری حدود 100000$ (دلار آمریکا)