مهاجرت به کانادا
صفحه اصلی » کشورها » مجارستان » تابعیت از طریق تولد در کشور مجارستان

تابعیت از طریق تولد در کشور مجارستان



اخذ تابعیت از طریق تولد در کشور مجارستان شامل چه قوانینی است؟ در پاسخ به این سوال مقاله ای از سوی موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تهیه گردیده که می توانید به آن رجوع نمایید.

مطالعه این مقاله برای افرادی که فرزند آنها در مجارستان متولد شده است اما قوانینی برای تابعیت پدر و مادر وجود دارد، بسیار مثمر ثمر خواهد بود.

مردم مجارستان

قصد داریم درخصوص تابعیت از طریق تولد در کشور مجارستان کمی درباره مردم مجارستان صحبت نماییم. ساکنین مجارستان به زبان رسمی مجاری صحبت می کنند.

طبق آمارهای به دست آمده از بین 1/13 الی 7/14 میلیون نفر شهروند مجارستانی، تعداد 5/8 الی 8/9 میلیون نفر آنها در حال حاضر ساکن کشور مجارستان هستند.

تعداد 2/2 میلیون نفر دیگر قبل از منحل شدن پادشاهی اتریش – مجارستان و پیمان تریانون، با یکدیگر اتحاد داشتند. اما پس از آن به سوی کشورهای همسایه مجارستان رفتند.

کشورهای اسلواکی، صربستان، رومانی و اوکراین در همسایگی مجارستان بوده و هم مرز این کشور می باشند. بدین ترتیب می توان گفت اکثریت مجارستانی ها در کشورهای انگلستان، کانادا، آلمان، آمریکا و شیلی ساکن هستند.

 

تابعیت از طریق تولد در کشور مجارستان

پیش از بیان هر مطلبی لازم است بدانید قانون خون برای تابعیت مجارستان در این کشور حاکم است.

به عبارت دیگر چنانچه والدین (پدر و مادر) از اتباع مجاری باشد، فرزند شهروند مجارستان به شمار رفته و می‌تواند شناسنامه مجاری داشته باشد.

قوانین مربوط به اخذ تابعیت در کشور مجارستان در سال 1993 میلادی به تصویب رسید. در بازه زمانی 1957 الی 1993 اگر هر یک از والدین مجاری باشند، کودک تبعیت مجارستان را می گیرد.

پیش از اول ماه اکتبر نیز قوانین به این گونه بود که “تابعیت کودک متولد شده در مجارستان مشروط بر مجاری بودن پدرش باشد.

کودک متولد شده در مجارستان هنگامی موفق به کسب تابعیت مجارستان می شود که پدرش شهروند مجاری باشد.

در واقع اگر پدر کودک مجاری نبوده ولی مادرش مجاری باشد، تابعیت مجارستان به فرزند تعلق نمی گیرد.

نکته ای که می بایست به آن توجه نمود این است که هر گاه فرزندی از یک مادر مجاری به دنیا آمده باشد و تبعیت پدر نامشخص باشد و همچنین پدر در زمان تولد حاضر نباشد، تابعیت مادر به فرزند منتقل می گردد. این تا زمانی قابل اجراست که تابعیت پدر نامشخص است. به محض این که تابعیت پدر مشخص گردد و پدر مجاری نباشد، کودک دیگر شهروند مجاری نخواهد بود.

 

ازدواج با شهروند مجارستانی

چنانچه فرد غیر مجاری با شخصی از اتباع مجارستان ازدواج کند، به طور خودکار تابعیت مجارستان به او اعطا می گردد. برعکس این قضیه نیز در این کشور حاکم است. بدین معنی که اگر زن مجاری با فردی ازدواج نماید که او از شهروندان مجارستانی نیست، زن از تابعیت مجارستان خارج می شود.

ضمنا در صورتی که فرد غیر مجاری با تبعه مجارستانی ازدواج کند، پس از 3 سال زندگی در این کشور مجاز به اخذ تابعیت مجارستان خواهد بود.

قوانین مجارستان در خصوص تابعیت بسیار پیچیده است که می توانید با کمک موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت به آگاهی های بیشتری درخصوص تابعیت از طریق تولد در کشور مجارستان دست یابید.

 

شرایط اخذ تابعیت مجارستان‌برای خانواده وفرزندان چیست؟

تابعیت از طریق تولد در کشور مجارستان بر پایه قوانین و ضوابطی به کودکان یا خانواده اعطا می گردد. برخی از این قوانین به شرح ذیل هستند:

  • فرزندی که در خاک مجارستان تولد یافته است، در صورتی که سن او به 5 سال برسد، می تواند تابعیت مجارستان را بگیرد.
  • کودکی که به فرزند خواندگی فرد مجارستانی در آمده است، پس از گذشت 3 سال مجاز به اخذ تابعیت مجارستان خواهد بود.
  • چنانچه والدین کودک مجاری تبار نباشند اما کودک آنها در مجارستان به دنیا آمده باشد، کودک دارای شهروندی مجارستان خواهد بود.
  • در صورتی که فرد به مجارستان مهاجرت نموده باشد، پس از اقدام جهت اخذ تابعیت، بلافاصله پس از صدور کارت مهاجرت، مجارستانی محسوب می گردد.

 

اخذتابعیت ازطریق تولد فرزند درایران چگونه است؟

شاید بد نباشد که درخصوص تابعیت از طریق تولد در کشور مجارستان ، این قوانین را در کشور ایران نیز بدانیم.

مطابق با ماده 976 قانون مدنی ایران درخصوص اخذ شهروندی و تابعیت ایران شرایط زیر حاکم است:

  • کلیه اشخاص به جز اتباع خارجی که در ایران سکونت دارند.
  • کلیه افرادی که پدرشان ایرانی ولی چه در ایران و چه در خارج از ایران متولد شده اند.
  • افرادی که در خاک کشور ایران متولد یافته اند اما والدین آنها نامشخص و نامعلوم است.
  • کلیه اشخاصی که از در کشور ایران از پدر و مادر خارجی به دنیا آمده اند، مشروط بر این که یکی از والدین متولد ایران باشد.
  • کلیه اشخاصی که سن آنها 18 سال به بالا بوده و در ایران به دنیا آمده اند اما پدر آنها از اتباع ایرانی نیست.
  • زنی از اتباع خارجی که با مرد ایرانی پیوند ازدواج بسته است.
  • افرادی که تابعیت ایران را دارند، در صورت بچه دار شدن، فرزند آنها هم تابعیت ایرانی دارد.

در خصوص بند 4 و 5 یک تبصره وجود دارد. این تبصره بدین صورت است که این دو بند شامل وضعیت تابعیت دیپلمات های سیاسی نمی گردد.

 

شرایط تابعیت مجارستان چیست؟

هر فردی در صورتی که یکی از شرایط ذیل را داشته باشد، می تواند به تابعیت کشور مجارستان دست یابد:

  • اتباع خارجی که به مدت 8 سال در این کشور زندگی می کنند.
  • اتباع خارجی که با اتباع مجارستانی ازدواج نموده و یا والدین یکی از شهروندان مجارستان می باشند.
  • افرادی که کمتر از 18 داشته و یا به فرزند خواندگی شهروندان  مجاری در آمده اند.
  • افرادی که به “پناهندگی در مجارستان” روی آورده اند، پس از گذشت 3 سال اقامت مجاز به اخذ تابعیت این کشور هستند.
  • اقلیت‌های قومی مجاری از دیگر کشورها صرفا به 1 سال زندگی در کشور نیاز دارند.

کودکانی که در خاک و قلمروی مجارستان متولد می شوند، اساسا تابعیت مجارستانی را نخواهند داشت. در این صورت در قسمت تحت ملیت در گواهی تولد کودک، لغت «ناشناخته» یا «ملیت والدین» ثبت می گردد.

اکنون با علم به این که قوانین تابعیت از طریق تولد در کشور مجارستان پیچیده است، لذا می توانید از راهنمایی ها و مشاوره های وکلای موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت بهره گرفته و به راحتی تابعیت کودک خود را از کشور مجارستان اخذ نمایید.

بنابراین به دو روش مراجعه حضوری یا تماس تلفنی به صورت رایگان با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *