مهاجرت به کشور اسلواکی

جمعیت اسلواکی

جمعیت اسلواکی

این راهنما در مورد بررسی جمعیت اسلواکی از جنبه های مختلف می باشد که توسط کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تهیه شده است. اسلواکی عضو اتحادیه اروپا است و در سال 2009 واحد پول یورو را به عنوان واحد پول جدید خود پذیرفت. این کشور با کشورهایی مانند لهستان، اوکراین، مجارستان، اتریش و جمهوری چک هم مرز می باشد. درصد زیادی از جمعیت اسلواکی به زبان اسلواک صحبت می کنند زیرا زبان رسمی این کشور زبان اسلواک می باشد.

شرایط کار و زندگی در کشور اسلواکی به دلیل پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا، از سال 2004 رو به بهبود و بهتر شدن بوده است و امروزه این کشور یک مقصد مناسب برای مهاجرت برای رسیدن به اهداف مختلف می باشد. در جمعیت اسلواکی، مهاجران زیادی با ملیت های مختلف حضور دارند. البته بهتر است در نظر داشته باشید که 80% ساکنین اسلواکی دارای ملیت اسلواکی هستند.

بررسی جمعیت اسلواکی

براساس اطلاعات سازمان ملل ، جمعیت اسلواکی در اواسط سال 2020، 5.459.642 نفر تخمین زده می شود. جمعیت این کشور اروپایی معادل 0.07% از کل جمعیت جهان است و اسلواکی رتبه 118 را در لیست کشورها (و وابستگی ها) براساس جمعیت را به خود اختصاص داده است. سن متوسط در اسلواکی است 41.2 سال است. اسلاوها، اجداد اسلواکی ها، در قرن 5 یا 6 به این منطقه رسیدند.

پس از جنگ جهانی دوم و انحلال امپراطوری اتریش و مجارستان، اسلواکی ها و چک ها یك کشور متقابل یعنی چکسلواکی را ایجاد کردند، تا این که اسلواکی در سال 1993 به یک کشور مستقل تبدیل شد و چکسلواکی با صلح منحل شد. اسلواکی در سال در در سال 2004 به اتحادیه اروپا و ناتو پیوست.

گروه های قومی در اسلواکی

سرشماری سال 2011 نشان داد که بیشتر ساکنان اسلواکی دارای ملیت اسلواکی هستند (80%) و مجارستانی ها گروه دوم قومی بزرگ (8.5%) را تشکیل می دهند. گروه های دیگر شامل رومی ها (2.5%)، شهروندان جمهوری چک (0.6%) و روسی ها (0.6%) هستند، اگرچه بر اساس تخمین های غیررسمی، جمعیت رومی ساکن در کشور اسلواکی را 9% می باشد. قبل از جهانی جنگ جهانی دوم، 135.000 یهودی در کشور اسلواکی وجود داشت. امروز فقط 2.300 یهودی مشغول به زندگی در اسلواکی هستند.

رشد جمعیت اسلواکی

در حال حاضر جمعیت اسلواکی دارای رشد سالانه 0.02% می باشد. به عنوان یک کشور فوق العاده جدید، زمان زیادی نگذشته است که اسلواکی بتواند کشش کافی را برای دیدن رشد چشمگیر جمعیت را تجربه کند. از زمان استقلال آن، نرخ رشد جمعیت اسلواکی اندکی بالاتر از 0% بوده است و تعیین علتی در این زمینه بسیار دشوار است. از سال 2019 تا کنون نرخ رشد جمعیت سالانه در این کشور تنها 0.02% بوده است.

در نمودار زیر به رشد جمعیت کشور اسلواکی در سال های مختلف اشاره شده است:

پیش بینی های جمعیت اسلواکی

پیش بینی می شود این نرخ رشد نزدیک به 0% ادامه یابد، اما در جهت منفی در سال های آینده، اگرچه به احتمال زیاد رشد چشمگیر تری نخواهد داشت و تعداد واقعی جمعیت کشور اسلواکی احتمالاً خیلی تغییر نخواهد کرد. پیش بینی های فعلی معتقد هستند که نرخ رشد در سال 2020 با 0.04% صعود به اوج خود خواهد رسید. این پیش بینی های مشابه می گویند که جمعیت اسلواکی در پایان سال 2020 به 5.451.400 نفر، در سال 2030 به 5.387.458 نفر، در سال 2040 به 5.192.521 نفر و در سال 2050 به 4.964.542 نفر خواهد رسید.

تراکم جمعیت اسلواکی

تقریباً بیش از نیمی از افرادی که در اسلواکی زندگی می کنند در نزدیکی مراکز مهم شهری ساکن هستند. پایتخت و بزرگترین شهر اسلواکی که اکثر افرادی که برای کار در اسلواکی به در این شهر ساکن می شوند، براتیسلاوا است که 583.600 نفر جمعیت دارد. براتیسلاوا در رودخانه دانوب، نزدیک به مرزهای مجارستان و اتریش واقع شده است. گذشته از پایتخت بودن، براتیسلاوا همچنین مرکز گردشگری و فرهنگی اسلواکی است. کوشیتسه دومین شهر بزرگ اسلواکی با 355.100 نفر جمعیت است. در نزدیکی مرز مجارستان، کوشیتسه در امتداد رودخانه Hornád در نزدیکی کوه سنگ معدن اسلواکی واقع شده است. تنها شهر دیگر با جمعیت بیش از 100.000 نفر، شهری در حال رشد با سرعت بالا در شمال غربی شهر ژیلینا است. سایر شهرهای قابل توجه اسلواکی شامل پرشوف و نیترا می شوند.

در جدول زیر به جمعیت کشور اسلواکی در شهرهای مختلف آن اشاره شده است:

نام شهرجمعیت (نفر)
براتیسلاوا583.600
کوشیتسه355.100
پرشوف95.200
ژیلینا86.985
نیترا86.322
بانسکا بیستریتسا83.336

جمعیت مهاجران در اسلواکی

جمعیت مهاجران در اسلواکی

اسلواکی یکی از مقاصد نهایی سنتی برای مهاجران به شمار نمی رود. این یک کشور از نظر فرهنگی یکدست است و لازم به ذکر است که تحت تأثیر افزایش چشمگیر مهاجرت در طول قرن بیستم قرار نگرفت. تا همین اواخر، اسلواکی تقریباً منحصراً کشور مبدا مهاجران بود، به عبارتی کشوری که ساکنان آن به دلایل مختلف به خارج از کشور مهاجرت می کردند. پیوستن جمهوری اسلواکی به اتحادیه اروپا (EU) و منطقه شنگن بود که باعث ایجاد تغییرات چشمگیر در این کشور شد. از سال 2004، مهاجرت غیرقانونی و پناهندگی در اسلواکی کاهش یافته و مهاجرت قانونی بیش از 4 برابر افزایش یافته است. اگرچه از لحاظ افزایش جمعیت خارجی در سال های 2004 تا 2008 اسلواکی رتبه 2 را در بین کشورهای اتحادیه اروپا بدست آورد، اما تعداد مهاجران خارجی در جمعیت این کشور کم است.

امروزه مهاجران خارجی تنها 2.2% از جمعیت اسلواکی را تشکیل می دهند و تعداد آنها به کندی و در عین حال به طور مداوم در حال افزایش است. در سال 2019، حدود 16813 مهاجر خارجی در اسلواکی زندگی می کردند، که به معنی افزایش 16% است. علاوه بر مهاجرت بر اساس دلایل اجتماعی، مانند اتحاد خانواده یا ازدواج با شهروند اسلواکی، مهمترین روش های مهاجرت قانونی به اسلواکی در حال حاضر مهاجرت برای کار در اسلواکی، اهداف تجاری و مطالعه است. به طور کلی، بیشترین دسته از اتباع خارجی در اسلواکی را شهروندان کشورهای همسایه تشکیل می دهند، که بیشتر به دلیل روابط کاری، خانوادگی و اجتماعی با اسلواکی در ارتباط هستند. در حال حاضر، به ازای هر 32 کارمند داخلی در اسلواکی، 1 کارمند خارجی وجود دارد. از زمان پیوستن اسلواکی به اتحادیه اروپا، تعداد کارمندان خارجی در این کشور بیش از 20 برابر افزایش یافته است.

دلایل مهاجرت اتباع خارجی به اسلواکی

از زمان عضویت اسلواکی در EU در سال 2004، میزان مهاجرت به این کشور به طرز چشمگیری در حال افزایش است. تعداد کل ساکنان خارجی متولد شده در اسلواکی 4 برابر شده و تقریباً با 8000 ورودی جدید هر سال افزایش می یابد. بیشترین درصد مهاجران جدید از اوکراین و تقریبا نیمی از کشورهای همسایه اسلواکی می باشند.

این کشورها عبارتند از:

  • لهستان
  • مجارستان
  • اتریش
  • جمهوری چک

علاوه بر این، کشورهای مبدا مهاجران خارج از اتحادیه اروپا در اسلواکی عبارتند از:

  • عراق
  • افغانستان
  • صربستان
  • روسیه
  • ویتنام
  • چین
  • سوریه

شایع ترین دلیل گزارش شده برای متقاضیانی که به دنبال مهاجرت به اسلواکی هستند، برای کار است. علاوه بر این، دانشجویان زیادی مخصوصا در 5 سال اخیر برای ادامه تحصیل در دانشگاه های اسلواکی اقدام به مهاجرت به این کشور می کنند. شایان ذکر است که هزینه ها و کیفیت زندگی مناسب در کشور اسلواکی موجب جذب دانشجویان بین المللی و همچنین متخصصان و کارمندان خارجی به این کشور می شود. هموطنان عزیز می توانید با کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تماس بگیرید و از شرایط و روش های مهاجرت به کشور اسلواکی و سایر کشورهای دنیا مطلع شوید.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *