متفرقه, ویزای تحصیلی

ویزای تحصیلی

نحوه درخواست ویزای تحصیلی

ویزای تحصیلی یک سند مسافرتی مهم برای مهاجرت تحصیلی می باشد که کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت قصد دارند در ادامه به بررسی آن می پردازند. در حالی که یک دانشجو با کسب نمرات مورد نیاز در آزمون ورودی دانشگاه خارجی مورد نظر خود، تهیه مقالات و پروژه های مختلف، ارائه مدارک و اسناد لازم و در نهایت کسب پذیرش تحصیلی در یک دانشگاه معتبر در خارج از کشور خود تقریبا 90% روند مهاجرت تحصیلی را طی می کند، اما بعد از انجام تمام این امور، متقاضی باید اقدام به دریافت ویزای دانشجویی کند. لازم به ذکر است که تمام دانشجویان بین المللی برای تحصیل در یک کشور خارجی به ویزا احتیاج نخواهند داشت. برای مثال، دانشجویان اتحادیه اروپا برای ادامه تحصیل در سایر کشورهای EU نیازی به درخواست ویزای دانشجویی ندارند. اما توصیه می شود دانشجویان قبل از مهاجرت تحصیلی به کشور مورد نظر خود، از شرایط و قوانین اخذ ویزای تحصیلی مطلع شوند.

درباره ویزای تحصیلی

ویزای دانشجویی تأییدیه ویژه ای است به گذرنامه دولتی که به دانشجویانی که در موسسات آموزشی واجد شرایط ثبت نام می شوند، صادر می شود. ویزای دانشجویی ویزاهای غیر مهاجرتی است که دارنده آن نیاز به کسب تابعیت یا شهروندی کشور مقصد ندارد. هر دانشجویی که به دنبال تحصیلات عالی در کشور دیگری باشد باید ویزای دانشجویی را از آن کشور اخذ کند. بیشتر کشورها ویزای تحصیلی را صادر می کنند تا دانشجویان خارجی بتوانند در داخل مرزهای خود در برنامه های تحصیلی مختلف در معتبرترین دانشگاه ها شرکت کنند. با این وجود، در بیشتر موارد، دانشجو ابتدا باید ثابت کند که دارای مدرک دیپلم معتبر می باشد. به عنوان مثال، اگر یک متقاضی شهروند کشور خارجی باشد و بخواهد برای تحصیل به ایالات متحده مهاجرت کنند. در واقع به دو ویزا احتیاج خواهد داشت.

این ویزاهای عبارتند از:

  • ویزای غیر مهاجرتی برای اقامت موقت یا ویزای مهاجرتی برای اقامت دائم
  • ویزای تحصیلی

مهمترین چیز در مورد درخواست ویزای تحصیلی این است که دانشجو قبل از تصمیم گیری برای ترک کشور خود، این کار را به خوبی و درستی انجام دهد. در بعضی موارد، این روند می تواند تا 6 ماه یا حتی بیشتر طول بکشد. به طور کلی، کمبود مدارک و عدم ارائه اطلاعات کافی از دلایل اصلی طولانی تر شدن روند اخذ ویزای تحصیلی یا دانشجویی می باشند. توصیه می شود دانشجویان پس از کسب پذیرش تحصیلی در دانشگاه خارجی مورد نظر خود اقدام به کسب ویزای دانشجویی کنند.

نحوه درخواست ویزای تحصیلی

برای دستیابی به فرم های درخواست و سایر اطلاعات مفید در مورد شرایط ویزای دانشجویی، دانشجویان باید به سفارت رسمی یا کنسولگری کشور محل تحصیل خود مراجعه کنند. وب سایت سفارت یا خود سفارت باید کلیه اطلاعات مربوط به برنامه های ویزا، فرم ها، مستندات و مصاحبه ها را در اختیار دانشجویان و متقاضیان قرار دهد. اگر یک دانشجو بخواهد دستورالعمل ها را پیدا کنند باید با سفارت یا کنسولگری از طریق تلفن، ایمیل یا شخصاً تماس بگیرد. برای مثال، قبل از اعزام دانشجو به اروپا و تحصیل در بهترین کشورهای اروپایی مانند آلمان، سوئد، سوئیس، اتریش، فرانسه و غیره، متقاضیان و دانشجویان باید با سفارت کشور مربوطه تماس بگیرند.

بهترین دانشگاه های خارجی برای تحصیل رشته های مختلف عبارتند از:

نام دانشگاهسال تاسیس
دانشگاه استنفورد1885
دانشگاه آکسفورد1096
دانشگاه ملی سنگاپور1905
دانشگاه کمبریج1209

اگر دانشجو در مورد نوع ویزای مورد نیاز یا سؤالات کلی دیگری درباره جنبه عملی تحصیل در خارج از کشور سؤال دیگری داشته باشد، می تواند از دانشگاهی که قصد حضور در آن را دارد نیز سوالات خود را بپرسد. بیشتر دانشگاه ها برای دانشجویان بین المللی که این روند را پشت سر می گذارند، پشتیبانی ارائه می دهند. در بعضی از کشورها دانشجو حتی می تواند از طریق موسسه تحصیلی مورد نظر ویزای خود را دریافت کند، به این معنی که بیشتر کار های اداری توسط خود دانشگاه انجام می شود. برای اطلاع از این مورد، دانشجو باید با بخش پذیرش بین المللی دانشگاه تماس بگیرد و از آنها بپرسد که آیا آنها می توانند در روند درخواست و اخذ ویزا کمک کنند یا خیر.

نحوه درخواست ویزای تحصیلی

شرایط اخذ ویزا برای تحصیل در خارج از کشور

برای افزایش شناس موفقیت در کسب ویزای دانشجویی، دانشجو باید اطمینان حاصل کند که برنامه یا فرم ویزای دانشجویی خود را تا حد امکان با در نظر گرفتن تمام شرایط خاص ویزای دانشجویی برای آن کشور پر کند. اگر دانشجو در برنامه یا تکمیل فرم درخواست خود اشتباه کند، حتما باید از اصلاح دقیق آن اطمینان حاصل کند. اگر دانشجو نتواند یک سند موردنیاز را تهیه کند یا در پر کردن فرم ها خطایی ایجاد کند، این ممکن است باعث شود تا درخواست وی به تأخیر بیفتد یا حتی رد شود.

مهمترین مدارک و اسناد برای درخواست ویزای دانشجویی برای یک کشور خارجی عبارتند از:

  • نامه پذیرش تحصیلی در دانشگاه مورد نظر
  • تکمیل و امضای فرم درخواست ویزا
  • پاسپورت معتبر
  • چند قطعه عکس (تعداد عکس های مورد نیاز به سفارت کشور مقصد بستگی دارد)
  • پرونده سوابق کاری و تحصیلی
  • بیمه درمانی معتبر (برای تحصیل در اروپا پوشش بیمه درمانی یک دانشجو باید حداقل 30.000€ (یورو) باشد)
  • اسناد برای اثبات توان مالی کافی یا بورس تحصیلی

هنگامی که دانشجو درخواست خود را ارسال کند، باید آماده باشد تا سریعاً به سؤالات دیگری که ممکن است مقامات ویزا داشته باشند پاسخ دهد (دانشجو تلفن، ایمیل و پست خود را مرتباً چک کند) و از مشخص کردن وقت ملاقات یا مصاحبه اطمینان حاصل کند. اگرچه رویه ها و شرایط متفاوت است، اما معمولا مصاحبه برای دریافت ویزا جهت مهاجرت تحصیل به یک کشور خارجی در سفارت آن کشور در کشور مبدا انجام می شود. این مصاحبه برای اطمینان از اینكه دانشجو به اندازه كافی در مورد برنامه تحصیل خود در خارج از كشور جدی است و اینكه آیا در برنامه خود كاملاً صادقانه بوده است انجام می شود. برای این مصاحبه ترتیب داده شده، باید تعدادی از اسناد را تهیه کند که در بخش بالا به آنها اشاره شده است.

سایر فاکتورهای مهم برای مهاجرت تحصیلی به خارج

هنگام درخواست ویزای دانشجویی دانشجویان باید اطمینان داشته باشند که مدت تحصیل آنها چقدر طول خواهد کشید. اغلب اگر دوره یا برنامه دانشجو کمتر از 6 ماه طول بکشد، وی واجد شرایط ویزای کوتاه مدت اقامت خواهد بود، در حالی که برای برنامه های مطالعاتی بسیار کوتاه ممکن است فقط به اخد ویزای توریستی نیاز داشته باشند و یا دانشجو به ویزا نیازی نداشته باشد. با توجه به این نکته، دانشجو باید به این فکر کند که آیا می خواهد ویزا خود را تمدید کند تا بعد از اتمام برنامه تحصیل در خارج از کشور، وقت دیگری برای مسافرت یا کار در آن کشور داشته باشد یا خیر. اگر ویزای دانشجو قبل از عزیمت از کشور منقضی شود، ممکن است وی در هنگام عزیمت با برخی از مقامات سختگیر روبرو شود و حتی ممکن است جریمه شود.

بسیاری از کشورها ویزا به صورت رایگان ارائه نمی دهند، بنابراین کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت توصیه می کنند که مطمئن شوید که آماده پرداخت شهریه و سایر هزینه های مهاجرت تحصیلی هستید. اگرچه هزینه درخواست ویزای دانشجویی از کشور به کشور دیگر متفاوت است، اما به طور کلی از 100 الی 400€ (یورو) می باشد. در موارد خاص بسته به کشور مبدا متقاضی، هزینه ویزای دانشجویی قابل استرداد است. برای مطلع شدن از هزینه ها و شرایط کسب ویزای کشورهای برتر خارجی می توانید با همکاران ما در تماس باشید و از مفیدترین مشاوره ها بهره مند شوید.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *