دانشگاه آتاتورک ترکیه یکی از دانشگاه های معتبر است که هر ساله متقاضیان زیادی تلاش می کنند که پذیرش این دانشگاه معتبر را به دست آورند. در این دانشگاه امکان تحصیل قانونی برای دانشجویان خارجی در رشته های تحصیلی مختلف امکان پذیر خواهد داشت. برای اخذ پذیرش از این دانشگاه شرایطی وجود دارد که در این مقاله سعی داریم به آن ها اشاره نماییم. کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت در این مقاله سعی دارند به معرفی دانشگاه آتاتورک ترکیه و هر آنچه برای پذیرش از این دانشگاه لازم می باشد اشاره نمایند. پس اگر برای ادامه تحصیل دانشگاه آتاتورک ترکیه را انتخاب کرده اید تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
معرفی دانشگاه آتاتورک ترکیه
یکی از دانشگاه های دولتی در کشور ترکیه دانشگاه آتاتورک ترکیه می باشد که در سال 1957 در شهر ارزروم تاسیس شد و شروع به فعالیت کرد. این دانشگاه در زمینه های فرهنگی و آموزشی در بخش شرقی به عنوان معتبر ترین دانشگاه ها محسوب می شود. این دانشگاه سعی دارد تکنولوژی هایی مطابق با تکنولوژی های دانشگاه های جهانی به کار گیرد. دانشگاه آتاتورک ترکیه دارای 22 دانشکده، 18 کالج، 30 مرکز تحقیقاتی و 8 موسسه می باشد. در رتبه بندی بین دانشگاه های آسیایی این دانشگاه جایگاه 278 را به خود اختصاص داده است. در بین دانشگاه های واقع شده در ترکیه دانشگاه آتاتورک ترکیه در رتبه 20 قرار دارد.
معرفی دانشکده های آتاتورک ترکیه
همان طور که اشاره کردیم دانشگاه آتاتورک ترکیه دارای 22 دانشکده می باشد. دانشجویان با توجه به رشته انتخابی می توانند در یکی از این دانشکده ادامه تحصیل دهند. در ادامه این بخش به معرفی دانشکده های دانشگاه آتاتورک می پردازیم:
- دانشکده طراحی و معماری
- دانشکده تربیت بدنی
- دانشکده علوم
- دانشکده کشاورزی
- دانشکده اقتصاد
- دانشکده ادبیات
- دانشکده پزشکی
- دانشکده مدیریت بازرگانی
- دانشکده دندان پزشکی
- دانشکده داروسازی
- دانشکده تربیت معلم قزوین کربکیر
- دانشکده فنی و مهندسی
- دانشکده علوم زمین
- دانشکده الهیات
- دانشکده هنر های زیبایی
- دانشکده دامپزشکی
- دانشکده شیلات
- دانشکده ارتباطات
- دانشکده حقوق
- دانشکده علوم زمین اولتا
- دانشکده علوم بهداشتی
- دانشکده گردشگری
- دانشکده علوم ورزشی
میانگین دانشجویان بین المللی که طی سال های اخیر این کشور را برای تحصیل انتخاب کرده اند در نمودار زیر شرح داده شده است:
موسسه ها و کالج های دانشگاه آتاتورک
برای معرفی دانشگاه آتاتورک ترکیه، گفتیم این دانشگاه دارای 8 موسسه و 18 کالج می باشد. در ادامه این بخش به معرفی آن ها می پردازیم:
- موسسه علوم آموزشی
- موسسه طب سوزنی و مکمل های پزشکی در روش های کاربردی
- موسسه علوم
- موسسه علوم بهداشتی
- موسسه هنرهای زیبایی
- موسسه تورکولوژی
- موسسه علوم اجتماعی
- موسسه ورزشی زمستانی
- کالج فنی و حرفه ای عدلیه
- کالج ارزروم
- کالج Askale
- کالج Hinis
- کالج نرمان
- کالج ای پینلر
- کالج اولتا
- کالج Senkaya
- کالج پرستاری
- کالج تربیت بدنی و ورزش
- کالج زبان های خارجی
- کالج مدیریت هتل و گردشگری
- کالج ارزروم
- کالج دولتی موسیقی ترکیه
شرایط تحصیل در ترکیه در مقاله مذکور به طور کامل شرح داده شده است.
رشته های تحصیلی ataturk university ترکیه
در دانشگاه آتاتورک ترکیه رشته های تحصیلی گوناگونی ارائه می شود. دانشجویان می توانند با توجه به علاقه خود یکی از رشته ها را انتخاب کرده و ادامه تحصیل دهند. همچنین زندگی در این کشور در مقاله هزینه زندگی در ترکیه به طور کامل شرح داده شده است. برخی رشته های تحصیلی ارائه شده در این دانشگاه عبارتند از:
اسامی دانشکده ها | رشته ها |
کشاورزی | مهندسی کشاورزی، رشته تحصیلی تجهیزات کشاورزی، رشته تحصیلی علم زراعت، رشته تحصیلی کشاورزی، رشته تحصیلی دامداری |
ارتباطات | حصیلی سینما و تلویزیون، رشته تحصیلی روزنامه نگاری، رشته تحصیلی روابط عمومی، رشته تحصیلی پخش رادیو و تلویزیون |
دندانپزشکی | هداشت دهان و دندان، رشته تحصیلی دندانپزشکی، رشته تحصیلی ارتودنسی، رشته تحصیلی آسیب شناسی دهان |
علوم زمین شناسی | علوم زمین، رشته تحصیلی مهندسی زمین شناسی، رشته تحصیلی مهندسی معدن |
اقتصاد | حسابداری، رشته تحصیلی امور اداری، رشته تحصیلی اقتصاد، رشته تحصیلی قانون تجاری |
آموزش و پرورش | نقد هنری، رشته های تحصیلی آموزش کامپیوتر، رشته تحصیلی روان شناسی آموزش، رشته تحصیلی تکنولوژی آموزش، رشته تحصیلی آموزش زبان خارجی، رشته تحصیلی آموزش علوم انسانی و علوم اجتماعی، رشته تحصیلی آموزش سواد آموزی، رشته تحصیلی آموزش ریاضی، رشته تحصیلی موسیقی، رشته تحصیلی فیزیک، رشته تحصیلی آموزش ابتدایی، رشته تحصیلی آموزش دینی و رشته تحصیلی ورزش |
نحوه پذیرش دانشجو دانشگاه آتاتورک ترکیه
دانشجویان جهت اخذ پذیرش از دانشگاه آتاتورک ترکیه باید در آزمون ورودی شرکت نمایند، دانشجویان داخلی و دانشجویان خارجی در یک آزمون معین شرکت می نمایند. برای اخذ پذیرش باید حداقل نمره تعیین شده را کسب نمایید. بیشتر دانشگاه های این کشور نتیجه آزمون YOS را می پذیرند. بعد از این آزمون نتایج آزمون هایی مثل: GRE، GMAT و SAT پذیرفته می شود. یکی از معیارهای پذیرش در دانشگاه آتاتورک ترکیه محسوب می شود.
جهت اخذ پذیرش متقاضی باید مدارکی را ارائه نماید، این مدارک به شرح زیر می باشند:
- ارائه مدارک تحصیلی پیشین به همراه ترجمه آن ها به زبان ترکی
- ارائه مدرک معتبر زبان ترکی یا زبان انگلیسی
- دریافت فرم مربوط به ثبت نام و تکمیل آن
- پرداخت هزینه های تعیین شده برای ثبت نام
- ارائه گواهی تمکن مالی جهت اثبات پشتوانه مالی برای پرداخت هزینه های مربوط به تحصیل و زندگی در کشور ترکیه، برای مطالعه بیشتر در این رابطه پیشنهاد می شود مقاله هزینه تحصیل و زندگی در ترکیه را مطالعه نمایید.
- ارائه عکس پاسپورتی
- ارائه پاسپورت و فتوکپی از تمامی صفحات آن
- ارائه مدارک مربوط به بیمه دانشجویی
چگونگی اخذ ویزای تحصیلی ترکیه
دانشجو پس از آن که پذیرش دانشگاه را به دست آورد باید اقدامات لازم را جهت اخذ ویزای تحصیلی انجام دهد. برای دریافت ویزای تحصیلی باید نامه پذیرش دریافت شده از دانشگاه را ارائه نمایید. دانشجویان برای اخذ ویزا باید به سفارت خانه یا کنسولگری کشور ترکیه مراجعه نمایند.
اعتبار ویزای دریافتی 30 روزه می باشد، دانشجو در طول این مدت فرصت دارد وارد خاک ترکیه شوند. اقدامات لازم را جهت اخذ دفترچه اقامت خود انجام دهد. لازم است به این نکته توجه نمایید که برای دریافت ویزا در اولین قدم باید به صورت آنلاین از سفارت خانه این کشور وقت مصاحبه دریافت نمایید. بعد از آن باید مدارک را به سفارت ارسال نمایید. پس از بررسی درخواست زمان مصاحبه برای شما تعیین می شود. در زمان تعیین شده فرد باید به صورت حضوری در سفارت خانه حاضر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه و مدارک لازمی که باید ارائه نمایید. پیشنهاد می شود مقاله ویزای تحصیلی ترکیه را مطالعه نمایید.
در این مقاله به بررسی دانشگاه آتاتورک ترکیه پرداختیم. اگر پس از مطالعه پاسخ سوالات خود را دریافت نکردید. نیاز به راهنمایی و مشاوره های بیشتر دارید می توانید با مشاوران و کارشناسان موسسه مهاجرتی سفیران سروش سعادت در تماس بوده و از مشاوره های رایگان بهره مند شوید.