مهاجرت تحصیلی هند

داروسازی در هندوستان

داروسازی در هندوستان

داروسازی یکی از گرایشات رشته پزشکی است که دارای درآمدی مطلوب و مخاطبان فراوان است. تحصیل داروسازی در هندوستان گزینه ای مقرون به صرفه است. گفتنی است که متقاضیان می توانند با تحصیل این رشته در هند، اقدام کار پس از تحصیل در این کشور نیز نمایند و منابع مالی مطلوبی را از آن خود کنند. متقاضیان می توانند برای دریافت مشاوره با کارشناسان مجرب موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تماس حاصل فرمایند.

تحصیل در هندوستان در سال 2025

هندوستان دومین کشور پر جمعیت در جهان است. ارز رایج این کشور روپیه (INR) می باشد. آب و هوای هند دارای شرایط مختلفی بسته به منطقه مورد نظر دارد. گفتنی است که این کشور دارای تنوع در دین و مذهب مردم خود می باشد و به عبارتی می توان هر گونه دین و مذهب را در این کشور پیدا کرد که در صلح و آرامش در کنار هم زندگی می کنند. شایان ذکر است که متقاضیان تحصیل داروسازی در این کشور می توانند به سراغ طب سنتی هندو ها نیز بروند و از شیوه های درمان کهن در این کشور نیز آگاهی یافته و از آن در امور داروسازی مدرن استفاده نمایند.

برخی از ویژگی های کشور هندوستان عبارتست از:

  • پهناوری
  • جمعیت فراوان
  • وجود فرهنگ و ادیان مختلف
  • وجود آب و هوایی مطلوب که به عادت دانشجویان کمک می کند.

گفتنی است که تحصیل داروسازی در هند را شاید بتوان یکی از گزینه های مطلوب تحصیل در خارج از کشور و با بودجه محدود تلقی کرد. به عبارتی متقاضیانی که بودجه محدودی برای مهاجرت تحصیلی خود فراهم کرده اند، می توانند در کشور هند به تحصیل بپردازند و به کمک کار حین تحصیل نیز بخشی از بودجه خود را جبران کرده و آن را افزایش دهند. شایان ذکر است که تحصیل داروسازی در کشور هندوستان می تواند با کار پس از تحصیل همراه باشد و اقامت متقاضی در این کشور را ادامه داده و منابع مالی مطلوبی را عاید او کند.

درباره رشته داروسازی در هندوستان 2025

رشته داروسازی در هندوستان از محبوبیت بالایی برخوردار است و دانشگاه‌ های بسیاری در این کشور دوره‌ های تحصیلی در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می ‌دهند. تحصیل داروسازی در هند به دلیل هزینه‌ های مقرون ‌به ‌صرفه، کیفیت آموزش بالا و فرصت ‌های شغلی گسترده در داخل و خارج از کشور، مورد توجه بسیاری از دانشجویان بین ‌المللی قرار گرفته است. دوره‌ های داروسازی در هند معمولا شامل دروس تئوری و عملی در زمینه ‌های مختلف داروسازی مانند فارماکولوژی، فارماکوگنوزی و فارماسیوتیکس است. همچنین، دانشجویان دوره ‌های کارآموزی را در داروخانه ‌ها و بیمارستان ‌ها می ‌گذرانند تا تجربه عملی کسب کنند.

مزایا و معایب تحصیل داروسازی در هندوستان

تحصیل دارو سازی در هند دارای یکی از بهینه ترین شرایط تحصیلی برای دانشجویانی با بودجه پایین می باشد. گفتنی است که تحصیل در این کشور می تواند برای کار پس از تحصیل نیز مناسب باشد و منابع مالی هزینه شده در دوران تحصیل را جبران کند. شایان ذکر است که تحصیل داروسازی در هند می تواند مدارک تحصیلی نسبتا معتبری را برای متقاضیان تحصیل در این کشور به ارمغان آورد.

برخی از ویژگی های تحصیل دارو سازی در کشور هندوستان عبارتند از:

  • هزینه تحصیلی پایین
  • کیفیت و امکانات آموزشی مطلوب
  • امکان کار ضمن تحصیل
  • امکان کار پس از تحصیل
  • دسترسی به بازار دارویی جهانی
  • امکان کسب تجارب کاری مرتبط با رشته تحصیلی در دانشگاه های این کشور

تحصیل داروسازی در کشور هندوستان می تواند مزایای بسیاری را عاید متقاضیان نماید. اما باید به این نکته توجه کرد که محدودیت هایی نیز در امور مرتبط با این مسئله وجود خواهند داشت. گفتنی است که تحصیل دارو سازی در هند دارای محدودیت هایی می باشد که ممکن است مشکلات مختلفی را برای متقاضیان به وجود آورند. شایان ذکر است که این محدودیت ها می توانند در زمینه های حقوقی و یا زندگی و روابط اجتماعی دانشجویان باشند.

برخی از این محدودیت ها عبارتست از:

  • کیفیت و امکانات آموزشی پایین تر نسبت به کشور های اروپایی
  • پایین بودن اعتبار مدرک تحصیلی اخذ شده نسبت به کشورهای اروپایی
  • وجود رقابت شدید در پذیرش دانشجویان
  • وجود رقابت شدید بر سر اخذ بورسیه های تحصیلی در هند
  • پایین بودن امکانات زندگی در کشور هندوستان

نحوه پذیرش از رشته داروسازی در هندوستان

تحصیل داروسازی در هند یکی از گزینه ‌های محبوب برای دانشجویان بین ‌المللی است، زیرا هند به دلیل داشتن دانشگاه ‌های معتبر، هزینه‌ های نسبتا پایین تحصیل و زندگی و فرصت ‌های شغلی گسترده در صنایع داروسازی، یکی از مقاصد مهم برای تحصیل در این رشته به شمار می ‌آید. ضمنا زبان اصلی تدریس در بیشتر دانشگاه‌ ها و کالج ‌های هند، زبان انگلیسی است. بنابراین، دانشجویان بین ‌المللی که به زبان انگلیسی تسلط دارند، می‌ توانند به راحتی تحصیل کنند. در کل پذیرش از رشته داروسازی در هند 2025 (دوره لیسانس داروسازی B.Pharm) به صورت آنلاین و مستقیما از خود دانشگاه است. منتها از قبل تامین شرایط زیر الزامی است:

نحوه پذیرش از رشته داروسازی در هندوستان

از بهترین دانشگاه های هند برای تحصیل این رشته نیز می توان به دانشگاه های زیر اشاره کرد:

  • دانشگاه بنارس هندو (Banaras Hindu University – BHU)
  • دانشگاه داروسازی بنگلور (Bangalore University)
  • دانشگاه پنجاب (Punjab University)
  • موسسه ملی علوم دارویی (National Institute of Pharmaceutical Education and Research – NIPER)
  • دانشگاه سرسی راجام (SRM University)

هزینه تحصیل داروسازی در هندوستان

شهریه ‌های تحصیلی در هند معمولا نسبت به کشورهای غربی پایین‌ تر است، اما بسته به دانشگاه و دوره‌ای که انتخاب می‌کنید، می‌تواند متفاوت باشد. در رشته داروسازی در هندوستان بسته به مقطع تحصیلی، سطح شهریه ها به شرح زیر می باشد:

دوره های تحصیلی متوسط شهریه (به واحد روپیه) متوسط شهریه (به واحد دلار آمریکا)
لیسانس داروسازی (B.Pharm) NIR120000 1405$
فوق لیسانس داروسازی (M.Pharm) NIR206000 2412$
دکترا داروسازی (P.Pharm) NIR218000 2553$

منبع: https://www.cheggindia.com/career-guidance/pharmacy-course/

هزینه‌ های زندگی در هند نیز معمولا پایین ‌تر از کشورهای غربی است و بسته به شهری که در آن تحصیل می‌کنید، هزینه‌ های زندگی می‌تواند از INR15000 تا INR30000 (روپیه) در ماه (تقریبا $200 تا $400 دلار آمریکا) باشد. که شامل انواع هزینه ها از جمله هزینه غذا، حمل و نقل، مسکن، پوشاک و غیره در کشور هند می باشد.

تحصیل رایگان داروسازی در هندوستان

یکی از مزایای مهم تحصیل داروسازی در هندوستان این است که دانشجویان می توانند برای پوشش مخارج تحصیلی خودشان از بورسیه های تحصیلی استفاده بکنند. در واقع خیلی از کالج ها و دانشگاه های هندی بر مبنای عملکرد تحصیلی، نمرات آزمون ورودی و یا بر پایه نیاز مالی برنامه های بورسیه را ارائه می دهند. علاوه بر این بورسیه های دولتی و بورسیه های خصوصی نیز در دسترس دانشجویان قرار دارد. برخی از بورسیه های معروف و شرایط آنها شامل:

عنوان بورسیه مبلغ بورس شرایط اعطاء
Sitaram Jindal Foundation Scholarship ماهانه INR3000 روپیه برای دختران و INR2500 روپیه برای پسران در رشته BPharm برای دریافت بورسیه معدل پسرها باید بالای 65% و معدل دخترها بالای 60% باشد.
NSP Scholarships for Students with Disabilities تا INR1100 روپیه برای داوطلبان واجد شرایط داوطلبان با حداقل 40% معلولیت و درآمد خانوادگی کمتر از INR15000 روپیه در ماه
Central Sector Scheme of Scholarship for College and University Students INR12000 روپیه برای 3 سال اول و INR20000 روپیه برای سال های چهارم و پنجم ویژه دانشجویان در خانواده هایی با درآمد پایین

داروسازی در هندوستان چند سال است؟

از آنجایی که رشته داروسازی در هندوستان در قالب دوره های مختلف آکادمیک ارائه می شود. از همین رو نیز مدت تحصیل این رشته در مقاطع دانشگاهی مختلف به شرح زیر متفاوت است:

مدت تحصیل رشته داروسازی در هند
کارشناسی داروسازی (B.Pharm) 4 سال
کارشناسی ارشد داروسازی (M.Pharm) 2 سال
دکتری داروسازی (Ph.D.) 3-5 سال

معمولا در دوره کارشناسی داروسازی در هند، تمرکز آموزشی عمدتا بر روی مباحث پایه و مقدماتی داروسازی است. اما دوره کارشناسی ارشد این رشته در دانشگاه های هندوستان در قالب تخصص‌ های مختلفی مانند فارماکولوژی، داروسازی صنعتی، و داروسازی بالینی در دسترس دانشجویان است. نهایتا دوره دکترا داروسازی در هند ویژه کسانی که به تحقیق و تدریس علاقه دارند.

منبع: https://www.cheggindia.com/career-guidance/pharmacy-course/

بررسی تحصیل داروسازی در هندوستان

شرایط و مدارک لازم برای تحصیل داروسازی در هندوستان

تحصیل داروسازی در کشور هند مستلزم واجد شرایط بودن متقاضی می باشد. به عبارتی متقاضیان ملزم به آماده سازی خود از دوره های پیشین می باشند. این مسئله منجر به افزایش شانس متقاضی در خصوص اخذ پذیرش از دانشگاه های مستقر در کشور هندوستان می باشد. گفتنی است که تحصیل داروسازی در هند را می توان به عنوان بهترین گزینه تحصیلی در این کشور تلقی نمود. چرا که شاخه های رشته پزشکی در کشور هند و اقصی نقاط جهان همواره دارای بازار کار مطلوبی می باشند.

برخی از مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش از دانشگاه عبارتند از:

  • فرم درخواست
  • مدارک هویتی
  • پاسپورت
  • مدارک تحصیلی و ریز نمرات آن ها
  • مدرک زبان آیلتس و یا تافل
  • مدارک مرتبط با قبولی در آزمون های مورد نظر دانشگاه

تحصیل داروسازی در هند مستلزم عبور از مرحله دیگری نیز می باشد. به عبارتی متقاضیان ملزم به اخذ ویزای تحصیلی کشور هندوستان پس از اخذ پذیرش از دانشگاه مورد نظر می باشند. گفتنی است که متقاضیان تحصیل دارو سازی در هند برای افزایش شانس خود در پذیرش، می توانند اقدام به تقویت ریز نمرات و رزومه علمی خود نمایند. شایان ذکر است که اخذ ویزای تحصیلی هند می تواند منجر به اجازه کار ضمن تحصیل نیز شود. اما مهمتر آن است که متقاضیان در کدام دانشگاه در کشور هند پذیرش شده اند.

برخی از دانشگاه های برتر هند عبارتند از:

دانشگاه رتبه در بین دانشگاه های هم رده
All India Institute of Medical Sciences 151
Jamia Hamdard 151

کار پس از تحصیل داروسازی در هند

کار پس از تحصیل در کشور هند در رشته داروسازی می تواند برای متقاضیان منابع مالی مطلوبی را عاید متقاضیان نماید. این مسئله مهمترین دلیل محبوبیت داروسازی بین متقاضیان می باشد. گفتنی است که متقاضیان برای کار پس از تحصیل در این کشور ملزم به تبدیل ویزای تحصیلی خود به ویزای کاری می باشند تا اجازه کار تمام وقت برای آن ها فراهم شود. در واقع، هند یکی از بزرگترین تولیدکنندگان دارو در جهان است و صنعت داروسازی آن از بخش‌ های مهم اقتصاد کشور به شمار می‌آید. از همین رو نیز فارغ‌ التحصیلان داروسازی می‌توانند در رشته ‌های مختلفی مانند رشته های زیر در هند کار بکنند:

  • داروسازی صنعتی و تولید دارو
  • تحقیق و توسعه
  • داروسازی بالینی و مشاوره دارویی
  • داروخانه ‌ها و فروشگاه ‌های دارویی
  • بیمارستان‌ ها و مراکز بهداشتی
  • فروش و بازاریابی دارو
  • تدریس و تحقیق در دانشگاه‌ ها و موسسات آموزشی

همچنین، هند به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان دارو در جهان، دارای فرصت ‌های شغلی زیادی در زمینه‌ های تولید، تحقیق و توسعه، و صادرات دارو است. اما برای کار داروسازی در هند بایستی به شرایط مختلفی توجه کرد. شایان ذکر است که بررسی نرخ بیکاری در هند از ضرورت های چنین اهدافی می باشد. در سال 2024 نرخ بیکاری در هند به شرح زیر است:

نرخ بیکاری در هند

منبع: https://tradingeconomics.com/india/unemployment-rate

همکاری با وکلا و موسسات حقوقی مجرب در این زمینه می تواند به تصحیح روند کمک کند. به عبارتی همکاری با وکلای مجرب موجب تسریع و سهولت در انجام امور شود و شامل منافع دو سویه برای متقاضی و وکلا می باشد. موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت یکی از موسسات برجسته در امور مهاجرت است که توانسته سابقه درخشانی برای خود و همچنین رضایت و سهولت در مهاجرت را برای متقاضیان به ارمغان آورد.

دیدگاهی در مورد “داروسازی در هندوستان

  1. قراری گفت:

    سلام. ممنون بابت مقاله ارزنده و خوبتان.

  2. نظریان گفت:

    ممنون از مقاله خوبتون. عالی بود

  3. Erfan گفت:

    آیا داروسازی در هندوستان در سال 2019 جزء رشته های خوب به حساب می آید و دارای اعتبار خوبی است؟؟؟

  4. سحر گفت:

    سلام
    لطفا در مورد ویزای کاری در هند توضیح دهید.
    ممنون از مطالب به روزتون

  5. leila گفت:

    سلام. شرایط بورسیه در این کشور به چه صورت هست؟ شامل میشه یا خیر؟ ممنون

  6. امیر گفت:

    با سلام
    مقاله خیلی خوب و مفیدی بود.
    با تشکر

  7. مهدى ميرباقرى گفت:

    هندوستان واقعا كشور كثيفيه ! بوى نامتبوع به محض پياده شدن از هواپيما در فرودگاه بمبئى احساس ميشه

  8. مشایخی گفت:

    آیا تحصیل داروسازی در هندوستان منجر به اقامت دائم میشود؟

  9. ali ram گفت:

    باتشکر از مطلب به روزتون در مورد داروسازی در هندوستان اکه امکانش هست در مرد شرایط دانشگاهی کشور های ارو پایی هم مطلب بذارید

  10. v!da گفت:

    سلام و تشکر از سایت خوبتون
    ایا برای داروسازی در هندوستان لازم به اخذ مدارک خاصی هست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *