مهاجرت کاری مالزی

کار در مالزی برای پناهندگان

کار در مالزی برای پناهندگان

در کشور مالزی در کمال تعجب پناهندگان بسیار زیادی یافت می شوند. در این مقاله به کار در مالزی برای پناهندگان می پردازیم. پناهندگان در این کشور در مناطق خاصی به طور تصادفی پراکنده نیستند بلکه در سراسر این کشور زندگی می کنند، کار می کنند، بازداشت می شوند، زندانی می شوند و حتی در دادگاه ها متهم می شوند و تبعید می شوند. در کشور مالزی بیش از 28 میلیون نفر زندگی می کنند که ازین جمعیت حدودا 3 الی 4 میلیون نفر شهروند مهاجر وجود دارد که در حدود 100000 نفر از آن ها پناهجو هستند. این پناهجوها شامل افراد بی بضاعت و بی تابعیت اند.

کشور مالزی در سال 1951 مصوبه ایی را برای رسیدگی به این شرایط تصویب کرد و آن را به کنوانسیون پناهندگان ارائه داد و درحال حاضر قانون از نظر رسمی پناهجویان، پناهندگان و افراد بی تابعیت را به رسمیت می شناسد. در سال 2020 و با شروع بیماری کرونا پناهندگان و پناهجویان در مالزی می گویند که با تشدید دستگیری ها و بیگانه هراسی در طی شیوع ویروس کرونا، با یک وضعیت بحرانی روبرو شده اند. در هفته های اخیر، مقامات این کشور در جنوب شرقی آسیا دستگیری های مهاجرتی را افزایش داده اند. مقاله در دست توسط تیم مشاوران حقوقی مهاجرتی سفیران سروش سعادت تنظیم شده است و هدف از آن تنها اطلاع رسانی است.

معرفی کشور مالزی

تعداد زیادی کشور منحصر به فرد در جهان وجود دارد. تقریباً تمام کشورهای جهان در دنیا منحصر به فرد هستند و از نظر خود بسیار منحصر به فرد هستند. اگر می خواهید فضای متفاوت یک کشور منحصر به فرد را تجربه کنید، پس باید از مالزی دیدن کنید. به این دلیل که مالزی در بین کشورهای منحصر به فرد جهان بسیار خاص است. مالزی به دلیل تنوع نژادها، ادیان و فرهنگ خاص است. مالزی کشوری چند نژادی است که به شدت نگران شهروندان خود است. نژادهای اصلی که شهروندان مالزی را تشکیل می دهند مالایی، چینی و هندی هستند، اما نژادهای جزئی زیادی نیز وجود دارد از جمله ایبان، دایاک و کادازان.

در باب درصد پناهندگی در مالزی می توان به این موارد اشاره داشت:

پناهجویان هر کشورمیزان درصد (%) پناهندگی
میانمار86
سری لانکا1
سوریه2
سومالی2
یمن2
پاکستان4

همه مالزیایی ها نه با خون و روابط فامیلی بلکه با رفتار صمیمانه و نگرش والای خود با یکدیگر در ارتباط هستند. در این کشور محلی ها افراد مسن تر از خودشان را دایی، خاله، پدربزرگ یا مادربزرگ صدا می کنند. آن ها حتی پیشخدمت ها را در رستوران ماماک را ماچا می نامند که به معنای برادر زن یا به عبارتی صمیمی تر به معنی برادر است. مردم محلی بسیار به هم نزدیک و کمک کننده به یکدیگر هستند.

قانون کار در مالزی برای پناهندگان

مالزی میزبان بیش از 170000 پناهجو است. به مراتب بیشتر از کشور همسایه اش یعنی اندونزی که میزبان بیش از 1400 نفر است. هنگامی که دولت جدید مالزی در ماه می/ May 2018 انتخاب شد متعهد شد که کنوانسیون بین المللی پناهندگان را تصویب کند و به پناهندگان اجازه کار در این کشور را بدهد. اما هنوز این کار را انجام نداده است. تصویب کنوانسیون پناهندگان در کشوری مانند مالزی، اگر نگوییم غیرممکن بسیار دشوار است. دولت جدید هنگامی که برای تصویب کنوانسیون بین المللی رفع انواع تبعیض نژادی در سال گذشته اقدام به سرکوب سیاسی مخالفان کرد، با واکنش سیاسی روبرو شد. بر پایه کنوانسیون پناهندگان، پناهجو کسی است که در کشور خود یا مبدأ به ‌دلیل یکی از دلایل زیر مورد آزار و اذیت جدی قرار گرفته ‌است:

  • نژاد
  • مذهب
  • ملیت
  • تعلق به یک گروه اجتماعی خاص
  • داشتن عقاید سیاسی اقلیتی
  • جنسیت
  • افکار

با این وجود، دادن حق کار به پناهندگان می تواند برای همه طرف ها مفید باشد چون در سیاستی که دولت در نظر گرفته است، حق کار به اقامت دائم تبدیل نمی شود چه رسد به تابعیت اما پناهندگان به راحتی می توانند کار کنند و به صورت حداقلی هزینه های زندگی خود را تامین کنند.

شرایط کار در مالزی برای پناهندگان

شرایط کار در مالزی برای پناهندگان

برای جمعیت پناهندگان مالزی به دلیل کمبود مهارت معمولا درآمد بالقوه نسبتاً کم است. دولت در به حداکثر رساندن سهم اقتصادی پناهندگان نقش مهمی را ایفا می کند. اگر که دولت به کودکان پناهنده دسترسی اولیه، یا تحصیلات متوسطه و عالی در هم سطح با مردم محلی و بومی این کشور را بدهد یقینا با پیشرفت اقتصادی و سرمایه گذاری در این کشور رو به رو خواهد شد. اگر این تصمیم را سناریویی برای دولت در نظر بگیریم، این سناریو می تواند منعکس کننده تصمیم فرضی دولت برای فراهم کردن دسترسی رایگان به تحصیل در کشور باشد منتها اگر سیستمی را در نظر بگیریم که پناهندگان باید برای تحصیل هم هزینه ایی پرداخت کنند خیلی از این پناهندگان توانایی پرداخت این هزینه را ندارند.

تحصیلات برای پناهندگان به این دلیل اهمیت دارد که با بهبود سطح تحصیلات و دانش آن ها دستمزد پناهندگان هم افزایش خواهد یافت و از شغل های مبتدی و پایه ایی همانند: دستفروشی، کار در رستوران، پیشخدمت هتل، به مشاغل بهتری خواهند رسید. بسیاری از پناهندگان 18 تا 60 ساله وجود دارند که در این مدت در نیروی کار دون پایه باقی می مانند زیرا به دلیل رایگان نبودن تحصیلات، تلاشی برای ارتقای سطح خود نمی کنند پس در نتیجه سطح تحصیلات آنها بهبود نخواهد یافت و بنابراین دستمزد آنها بالا نمی رود.

بازار کار قانونی در کشور مالزی

اقتصاد در کشور مالزی به سرعت درحال رشد است اما متقاضیان کار در کشور مالزی باید بدانند که شرایط کار در مالزی بسیار رقابتی است زیرا اکثر مالزیایی ها به چند زبان مسلط اند و بازار کار این کشور بسیار تخصص طلب و رقابتی است و افراد برای ورود به این بازار کار باید مهارت های خود را تقویت کنند. قانون کاری که در سال 1955 تصویب شد می گوید که هر فرد می تواند حداکثر 48 ساعت در هفته کار کند اما اغلب مالزیایی ها این قانون را رعایت نمی کنند و در ساعات اضافی به کار مشغول می شوند.

به صورت سالیانه هر کارمند 8روز حق مرخصی دارد که اگر در شرکتی به صورت 2 سال متوالی کار کند می تواند این میزان مرخصی را به 12 روز افزایش دهد. متقاضی کار در کشور مالزی به صورت مستقیم نمی تواند درخواست کار بدهد و باید کارفرما کارهای مورد نظر برای اخذ ویزا را برای متقاضی انجام بدهد. به صورت قطعی می توان از روش های قانونی برای داشتن ویزای کاری اقدام کرد. مشاوران ما در امور مهاجرتی در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت می توانند شما را در این راه یاری کنند.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *