هر ساله متقاضیان زیادی اقدام به مهاجرت به کشورهای حوزه خلیج فارس می کنند و متقاضیان علاقه مند به مهاجرت بایستی از روند مهاجرت مطلع باشند. اکثر کشور های حوزه خلیج فارس در زمینه های مختلف شباهت بسیار زیادی دارند. به دلیل وجود نوسانات اقتصادی و رشد تورم در کشور ایران، هموطنان زیادی اقدام به مهاجرت به کشور های خارجی می کنند. کارشناسان ما در این نوشتار روش ها و شرایط مهاجرت به کشور های حوزه خلیج فارس را به صورت کامل به شما عزیزان توضیح می دهند.
به طور کلی کشور های حوزه خلیج فارس به چند بخش تقسیم می شوند:
- قطر
- عمان
- کویت
- امارات متحده عربی
- بحرین
- عربستان سعودی
شرایط مهاجرت به کشورهای حوزه خلیج فارس
مهاجرت به کشور های خلیج فارس در سال های اخیر متقاضیان و طرفداران بسیار زیادی داشته است. هر ساله مهاجران زیادی جهت سرمایه گذاری، اشتغال و حتی تحصیل اقدام به مهاجرت به کشور های حوزه خلیج فارس می کنند. به دلیل کمبود نیروی کار در کشورهایی چون امارات متحده عربی، قطر، عمان، کویت و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس، کارکنان زیادی برای مشغول به کار شدن در زمینه های مختلف به این کشور ها مهاجرت می کنند.
مهاجرت به کشورهای حوزه خلیج فارس از راه های مختلفی امکان پذیر می باشد. لازم به ذکر است که به دلیل وجود شباهت زیاد در شرایط مهاجرت به این کشورهای و کسب اقامت کشور های حوزه خلیج فارس، کارشناسان و متخصصان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت قصد دارند تا شما را از شرایط و مقررات کلی مهاجرت به کشور های حوزه خلیج فارس آگاه سازند.
در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت خدماتی در باب مهاجرت به کشورهای حوزه خلیج فارس ارائه نمی شود.
طرق مهاجرت به کشورهای عربی
مهاجرت و اخذ اقامت امارات و کشورهای عربی شرایط خاص خود را دارد. متقاضیان می توانند برای ورود به خاک کشور های حوزه خلیج فارس یکی از روش های زیر را انتخاب کنند:
- کسب روادید کاری
- کسب روادید تحصیلی
- کسب مجوز سرمایه گذاری
- ازدواج
- تولد فرزند
به طور کلی رایج ترین روش های ورود به خاک کشورهای حوزه خلیج فارس، کسب روادید کاری و سرمایه گذاری و همچنین روادید دانشجویی می باشند. اما در این مقاله قصد داریم تا شما را از سایر روش های مهاجرت به کشورهای حوزه خلیج فارس مطلع سازیم.
شرایط کار در کشورهای عرب زبان
ارزش پول در کشورهایی مانند امارات متحده عربی و کویت، بسیار بالا می باشد. متقاضیان و هموطنان زیادی به همین دلیل اقدام به مهاجرت به کشور های حوزه خلیج فارس می کنند. مهاجران بین المللی که برای کار به کشورهای حوزه خلیج فارس مهاجرت می کنند، می توانند بعد از گذشت مدتی مشخص، اقدام به کسب اقامت و تابعیت کنند. اما به یاد داشته باشید که کسب اقامت دائمی و پاسپورت هر کشوری دارای شرایط و مقررات خاص خود می باشد. جهت تکمیل اطلاعات خود در بخش کار در امارات مقاله مذکور را مطالعه بفرمائید.
در نمودار زیر تعداد مهاجرین این کشور به صورت آمار زیر خواهد بود:
در جدول زیر به نرخ بیکاری در امارات اشاره شده است:
سال | نرخ بیکاری در کشور |
2018 | 1.72% |
2016 | 1.64% |
2014 | 2.44% |
متقاضیانی که قصد دارند در کشورهای حوزه خلیج فارس مشغول به کار شوند، حتما باید از طرف کارفرمای کمپانی معتبر و یا یک کمپانی معتبر جاب آفر داشته باشند. برای مشغول به کار شدن در کمپانی مورد نظر دعوت نامه کسب کنند. همچنین ارائه مدارک زبان و مدارک تحصیلی به همراه مدارک مورد نیاز الزامی می باشد. شایان ذکر است که متقاضیان و کارکنان خارجی می توانند برای کاریابی در کشور های حوزه خلیج فارس به موسسه های زیر مراجعه کنند:
- BAYT.
- CareerJet.
- HAYS.
- Nadia.
- BAC.
- Charter House.
- MP.
جهت دریافت و کسب روادید کاری کشور های حوزه خلیج فارس متقاضیان و کارکنان باید گواهی و مدارک پزشکی خود را ارائه دهند. در صورتی که نتیجه ی تست ایدز و هپاتیت متقاضیان مثبت باشد. از این رو روادیدکاری آن ها صادر نخواهد شد.
اقامت کاری در کشورهای حوزه خلیج فارس
کارکنانی که با کسب روادید کاری به کشور های حوزه خلیج فارس مهاجرت می کنند، می توانند با تمدید قرارداد کاری خود، مدت اقامت خود را نیز تمدید کنند. سپس بعد از پایان تاریخ قرارداد کاری به کشور خود بازگردند. متقاضیان جهت اقامت در کشور های حوزه خلیج فارس و کشورهایی که همسایه کشور ایران به شمار می روند. از این رو حتما باید محل سکونت خود را مشخص کنند و حساب بانکی معتبر افتتاح کنند. تمدید اقامت در کشور های ذکر شده در صورتی امکان پذیر خواهد بود. متقاضیان بتوانند از عهده مالیات و هزینه های مختلف زندگی و سکونت در این کشور ها بر بیایند.
مهاجرت به کشورهای حوزه خلیج فارس از طریق تحصیل
کسب روادید تحصیلی یکی از رایج ترین روش های مهاجرتی به کشور های حوزه خلیج فارس می باشد. دانشجویانی زیادی برای ادامه تحصیل در دانشگاه های کشور های این حوزه اقدام می کنند. تحصیل در دانشگاه های کشور های حوزه خلیج فارس برای دانشجویان بین المللی این امکان را فراهم می کند که بتوانند بعد از اتمام دوره های تحصیلی اقدام به کسب مجوز کاری و اقامت در کشور مورد نظر کنند. جهت تحصیل در این کشور مطالعه مقاله تحصیل در امارات پیشنهاد داده می شود.
دانشجویانی که قصد دارند در کشور های حوزه خلیج فارس مشغول به تحصیل شوند، حتما باید مدرک زبان انگلیسی آیلتس داشته باشند. قادر به پرداخت شهریه ها و هزینه های تحصیلی باشند. متقاضیان می توانند در کنار تحصیل در دانشگاه های کشور های حوزه خلیج فارس، مشغول به کار شوند. لازم به ذکر است که ساعات کاری دانشجویان از 10 الی 20 ساعت در هفته می باشد.
میانگین هزینه تحصیل در دانشگاه های کشور های حوزه خلیج فارس از $14000 الی 15000$ (دلار) در سال می باشد. شهریه دانشجویی بستگی به رشته تحصیلی، دوره تحصیل و دانشگاه دارد. همچنین هزینه زندگی در کشورهای حوزه خلیج فارس نیز بستگی به محل سکونت، مسکن، عادات فردی و خوراک و پوشاک متقاضیان دارد. میانگین هزینه زندگی دانشجویی در این کشورهای از $700 الی 1000$ (دلار) در ماه می باشد.
دانشگاه های کشور های حوزه خلیج فارس
بهترین دانشگاه های کشور های حوزه خلیج فارس به صورت زیر می باشند:
- UAE University.
- Khalifa University.
- Sharjah University.
داشتن شرایط و مدارک زیر برای کسب روادید تحصیلی کشور های حوزه خلیج فارس الزامی می باشد:
- 4 الی 6 قطعه عکس
- گذرنامه معتبر
- ارائه آخرین مدرک تحصیلی کسب شده (به همراه ترجمه رسمی و ریز نمرات)
- ارائه مدرک زبان
- داشتن توان مالی کافی
- نداشتن سابقه جرم
کسب اقامت و تابعیت بعد از تمام کردن کورس های تحصیلی در کشورهای ذکر شده با داشتن شرایط لازم، امکان پذیر می باشند.
مهاجرت به کشورهای حوزه خلیج فارس از طریق سرمایه گذاری
یکی از امن ترین و بهترین روش های مهاجرت به کشور های حوزه خلیج فارس که طرفداران زیادی دارد، سرمایه گذاری در این کشور ها می باشد. هر ساله سرمایه گذاران خارجی زیادی برای سرمایه گذاری در زمینه های مختلف به کشورهای حوزه خلیج فارس مهاجرت می کنند. به دلیل اعمال قوانین و سیاست های مختلف علیه کشور ایران توسط کشورهای حوزه خلیج فارس، متقاضیان و سرمایه گذاران ایرانی با سرمایه گذاری در این کشورها از سود بسیار کم تری نسب به سال های اخیر بهره مند می شوند. جهت سرمایه گذاری در این کشور و کسب اطلاعات دقیق مقاله سرمایه گذاری در امارات را بررسی بفرمائید.
سرمایه گذاران خارجی می توانند با کسب روادید 3 ساله سرمایه گذاری، برای تاسیس کمپانی و سرمایه گذاری در زمینه های مختلف وارد خاک کشور های حوزه خلیج فارس شوند. اکثر سرمایه گذاری هایی که در کشور های حوزه خلیج فارس انجام می شوند در زمینه های زیر می باشند:
- عمده فروشی و خرده فروشی
- ساخت و ساز
- حمل و نقل
- ارتباطات
- املاک و مستغلات
- تولیدی
- برق، گاز، آب و ذخیره سازی
- کشاورزی و ماهیگیری
- آموزش و پرورش
- بهداشت و درمان
به یاد داشته باشید که برای سرمایه گذاری در کشورهای حوزه خلیج فارس متقاضیان و سرمایه گذاران خارجی باید حداقل 5 میلیون AED (درهم) سرمایه داشته باشند.و این افراد می توانند در زمینه های تاسیس کمپانی، کارآفرینی و یا ایجاد کسب و کار سرمایه گذاری کنند. ارائه مدارکی چون پاسپورت، آدرس دقیق، سی وی، پرونده سوابق کاری و تحصیلی، مجوز کاری و همچنین تکمیل کردن فرم های کسب روادید، مهم ترین موارد جهت کسب روادید کاری می باشند.
تولد و ازدواج در کشورهای حوزه خلیج فارس
همانطور که می دانید، در اکثر کشور های دنیا قانون کسب اقامت از طریق ازدواج با شهروند کشور مورد نظر وجود دارد. شایان ذکر است که متقاضیان و مهاجران با ازدواج با شهروندان کشور های حوزه خلیج فارس می توانند اقامت این کشور ها را کسب کنند. در کشور امارات متحده عربی، متقاضیان خارجی مرد می توانند با ازدواج با یک شخص اماراتی، مقیم این کشور شوند؛ اما در صورتی که یک زن خارجی با یک مرد اماراتی ازدواج کند، می توانند با گذشت 3 سال، علاوه بر اقامت، تابعیت کشور امارات را نیز کسب کند. جهت اطلاع از شرایط تحصیل و اخذ ویزای مربوطه مقاله ویزای تحصیلی امارات را بررسی بفرمائید.
متقاضیان و مهاجران در صورتی که بیش از 30 سال با همسر اماراتی خود در این کشور زندگی کنند. از این رو می توانند به راحتی اقامت همیشگی و پاسپورت امارات متحده عربی را کسب کنند. مدارک و شرایط لازم برای ازدواج در کشور های حوزه خلیج فارس به صورت زیر می باشند:
- ارائه 3 عدد عکس (گذرنامه)
- ارائه مدارک پزشکی و پرداهحت هزینه های آن
- داشتن قرارداد و یا جاب آفر
- داشتن 4000AED (درهم) درآمد ماهانه (حداقل)
- ارائه مدارک و اسناد ازدواج
- ارائه گذرنامه خود و همسر
- کامل کردن فرم های کسب روادید
در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت خدماتی در باب مهاجرت به کشورهای حوزه خلیج فارس ارائه نمی شود.
تولد در کشور های حوزه خلیج فارس
کسب اقامت و تابعیت از طریق تولد در کشور های حوزه خلیج فارس در صورتی امکان پذیر خواهد بود که پدر و یا مادر فرزند اهل کشور مورد نظر باشد. کشور های چون امارات متحده عربی در صورتی به متقاضیان از طریق تولد اقامت و پاسپورت ارائه می کنند که یکی از والدین کورک تابع این کشور پیشرفته باشند.
با تولد فرزند در کشور های حوزه خلیج فارس، والدین فرزند متولد شده نمی توانند اقامت و تابعیت کشور مورد نظر را کسب کنند. از این رو باید از روش های دیگری جهت دریافت پاسپورت و گواهی اقامت اقدام کنند. شرایط و مدارک لازم برای کسب اقامت از طریق تولد در کشور امارات به چند بخش تقسیم می شوند:
- ارائه مدارک شناسایی پدر و مادر
- ارائه پاسپورت پدر و مادر
- ارائه مدارک و اسناد ازدواج پدر و مادر
- ارائه مدارک تولد فرزند
هزینه مهاجرت به کشورهای حوزه خلیج فارس
متقاضیانی که قصد دارند در کشور های حوزه خلیج فارس زندگی کنند، باید در نظر داشته باشند که هزینه ها و مخارج زندگی در این کشور ها بسیار بالا می باشد. مهاجرت به کشوری چون امارات متحده عربی نیاز به داشتن توان مالی کافی دارد. به طور کلی هزینه های زندگی در امارات متحده عربی به صورت زیر می باشد:
پارامتر | هزینه به درهم امارت |
اجاره منزل کوچک در مرکز شهر | 8000AED |
امکانات (برق، آب، گاز و غیره) | AED700 الی 1000AED |
یک ماه زندگی در دبی | 4000AED |
لازم به ذکر است که هزینه های زندگی در هر نقطه ای از جهان بستگی به شهر، محل سکونت، عادات فردی، کشور، پوشاک، خوراک و سایر موارد دارد و مخارج اقامت در کشورهای مختلف حوزه خلیج فارس متغیر می باشند. پیشنهاد می گردد متقاضیان قبل از مهاجرت به این دسته از کشورها از با ویزای توریستی قطر یا سایر کشورها از مقصد زندگی دیدن نماید. شما عزیزان می توانید با ارائه مدارک مورد نیاز به کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت، انجام امور پرونده مهاجرتی خود را شروع کنید. سپس با پرداخت هزینه های مربوطه، اقدام به کسب روادید کشور مورد نظر کنید.
سلام خوبی راننده پایه یکم تریلر هستم دنبال کار هستم ممنون میشم راهنمایی کنید 34 ساله و 5 سال سابقه کار
سلام خدمت شما برای کار در این کشور شما بایستی نامه کفیل داشته باشید.