مهاجرت به کشور لهستان

قوانین لهستان

قوانین لهستان

قوانین لهستان و نظام حقوقی لهستان مبتنی بر سنت حقوق مدنی است. لهستان کشوری دارای دموکراسی و رئیس جمهور به عنوان رئیس دولت است. قانون اساسی فعلی این کشور از سال 1997 نوشته شده است. لهستان یک کشور واحد است که به 16 زیر مجموعه اداری تقسیم می شود. لهستان عضو اتحادیه اروپا، سازمان ملل، ناتو، WTO، OECD و منطقه شنگن است. از این رو افرادی که اقامت این کشور را بدست می آورند می توانند در منطقه شنگن آزادانه رفت و آمد کنند. شناخت قوانین لهستان برای افرادی که علاقه مند به مهاجرت به این کشور هستند بسیار مفید خواهد بود لذا در ادامه این مقاله همراه با کارشناسان ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت باشید تا نگاهی دقیق تر به قوانین لهستان داشته باشید.

درباره لهستان و شرایط عمومی آن

ابتدا بهتر است درباره لهستان اطلاعات کلی توضیح داده شود:

  • کشور لهستان با نام اصلی جمهوری لهستان در مرکز اروپا، واقع شده است.
  • پایتخت این کشور شهر ورشو می باشد.
  • این کشور از شمال با دریای بالتیک، از جنوب با اسلوواکی، از شرق با کشور بلاروس و از غرب با آلمان هم مرز است.
  • مساحت این کشور 312000 کیلیومتر مربع می باشد، که در بین کشور های بزرگ در اروپا در رتبه نهم قرار گرفته است.
  • جمعیت کشور لهستان حدودا 38 میلیون نفر می باشد.
  • آب و هوای این کشور در بهار و تابستان معتدل و در زمستان بسیار سرد است.

نوع حکومت در کشور لهستان به صورت جمهوری و دموکراسی پارلمانی می باشد. قوه مجریه در این کشور به ترتیب زیر می باشد:

  • رییس جمهور
  • نخست وزیر
  • هیئت وزیران

در این کشور رئیس جمهور برای مدت 5 سال و معمولا برای 2 دوره انتخاب می شود. رییس جمهور فرمانده کل نیروهای نظامی در این کشور می باشد. همچنین حق انحلال پارلمان به رییس جمهور داده شده است. مجلس این کشور از sejm و با 460 کرسی و مجلس سنا از 100 کرسی تشکیل شده است. درباره لهستان بهتر است بدانید که این کشور عضو اتحادیه اروپا، سازمان تجارت جهانی، ناتو و سایر می باشد.

درباره لهستان، منابع طبیعی و مردم کشور لهستان

درباره لهستان و منابع طبیعی این کشور باید بدانید که این که کشور دارای ذخایر بزرگ ذغال سنگ می باشد. همچنین این کشور دارای معادن مس، گوگرد، سرب، سنگ نمک، نقره و روی می باشد. این معادن به کشورهای دیگر نیز صادر می شود. از دیگر ذخایر این کشور می توان به گچ، گاز طبیعی، خاک رس، کائولن و پتاس اشاره کرد. محصولات کشاورزی این کشور شامل گندم، سیب زمینی، چغندر قند و علوفه می باشد. در بخش دام این کشور دارای 19 میلیون خوک، 8 میلیون گاو شیرده و گوشتی می باشد. 18 میلیون هکتار زمین کشت در این کشور وجود دارد و 8 میلیون هکتار جنگل برای تولید الوار در این کشور وجود دارد.

درباره مذهب و زبان شهروندان لهستان باید گفت که:

  • مردم این کشور به زبان لهستانی به مکالمه می پردازند.
  • بعد از زبان روسی، زبان لهستانی دومین زبان اسلاوی می باشد.
  • بعضی از کلمات در زبان لهستانی با زبان کشورهایی مثل اوکراین، بلاروس و اسلواکی مشترک می باشد.
  • تعداد زیادی از مردم کشور لهستان به زبان انگلیسی نیز تسلط دارند.
  • درباره مذهب این کشور باید گفت که مذهب رابطه تنگاتنگی با فرهنگ مردم دارد و نقش مهمی در این کشور دارد.
  • بیشتر مردم در این کشور پیرو دین مسیحیت می باشند.

آشنایی با لهستان

لهستان در اروپای مرکزی، هم مرز با آلمان، جمهوری چک، اسلواکی، اوکراین، بلاروس، لیتوانی و روسیه واقع شده است. جمعیت 38 میلیون نفری این کشور به طور مساوی در بسیاری از شهرهای متوسط ​​توزیع شده است و میانگین سنی آنها 41 سال است. پایتخت و بزرگترین شهر آن ورشو (Waesaw) با بیش از 1.7 میلیون نفر جمعیت پر جمعیت ترین شهر این کشور است و پس از آن شهرهای کراکوف (Krakow)، لودز (Lodz)، گدانسک (Gedansk)، وروکلاو (Wroclaw) و پوزنان (Poznan) از شهرهای بزرگ و پر جمعیت این کشور است. از سال 1990، اقتصاد لهستان به طور پیوسته رو به رشد بوده و از نظر تولید ناخالص داخلی در اتحادیه اروپا به ده اقتصاد بزرگ تولید ناخالص داخلی تبدیل شده است.

در طی 18 سال، تولید ناخالص داخلی از حدود 60 میلیارد یورو به تقریبا 490 میلیارد یورو رسیده است. حتی در زمان بحران مالی 2007، هنگامی که اقتصاد آلمان تقریبا %6 سقوط کرد، لهستان %2.8 رشد کرد. زبان رسمی این کشور لهستانی است و زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم استفاده می شود. دین مردم این کشور اکثریت مسیحی است و دین های اقلیت شامل بودا، یهودی و اسلام می باشد. واحد پول این کشور PLN (زلوتی) است و از نظر اقتصادی در اروپا در جایگاه مناسبی قرار دارد.

سیستم حقوقی و قوانین لهستان

سیستم حقوقی و قانون اساسی لهستان شامل مجلس شورای ملی متشکل از دو مجلس پارلمانی، سئم و مجلس سنا است. پیش نویس نهایی قانون اساسی اول پس از فروپاشی کمونیسم در 2 آوریل 1997 تصویب شد. پس از تایید دیوان عالی کشور، اعتبار همه پرسی، رئیس جمهور الكساندر كواسنویسكی آن را به تصویب رساند. قانون اساسی جدید در تاریخ 17 اكتبر 1997 به مرحله اجرا درآمد.

منابع حقوق لهستان به دو دسته تقسیم می شوند:

  • قانون جهانی
  • قوانین داخلی

بر اساس قانون اساسی، منابع قانون جهانی لهستان شامل قانون اساسی به عنوان قانون عالی زمین و تصویب موافقت نامه ها و مقررات بین المللی است. همچنین ارگانهای محلی، بر اساس قوانین مندرج در اساسنامه و در حدود مجازات مندرج در اساسنامه، می توانند قانون جهانی (قانون محلی) ایجاد کنند. اعمال قوانین محلی فقط در قلمرو کشور الزامی است.

قوانین سیاسی لهستان

قوانین سیاسی لهستان

جمهوری لهستان یک کشور واحد و یک جمهوری مشروطه با ترکیبی از مدل های ریاست جمهوری و پارلمان است. نظام حکومتی مبتنی بر تفکیک و توازن بین قوای مقننه، اجرایی و قضایی است. بر اساس اصلاحات اداری سال 1998 این کشور به 16 استان تقسیم می شود که واحدهای اصلی اداری هستند. قدرت قانونگذاری توسط پارلمان اعمال می شود، که از Sejm (سئم) با 460 کرسی و سنا با 100 کرسی تشکیل شده است. هر مجلس در یک دوره 4 ساله انتخاب می شود. انتخابات مربوط به سئم جهانی، برابر، مستقیم و با رای مخفی انجام می شود. انتخابات مجلس سنا جهانی، مستقیم و با رای مخفی انجام می شود. دیوان عالی کشور درباره صحت انتخابات بررسی می کند. اختیارات اجرایی در لهستان به رئیس جمهور لهستان و شورای وزیران واگذار شده است.

رئیس جمهور نماینده عالی جمهوری لهستان و ضامن استمرار اقتدار دولت است. رئیس جمهور در انتخابات با رأی مخفی توسط ملت انتخاب می شود. رئیس جمهور برای یک دوره 5 ساله از سمت ریاست جمهوری انتخاب می شود و فقط برای یک دوره دیگر مجددا انتخاب می شود. شورای وزیران متشکل از رئیس شورای وزیران (نخست وزیر) و وزیران می باشد و رئیس جمهور نخست وزیر را منصوب می کند که نسبت به پیشنهاد شورای وزیران ریاست کند. نایب رئیس شورای وزیران (معاون نخست وزیر) و روسای کمیته های مندرج در اساسنامه نیز می توانند در شورای وزیران منصوب شوند.

قوانین لهستان در مورد کار

2 روش برای انجام کار در لهستان وجود دارد که بر اساس توافق نامه اشتغال و بر اساس قراردادهای مدنی صورت می گیرد. مقررات قانون کار در لهستان و سایر اقدامات مربوط به قانون کار فقط برای افراد شاغل در توافق نامه های استخدام اعمال می شود. افرادی که طبق قراردادهای مدنی کار را انجام می دهند، از نظر قانونی کارمند محسوب نمی شوند. با برقراری رابطه شغلی، کارمند متعهد می شود کارهایی از نوع مشخص را به نفع کارفرما و تحت نظارت وی، در یک مکان و در زمان مشخص شده توسط کارفرما انجام دهد. در همین زمان، کارفرما متعهد می شود در ازای حقوق، کارمند را استخدام کند. باید تأکید کرد که اشتغال در شرایط فوق الذکر بدون توجه به نام قرارداد منعقد شده بین طرفین، بر اساس رابطه اشتغال، محسوب می شود.

زمان کار در لهستان نباید بیش از 8 ساعت در روز و به طور متوسط 40 ساعت در هفته به طور متوسط 5 روز باشد. برای کارهایی که بیش از استانداردهای زمان کار انجام می شود، کارمند حق دریافت اضافه کاری را دارد. در صورت توجیه نوع کار، کارفرمایان می توانند سایر سیستم های زمان کار را معرفی کنند که امکان افزایش روزانه زمان کار را دارند. الزامات خاص مربوط به این موضوع در قانون کار لهستان ذکر شده است. لازم به ذکر است افراد خارجی برای کار و استخدام در لهستان نیازمند دریافت اجازه کار و همچنین ویزای کاری لهستان هستند. لهستان نیز مانند سایر کشورها طبق قوانین دارای حداقل میزان دستمزد است که در سال 2020 این میزان به مقدار 2600 PLN (زلوتی) در ماه می باشد.

 

قوانین مالیات در لهستان

سیستم مالیات در لهستان نیز شامل مالیات های زیادی است که از جمله آنها شامل مالیات بر درآمد دولت (مالیات بر درآمد شرکت ها (CIT)، مالیات بر درآمد شخصی (PIT)، مالیات بر ارزش افزوده، عوارض مالیات غیر مستقیم، مالیات معاملات ملکی و مالیات بر املاک و مستغلات می باشد. افراد با محل زندگی خود در لهستان بدون در نظر گرفتن محل درآمد (مالیات نامحدود در لهستان) از درآمد کلشان مالیات پرداخت می کنند. اشخاصی که در لهستان محل سکونت ندارند، فقط از درآمد حاصل از درآمد در لهستان مالیات می پردازند. فردی دارای اقامت در جمهوری لهستان است شخصی است که:

  • از نظر فیزیکی بیش از 183 روز در طول سال مالیاتی در جمهوری لهستان حضور داشته باشد
  • دارای منافع شخصی یا اقتصادی در جمهوری لهستان است.

مالیات بر در آمد شخصی در لهستان بر اساس میزان درآمد ماهانه محاسبه می شود که به صورت زیر است:

میزان درآمدنرخ مالیات
0 – 85,528 PLN17%
> 85,528 PLN32% + 15395 PLN اضافی

CIT تنها مالیاتی است که بر درآمد شرکت ها اعمال می شود. نرخ استاندارد 19% است. از تاریخ 1 ژانویه 2019، نرخ 9% پایین تر برای “مالیات دهندگان کوچک” معرفی شده است. شرکت هایی که در سال مالیاتی معین در معرض CIT با درآمد حداکثر 1.2 میلیون یورو هستند و شرکت هایی که فعالیت تجاری را از سال 2019 شروع می کنند، تحت شرایطی قادر به استفاده از نرخ %9 CIT هستند. توجه داشته باشید که آستانه درآمد ناخالص فروش، که به مالیات دهندگان اجازه می دهد وضعیت “مالیات دهندگان کوچک” را بدست آورند، از 1.2 میلیون یورو به 2 میلیون یورو از 1 ژانویه 2020 افزایش می یابد.

در نمودار زیر بیشترین میزان نرخ مالیات در لهستان را در قرن اخیر مشاهده می کنید:

بیشترین میزان نرخ مالیات در لهستان

بیمه در لهستان

سیستم بیمه خدمات بهداشت عمومی لهستان توسط مالیات عمومی تامین می شود و خدمات رایگان و یارانه ای از جمله مراقبت های اولیه، خدمات اورژانس و معالجه بیمارستان را ارائه می دهد. علاوه بر این، در لهستان، دولت همچنین خدمات مراقبت های بهداشتی رایگان را برای کودکان خردسال، زنان باردار، معلولین و سالمندان ارائه می دهد. بیشتر شهروندان اروپایی با توجه به اینکه به EHIC یا سایر برنامه های بیمه درمانی متقابل بین کشورها پیوسته اند می توانند به طور رایگان به خدمات درمانی در لهستان دسترسی داشته باشند. سایر مهاجران ملزم به پرداخت هزینه های مراقبت های بهداشتی به طور مستقل یا اخذ بیمه درمانی خصوصی در لهستان هستند. سیستم مراقبت های بهداشتی لهستان عملیات خود را بر اساس پزشک مراقبت های اولیه انجام می دهد.

بیماران در لهستان برای مراجعه به پزشکان عمومی نیاز به مراجعه به مراکز دولتی دارند. جراحی های مراقبت های اولیه معمولا از دوشنبه تا جمعه از ساعت 8 صبح تا 6 بعد از ظهر انجام می شود. پوشش دندانپزشکی طبق طرح ملی بیمه درمانی در لهستان محدود است. در شهرهای بزرگ لهستان، مهاجران می توانند مراقبت های اولیه و درمانی کافی از پرسنل مجرب و انگلیسی زبان را دریافت کنند. مهاجران در لهستان به دلیل استاندارد بالاتر در معالجه، در مراکز بهداشتی و درمانی خصوصی تصمیم به معالجه می گیرند و همچنین به این دلیل که مقررات بیمارستان های عمومی به طور کلی اجازه نمی دهد که بیماران خصوصی در مراکز مراقبت های بهداشت عمومی شرکت کنند. زمان انتظار در بیمارستانهای خصوصی نیز کوتاه تر است و بیماران انتخاب گسترده تری از پزشکان و بیمارستان ها برای انتخاب دارند.

برخی از قوانین لهستان

در اینجا از جمله برخی از قوانین برای زندگی در لهستان را شرح داده ایم:

  • در گذشته در لهستان، مردم می توانستند در هر مکانی سیگار بکشند اما دیگر سیگار کشیدن در بیشتر فضاهای عمومی قانونی نیست.
  • به طور مشابه سیگار، نوشیدن الکل در فضاهای عمومی نیز غیرقانونی تلقی می شود.
  • وقتی صحبت از پیاده روی و رانندگی در شهر می شود، باید واقعا به قوانین پایبند باشید. عبور از چراغ قرمز و دیگر تخلفات جریمه سنگین در بر دارد.
  • به یاد داشته باشید همیشه کارت شناسایی داشته باشید. این قانون برای همه اعمال می شود نه فقط برای خارجی ها
  • بعد از ساعت 10 شب فقط افراد بالای 18 سال می توانند در خارج از خانه باشند مگر اینکه فردی زیر سن قانونی در کنار سرپرست باشد.

چنانچه علاقه مند مهاجرت به لهستان و اخذ اقامت لهستان هستید می توانید به دیگر مقالات منتشر شده توسط کارشناسان ما موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت مراجعه کنید. همچنین جهت مهاجرت و امور و شرایط لازم می توانید با مشاورین ما در تماس باشید.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *