اکثریت دانشجویان خارجی که مشغول تحصیل دندانپزشکی در ترکیه هستند، اکثریت ایرانی هستند، چراکه ورود به این رشته در ایران امری دشوار است. به همین دلیل دانشجویان ایرانی برای ادامه تحصیلات خود در رشته های پزشکی و دندانپزشکی راهی ترکیه می شوند. دلایلی مانند اعطاء مدرک پزشکی معتبر در میان دانشگاه های اروپایی، صدور کارت طبابت بین المللی برای دانشجویان فارغ التحصیل رشته پزشکی و دندانپزشکی و پایین بودن مخارج تحصیلی در دانشگاه های دولتی ترکیه می تواند از دلایل اصلی و مهم تحصیل در ترکیه محسوب گردد.
سوالات رایج تحصیل دندانپزشکی در ترکیه در سال 2023
- بهترین دانشگاه های ترکیه برای دندانپزشکی کدام دانشگاه ها هستند؟ دانشگاه آنکارا- دانشگاه آتاتورک در شهر ارزوروم-دانشگاه Baskent در آنکارا-دانشگاه Bülent در زونگولداک ترکیه-دانشگاه Çukurova در آدنا ترکیه-دانشگاه Cumhuriyet در استانبول ترکیه.
- آیا می توان در رشته دندانپزشکی در ترکیه بورسیه اخذ کرد؟ تحت شرایطی می توانید بورسیه های مختلفی را در ترکیه در رشته دندانپزشکی اخذ کنید
البته شایسته است برای دریافت اطلاعات بیشتر از راهنمایی ها و اطلاعاتی که در اختیار موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت است استفاده نمایید.
بررسی تحصیل در ترکیه
دانشجویانی ایرانی که در ایران موفق به ورود به دانشگاه های معتبر دندانپزشکی نمی شوند، دانشگاه های خارجی را برای ادامه تحصیل انتخاب می کنند. کشور ترکیه از لحاظ مسافت، وضعیت فرهنگی و آب و هوا و هزینه ها به ایران نزدیک است. همچنین شرایط تحصیل در ترکیه نسبت به سایر کشورهای اروپایی برای ایرانیان بسیار مناسب می باشد. از سویی کشور ترکیه نیاز به ویزا ندارد و همین مسئله از نگرانی افراد برای اقدام برای این کشور می کاهد. مخارج تحصیل در رشته دندانپزشکی در این کشور مقرون به صرفه می باشد و این امر باعث محبوبیت دانشگاه های ترکیه در میان دانشجویان و متقاضیان ایرانی شده است.
پیش از مهاجرت تحصیلی به ترکیه ابتدا جزئیات کشور ترکیه را بررسی بفرمائید:
مراحل پذیرش دندانپزشکی در ترکیه
دلایلی که در ابتدای مقاله ذکر کردید دلایل محکمی است که اتباع خارجی به خصوص ایرانی ها را برای تحصیل پزشکی در ترکیه و دندانپزشکی فرا می خواند. برای این که دانشجویان بین المللی مجاز به تحصیل پزشکی در ترکیه و دندانپزشکی در کشور ترکیه باشند. باید مراحل زیر را جهت اخذ پذیرش پشت سر بگذارند:
- شرکت در کلاس های آمادگی آزمون YOS
- شرکت در کلاس های ترکی TOMER
- ثبت نام جهت شرکت در آزمون YOS
- حضور در جلسه آزمون YOS
- انتخاب رشته تحصیلی دانشگاهی
- ترجمه مدارکی که از وی خواسته شده است.
آزمون ورودی YOS در ترکیه
شرکت در آزمون ورودی YOS برای دانشجویان علاقمند به تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه ضروری می باشد. برگزاری این آزمون فقط یک بار در سال بوده است. در 18 آوریل برگزار می شود. آزمون مذکور به زبان ترکی بوده و دانشجویان پس از قبولی در این آزمون باید تحصیلات خود را به زبان ترکی ادامه دهند. این آزمون شامل 2 بخش بوده که بخش اول به سوالات تست هوش و ریاضیات اختصاص دارد. در بخش دوم دانش زبانی داوطلب ارزیابی و سنجیده می شود. در صورتی که زبان تحصیلی خود را، انگلیسی انتخاب می کنید. ملزم به ارائه مدرک زبان ایلتس با حداقل نمره 6 می باشید. سپس آزمون SAT که به زبان انگلیسی است برای داوطلبان برگزار می گردد.
دانشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت ایران در ترکیه
کلیه دانشگاه هایی که در کشور ترکیه فعالیت دارند، در سطح بین المللی مورد تایید بوده است. مدارک اعطایی به فارغ التحصیلان این دانشگاه از اعتبار بین المللی برخوردار است. در این صورت گواهینامه های فارغ التحصیلی دریافتی شما از کلیه دانشگاه های ترکیه در کشورهای خارجی به خصوص اتحادیه اروپا و آمریکا معتبر است. اما برخی دانشجویان ایرانی پس از اتمام تحصیلات خود قصد بازگشت به ایران را دارند. در کشور خود به ارائه خدمات پزشکی مشغول شوند. در این صورت ضروری است دانشگاه انتخابی شما جهت تحصیل پزشکی در ترکیه، از سوی وزارت علوم و بهداشت ایران مورد تایید باشد. لیست دانشگاه هایی که در زیر عنوان می شود. از نظر وزارت علوم و بهداشت ایران مورد تایید است:
- دانشگاه حاجت تپه (Hacettape University) در استانبول
- دانشگاه استانبول (Istanbul University)
- دانشگاه آنکارا (Ankara University)
- دانشگاه اژه (Ege University) در ازمیر
- دانشگاه آتاتورک (Ataturk University) در ارزروم
- دانشگاه کوچ (Koc Universiy) در استانبول
- دانشگاه یدی تپه (Yeditepe University) در استانبول
مدت تحصیل دندانپزشکی در ترکیه
دانشجویان بین المللی برای ادامه تحصیل در رشته دندانپزشکی در ترکیه، باید یک دوره 5 ساله شامل 2 دوره تحصیلی 2 ساله و 3 ساله را پشت سر بگذارند. دوره 2 ساله مختص آموزش های تئوری یا تئوری، عملی است. اما در دوره 3 ساله دانشجویان با ورود به محیط بیمارستان یا کلینیک، همه چیز را به صورت واقعی (نه تئوری) می بینند. در این دوره کلیه آموزش ها و علومی که به صورت تئوری یاد گرفته اند. به ورطه تمرین و آزمایش کشانده می شود. سال اول دانشگاه، در آزمایشگاه های بالینی یا پری کلینیک بوده است. کلیه دوره های تئوری و عملی آموزش داده می شوند. یادگیری مورفولوژی (ریخت شناسی دندان) از اهداف سال اول دانشگاه دانشجویان است. ترم دوم مختص آموزش فانتوم هد دندان های پلاستیکی است.
سال دوم دانشگاه به آموزش علومی نظیر بافت شناسی، روان شناسی، آناتومی به همراه ماژول های دندانی نظیر اندودنتیکس و پروتز های دندانی می گردد. بنابراین 2 سال اول تحصیلی دانشجویان دندانپزشکی در ترکیه به گذراندن واحدهای علوم پایه اختصاص دارد که شامل زمینه های زیر می گردد:
- علم ژنتیک پزشکی
- بیوشیمی
- بافت شناسی
- فیزیولوژی
- فیزیک
- ایمنی شناسی
- میکروب شناسی
- آناتومی
- اخلاق در دندانپزشکی
- هیستولوژی
چنانچه شرایط دانشجو به گونه ای باشد که ملزم به شرکت در دوره های آموزش و یادگیری زبان ترکی است. یک سال دیگر به مدت زمان تحصیلی او اضافه شده و در کل به 6 سال می رسد. جهت تحصیل در این کشور مقاله ویزای تحصیلی ترکیه شامل اطلاعات کاملی خواهد بود.
بررسی آزمون تخصص (DUS) دندانپزشکی در ترکیه
آزمون DUS، آزمون تخصص در رشته دندانپزشکی در ترکیه است که صرفا دانشجویانی حق شرکت در این آزمون را خواهند داشت که تمایل دارند. در پس از پایان تحصیلات، تخصص دندانپزشکی را نیز اخذ نمایند. در تخصص دانشکده دندانپزشکی ترکیه جمعا 8 بخش تخصصی در تحصیل دندانپزشکی در ترکیه وجود دارند که برای آنها آزمون برگزار می گردد. این بخش ها عبارتند از:
- دندانپزشکی کودکان
- دهان ، رادیولوژی دندان و چانه
- ارتودنسی
- پریودنتولوژی
- ریشه درمانی یا اندودنتیکس
- درمان دندان مصنوعی
- دهان، جراحی دندان و چانه
- درمان دندانپزشکی
جهت اطلاع از شرایط کار در ترکیه مقاله مذکور درباره شرایط و قواعد بازارکار این کشور اطلاعاتی را در اختیار شما قرار خواهد داد.
اسامی دانشکده های دندانپزشکی در ترکیه
در مجموع دانشکده های زیر برای تحصیل دندانپزشکی در اختیار دانشجویان قرار دارد:
- دانشگاه آنکارا (Ankara University)
- دانشگاه آتاتورک در شهر ارزوروم (Atatürk University)
- دانشگاه Baskent در آنکارا
- دانشگاه Bülent در زونگولداک ترکیه
- دانشگاه Çukurova در آدنا ترکیه
- دانشگاه Cumhuriyet در استانبول ترکیه
- دانشگاه Dicle در دیارباکیر ترکیه
- دانشگاه Ege در ازمیر ترکیه
- دانشگاه Erciyes در آناتولیا ترکیه
- دانشگاه GATA Dishekimligi
- دانشگاه Gazi در آنکارا
- دانشگاه Gaziantep در قاضیانتپ ترکیه
- دانشگاه Hacettepe در آنکارا
- دانشگاه Inönü در مالاتیا ترکیه
- دانشگاه Istanbul
- دانشگاه Karadeniz
- دانشگاه Kirikkale در ترابازون ترکیه
- دانشگاه Marmara در استانبول
- دانشگاه Ondokuz Meyis در سامسون ترکیه
- دانشگاه Selcuk در کنیا ترکیه
- دانشگاه Süleyman Demirel در اسپارتا ترکیه
- دانشگاه Yeditepe در استانبول
- دانشگاه Yüzüncü Yil در ون ترکیه
هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه
مخارج تحصیل دندانپزشکی در ترکیه در دانشگاه های مختلف این کشور متفاوت است. ارزان ترین دانشگاه های دولتی ترکیه در هر سال تحصیلی مبلغ 2000$ (دلار آمریکا) از دانشجویان دریافت می نمایند. این در حالی است که هزینه تحصیلی در دانشگاه های خصوصی این کشور به 15000$ (دلار آمریکا) در هر سال تحصیلی می رسد. جهت مهاجرت به ترکیه از طریق روش تحصیلی جزئیات بیشتری وجود دارد که در این مقاله نمی گنجد. لازم است متقاضیان از آنها اطلاع داشته باشند. بنابراین در صورت نیاز با موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت ارتباط گرفته و دیگر اطلاعاتی که در این زمینه وجود دارد، مطلع شوید.
سوالات مختلف در خصوص دندانپزشکی در ترکیه
در این بخش در خصوص سوالات مختلف در خصوص دندانپزشکی در ترکیه توضیح خواهیم داد:
- دروس دندانپزشکی در ترکیه چیست؟ سال اول دانشگاه، در آزمایشگاه های بالینی یا پری کلینیک بوده است. یادگیری مورفولوژی (ریخت شناسی دندان) و ترم دوم مختص آموزش فانتوم هد دندان های پلاستیکی است. سال دوم دانشگاه به آموزش علومی نظیر بافت شناسی، روان شناسی، آناتومی به همراه ماژول های دندانی نظیر اندودنتیکس و پروتز های دندانی می گردد. علم ژنتیک پزشکی-بیوشیمی-بافت شناسی-فیزیولوژی-فیزیک-ایمنی شناسی-میکروب شناسی-آناتومی- اخلاق در دندانپزشکی-هیستولوژی از دیگر دروس این رشته در ترکیه است.
- هزینه تحصیل رشته دندان پزشکی در ترکیه چقدر هزینه دارد؟ ارزان ترین دانشگاه های دولتی ترکیه در هر سال تحصیلی مبلغ 2000$ (دلار آمریکا) از دانشجویان دریافت می نمایند. این در حالی است که هزینه تحصیلی در دانشگاه های خصوصی این کشور به 15000$ (دلار آمریکا) در هر سال تحصیلی می رسد.