مهاجرت به ایسلند از طریق ازدواج

مهاجرت به ایسلند از طریق ازدواج

ایسلند جزیره ای کوچک در شمال اروپا می­باشد، مساحت این کشور تنها 103هزار کیلومتر است. با اینحال افراد زیادی مهاجرت به ایسلند از طریق ازدواج را انتخاب می­کنند.

ناگفته نماند راههای زیادی برای مهاجرت به کشور ایسلند وجود دارد، از جمله دریافت ویزای کاری، مهاجرت تحصیلی، مهاجرت از طریق سرمایه گذاری و …

ما در این مقاله مهاجرت به ایسلند از طریق ازدواج را بررسی می­نمائیم. از عزیزانی که قصد مهاجرت به این طریق را دارند دعوت می­نمائیم تا مقاله را تا پایان مطالعه نمایند.

ایسلند دارای آب و هوایی سرد به همراه آتشفشانهای داغ می­باشد. زمستانها تاریک و تابستانها خورشید در شبانگاهان مشاهده می­گردد.

جمعیت این کشور برابر با 329100 نفر می­باشد که از این میان23000 نفررا مهاجرین خارجی تشکیل می­دهد.

مردم این کشور به زبان ایسلندی که همان زبان آلمانی می­باشد صحبت می­کنند. همچنین اکثر شهروندان این کشور به زبان انگلیسی تسلط کامل دارند.

شرایط اقتصادی کشور ایسلند مناسب است و بطور کلی تولید ناخالص داخلی این کشور 14.5 میلیارد دلار برآورد شده است. همچنین نرخ بیکاری در این کشور بسیار پایین و حدود 5% می­باشد.

کشور ایسلند از جمله کشورهایی است که در زمینه حقوق بشر پیشگام است. در بندششم وهفتم قانون اساسی این کشور از تضمین حقوق بشر صحبت به میان آمده است.

در این کشور انتخابات بصورت آزادانه انجام می­گیرد و هیچگونه تبعیض نژادی، زبانی و مذهبی در این کشور مشاهده نمی­گردد.

 

تابعیت

رابطه ایی که فرد از لحاظ سیاسی، حقوقی ومعنوی با دولت دارد را تابعیت می­نامند. اخذ تابعیت یک کشور باعث ایجاد حقوق و وظایف افراد در مقابل دولت و همچنان حقوقی است که افراد در مقابل دولت دارند.

کشورهای متمدن و پیشرفته از اتباع کشور خود در مقابل تعرض های سایر دولت ها حمایت هایی را می­نماید که نشان دهنده ارزش تابعیت آن کشور است.

به همین دلیل اکثر کشورهای جهان سوم علاقمند به اخذ تابعیت کشورهای اروپایی هستند.

دولت ها در مقابل اتباع کشور خود مسئول هستند و اجازه سلب تابعیت از آنها را ندارند، در عین حال می­توانند افراد خارجی که اقامت کشورشان را بدست آورده اند از کشور اخراج نمایند.

کشور ایسلند نیز همانند سایر کشورهای اروپایی سیستم اعطای تابعیت از طریق خون می­باشد. بدین معنا که نوزادان با تولد از والدین ایسلندی بطور خودکار تابعیت کشور ایسلند را دریافت می­نمایند.

نوزادانی که خارج از کشور ایسلند متولد شده اند و والدین آنها ایسلندی هستند نیز دارای تابعیت ایسلند هستند.

افراد خارجی جهت دریافت تابعیت کشور ایسلند بایستی به مدت 5 سال با اقامت قانونی در کشور ایسلند حضور داشته و پس از 7 سال اقامت در این کشور می­توانند تابعیت این کشور را اخذ نمایند.

در کشور ایسلند در برخی موارد افراد می­توانند تابعیت خود را کمتر از 7 سال بدست آورند. افرادی که با اتباع ایسلندی ازدواج می­کنند می­توانند با گذشت 3 سال از ازدواج آنها تابعیت این کشور را کسب نمایند.

 

مهاجرت به ایسلند از طریق ازدواج

افرادی که قصد مهاجرت به ایسلند از طریق ازدواج را دارند بایستی فرد تبعه ایسلندی ثابت نماید که توانایی مالی برای ازدواج و زندگی در این کشور را دارد.

همچنین فرد خارجی باید به زبان ایسلندی درحد عمومی تسلط داشته باشد. فرد پس از ازدواج با تبعه ایسلندی بایستی به سفارت ایسلند جهت دریافت ویزای ازدواج مراجعه نماید.

در ضمن فرد بایستی تمامی مدارک مربوط به ازدواج خود را به سفارت این کشور تحویل دهد. سفارت ایسلند پس از بررسی مدارک موجود با درخواست ویزای ازدواج فرد موافقت خواهد نمود.

مدارکی که فرد باید قبل از ورود به کشور ایسلند به سفارت این کشور ارائه نماید عبارتنداز:

  • پاسپورت معتبر
  • مدارک تولد فرد
  • مدارکی که نشان دهنده وضعیت تأهل فرد است.
  • تکمیل فرم شاهد
  • بلیط هواپیما
  • گواهی تأیید اداره مهاجرت مبنی بر سکونت قانونی فرد در ایسلند
  • ارائه تمامی مدارک طلاق در صورتیکه فرد ازدواج قبلی داشته باشد.
  • گواهی فوت همسر سابق

مدت زمانی که طول می­کشد که پرونده فرد توسط مقامات ایسلندی بررسی و مجوز صادر گردد بطور میانگین 3-6 هفته می­باشد.

 

شرایط ازدواج برای دریافت تابعیت ایسلند چیست؟

افرادی که با اتباع ایسلندی ازدواج نموده اند برای اینکه بتوانند تابعیت این کشور را دریافت کنند، بایستی دارای شرایط زیر باشند:

  • زوج ویا زوجه باید حداقل 5 سال از تابعیتش در کشور ایسلند گذشته باشد.
  • از ازدواج زوجین 4 سال بگذرد و حداقل 3 سال بصورت مستمر در کشور ایسلند حضور داشته باشند.
  • افرادی که با همسران ایسلندی به صورت قانونی ازدواج ننموده اند پس از مدت 5 سال می­توانند تابعیت این کشور را کسب نمایند.

 

قانون ازدواج ایسلند چگونه است؟

طبق قوانینی که کشور ایسلند در رابطه با ازدواج افراد ایسلندی با خارجی وضع نموده است، افراد باید دارای شرایط زیر باشند:

  • زوج و زوجه دارای سن بالاتر از 18 سال باشند.
  • زوج و زوجه نباید در زوجیت شخص دیگر باشند.
  • طبق قوانین ایسلند فرد خارجی نباید ممانعتی با ازدواج همسر ایسلندی از سوی کشورش داشته باشد.
  • تمامی مدارک خواسته شده از سوی دولت ایسلند باید به زبان انگلیسی و یا اسکاتلندی ترجمه شده باشد.

مدارک خواسته شده بایستی دوخفته قبل از ازدواج طرفین به مقامات این کشور تحویل داده شود. البته می­توان مدارک را ایمیل نمود و دو روز قبل از ازدواج اصل مدارک را ارائه نمایند.

 

مدارک مورد نیاز برای ازدواج در ایسلند چیست؟

زوجین بایستی مدارک زیر را به مقامات دولت ایسلند جهت ثبت ازدواجشان ارائه نمایند.

  • تکمیل فرم ریکیاویک برای ازدواج. که در این فرم بایستی دو نفر به عنون شاهد جهت گواهی اینکه ممانعتی برای ازدواج با اتباع ایسلندی ندارد.
  • مدارک شناسایی طرفین
  • زوجین بایستی مدارک تأهل خود را به این کشور ارائه نماید. در کشور ایسلند قانون تک همسری وجود دارد و افرادی که قبلا ازدواج نموده اند بایستی مدارک طلاق خود را برای ازدواج با اتباع ایسلندی ارائه نمایند.
  • ارائه مدارکی که ثابت نماید طرفین در ازدواج قبلی دارای بدهی نمی­باشند.
  • زوج و زوجه در هنگام عقد بایستی دارای اقامت قانونی کشور ایسلند باشند.
  • ارائه پاسپورت های معتبر طرفین( اتباع انگلیس، نروژ، دانمارک و فنلاند از ارائه گذرنامه معاف هستند).

 

افراد با سوالات زیادی در زمینه مهاجرت به ایسلند از طریق ازدواج روبرو می­شوند:

اگر ازدواج فرد ایسلندی با اتباع خارجی در کشور دیگری صورت پذیرد می­توان جهت اخذ تابعیت ایسلند اقدام نمود؟

ثبت ازدواج در کشور ایسلند در چه مکانهایی انجام می­گیرد؟

آیا کشور ایسلند ثبت ازدواج طرفین در کشور دیگر را می­پذیرد؟

موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت افتخار دارد تا پاسخگوی سوالات عزیزان در زمینه مهاجرت به ایسلند از طریق ازدواج باشد. جهت دریافت اطلاعات بیشتر می­توانید با کارشناسان این موسسه ارتباط برقرار نمائید.

 

مهاجرت به ایسلند

ایسلند جزیره ایست که در اقیانوس اطلس شمالی واقع شده است. در حال حاضر این کشور یکی از مقاصد علاقه مندان به مهاجرت می باشد بنابراین موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت مقاله ای در زمینه ی مهاجرت به ایسلند گردآوری نموده که امیدواریم با مطالعه ی این مقاله پاسخ سوالات خود را در زمینه ی کشور ایسلند و طرق مهاجرت به آن کسب نمایید.

راه های قانونی مهاجرت به ایسلند عبارتند از ازدواج، مهاجرت تحصیلی، کاری و سرمایه گذاری. در این مقاله به تفصیل در مورد تمام لین پروسه های مهاجرت صحبت خواهد شد.

مهاجرت به ایسلند از طریق ازدواج

یکی از طرق قانونی مهاجرت به کشورهای دیگر ازدواج با کسی که تابعیت آن کشور را داراست، می باشد. اگر تبعه ی ایران با یکی از شهروندان کشور ایسلند ازدواج کند می تواند به واسطه ی دریافت ویزای ملاقات همسر وارد این کشور شود. این پروسه بسته به شلوغی سفارت ممکن است بین سه ماه الی یک سال زمان بر باشد. در این روش در صورتی شخص متقاضی می تواند ویزای الحاق به همسر را دریافت نماید که همسرش که تبعه ی ایسلند است حتما شاغل باشد و دوم اینکه بتواند به دولت ایسلند ثابت نماید که درآمد مکفی برای پرداخت هزینه های خود و همسرش را دارد. به این دلیل پروسه ی دریافت این ویزا اندکی زمانبر خواهد بود. پس از ورود شخص با این نوع ویزا به کشور ایسلند وی ابتدا یک اقامت یک ساله دریافت خواهد کرد. سپس در صورت تداوم ازدواج شان این اقامت به اقامت دو ساله تمدید خواهد شد و پس از آن شخص یک اقامت سه ساله خواهد گرفت. پس از اتمام پنج سال اقامت قانونی در این کشور، شخص می تواند درخواست تابعیت نماید و اگر مشکلی از لحاظ امنیتی و سایر موارد نباشد، پاسپورت کشور ایسلند به ایشان داده خواهد شد. اگر ازدواج این دو نفر قبل از پنج سال به اتمام رسد و جدایی صورت گیرد، اقامت شخص از طریق ویزای ازدواج به تعلیق درآمده و ایشان یا باید کشور ایسلند را ترک کند و یا می بایست اقامت خود را از طرق دیگری مانند کار و یا تحصیل تمدید نماید.

مهاجرت به ایسلند از طریق تحصیل

متقاضیان تحصیل در کشور ایسلند در نظر داشته باشند که می توانند با فراهم نمودن مدارک لازم جهت دریافت پذیرش از کالج ها و یا دانشگاه های این کشور و در نهایت دریافت ویزای تحصیلی آن، به این کشور مهاجرت تحصیلی نمایند. جهت تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه های ایسلند شخص می تواند با داشتن مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی و هم چنین مدرک زبان انگلیسی (حداقل نمره ی 6 در آیلتس آکادمیک) پذیرش از دانشگاه های این کشور را کسب نماید. برای مقاطع فوق لیسانس و بالاتر نیز متقاضی می بایست ترجمه ی آخرین مدرک تحصیلی به همراه ریز نمرات و مدرک زبان و یک رزومه ی تحصیلی ارائه دهد.

اگر مایل به دریافت اسکالرشیپ و یا اصطلاحا فاند از دانشگاه ها و موسسات آموزشی در کشور ایسلند هستید، می بایست رزومه ی تحصیلی تان را برای اساتید رشته ی تحصیلی تان ارسال نمایید. اگر بتوانید نظر استادی را جهت ادامه تحصیل زیر نظر او جلب نمایید، او سوپروایزر شما خواهد شد و می توانید از فاند ها و بورسیه های تحصیلی استفاده نمایید.

پس از اخذ پذیرش و دریافت نامه ی نهایی پذیرش، دانشجو می تواند با در اختیار داشتن مدارک زیر برای پروسه ی ویزای تحصیلی درخواست دهد:

اصل پاسپورت معتبر با اعتبار بالای شش ماه

دو قطعه عکس پاسپورتی

نامه ی تمکن مالی که ثابت می کند دانشجو قادر به پرداخت هزینه های تحصیل و زندگی خود در کشور مقصد می باشد.

نامه ی پذیرش نهایی

اصل و ترجمه ی مدارک تحصیلی

مدرک زبان معتبر

معمولا طی یک پروسه ی سه الی شش ماهه درخواست متقاضیان ویزای تحصیلی در سفارت کشور ایسلند بررسی شده و پاسخ داده می شود.

مهاجرت به ایسلند از طریق کار

متقاضیان کار در کشور ایسلند، این نکته را می بایست در نظر بگیرند که جهت دریافت ویزای کاری باید از یک کارفرما در این کشور پیشنهاد شغلی دریافت نمایند. با در اختیار داشتن پیشنهاد شغلی می توانید اجازه ی کار و یا اصطلاحا Work Permit Visa را از سفارت ایسلند دریافت نمایید. در حال حاضر اخذ پیشنهاد شغلی از کارفرما در اتحادیه ی اروپا بسیار سخت شده و دلیل اصلی آن قانون حمایت از نیروی کار داخلی است. در واقع اگر یک کارفرما به عنوان مثال در کشور ایسلند بخواهد نیروی کار خارج از اتحادیه اروپا جذب نماید و برای این منظور نامه ی پیشنهاد شغلی را ارائه دهد، می بایست ابتدا به مدت سه ماه آن پوزیشن شغلی را در کشور ایسلند و پس از آن هم سه ماه در اتحادیه اروپا آگهی نماید. در صورتی که طی این مدت زمان شش ماهه شخصی در اتحادیه اروپا جهت استخدام در این پوزیشن شغلی پیدا نشد، فردی که نیروی کار خارجی است و نامه ی پیشنهاد شغلی برای او صادر شده می تواند درخواست ویزای کار نماید.

در صورتی که فردی موفق به دریافت ویزای کار ایسلند شود در ابتدا یک اقامت یک ساله به وی داده خواهد شد سپس یک اقامت یک الی دو ساله به ایشان داده می شود.پس از آن نیز یک اقامت سه ساله به او داده شده و در نهایت پس از پنج سال اقامت کاری در این کشور می تواند درخواست تابعیت یا پاسپورت این کشور را نماید. منتهی این نکته را در نظر داشته باشید که در صورتی اقامت شخص تمدید خواهد شد که مشغول به کار قانونی باشد.

مهاجرت به ایسلند از طریق سرمایه گذاری

جهت سرمایه گذاری و دریافت اقامت کشور ایسلند طرق گوناگونی وجود دارد که مختصرا توضیح داده می شود. پروسه ی ثبت شرکت، خرید ملک، فرنچایز و… از طرق گوناگون جذب سرمایه گذار در این کشور می باشد. در حال حاضر به دلیل مبالغ بالای پروسه های سرمایه گذاری در ایسلند، این کشور جهت مهاجرت از طریق سرمایه گذاری چندان جذاب نبوده و توصیه ی ما اینست در صورتی که مایل به سرمایه گذاری در  اتحادیه اروپا هستید، برای کشورهایی مانند آلمان، اتریش، مالتا و حتی مجارستان اقدام نمایید.

کلام آخر

امیدواریم با مطالعه ی این مقاله پاسخ سوالات خود را در زمینه ی مهاجرت به ایسلند دریافت کرده باشید. کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت آماده ی ارائه ی مشاوره در زمینه ی طرق مهاجرت به تمامی کشور ها می باشند.