شرایط مهاجرت به سوئد

استکهلم، پایتخت سوئد، بزرگترین شهر این کشور است، این شهر دارای بیش از 850،000 نفر است. دیگر شهرهای بزرگ این کشور گوتنبرگ، در غرب سوئد (جمعیت 532،000)، و مالمو (جمعیت 300،000) در جنوب این کشور است. اوپسالا و لوند شهرهای شناخته شده ی دانشگاهی این کشوراست. این مقاله در رابطه با قانون تابعیت و اقامت و راه های اخذ شهروندی و مهاجرت به سوئد می باشد. روش های گوناگونی جهت مهاجرت به یک کشور نظیر تولد کودک، ماندن یا اقامت برای مدت معین، ازدواج ، سرمایه گذاری ، خرید ملک و غیره به بدست آوردن اقامت شما کمک می کند.

شرایط مهاجرت به سوئد

قوانین انواع روش ها و راه های مهاجرت به سوئد

در این قسمت به بررسی راه های اخذ تابعیت و اقامت و مهاجرت به سوئد می پردازیم:
سوئد یکی از دقیقترین سیاست های مهاجرتی در میان کشورهای اروپایی را داراست. مهاجرت به سوئد آرامش را ارائه می دهد، با این حال، برای کودکان زیر 18 سال، بزرگسالان از 18 به 20 و شهروندان دانمارک، فنلاند، ایسلند، نروژ و بقیه اعضای اتحادیه اروپا (EU) مجوز راحتتر صادر می شود.

برای مهاجرت به سوئد نیاز است شما  اشتغال پایداری را برای دو سال قبل از درخواست اجازه اقامت دائم داشته باشید. بعد از آن شما می توانید به زندگی و کار در این کشور برای دو تا پنج سال بپردازید و واجد شرایط شهروندی این کشور شوید. شهروندان کشورهای اتحادیه اروپا لازم نیست یک مجوز کار را اخذ کنند، اما در صورت اقامت بیش از سه ماه باید به اداره مهاجرت مراجعه کنند و وضعیت خود را گزارش کنند.

 

اگر شما در سوئد برای کمتر از سه ماه اقامت دارید، شما نیاز به اخذ ویزای اقامت ندارید و برای این منظور و ماندن در این کشور کشور گذرنامه و ویزای سفر کفایت می کند. اگر کشور شما در لیست شهروندی نیست، شما نمیتوانید به طور کلی بدون ویزا وارد سوئد شوید.
در مورد چگونگی اخذ ویزا به وب سایت Swedish Migration Agency’s website مراجعه کنید.
امید است که مطلب فوق توانسته باشد، هر چند مختصر کمکی به اطلاعاتی شما در زمینه مهاجرت به سوئد کرده باشد.

الزامات مورد نیاز برای اجازه اقامت سوئد

برای به دست آوردن اجازه اقامت شما نیاز است موارد زیر را دارا باشید:

  • یک گذرنامه است معتبر برای کل دوره ای که شما قصد دارید در سوئد بمانید.
  • اجازه اقامت برای آموزش عالی که برای حداقل دو دوره

برای افرادی که مطالعات و تحصیل خود را در سوئد به پایان رسانده اند:

  • درخواست برای اجازه اقامتاگر هنوز هنوز قصد ماندن در سوئد را دارید
  • مجوز لازم برای گشتن به دنبال اشتغال و یا احتمالات شروع کسب و کار
  • مدرکی دال بر اینکه قادر به حمایت از خود در طول دوره هستید.
  • بیمه درمانی کامل

اگر پاسپورت شما رو به پایان است، شما باید آن را تمدید کنید و توسط این مورد شما می توانید اجازه بیش از اعتبار پاسپورت خود را به دست آورید. شما می توانید این اقامت را تا شش ماه اعتبار مجدد دریافت کنید.

راه ها و روش های مختلف برای مهاجرت به سوئد و اخذ اقامت

  • کار در سوئد
  • مطالعه و تحصیل در سوئد
  • سرمایه گذاری در سوئد
  • اخذ اقامت برای پیوستن و الحاق به سوی همسر یا اخذ اقامت توسط ازدواج
  • اخذ اقامت و مهاجرت از سوی یکی از بستگان نزدیک

اخذ اقامت و مهاجرت به سوئد از طریق کار

اجازه کار در سوئد

به منظور سفر به سوئد به قصد ماندن و تبدیل شدن به یک شهروند، شما باید اشتغال مفید در یک شرکت سوئدی داشته باشید  و یا به یک کسب و کار مجاز در سوئد مشغول باشید. به این منظور شما باید حق کار در این کشور و استخدام کارکنان خارجی را داشته باشید. درخواست برای اجازه کار بر روی وب سایت اداره مهاجرت سوئد قرار دارد. شما به یک گذرنامه معتبر برای این منظور نیاز دارید، گواهی اشتغال و اثباتاین که شما حداقل 13،000 SEK در هر ماه کسب می کنید ضروری است. کارفرمای شما باید مجوز ایجاد شغل در سوئد و یا از اتحادیه اروپا برای حداقل ده روز داشته باشد، ارائه دستمزدها و شرایط به کسانی که در همان حرفه ای به شهروندان سوئدی ارائه شده برابر است و اجازه می دهد سازمان های اتحادیه برای بیان نظر خود در شرایط اشتغال دخیل باشند.

ارسال کپی از پاسپورت، دو عکس جدید گذرنامه ای، یک کپی از پیشنهاد کار  با یک رسید برای هزینه درخواست پرداخت خود با استفاده از مجوز کار خود را داشته باشید. هزینه های درخواست اجازه کار هزینه های عبارتند از 2000 کرون برای دو سال به علاوه 1000 کرون برای تجدید دو سال می باشد، این هزینه ها از جولای 2010 تعیین شده است. خانواده شما نیز واجد شرایط اجازه اقامت است در حالی که شما به کار در سوئد مشغول می شوید. اخذ مجوز این برنامه از سه هفته تا سه ماه بسته به زمانی که شما درخواست را ارسال می کنید طول می کشد.

اخذ اجازه اقامت دائم سوئد

پس از کار به مدت چهار سال تحت کار موقت و اجازه اقامت، شما برای اجازه اقامت دائم واجد شرایط می شوید. درخواست برای مجوز از طریق هیئت مهاجرت سوئدی مورد بررسی قرار می گیرد. شما نیاز به نشان دادن گواهی ادامه اشتغال دارید: این گواهی بایستی در همان حرفه، همراه با سند هویت و پرداخت هزینه درخواست قابل اجرا است. هنگامی که یک اجازه اقامت دائم را شما به دست آوردید، شما مجاز به تغییر کارفرمایان در حرفه خود هستید این کار بدون اجازه درخواست ممکن است.

 

درخواست تابعیت و شهروندی سوئد

پس از کار برای یک سال تحت اجازه اقامت دائم ، شما واجد شرایط برای ارسال درخواست جهت شهروندی سوئد می باشید، که این مجوز اجازه می دهد تا شما را به صادر می شود گذرنامه سوئدی حقوق کامل به عنوان یک شهروند خارجی برای شما اعمال می شود.

شما باید هویت خود را با یک پاسپورت و سایر مدارک شناسایی دولتی صادر شده ثابت کنید، شما باید 18 ساله یا مسن تر باشید، تا یک اجازه اقامت دائم برای شما اعمال گردد، افرادی که در سوئد به مدت پنج سال زندگی کردند و خود در یک کار حرفه ای مشغول بودند، و هیچ بدهی های پرداخت نشده ایندارند ، و هیچ جنایاتی که در حال زندگی در این کشور منجر نشدند. شهروندی سوئدی برای آنها در نظر گرفته شده است این شهروندی دائمی است حتی اگر شما به کشور دیگری بروید. زمان انتظار برای تصمیم گیری در مورد درخواست شهروندی در حدود  سه ماه به عنوان ماه ژوئیه سال 2010 است.

مهاجرت به سوئد از طریق ازدواج

اخذ اقامت همسر آینده یا همسر قانونی در سوئد یا الحاق یا پیوستن به همسر
اگر شما یک شهروند از یک کشور غیر اروپایی هستند و می خواهید به سوی یک عضو خانواده خود در سوئد حرکت کنید، شما نیاز است اجازه اقامت خود را در سوئد دریافت کنید. شما می توانید اجازه اقامت خود را دریافت کنید اگر حال برنامه ریزی برای ازدواج و یا تبدیل شدن به همسر قانون کسی که در این کشور زندگی می کند را دریافت کنید. اعضای خانواده در این کشور باید یک شهروند سوئدی و یا اجازه اقامت دائم را دریافت کنند.

 

اجازه اقامت و مهاجرت از طریق بستگان نزدیک در سوئد

اگر شما یک شهروند از یک کشور غیر اروپایی هستند و می خواهید به سوی عضوی از خانواده خود در سوئد حرکت کنید، شما نیاز است یک اجازه اقامت را دریافت کنید. شما می توانید در موارد خاص اجازه اقامت را برای حرکت به سوی یکی از بستگان نزدیک خود در سوئد که نه قرار است همسر شما باشد و یا همسر قانون شما نیست را دریافت کنید. مثالهایی در این مورد عبارتند از کودکان بیش از 18 سال سن و پدر و مادر یک کودک بزرگسالان که در سوئد زندگی می کند باشد. اعضای خانواده در سوئد باید اجازه اقامت دائم دریافت کنند.
بستگان نزدیک
در موارد خاص شما می توانید این نوع از اجاز اقامت را دریافت کنید. اجازه اقامت برای حرکت به سوی بستگان نزدیک یکی دیگر از روش های مهاجرت به سوئد برای کسی است که با شما در این کشور زندگی می کند. برای مثال، اگر شما بیش از 18 سال سن دارند و پدر و مادر شما در اینجا زندگی می کنند.
شما باید قادر باشید ثابت کنید که شما قبلا با هم زندگی میکرده اید، بلافاصله بعد از آن که بستگان نزدیک شما به سوئد نقل مکان کرد شما باید درخواست خود را ارسال کنید که از لحاظ اجتماعی و احساسی نشان دهد که به یکدیگر وابسته هستند و این باعث می شود که بدون آنها و جدا از هم زندگی برای شما سخت است.
درخواست باید با بیشترین سرعت ممکن پس از نقل مکان بستگان شما و دریافت اجازه اقامت دائم سوئد ارسال گردد. به طور کلی، ممکن است دریافت اجازه اقامت در صورتی که یک مدت طولانی از اقامت آنها گذشته باشد، یا در صورتی که وابستگی خود را نسبت به نقل مکان آنها به سوئد را اعلام نکنید ممکن نباشد.

 

اخذ اقامت و مهاجرت به سوئد از طریق تحصیل یا مهاجرت تحصیلی

اگر شما در حال رفتن به این کشور به منظور مطالعه هستید شما نیاز به یک ویزا یا اجازه اقامت سوئدی نیاز دارید.
توصیه ما به همه دانش آموزان که توسط دانشگاه سوئدی پذیرفته شده اند برای اخذ ویزای خود در اسرع وقت اقدام کنند. زیرا تراکم دانش آموزان برای اخذ ویزا هر ساله قبل از نیمسال دوم در پاییز وجود دارد. که توسط سازمان مهاجرت سوئد، نه سفارت گرفته می شود. شما باید از زمان مناسب برای اخذ ویزا آگاه باشید.
با توجه به نیروی انسانی محدودیت در طول ماه های ژوئیه و اوت در سفارت وجود دارد، محدودیت به علت زمان لازم برای مصاحبه پذیرش است (برای جزئیات بیشتر در مورد محدودیت در این دوره به ویژه جعبه به صفحه اصلی سفارت مراجعه کنید).

دانشجویان دکترا در سوئد

قوانین جدید نیز برای دانشجویان دکترا بین المللی در سوئد وجود دارد، که دریافت اقامت دائم در این کشور و پس از اتمام دکتری را آسان تر می کند. با توجه به مقررات جدید، دانشجویان تحصیل در سوئد مقطع دکترا که در به مدت چهار تا هفت سال گذشته مشغول به تحصیل بوده اند قادر هستند در صورت واجد شرایط بودن برای دریافت اجازه اقامت دائم اقدام کنند.

پیدا کردن کار پس از تحصیل در سوئد

چگونه پس از تحصیل یک کار پیدا کنیم؟
بازار کار سوئد بسیاری از فرصت ها برای فارغ التحصیلان جدید بسیار ماهر ارائه می دهد ، به ویژه در زمینه های مانند IT و مهندسی این موقعیت بهتر است.
برای مشاوره در مورد پیدا کردن کار در این کشور ، به مقاله دیگر ما درباره کار در سوئد مراجعه کنید.

باقی ماندن بیش از سه ماه

اگر مطالعات خود را در سوئد بیش از سه ماه گذشته به اتمام رساندید، شما اجازه اقامت بیشتر در سوئد را ندارید. برای اینکه واجد شرایط اقامت باشید، شما باید به صورت تمام وقت مشغول تحصیلات دانشگاهی معتبر در سوئد باشید و یا در یک دانشگاه پذیرفته و قسط اول شهریه خود را پرداخت کرده باشید.
برای درخواست اجازه اقامت برای مطالعات، شما نیاز به:

  • پرداخت قسط اول شهریه
  • آماده بودن مدارک شما. این شامل کپی از پاسپورت و نامه پذیرش شما که اثبات کند شما می توانید خود را از لحاظ مالی در طول زمان به عنوان یک دانش آموز در سوئد حمایت کنید. اگر شما در سوئد برای کمتر از یک سال اقامت دارید، شما همچنین به بیمه بهداشتی جامع نیاز دارید.
  • ارائه درخواست آنلاین.
  • پرداخت هزینه درخواست

زمان انتظار در حال حاضر برای اخذ اجازه اقامت برای مطالعات سه ماه یا بیشتر است، بنابراین مطمئن شوید که برنامه های خود را در اسرع وقت ارائه می دهید پس از دریافت اطلاع رسانی خود را از پذیرش اخذ کنید.

شهروندان اتحادیه اروپا / منطقه اقتصادی اروپا / کشورهای اسکاندیناوی
شهروندان اتحادیه اروپا / منطقه اقتصادی اروپا / شهرستان نوردیک می توانند برای زندگی و تحصیل در سوئد بدون اجازه اقامت یا ویزا به این کشور بیایند. اگر شما در سوئد برای بیش از دوازده ماه اقامت دارید، شما باید در اداره مالیات ثبت نام کنید.

شهروندان سوئیس

شهروندان سوئیس می توانند در سوئد بدون اجازه اقامت یا ویزای وارد شوند. با این حال، اگر شما در سوئد برای بیش از سه ماه در حین تحصیل هستید، شما نیاز به دریافت اجازه اقامت برای مطالعات دارید.

مهاجرت به سوئد از طریق ویزای سرمایه گذاری خرید تجارت آماده

سوئد یکی از کشورهای است که در سطح جهانی رقابتی ترین، نوآورانه و مولد است. با تخصص در بخش های کلیدی و شرکت ها و خوشه های برجسته در جهان می باشد، سوئد سرمایه گذاری و بازار فرصت های جذاب را برای سرمایه گذاران خارجی ارائه می دهد.
چرا شما باید سرمایه گذاری در سوئد را انتخاب کنید؟

 

نقاط قوت و مزایای سرمایه گذاری سوئد

وضعیت سیاسی و اقتصادی سوئد بسیار مطلوب است. محیط زیست با کیفیت و میزان کسب و کار بالا، پرداخت شرکتی بالا و استخدام رسمی در نتیجه احتمال استخدام قراردادی بسیار کم است.
به گفته بانک جهانی، سوئد جزء ده اقتصاد جهان از نظر امکانات و تعهدات کسب و کار است. تشکیل شرکت، استخدام و اخراج کارکنان، اجرای قراردادها، در دسترس بودن وام، ثبت نام سرمایه و سرمایه گذار امنیتی: بررسی شاخص های زیر را در نظر می گیرد.
نظام مالیاتی سوئد به طور مستقیم مالیات را برای شرکت ها در میان پایین ترین میزان مالیات در اروپا در نظر می گیرد. اعمال سهم معافیت، اجازه کسر مالیات کل بر بهره، و قوانین سرمایه دقیقی ندارد.
نظام حقوقی متعادل است و حقوق شما را تضمین می کند، شفافیت جلسات قابل اعتماد است. قراردادها و اسناد استاندارد اغلب دارای روش ساده می باشد، به ویژه قوانین برای وام مسکن بسیار متعادل است.
کیفیت مدیریت و خدمات مشاوره بسیار زیاد است، و تشریفات تجاری و روش های بسیار آسان برای انجام دادن آنها وجود دارد.
در سال 2014، سوئد در رتبه سوم جهانی برای شاخص آمادگی شبکه های جهانی در مجمع جهانی اقتصاد قرار گرفت.

نقاط ضعف و معایب مهاجرت سرمایه گذاری سوئد

نقاط ضعف این کشور است هزینه های بالای نیروی انسانی، قانون کار سفت و سخت، نرخ مالیات فردی بالا، و به طور کلی هزینه های زندگی بالا در سوئد می باشد.
اقدامات دولت برای ایجاد انگیزه و یا محدود کردن سرمایه گذاری مستقیم خارجی وجود دارد.
از آنجا که این کشور به اتحادیه اروپا پیوسته است، دولت سوئد تعدادی از اصلاحات به منظور بهبود محیط حقوقی کسب و کار ایجاد کرده است. تا سرمایه گذاران خارجی را جذب و رقابت پذیری را افزایش دهد.
سوئد توسط OECD از نظر هزینه های عمومی مورد بررسی قرار گرفت است، به خصوص در ترویج سرمایه گذاری این موضوع مورد توجه بوده است.