ویزای تحصیلی اتریش

ویزای تحصیلی اتریش

ویزای تحصیلی اتریش از جمله ویزاهای پرتقاضای تحصیلی در بین کشورهای اروپایی است.

برای دستیابی به این نوع ویزا حتما می بایست از شرایط و مدارک مورد نیاز آن آگاه باشید.

به مراتب قوانین مهاجرتی هر سال دست خوش تغییرات می شود که در مورد هر اقدام مهاجرتی علم به روز کسب کنید.

شما می توانید جهت اطلاع از شرایط و قوانین این ویزا با وکلا و مشاورین ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت نیز مشاوره نمائید.

 

معرفی اتریش و دانشگاه ها

اتریش، یا به عبارتی جمهوری اتریش، کشوری در قاره اروپا می باشد و پایتختش شهر وین است.

این کشور در زمره کشورهایی قرار می گیرد که هم چنان نظام تحصیلی رایگان دارند.

در واقع تنها دانشگاه های دولتی اتریش هستند که شهریه بسیار پایین و تقریبا رایگان است.

هزینه شهریه های دانشگاه های دولتی این کشور حدودا ترمی 700 یورو می باشد.

در مقابل، دانشگاه های خصوصی اتریش قرار دارند که شهریه های بسیار بالا و حدود ترمی 3 تا 7 هزار یورویی دارند.

دانشجویان سرتاسر دنیا به دلیل هزینه بسیار پایین دانشگاه های دولتی اتریش این کشور را مقصد خود قرار می دهند.

اکثر آنها بعد از اتمام تحصیلاتشان نیز هم چنان در این کشور می مانند و اقامتشان را تمدید می کنند.

این به دلیل شرایط کاری بسیار مناسب اتریش است. آمار بیکاری آن پایین تر از 4 درصد می باشد.

از نکات مثبت دیگر می توان به این موضوع اشاره کرد که بعد از چند سال اقامت و کار کردن و مالیات پرداخت نمودن در اتریش در نهایت می توانید پاسپورت این کشور را نیز اخذ نمایید.

در مقاله ای که در مقابل شما قرار دارد و توسط موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تهیه گردیده است، به توضیحاتی در خصوص موضوع شرایط ویزای تحصیلی اتریش پرداخته شده است و امید است مطالعه آن را سودمند بدانید.

تحصیل در اتریش

اتریش از جمله کشورهایی است که دانشگاه هایش برای پذیرش، از متقاضی مدرک زبان نمی خواهند

آنها به فرد اجازه می دهند تا وارد محیط شود و پیش از شروع دوره اصلی تحصیلاتش زبان را بیاموزد.

اگر متقاضی تحصیل در مقطع لیسانس هستید:

باید در ایران ابتدائا در یک دانشگاه دولتی قبول شده باشید.

یعنی چند واحد، در حدود دو تا سه ترم را در ایران گذرانده باشید.

بعد از این می توان از دانشگاه های رایگان اتریش پذیرش گرفته و برای ادامه تحصیلاتتان به این کشور بروید.

اگر متقاضی تحصیل در مقطع فوق لیسانس هستید:

باید گواهی اشتغال به تحصیل در یک دانشگاه دولتی ایران را در رشته مرتبط با لیسانس خود ارائه دهید؛

سپس قادر می باشید تا در همان رشته از یک دانشگاه دولتی اتریش نیز پذیرش بگیرید.

اگر متقاضی تحصیل در مقطع دکتری هستید نیز برای اخذ پذیرش ابتدائا باید سوپروایزر پیدا کنید.

اما نکته مهمی که باید به آن توجه کرد، در مورد رشته های گروه پزشکی است.

اگر متقاضی تحصیل در رشته های پزشکی، دندان پزشکی، داروسازی، پرستاری و … هستید که در اتریش آزمون ورودی دارند،

داشتن گواهی اشتغال به تحصیل در یکی از این رشته ها در ایران نه کافی است و نه لازم.

شما می بایست برای این رشته ها ابتدائا در کالج های پیش پزشکی موسوم به پِری مدیکال شرکت کنید.

پس از اتمام این دوره یک ساله در آزمون های ورودی دانشگاه های مختلف مثلا دانشگاه وین شرکت نمایید.

 

ویزای تحصیلی اتریش

فرایندی که افرادی که خارج از حوزه اتحادیه اروپا هستند برای ورود به اتریش و تحصیل در این کشور می بایست طی کنند یا به عبارتی دیگر شرایط ویزای تحصیلی اتریش

  • ویزای نوع C (ویزای ویزیتوری) : این نوع ویزا برای اقامت تا نهایتا تا 90 روز می خواهید در اتریش بمانید تقاضا می نمایید و بدین وسیله به تمام کشورهای حوزه شنگن می توانید سفر کنید.
  • ویزای نوع D (ویزای اقامتی) : برای اقامت در اتریش بین 91 روز تا حداکثر 6 ماه مگر برای ژاپنی ها
  • اجازه اقامت برای دانش جویان نیز به کسانی داده می شود که قصد اقامت در اتریش برای مدتی بیش از 6 ماه را دارند و قابلیت تمدید در خاک اتریش را نیز دارد.

مدارک مورد نیاز

  1. فرم تکمیل شده و پر شده درخواست ویزا
  2. داشتن پاسپورت معتبر
  3. عکس پاسپورتی
  4. گواهی تولد
  5. گواهی عدم سوءسابقه کیفری
  6. بیمه درمانی برای مدت زمانی که به منظور تحصیل در کشور اتریش اقامت خواهید داشت.
  7. نامه پذیرش دانشگاه اتریشی
  8. گواهی تمکن مالی که نشان دهد برای مدت زمان 12 ماه توانایی پرداخت هزینه های تحصیل و زندگی خود را نیز دارید. ( برای افراد زیر 24 سال ماهیانه 426.57 یورو برای افراد بالای 24 سال ماهیانه مبلغ 772.40 یورو. این مبالغ گفته شده در بردارنده هزینه های خوابگاه یا اجاره منزل نیز هستند. )
  9. گواهی اجاره مسکن یا تهیه خوابگاه پیش از ورود به اتریش

** هزینه ای که بابت بررسی مدارک ویزای خود به سفارت کشور اتریش می پردازید مبلغ 110 یورو می باشد.

شرایط اتباع عضو اتحادیه اروپا

اگر شما تبعه یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا یا حوزه اقتصادی اروپا هستید، برای ورود به اتریش نیاز به اخذ هیچ گونه ویزایی ندارید.

در صورتی که منابع مالی لازم جهت تامین هزینه های تحصیل و زندگی خود در اتریش را دارید و علاوه بر آن بیمه درمانی معتبری که هزینه های درمان احتمالی شما را نیز پوشش دهد، داشته باشید، تنها لازم است یک کارت شناسایی یا پاسپورت داشته باشید تا بتوانید تا 3 ماه در این کشور بمانید

برای اقامت بیش از سه ماه می بایست از مقامات مربوطه درخواست اخذ اجازه اقامت را داشته باشید.

 

در پایان ذکر این نکته ضروری است که پدیده مهاجرت دشواری ها و پیچیدگی های خاص خود را دارد.

ضروری است درباره چنین مسئله پیچیده ای که با آینده افراد در ارتباط است، حتما مشاوره کرد.

پیشنهاد می شود در صورتی که در این خصوص یا به طور خاص موضوع بالا یعنی شرایط ویزای تحصیلی اتریش سوال و ابهامی دارید با کارشناسان ارشد ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تماس حاصل فرمایید و از مشاوره از راه دور و یا حضوری استفاده نمایید.

 

شرایط مهاجرت به نروژ

سالیانه افراد بسیاری به قصد ادامه ی تحصیل، کار و غیره مساله مهاجرت را در ذهن خویش دارند. مهاجرت به کشورهای اروپایی از طرق های مختلفی امکان پذیر است که نهایتا فرد را به اقامت آن کشور می رساند. نروژ از جمله کشورهای بسیار گران و زیبای جهان که همواره افراد بسیاری، متقاضی مهاجرت به این کشور می باشند. از روش های مختلف مهاجرت به نروژ میتوان به ویزای تحصیلی ویزای کار ، ویزای سرمایه گذاری  اخذ اقامت بواسطه ازدواج با تبعه نروژی و پناهندگی اشاره کرد.

شرایط مهاجرت به نروژ

قانون تابعیت و اقامت و راه های مهاجرت به نروژ و اخذ اقامت یا اخذ شهروندی این کشور حوزه اسکاندیناوی چگونه است ؟ ایا کودک با تولد نوزاد در این کشور از اتباع کشور محسوب می شود و میتواند تابعیت و اقامت کسب کند ؟ چه مدت ماندن در کشور موجب اخذ تابعیت و اقامت نروژ می شود؟ آیا با ازدواج هم می توان تابعیت و اقامت را به دست آورد؟

در این مقاله شما با مباحثی نظیر راه های مهاجرت نظیر شرایط مهاجرت از طریق تولد فرزند یا ازدواج ، مهاجرت از طریق تخصص یا خرید ملک آشنا خواهید شد.

شرایط و راه های مهاجرت به نروژ

در این قسمت به بررسی راه های مهاجرت به نروژ و اخذ تابعیت و اقامت کشور این کشور می پردازیم:

 

 درباره نروژ

نروژ کشوری کوهستانی و عضو پیمان شینگن با جمعیتی بالغ بر 600 هزار نفر است. این کشور در شمال اروپا و غرب جزیره اسکاندیناوی واقع شده است. این کشور از شرق با کشور سوئد، از شمال شرق با فنلاند و روسیه دارای مرز مشترک است، این کشور از سه طرف به دریا راه دارد. وسعت یا مساحت کشور نروژ 385000کیلومتر مربع می باشد و زبان رسمی مردم این کشور نروژیست که شامل زبان “بوکمال” و زبان “نی نورسک است. زبان بوکمال بسیار به زبان دانمارکی شبیه است و زبان نی نورسک شبیه به لهجه ی مردمیست که در شمال سوئد زندگی میکنند. پایتخت این کشور شهر اسلو و بدلیل نزدیکی به قطب شمال دارای آب و هوای بسیار سردی، بخصوص در مناطق شمالی خود است. بطوری که ساکنین این مناطق بسیار کم میباشند. کشاورزی درکشور نروژ بسیار پررونق و به این دلیل نروژ یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است. نروژ در کنار آمریکا، سوئیس و لوکزامبورگ از جمله کشورهاییست که دارای درآمد بالا برای افراد میباشد. از شهر های مهم نروژ میتوان به اسلو، استاونگر، ترونهایم و … اشاره کرد.

سرمایه گذاری و ثبت شرکت در کشور نروژ

یکی از طرق مهاجرت به کشورهای اروپائی از جمله کشور نروژ سرمایه گذاری می باشد. اما دقت داشته باشید که بسیاری ازکشورها از طریق پروسه سرمایه گذاری به فرد اقامت را اعطا نمیکنند و متاسفانه بسیاری از افراد متقاضی مهاجرت بدلیل عدم آگاهی مناسب سرمایه کلانی را در اختیار موسسات غیر قانونی قرار داده و این افراد فرصت طلب با راهنمائی نادرست خویش به شما ضرر مالی می رسانند. در جریان باشید که ویزایی با عنوان سرمایه گذاری یا ثبت شرکت در رابطه با این کشور که از طریق آن بتوان به اقامت این کشور رسید وجود ندارد و بهتر است که راه های دیگر مهاجرت به نروژ را بررسی کرده و از طریق آن اقدام جهت اخذ اقامت نروژ را داشته باشید

.

مهاجرت به نروژ از طریق تحصیل

تحصیل در کشور نروژ در مقاطع دبیرستان، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا امکان پذیر است. تحصیل رایگان، تدریس دروس به زبان انگلیسی، امکانات رفاهی و تحصیلی بسیار عالی از جمله فاکتورهایی هستند که سبب شده است تا دانشگاه های کشور نروژ در سال های اخیر مورد استقبال کثیری از دانشجویان ایرانی قرار گیرد. ولی با توجه به شرایط جغرافیایی و آب و هوایی، این کشور ایجاب میکند که دانشجویان در این کشور را به عنوان پلی برای تحصیل مقاطع بالاتر و یافتن شغل مناسب در کشورهایی چون آمریکا، کانادا، انگلستان و … مد نظر داشته باشند.

برای تحصیل در دبیرستان ها و کالج های کشور نروژ با توجه به آنکه تحصیل به زبان نروژی میباشد، نیازمند ارائه مدرک حداقل سطح B-1 زبان نروژی به سفارت نروژ میباشید. با توجه به آنکه دانش آموزان در این مقطع سنی تحصیل به زبان انگلیسی را ترجیح میدهند، همکاران ما در موسسه حقوقی توسعه گران مهر تحصیل در مقطع دبیرستان، در کالج های کشور انگلستان و آمریکا را به شما دوستان عزیز پیشنهاد میدهند.

تحصیل در مقطع لیسانس در نروژ نیازمند ارائه مدرک زبان آیلتس حداقل 5 یا 5.5 بسته به دانشگاه مربوطه دارد. قابل ذکر است که تحصیل در این مقطع در اکثر رشته ها به زبان نروژی است، به همین دلیل بایستی از ابتدای امر مدرک زبان خود را جهت اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع لیسانس ارائه کنید. با توجه به آنکه در ایران مرجع مناسبی جهت یادگیری زبان نروژی نمیباشد این مطلب خود سبب شده است تا اکثریت دانشجویان موفق به اخذ پذیرش در مقطع لیسانس نشوند. پیشنهاد ما برای شما دانشجوی عزیز که تمایل به تحصیل مقطع لیسانس در کشوری با تحصیل رایگان، امکانات رفاهی و تحصیلی مناسب همچون نروژ را دارید، تحصیل در کشور اتریش و آلمان میباشد.

تحصیل در مقطع کارشناس ارشد نروژ در اکثر رشته ها به زبان انگلیسی میباشد به همین دلیل شما بایستی جهت پذیرش از دانشگاه های این کشور همچون ان تی ان یو، اسلو، برگن و … نمره آیلتس حداقل 6 را ارائه نمایید. تغییر رشته در این کشور امکان پذیر نیست و شما میتوانید در این مقطع رشته هایی را که حداقل دارای 60 واحد درسی مشترک در دروس اختصاصی در مقطع لیسانس باشد را انتخاب کنید. فرد دانشجو در حین تحصیل اجازه کار دانشجوئی 20 ساعت در هفته را دارد. جهت تحصیل در کشور نروژ همچون مهاجرت به دیگر کشورها بایستی مبلغ معینی معادل 10000یورو را چند ماه در حساب خود به عنوان تمکن مالی داشته باشید که باید پرینت این حساب، ضمیمه مدارک شما در زمان سفارت باشد. طول دوره تحصیل در کشور نروژ برخلاف دیگر کشورهای اروپائی در مقطع کارشناسی سه ساله، در مقطع کارشناسی ارشد دوساله و در مقطع دکترا نیز سه ساله میباشد.

تحصیل در مقطع دکترا در کشور نروژ نیز همانند مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد رایگان است و دانشجویان دکترا علاوه بر استفاده از تحصیل رایگان ماهی حدودا 22000 کرون نروژ حقوق دریافت میکنند. (واحد پول نروژ یورو نیست). شایان ذکر است که پذیرش مستقیم دکترا از ایران امری دشوار به نظر میرسد بنابراین پیشنهاد میگردد که شخص از مقطع پایین تر اقدام جهت پذیرش نموده و سپس در مقطع دکترا ادامه تحصیل دهد. از مزایای تحصیل در مقطع دکترا در کشور نروژ دریافت حقوق در حین تحصیل، اخذ اقامت دائم کشور نروژ پس از تحصیل، استفاده از بیمه درمانی، امکان تحصیل رایگان همسر و فرزندان شخص متقاضی، باز کردن حساب بانکی، انجام کار در حین تحصیل، دریافت ویزای شینگن برای متقاضی و همراهان وی می باشد.

قابل ذکر است که اقدام جهت اقامت دائم نروژ نیازمند به یک زمان سه ساله کار و زندگی در این کشور می باشد و شما پس از هفت سال میتوانید پاسپورت این کشور را دریافت نمایید و شهروند این کشور باشید. شما پس از تحصیل در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد بایستی اقدام جهت گرفتن شغل مناسب در این کشور نمایید. در جریان باشید که تنها طول مدت تحصیل در مقطع دکترا جز دوره سه ساله جهت اقدام برای اقامت در این کشور محسوب میشود و این یکی دیگر از بهترین مزایا برای دانشجویان دکترای نروژ به حساب می آید.

حال اگر شما دوست عزیز متقاضی تحصیل در خارج از کشور قادر به اخذ مدرک زبان آیلتس خود نمیباشد میتوانید جهت کالج های زبان کشور سوئد اقدام کرده و پس از گذراندن این دوره ها اقدام جهت اخذ پذیرش از دانشگاه های کشور نروژ یا همان سوئد  نمایید.

اخذ اقامت از طریق ازدواج در نروژ

امروزه اشخاص بسیاری با توجه به شرایط رفاهی، تحصیلی و امکاناتی که کشور نروژ برای افراد فراهم کرده است تمایل به مهاجرت به نروژ را دارند. یکی از راه های اخذ اقامت نروژ، اقامت از طریق ازدواج در این کشور می باشد. بر طبق آمار  و تحقیقاتی که در ماه های اخیر انجام شده است مهاجرت به نروژ از طریق ازدواج با افزایش چشمگیری همراه بوده است.

بر طبق قوانین حقوق بین الملل خصوصی در صورت ازدواج فی مابین زوجین، شخص می تواند جهت دریافت تابعیت اقدام نماید که این قوانین در اکثر کشورهای جهان صدق می کند. برطبق قوانین کشورهای اتحادیه اروپا و عضو شینگن اگر یک شخص با فردی در کشوری ازدواج کند می تواند اقامت آن کشور را دریافت کند و پس از گذر مدت مشخصی این اقامت تبدیل به تابعیت گردد. مساله اقامت و تابعیت دو مقوله جدا از هم می باشند که بایستی به آن دقت داشته باشید.

این قوانین درکشور نروژ نیز صدق می کند و در هر صورت ازدواج با مرد یا زن نروژ نهایتا شما را به تابعیت این کشور میرساند، ولی بسیار دشوارتر و سخت تر از دیگر کشورهای عضو پیمان شینگن، چون شخصی که تبعه نروژ است بایستی در آمدی مشخص و در سطح معینی داشته باشد تا بتواند مدارک و پرونده خود را جهت دریافت تابعیت همسرش ارائه کند. به همین دلیل این مساله کمی با انگیزه های ساختگی ازدواج پیش می رود و افراد بسیاری با پرداخت مبالغی، با پیشنهاد ازدواج به زنان کشور های رومانی و بلغارستان پیش رفته و سپس زمینه را برای ورود به خاک نروژ و دریافت اقامت 5 ساله این کشور فراهم می کنند.

مهاجرت به نروژ از طریق کار

نروژ از جمله کشورهای نفت خیز و گران جهان می باشد که بیشتر در آمد و ثروتش وابسته به منابع عظیم نفت و گاز است. به همین دلیل در دهه های اخیر فرصت های شغلی بسیار مناسبی در زمینه نفت و انرژی در این کشور ایجاد شده است که سالیانه افراد متخصص و جویای کار بسیاری از ایران و دیگر کشورهای جهان چون آمریکا، کانادا و … قصد مهاجرت به نروژ را دارند.

آمارها نشان میدهد که کارفرمایان در هفتاد درصد مواقع ترجیح میدهند که از نیروهای نروژی استفاده کنند تا اینکه بخواهند نیروهای خارجی را به کار گیرند. قوانین کار در کشورهای شینگن بصورت یکپارچه میباشد، شما اگر بتوانید از سوی کارفرمایی در کشور نروژ دعوت نامه کاری دریافت کنید می توانید طی مدت کوتاهی ویزای کار کشور نروژ را دریافت کرده و در این کشور مشغول به کار شوید. دقت داشته باشید که پس از سه سال کار و پرداخت مالیات به دولت این کشور موفق به اخذ اقامت دائم کشور نروژ خواهید شد.

قابل ذکراست که دریافت این دعوت نامه کاری در صورتی که شما خارج از کشور نروژ باشید امری بسیار سخت و مشکل میباشد، با توجه به آنکه سه ماه بایستی در کشور نروژ آگهی جذب نیروی کار درج گردد و سه ماه در بین کشورهای عضو پیمان شینگن. حال اگر از دانشجویانی که تحصیلشان تمام شده است، افرادی که در کشورهای عضو شینگن زندگی میکنند شخصی متقاضی این کار نبود در نهایت این آگهی به افراد جویای کار در خارج از خاک اروپا میرسد.

در برخی از کشورهای اروپایی همچون آلمان و اتریش ویزایی تحت عنوان ویزای شش ماهه جستجوی کار صادر می شود به این صورت که ویزایی به مدت شش ماه به شما تعلق می گیرد و به این واسطه به شما شش ماه فرصت داده می شود که در خاک کشور مورد نظر به یافتن کار و عقد قرار داد با کارفرما بپردازید و در صورت یافتن کار مرتبط با رشته تحصیلی ویزای شما تمدید خواهد شد و در صورت پیدا نکردن کار، این ویزا دیگر تمدید نمیشود و شما موظف به بازگشت به کشور خود خواهید بود. از سال 2013 این نوع ویزای شش ماهه کاریابی در کشور نروژ لغو شده است و لطفا به این مساله دقت داشته باشید تا بخاطر اطلاعات نادرستی که برخی از موسسات مهاجرتی بدون مجوز در اختیار شما قرار میدهند دچار ضرر های مالی و زمانی نگردید. از بهترین راه ها جهت دریافت کار در نروژ، تحصیل در این کشور می باشد. افرادی که فارغ التحصیل کشورهای اروپائی هستند از شانس بالاتری جهت گرفتن کار بهره مند خواهند شد..

هزینه های زندگی در نروژ

هزینه های زندگی برای افراد دانشجو معمولا پایین تر از افرادیست که بطور مستقل مشغول به زندگی می باشند. هزینه زندگی برای یک فرد دانشجو ماهی حدودا 7500 تا 8500 کرون نروژ (1000یورو) است. که این هزینه ها شامل هزینه مسکن حدود   3000 تا 3500 کرون، هزینه غذا 2600 تا 3000کرون، هزینه حمل و نقل 460 تا 600 کرون، هزینه اینترنت – تلفن و برق 1000کرون و هزینه های متفرقه شامل تفریحات و خرید کتاب 800 کرون می باشد. هزینه های زندگی بسته به سلیقه های فرد، نوع کیفیت زندگی وی متفاوت است ولی هزینه های ذکر شده برای زندگی فردی بزرگسال و مجرد در حد متوسط در نظر گرفته میشود.