دکترا در اتریش

به دنبال تغییر قوانین گسترده ای که در یکی دو سال اخیر در ارتباط با تحصیل دکترا در اتریش و همچنین مهاجرت به این کشور ایجاد شده بهتر است قبل از اینکه اقدامی جهت اخذ هرگونه از ویزاهای اتریش انجام دهید از شرایط و قوانین جدید آموزشی در این کشور و همچنین نحوه پذیرش دکترا در اتریش مطلع باشید ، همچنین شما جهت اخذ ویزای تحصیلی اتریش نیازمند ارائه مدارکی هستید که مناسب است با سخت گیری های سفارت در ارائه این مدارک بسیار سنجیده عمل کنید .

چنانچه یک تبعه از کشورهای اتحادیه اروپا بخواهد در یک دانشگاه دولتی در اروپا تحصیل نماید طبق قوانین و یکپارچه سازی نظام های آموزشی نیاز به پرداخت شهریه ندارد و می تواند رایگان تحصیل نماید و این در حالی است که یک دانشجوی بین المللی باید در بسیاری از این کشورها جهت تحصیل شهریه پرداخت کند ، اما در این بین هستند کشورهایی که یک دانشجوی بین المللی بتواند بدون پرداخت شهریه نیز تحصیل کند ، کشور اتریش این موقعیت را به دانشجویان بین المللی می دهد تا برای تحصیل در مقاطع مختلف دانشگاهی در دانشگاه های دولتی این کشور بدون پرداخت شهریه و صرفا با پرداخت مبلغی به عنوان هزینه ثبت نام تحصیل نماید ، اگر شرایط این کشور نظر شما را به خود جلب کرده است می توانید با خواندن این نوشتار نسبت به قوانین و شرایط جدید این کشور آگاه شوید ، موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت ارائه دهنده مشاوره تخصصی در زمینه مهاجرت به اتریش می باشد .

کشور اتریش نیز یکی از کشورهای عضو فرآیند بولونیا است و تحصیل کارشناسی بازه ی سه تا چهارساله ، کارشناسی ارشد یک الی دو و مقطع دکترا سه الی چهارساله دارد ، تحصیل در مقطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکترا در اتریش برای دانشجویان بین المللی رایگان می باشد و صرفا هزینه ای را بین 350 تا 700 یورو برای هر ترم هزینه ثبت نام دارد .

تحصیل دکترا در اتریش در برخی دانشگاه ها که سیستم سنتی آموزشی را ادامه می دهند نیز می تواند بین 4 تا 5 سال به طول انجامد ، البته این نوع برنامه بیشتر شامل حال افرادی است که از مقطع کارشناسی بلافاصله وارد مقطع دکترا می شوند که اتباع ایرانی در این پروسه کمتر پذیرش می شوند بهتر است برای ورود به این نوع برنامه های دکترا تحصیلات کارشناسی را در یکی از کشورهای اتحادیه اروپا یا همان اتریش خوانده باشید ، عموما دانشجویان ایرانی بعد از اتمام کارشناسی ارشد در کشور خود می توانند در صورت دارا بودن مدارک و شرایط مورد نیاز جهت اخذ پذیرش دکترا اقدام نمایند .

ساختار برنامه دکترا در اتریش

دانشجویان Phd در اتریش معمولا برای یک دوره ی سه ساله به تحقیقات می پردازند ، فعالیت دانشجویان در این مدت زیر نظر اساتید مربوطه آنالیز و رصد می شود و در نهایت موفقیت برای فارغ التحصیل شدن در این مقطع به همکاری و تعامل با این اساتید و گروه مربوطه بستگی خواهد داشت ، اتمام دوره دکترا شامل دفاع عمومی همراه با ارائه شفاهی پایان نامه همراه است که دانشجو در حضور کمیته آزمون که از او سوالاتی می شود و پاسخ ها در ارتباط با پایان نامه انجام می شود ، برای دریافت مدرک دکترا شما باید کمیته را متقاعد کنید که شما خودتان تحقیق را تهیه کرده اید و همچنین باید بعضی از دروس را تکمیل کنید و موضوع پایان نامه شما در مجلات مورد نظرشان نیز نقد شود ، شما باید در سمینارهای پژوهشی یا مجلات و نشریات حضور داشته باشید و دوره هایی را که به پیشرفت حرفه ای و شخصی شما کمک می کند را بگذرانید .

سایر شرایط پذیرش و ویزای تحصیلی اتریش

مدرک زبان

یکی دیگر از مزایای تحصیل در اتریش و تحصیل در مقاطع قبل از دکترا عدم نیاز به ارائه مدرک زبان است و دانشجویان می توانند زبان مورد نیاز را در همان کشور اتریش قبل از ورود به برنامه اصلی آموزش ببینند که اکثر برنامه ها به زبان آلمانی ارائه می شود ، اما از آنجایی که تحصیل دکترا در اکثر کشورها و اتریش به زبان انگلیسی ارائه می شود ممکن است در اتریش برای ورود به برنامه ی خاصی و کار با یک استاد آلمانی نیاز به دانش زبان آلمانی داشته باشید ، همچنین اگر زبان مادری شما انگلیسی نباشد با توجه به نیازمندیهای برنامه شاید ارائه یک مدرک آیلتس یا تافل نیاز باشد .

زمان بندی پروسه

جهت پذیرش و ورود در ماه سپتامبر شما باید قبل از آغاز سال تحصیلی جدید ، درخواست و نامه خود را در  دسامبر / ژانویه ارسال کنید ، همچنین اگر شما بخواهید در کنار تحصیل رایگان نیز از کمک هزینه و حقوق در مقطع دکترا بهره مند شوید به عنوان بخشی از برنامه ، مصاحبه احتمالا بخشی از روند پذیرش شما باشد ، همچنین با توجه به نامشخص بودن زمان های مصاحبه سفارت اتریش بهتر است با کمک یک وکیل از شرایط کنونی و زمانبر بودن پروسه آگاه باشید .

با توجه به شرایط و قوانین جدید که اتریشی ها در نظر گرفته اند حتما اطمینان حاصل کنید که تمام مدارک و اسناد را تهیه کرده و تائیدیه هایی که نیاز می باشد را گرفته اید ، دانشجویان ایرانی نیاز دارند مدارکشان را با تائیدات رسمی برای پذیرش از دانشگاه های اترییش ارائه دهند که باید مدارک تحصیلی شما مهرهای مربوطه از جمله آموزش و پروش ، وزارت علوم ، امور خارجه و دادگستری را دارا باشد ، علاوه بر این نیز تمام اسناد مورد نیاز برای پذیرش که از اتریش صادر نشده بعد از انجام ترجمه به زبان آلمانی  باید توسط یک مرجع معتبر که سفارت اتریش در ایران هست تایید شود ، در این روند شما مشمول پرداخت هزینه هایی به سفارت برای تائید مدارکتان نیز هستید .

شما باید در میان متقاضیانی که درخواست می کنند رقابت کنید ، نتایج پذیرش شدن به جای متقاضیان به اساتید راهنمای دانشجو ارائه می شود ، بنابراین شما باید با اساتید خود تماس بگیرید و از آنها بخواهید در صورتی که مایل باشند توصیه های خود را ارائه دهند که می توان گفت تسلط به زبانی ( آلمانی یا انگلیسی ) برای ارتباط گرفتن از اولین توانایی های مورد نیاز برنامه است ، بعد از آن ممکن است از شما “انگیزه نامه” خواسته شود ، این انگیزه نامه به طور کلی یک مقاله دو طرفه است که در آن شما توضیح می دهید که چرا شما می خواهید برنامه دکترای خود را انتخاب کنید و به چه زمینه های تحقیقاتی بیشتر علاقه دارید ، اگر قابل تأیید باشد از شما آزمون های تحصیلات تکمیلی ، CV یا نمونه کارها را می خواهند .

مطالبی که عنوان شد بخشی از اطلاعاتی است که شما برای تحصیل در اتریش نیاز خواهید داشت که مسیر و نیازمندیهای اولیه را به شما نشان دهد و برای عملی کردن این اتفاق نیاز به دانش وسیع تری دارید که یک فرد متخصص در این زمینه بهترین مرجع برای راهنمائی شماست ، بهتر است حتما با یک وکیل مشاوره نمائید و از میزان شانس خود برای دریافت پذیرش دکترا و اخذ ویزای تحصیلی اتریش مطلع شوید ، موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت با سالها تجربه در زمینه مهاجرت آماده ارائه خدمات مشاوره ای به شما سروران گرامی است .