تحصیل دکترا در کانادا

کانادا کشوری پیشرفته با سیستم آموزشی عالی می باشد که هر ساله متقاضیان زیادی را جذب می نماید و محل جذابی برای تکمیل تحصیلات محسوب می شود. کسانی که قصد ادامه تحصیل در این کشور را دارند باید شرایط و مقررات آن کشور را بدانند زیرا تنها در صورت واجد شرایط بودن شما می توانید اقامت تحصیلی کانادا را اخذ نمایید.

 

دانشجویان برای مقاطع تحصیلی مختلف اعم از برنامه های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا می توانند اقدام نمایند و هر دوره شرایط مخصوص به خود را دارد. ما در این مقاله سعی داریم اطلاعاتی را در خصوص تحصیل دکترا در کانادا خدمتتان ارائه دهیم.

تحصیل دکترا در کانادا

کانادا نه تنها یکی از امن ترین مکان ها برای مهاجرت است بلکه این کشور (و به ویژه شهرهای بزرگ مانند تورنتو و ونکوور) دارای تنوع فرهنگی متفاوتی است که برای بسیاری از دانشجویان در سراسر جهان جذاب است. بعضی از دانشگاه های برتر جهان در کانادا در دسترس هستند و این امکان برای دانش جویان از سراسر جهان جهت پیوستن به بزرگترین دانشگاه ها در شته تحصیلی خود  وجود دارد. در کانادا این امکان وجود دارد که شما تحصیلات خود را در مقطع مورد نظر خود در دانشگاه های معتبر ادامه دهید.  مقطع لیسانس در کانادا 4 ساله ، مقطع فوق لیسانس 2 ساله و گاهی 1 ساله و مقطع دکترا بین 3 تا 4 سال می باشد. برای دانشجویانی که قصد تحصیل در مقطع دکترا را دارند، برنامه های زیادی وجود دارد که هر یک از آن ها در ساختار ، هزینه و زمان بسته به دانشگاه و ایالت متفاوت است. برای پذیرش در مقطع دکترا شما در مرحله اول باید استاد راهنما یا سوپر وایزری را که قصد دارد شما را در این مقطع راهنمایی و حمایت کند بیابید و این شما را ملزم می سازد که شرایط خوبی را جهت دریافت پذیرش احراز نمایید. از مواردی که شما را در این امر هدایت می فرماید می توان به دارا بودن رزومه عالی، مدرک زبان،  مقاله ISI و… اشاره نمود.

در کانادا دوره های دیگری برای کسانی که تمایل دارند قبل از اقدام در مقطع دکترا ، رزومه خود را مناسب تر نمایند و با آمادگی بیشتری برای مقطع دکترا آماده شوند وجود دارد. این دوره های آمادگی به شما امکان می دهد که قبل از ورود به مقطع دکترا مهارت های خود را افزایش دهید و همچنین مسیر آسانتری را جهت دریافت پذیرش در مقطع دکترا طی نمایید. همچنین اگر شما سطح زبان انگلیسی قابل قبولی را برای اخذ پذیرش در مقطع دکترا ندارید در این دوره می توانید سطح زبان خود را به سطح مطلوبی برسانید.

دانشگاه های موجود در کانادا برای مقطع دکترا

اگر قصد تحصیل در مقطع دکترا در کشور کانادا را دارید باید قبل از اقدام لیست دانشگاه هایی را که این مقطع را در برنامه های خود ارائه می دهند بررسی نمایید و دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب نمایید.لیست دانشگاه های موجود در کانادا برای مقطع دکترا شامل آلبرتا، بریتیش کلمبیا، مانیتوبا، نیوبرانزوئیک، نوااسکوشیا، آنتاریو، کبک، ساسکاچوان، نیوفاندلند و لابرادور می باشد که هزینه تحصیل و شرایط هر کدام متفاوت است.

مدارک مورد نیاز

در کشور کانادا شما در دو مرحله می توانید اقامت دانشجویی خود را اخذ نمایید. مرحله پذیرش و مرحله اخذ ویزا ، فرایندی که شما باید طی نمایید، می باشند. شما باید در مرحله اول مدارک لازم را جهت اخذ پذیرش به دانشگاه مورد نظر  خود ارائه دهید.

  • مدارک لازم جهت اخذ پذیرش

اسکن مدرک تحصیلی شما در مقطع کارشناسی ارشد

اسکن گذر نامه و مدارک هویتی

رزومه شما که می تواند شامل فعالیت ها یا سابقه کاری شما ، مدرک زبان که نشان دهنده سطح زبان شماست، مقاله های ISI و.. می باشد

توصیه نامه که می توان از استادهای خود در مقاطع تحصیلی قبل دریافت نمائید.

  • مدارک لازم جهت اخذ ویزا

نامه پذیرش از دانشگاه

نامه تمکن مالی که نشان دهنده وضعیت مالی شما می باشد

پاسپورت

مدارک هویتی (شناسنامه و کارت ملی)

چند قطعه عکس

در صورت متاهل بودن سند ازدواج

مدرک زبان( گواهی نامه های پذیرفته شده از جانب دانشگاه های کانادا شامل آیلتس، TOEFL  و یا مدرک C1 و C2  پیشرفته)

البته شایان ذکر است که لیست مدارک بسته به دانشگاه شما ممکن است متفاوت باشد.

 

هزینه تحصیل در کانادا

یکی از موارد قابل توجه برای مهاجرت و انجام تحصیلات تکمیلی در کشور مقصد، دانستن هزینه تحصیل و یک برآورد اولیه از هزینه ها می باشد. هزینه ها بسته به دانشگاه و مقطع مورد نظر شما متفاوت است. هزینه تحصیل در کشور کانادا نسبتا پایین تر از کشورهای انگلیسی زبان دیگر ازجمله استرالیا، انگلیس و ایالات متحده می باشد. شورای وزیران آموزش و پرورش کانادا هزینه تحصیلات در تمام مقاطع و دانشگاه ها را محاسبه می نماید. طبق آخرین گزارش آمار کانادا هزینه تحصیل در کانادا به طور متوسط 3.1 درصد برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد افزایش یافته است. هزینه تحصیل در آنتاریو جزء گرانترین دانشگاه می باشد. در حالی که دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد داخلی به طور میانگین 8454 دلار در سال هزینه می نمایند.

به صورت میانگین هزینه تحصیل برای اشخاصی که تبعه کشور کانادا نمی باشند ، برای مقاطع قبل از دانشگاه 25.000 دلار کانادا می باشد که این هزینه شامل هزینه تحصیل و خوابگاه می باشد. برای مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا هزینه های شما نسبت به رشته تحصیلی که پذیرش را دریافت می نمایید و همچنین بسته به ایالت متفاوت است. رشته های مهندسی و پزشکی هزینه بالاتری را باید پرداخت نمایند ولی برای رشته های مدیریتی و تجاری هزینه دانشگاه مناسب تر می باشد.

هزینه زندگی در کانادا

هزینه زندگی نیز عاملی است که در تصمیم شما جهت مهاجرت به کشوری تأثیر گذار است و شما باید بتوانید هزینه زندگی خود را در طول یک سال بعلاوه هزینه تحصیل، لحاظ نمایید. هزینه زندگی شما به میزان قابل توجهی بستگی به عادتها و ایالتی که زندگی می نمایید دارد.

برای اخذ ویزای دانشجویی شما باید در حساب خود در ایران مبلغ 12.000 دلار کانادا را تحت عنوان تمکن مالی نشان دهید ولی این رقم ممکن است برای هزینه یک سال شما کافی نباشد و شما باید سعی نمایید مبلغ بالاتری را به همراه خود داشته باشید.

هزینه های شما شامل هزینه مسکن، خوراک، پوشاک، کتاب، هزینه حمل و نقل و… می باشد که بسته به ایالتی که انتخاب نموده اید متفاوت است. به طور مثال شما در ونکوور مبلغ 15.500 دلار را در سال باید هزینه نمایید که البته ونکوور جزء گرانترین ایالت محسوب می شود.

سه نوع اقامت برای دانشجویان وجود دارد: خوابگاه های دانشجویی، اقامت گاه های دانشجویی و مسکن خصوصی. در اقامت گاه های دانشجویی باید مبلغی معادل 6000 دلار کانادا را در سال برای هزینه اقامتگاه پرداخت نمایید، در حالیه که در مسکن های خصوصی مبلغ 8.400 دلار را باید پرداخت نمایید.

مشاغل دانشجویی در کانادا  

ممکن است تمایل داشته باشید یک کار نیمه وقت در کنار تحصیلات خود داشته باشید در این صورت شما باید مجوز کار را در هنگام تحصیل دریافت نمایید . در کانادا برای مقطع لیسانس 10 ساعت اجازه کار، برای مقطع فوق لیسانس 20 ساعت اجازه کار در هفته و برای مقطع دکترا 30 ساعت در هفته در نظر گرفته شده است و شما برای دریافت این مجوز باید واجد شرایط باشید. برای واجد شرایط بودن شما باید یک  مجوز تحصیل معتبر در مقطع مورد نظر را دریافت نمایید و زمان مقطع تحصیلی شما و اقامتی که دریافت می نمایید باید بیشتر از 6 ماه باشد در غیر این صورت مجاز به کار کردن نمی باشید.

در این مقاله سعیمان بر این بود که شما را نسبت به تحصیل دکترا در کانادا و هزینه تحصیل شما و همچنین شرایط مورد نیاز را جهت واجد شرایط بودن، آگاه سازیم .

به صورت کلی اخذ پذیرش برای مقطع دکترا سخت تر از دوره های دیگر می باشد و پیشنهاد ما این است که برای دوره های فوق لیسانس مجدد و یا دوره های یک ساله که شما را برای مقطع دکترا آماده می سازد اقدام نمایید. موسسه سفیران سروش سعادت با توجه به سابقه درخشانی که جهت اخذ ویزاهای تحصیلی در کشور کانادا داشته است مفتخر است شما را در این فرایند راهنمایی نموده و در کلیه مراحل با شما در یک تیم باشد تا بتوانید ویزای تحصیلی کانادا را با موفقیت دریافت نمایید.