تحصیل در پرتغال

تحصیل در پرتغال به عنوان قدیمی ترین کشور در اروپا، یک مکان ایده آل برای تحصیل در خارج از کشور محسوب می شود. به خصوص اگر شما علاقه مند به لذت بردن از آب و هوای آفتابی و خط ساحلی پر زرق و برق می باشید، این کشور گزینه خوبی برای ادامه تحصیل شما می باشد.

دراین مقاله اطلاعاتی را برای متقاضیانی که قصد ادامه تحصیل در این کشور را دارند ارائه می دهیم.

تحصیل در پرتغال

پرتغال یکی از محبوب ترین کشورها برای برنامه های تحصیلی است. دانشگاه های پرتغالی تمرکز خود را بر ارائه دانش تئوری ارزشمند و درگیر کردن دانشجویان در پروژه های تحقیقاتی مبنا قرار داده است و بسیاری از دانشگاه ها به چندین مرکز تحقیقاتی وابسته هستند. بعد از اتمام تحصیل اکثر دانشگاه های پرتغال این امکان را در اختیار دانشجویان قرار می دهند که برای دوره های کارورزی در شرکت های پرتغالی فعالیت خود را ادامه دهند و همچنین می توانند با شرکت در کارگاه های بین المللی مرتبط با رشته تحصیلی آموزش خود را تکمیل نمایند. تحصیل در پرتغال به ویژه برای دوره های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در رشته هایی مانند بیوتکنولوژی، پزشکی، علوم اجتماعی و هنر شناخته شده است. دروه کارشناسی در کشور پرتغال 4 ساله، دوره کارشناسی ارشد معمولا 2 ساله و مقطع دکترا معمولا 3 ساله می باشد. بیش از 200 دانشگاه در پرتغال وجود دارد که به زبان انگلیسی آموزش داده می شود. پرتغال حدود 50 دانشگاه، بیش از 80 پلی تکنیک و 6 نهاد دولتی تخصصی برای برنامه های آموزشی نظامی دارد. تفاوت اصلی بین دانشگاه ها و دانشگاه های پلی تکنیک این است که دانشگاه ها بیشتر متمرکز بر آموزش نظری هستند در حالی که دانشگاه های پلی تکنیک به مطالعات حرفه ای اختصاص دارند. برخی از دانشگاه های برتر پرتغال شامل:

شهرهای اصلی برای تحصیل در پرتغال

بیشتر دانشگاه ها در 12 شهر بزرگ پرتغال متمرکز هستند. هر شهری را برای تحصیل انتخاب نمائید، از آموزش های عالی تحصیلی بهره مند خواهید شد. از شهرهای مهم دانشجویی در پرتغال می توان به دو شهر لیسبون و پورتو اشاره نمود.

دانشگاه ها در لیسبون عمدتا زبان پرتغالی را  به عنوان زبان آموزش ارائه می دهند ولی برای مقاطع  لیسانس و فوق لیسانس و دکترا بسیاری از دوره های آموزشی به زبان انگلیسی نیز وجود دارد. برنامه های تحصیلی که به زبان انگلیسی آموزش داده می شود عمدتا در رشته های مدیریت، اقتصاد، شیمی، مهندسی مواد، مطالعات محیطی، شبکه های اطلاعاتی و … است.

فرصت های شغلی در پرتغال

شهر لیسبون پایتخت پرتغال، یک شهر جهانی مشهور است که مرکز مهمی برای امور مالی، تجارت، رسانه، سرگرمی، هنر، تجارت بین المللی، آموزش و پرورش و گردشگری است. سایر صنایع در حال رشد که برای اقتصاد محلی مهم هستند عبارتند از: نفت، کارخانه های نساجی، کارخانه های کشتیرانی، تولید خودرو و ماهیگیری و… می باشد. به عنوان یک دانشجوی داخلی یا بین المللی، شما فرصت های کارآموزی زیادی در هر زمینه ای دارید و همچنین شما این امکان را دارید که مجوز کار در مقاطع لیسانس 10 ساعت کار و در مقاطع فوق لیسانس 20 ساعت کار را دریافت نمائید.

هزینه های زندگی در پرتغال

اگر شما متقاضی ادامه تحصیل در این کشور می باشید باید قبل از اقدام، از هزینه های زندگی خود یک برآورد اولیه داشته باشید. هزینه های زندگی بسته به شهر انتخابی شما متفاوت است به طور مثال اگر شما شهر لیسبون را انتخاب نمائید هزینه یک آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر حدود 530 یورو تا 800 یورو می باشد. به صورت کلی شما باید مبلغی حدود 1100 یورو در ماه را برای هزینه های زندگی خود در این کشور لحاظ نمائید.

شهریه دانشگاه های پرتغال

قبل از هر اقدامی برای مهاجرت و تحصیل در پرتغال باید با هزینه های تحصیل در این کشور آشنا شوید و آگاهی نسبی در این زمینه به دست بیاورید. هزینه تحصیل بسته به دانشگاه و رشته تحصیلی شما در هر دانشگاه متفاوت است. ولی به صورت کلی دانشگاه های پرتغال به دو دسته ی دانشگاه های دولتی و دانشگاه های خصوصی تقسیم می شود. در دانشگاه دولتی شما هزینه ای را معادل 1000 تا 1200 یورو می توانید پرداخت نمائید. در حالیکه در دانشگاه های خصوصی شما تقریبا مبلغی معادل 9000 تا 12000 هزار یورو را باید پرداخت نمائید.

مدارک مورد نیاز برای تحصیل در پرتغال

برای مهاجرت تحصیلی به کشور پرتغال شما باید دو مرحله را طی نمائید در مرحله اول که مرحله اخذ پذیرش می باشد شما باید مدارکی را به دانشگاه مورد نظر خود ارسال نمائید تا بتوانید نامه پذیرش را اخذ نمائید. اسناد و مدارکی که شما باید ارائه دهید بسته به دانشگاه، مقطع و رشته تحصیلی شما متفاوت است ولی به صورت کلی مدارک شما جهت اخذ پذیرش باید شامل موارد زیر باشد:

  • مدارک تحصیلی
  • مدارک هویتی از جمله شناسنامه، کارت ملی و…
  • مدرک مبتنی بر دانش زبان ( مدرک زبانی که شما ارئه می دهید بسته به مقطع شما متفاوت است و باید به دانشگاه های آن کشور ثابت نمائید که می توانید تحصیلات خود را به زبان انگلیسی ادامه دهید و اکثر دانشگاه ها مدرک زبان آیلتس و تافل را قبول دارند.)
  • و همچنین واریز هزینه دانشگاه جهت دریافت نامه پذیرش

در مرحله بعد برای اخذ ویزا علاوه بر نامه پذیرش باید نامه تمکن مالی، پاسپورت و مجددا مدرک زبان شما و… ارائه شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تماس حاصل فرمائید و کلیه اطلاعات خود را برای ارائه مدارک جهت اخذ پذیرش و ویزا به دست بیاورید.

 

پرتغال به دلیل عضو اتحادیه اروپا بودن مکان جذابی برای تحصیل می باشد ولی شما برای ادامه تحصیل در این کشور باید واجد شرایط باشید. در این مقاله سعی ما بر این بود که شما را با شرایط تحصیل در پرتغال و همچنین هزینه های تحصیل و زندگی در این کشور آگاه سازیم و اگر تمایل دارید اطلاعات بیشتری را در زمینه تحصیل در اروپا به دست بیاورید می توانید به مقاله های دیگر ما در این سایت رجوع بفرمائید و یا در صورت صلاحدید می توانید با کارشناسان و وکلای حاذق ما در زمینه امور مهاجرتی مشورت نمائید تا بتوانید بهترین گزینه را متناسب با شرایط خود برای امر مهاجرت دریافت نمائید.