تابعیت واقامت سوئیس

کسب تابعیت سوئیس از طریق تولد فرزند ، ازدواج در سوئیس و یا تقاضا بدست می آید.معمولاً افرادی که قصد مهاجرت به سوئیس را از راه های تحصیل در سوئیس یا مهاجرت تحصیلی ، سرمایه گذاری و یا اخذ ویزای کار سوئیس را دارند به سوالاتی پیرامون تابعیت و اقامت سوئیس برخورد می کنند. لازم به ذکر است مفاهیم سیتیزن شدن یا اخذ شهروندی ، تابعیت و اخذ پاسپورت سوئیس همگی دارای معنای واحد هستند.

تابعیت و اقامت سوئیس

قانون تابعیت و اقامت سوئیس

قانون تابعیت سوئیس براساس اصول ذیل بنا شده است:

 

قانون تابعیت کنفدراسیون، شوراهای کانتون و شوراهای محلی.

تابعیت کسب شده از طریق تولد در سوئیس ، ازدواج با سوئیسی (یعنی از طریق اصل خون )

برای جلوگیری از بی تابعیتی

زمانی یک شخص به عنوان تبعه سوئیس محسوب می گردد که شهورند وی در شهرداری (قسمت اداره ثبت احوال) به ثبت رسیده شده باشد. و خانواده ی وی نیز در آنجا تابعیتشان ثبت شده باشد.

 

راه ها و شرایط تحصیل یا اخذ تابعیت و اقامت سوئیس

طفلی که از پدر و مادر سوئیسی متولد بشود ولو آن که سوئیس متولد نشده باشد و یا این که پدر و مادر وی رسماً ازدواج کرده باشند یا خیر این طفل سوئیسی محسوب می شود.

 

اصل خاک (یعنی تولد فرزند در خاک سوئیس )

اصل خاک در قانون تابعیت سوئیس مورد پذریش واقع نشده است و تولد در خاک سوئیس به تنهایی موجب تحصیل تابعیت نمی گردد. پس باید توجه داشت تولد فرزند و یا بچه دار شدن در سوئیس موجب اخذ تابعیت و اقامت سوئیس برای فرزند نمی شود و البته کمکی هم برای والدین آنها نمی کند.

 

تابعیت و اقامت در سوئیس

قانون ازدواج در سوئیس

هر شخصی که با یکی از اتباع سوئیس ازدواج نماید می تواند برای تحصیل یا اخذ تابعیت و اقامت سوئیس تقاضا نموده مشروط بر اینکه پنج سال در سوئیس اقامت نموده و حداقل 3 سال از ازدواج آن ها نیز سپری شده باشد.و نیازی به امتحان (آزمایش) زبان سوئیسی ندارد ولی باید شرائط زیر را داشته باشد.

 

به نحوه ی زندگی کردن در سوئیس عادت کرده باشد.

مطیع قانون سوئیس باشد.

برای امنیت داخلی و خارجی سوئیس خطرناک نباشد.

شخصی که با تبعه ی سوئیسی ازدواج نموده ولی در خارج از سوئیس اقامت دارد بایستی از ازدواج آن ها حداقل 6 سال گذشته باشد و علاقمند به تابعیت سوئیس باشد.

 

اخذ تابعیت و اقامت سوئیس از طریق تقاضای تابعیت

یکی دیگر از راه های تحصیل تابعیت سوئیس ، سکونت دائم شخصی است که 12 سال در سوئیس زندگی کرده است. (هر سالی مع بین 10 تا 20 سال اقامت در سوئیس سپری شود دو برابر محسوب می گردد) و زمانی مشخص می تواند تقاضای تابعیت نماید که حداقل 3 سال از 5 سال را قبل از اقدام برای تابعیت سوئیس در آنجا زندگی کرده باشد. و همچنین یکی دیگر از شرایط تحصیل تابعیت تسلط به یکی از زبان های آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی، و یا یونانی می باشد (البته تسلط به هر یک از زبان ها بستگی به آن محل یا منطقه ای داد که شخص قصد زندگی در آنجا را داشته باشد).

 

علاوه بر شرایط فوق،  متقاضی می بایستی دارای شرایط زیر نیز باشد؛ ( شرایط اخذ تابعیت و اقامت سوئیس )

 

با نحوه ی زندگی کردن در سوئیس عادت کرده باشد.

آشنایی با عف، آداب و رسوم مردم سوئیس داشته باشد.

مطیع قانون سوئیس باشد.

برای امنیت داخلی و خارجی سوئیس خطرنام نباشد.

لازم به توضیح است که ممکن است در هر یک از کانتونها (ایالتها) علاوه بر شرایط فوق، شرایط دیگری را نیز برای خود داشته باشند.

 

درخواست کسب تابعیت سوئیس

 

گروه های غیر سوئیسی زیر می توانند برای تحصیل تابعیت سوئیس اقدام نمایند:

 

زن هایی که بر اثر ازدواج با غیر تبعه ی سوئیس، تابعیت سوئیسی خود را از دست داده اند.

فرزندانی که از مادران سوئیسی که قبل از ازدواج درخواست تابعیت سوئیس را داده اند متولد شده باشند.

افرادی که قبل از اول جولای 1985 از مادرانی که درخواست تابعیت در سوئیس را از طریق نسب و فرزندخواندگی یا تقاضای تابعیت نموده اند متولد شده باشند.

کودکانی که مادرشان از طریق ازدواج تابعیت سوئیس را کسب کرده باشند.

تابعیت مضاعف در سوئیس

براساس قانون تابعیت سوئیس ، هیچ محدودیتی برای داشتن تابعیت مضاعف از اول ژانویه 1992 وجود ندارد. این بدان معنی است که خارجیانی که تابعیت سوئیس را قبلاً تحصیل نموده اند نیازی به از دست دادن تابعیت قبلی خود ندارند و خودبخود تابعیت قبلی خود را از دست نخواهند داد.

 

در خیلی از قوانین تابعیت کشورها اجازه ی انتقال تابعیت از پدر و مادر به فرزندان وجود دارد و به همین جهت بسیاری از بچه هایی که متولد می شوند و پدر و مادرشان تابعیت های مختلفی را دارند بچه های آن ها نیز چند تابعیتی خواهند شد.

 

حقوق و وظایف افرادی که تابعیت سوئیس را دارند:

 

همه اتباع سوئیس:

 

می توانند در انتخابات رأی بدهند مشروط بر اینکه دارای 18 سال سن به بالا باشند.

می توانند در انتخابات کاندیدا یا نامزد بشوند.

حق شرکت در رفراندوم را خواهند داشت.

قادر به اخذ پاسپورت هستند و ارزش پاسپورت سوئیس استفاده کنند

حق دارند از اخراج شدن خود از تابعیت سوئیس دفاع و جلوگیری نمایند. (در دادگاه های سوئیس طرح دعوا نمایند.)

موظف به انجام خدمت نظام وظیفه هستند. (فقط مردان)

مقاله تابعیت و اقامت سوئیس از منابع اصلی برگرفته شده است. سوئیس از برترین کیفیت زندگی در بین کشورهای اروپایی برخوردار است و همین مسئله سبب شده سالانه افراد زیادی به دنبال راه ها و شرایط مهاجرت به سوئیس هستند.