مهاجرت به فرانسه

برای علاقه مندان به زندگی در کشوری که هم در زمینه علم و تکنولوژی، پیشرفت چشمگیر دارد و هم جزء سرآمدان عرصه هنر، تمدن و علوم انسانی است، مهاجرت به فرانسه، همواره یک انتخاب قابل تامل بوده است. مهاجرت به فرانسه، در ایران نیز همواره متقاضیان بسیاری دارد. برای ایرانیان علاقه مند به مهاجرت به فرانسه، شاید جایگاه اقتصادی این کشور، در کنار سایر امتیازانی که هرکشور عضو اتحادیه اروپا دارد، جزء انگیزه های اصلی محسوب شود. فرانسه براساس تولید ناخالص داخلی، نهمین کشور در دنیا است و در کل اقتصاد آن، ششمین اقتصاد قدرتمند دنیا است. این در حالی است که گزارش صندوق جهانی پول، حکایت از رشد و تقویت فعالیت‌های اقتصادی فرانسه در سال 2018 می­کند

در این مقاله، تلاش شده است، فارغ از انگیزه متقاضیان، روش های مهاجرت به فرانسه و  شرایط دریافت تابعیت فرانسه، به صورت کلی معرفی و در حد امکان برای هر روش شرحی مختصر آورده شود. علاقه مندان می­توانند در باب مهاجرت به فرانسه و هر یک از روش های آن که احساس می­کنند به شرایطشان نزدیک تر است، با تماس با موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت، از مشاوره های متخصصان و کارشناسان مجرب این موسسه، بهره مند شوند و با افزایش اطلاعات خود را در این زمینه، مناسب ترین روش را انتخاب نمایند.

تابعیت و اقامت در فرانسه

از آنجاییکه بحث اصلی این مقاله مهاجرت به فرانسه با قصد اخذ تابعیت و در نهایت اقامت در این کشور است، بهتر است در ابتدا، به طور خلاصه شرایط تابعیت و اقامت در فرانسه بررسی شود:

اخذ تابعیت با تولد در خاک فرانسه

کودکانی که در خاک فرانسه یا کشورهای تحت حمایت آن از پدر و مادر فرانسوی متولد شوند، اقامت و تابعیت فرانسه را دریافت می­کنند. اما شرایطی وجود دارد که کودکانی که پدر و مادر غیر فرانسوی دارند اما در خاک فرانسه متولد می­شوند نیز، می­توانند اقامت و تابعیت این کشور را دریافت کنند. این شرایط عبارتند از:

  • کودکی که پدر و مادرش اهل کشوری باشند که قبلاً مستعمره فرانسه بوده اند.
  • در صورتی که کودک تابعیت هیچ کشور دیگری را نداشته باشد.
  • کوک به سن 18 سال برسد و البته بعد از سن 11 سالگی، حداقل 5 سال در فرانسه اقامت داشته باشد.
  • کودک مقیم فرانسه باشد و در سن 16 سالگی، شخصاً درخواست تابعیت بدهد.
  • کودک مقیم فرانسه باشد و در سن 13 سالگی، پدر و مادرش، درخواست اقامت بدهند.
  • کودک قبل از ژانویه 1994 در خاک فرانسه متولد شده باشد.
  • کودک بعد از ژانویه 1994 در خاک فرانسه متولد شده باشد اما به سن 18 سالگی رسیده باشد.

اخذ تابعیت فرانسه، با درخواست آن

فردی که دارای حداقل 18 سال سن باشد، چنانچه حائز شرایط زیر باشد، می­تواند برای اقامت فرانسه درخواست بدهد:

  • فردی که 5 سال، به طور پیوسته در فرانسه زندگی کرده باشد (برای دانشجویان موفق تحصیل کرده در فرانسه این مدت می­تواند 2 سال باشد). توجه شود که فرد متاهل باید همراه با خانواده در فرانسه زندگی کرده باشد.
  • فرد، طی 5 سال گذشته از یک درآمد حداقلی برخوردار بوده باشد.
  • چنانچه فرد تبعه اتحادیه اروپا نیست، باید از دولت فرانسه اجازه اقامت داشته باشد.

شرایط ذکر شده برای افرادی با هر یک از مشخصات زیر از بین می­رود:

  • افرادی که در ارتش فرانسه خدمت کرده اند یا می­کنند.
  • افرادی که به عنوان پناهنده در فرانسه پذیرفته شده باشند.
  • افرادی که خدمات خاص به فرانسه داشته اند.
  • افرادی که تابعه یک کشور فرانسوی زبان باشند و یا 5 سال در یک مدرسه فرانسوی زبان تحصیل کرده باشند.

همچنین فردی که در فرانسه ازدواج کرده باشد و 4 سال از زمان ازدواجش گذشته باشد، با احراز شرایط زیر، می­تواند تقاضای اقامت در فرانسه داشته باشد:

  • همچنان ازدواجش ادامه داشته باشد و جدا نشده باشد.
  • همسرش همچنان تبعه کشور فرانسه باشد.
  • با زبان و فرهنگ فرانسه آشنایی داسته باشد.

حال با علم نسبی به شرایط اقامت و تابعیت در فرانسه، در ادامه روش های مهاجرت به فرانسه، نشریح خواهد شد:

مهاجرت تحصیلی به فرانسه

افراد می­توانند فرانسه را برای سه مقطع تحصیلی لیسانس، فوق لیسانس و دکترا انتخاب نمایند. برای دوره لیسانس لازم است شخص، مدرک دیپلم 12 ساله و مدرک سطح B2 زبان فرانسه داشته باشد. دانشجویان این مقطع می­توانند 10 تا 20 ساعت در هفته کار کنند. برای دوره فوق لیسانس، داشتن مدرک لیسانس نیاز است اما در مورد زبان، می­توانند به هر دو زبان فرانسوی و یا انگلیسی تحصیل کنند. ساعات مجاز کار کردن در این مقطع 20 تا 30 ساعت در هفته است. در نهایت دانشجویان مقطع دکترا باید علاوه بر مدرک فوق لیسانس، از یکی از استادان دانشگاه های فرانسه، تاییدیه برای ادامه تحصیل داشته باشند. در این مقطع افراد می­توانند 30 تا 40 ساعت در هفته کار کنند. برای مهاجرت تحصیلی به فرانسه نیاز است ویزای تحصیلی فرانسه دریافت شود.

مهاجرت به فرانسه از طریق ویزای نامزدی و ازدواج

پیش از این شرایط اخذ اقامت و تابعیت فرانسه از طریق ازدواج توضیح داده شد فقط ذکر این نکته اهمیت دارد، فردی که خارج از خاک فرانسه زندگی می­کند برای اخذ اینگونه تابعیت، باید فردی را برای نامزدی و ازدواج در نظر داشته باشد که تابعیت فرانسه دارد و قادر است به مدت یک سال، همسرش را تحت حمایت مالی خود داشته باشد.

مهاجرت به فرانسه از طریق ویزای کار

به طور بسیار خلاصه می­توان گفت دریافت ویزای کار فرانسه روندی مشابه با سایر کشورهای اتحادیه اروپا دارد. برای دریافت چنین ویزایی، ابتدا باید پیشنهاد کار از سوی یک کارفرما در فرانسه وجود داشته باشد. برای دستیابی به چنین پیشنهادی، باید در آگهی های کاری این کشور به جستجو پرداخت. روال اینست که ابتدا یک موقعیت شغلی به مدت 3 ماه در فرانسه و در صورت نبود متقاضی واجد شرایط، سه ماه نیز در اتحادیه اروپا، اگهی می­شود اگر باز هم کسی این شغل را احراز نکرد، افراد خارج از اتحادیه اروپا می­توانند برای آن درخواست بدهند. افرادی که از این طریق وارد فرانسه می­شوند، بسته به شرایطشان (همانطور که پیشتر توضیح داده شد)، طی سه تا پنج سال می­توانند برای تابعیت در فرانسه درخواست بدهند. توجه شود تسلط به زبان فرانسوی و داشتن درآمد سالیانه 53000 یورو، برای اخذ اقامت، لازم است.

مهاجرت به فرانسه از طریق ویزای سرمایه گذاری و ثبت شرکت

به طور خلاصه و کلی می­توان گفت برای مهاجرت به فرانسه از این طریق دو راهکار وجود دارد:

  • دریافت ویزای تجاری با قابلیت تردد بین فرانسه و کشور خود. در این روش فرد باید در شرکت یا محل سرمایه گذاری خود، اتباع فرانسوی را به کار بگیرد و حداقل 2000 تا 2500 یورو در ماه، حقوق پرداخت نماید.
  • حضور در فرانسه با یک ویزای دیگر، همچون ویزای توریستی و خرید یک شغل در فرانسه. این کار معمولاً هزینه ای بین 100 تا 200 هزار یورو هزینه دارد.

مهاجرت به فرانسه از طریق ویزای توریستی

افرادی که به هدف گرشگری یا موارد مشابه، ویزای توریستی کشور فرانسه را دریافت می­کنند، می­توانند پس از ورود به خاک فرانسه، درخواست تغییر ویزا بدهند.

مهاجرت به فرانسه از طریق تمکن مالی

در این حالت، شخص نیازی به خروج سرمایه از کشور خود، ندارد بلکه به کمک 4 منبع مالی یعنی اجاره مستغلات، سود سپرده بانکی، سود سهام یا موسسات و جقوق بازنشستگی، باید اثبات کند در ماه درآمدی معادل 3000 یورو برای خود، 1400 یورو برای همسر و 750 یورو برای فرزندان زیر 18 سال خود دارد. این درآمد باید منظم و مستمر باشد.

مهاجرت به فرانسه از طریق پناهندگی

پناهنگی نیز در کنار تمام خطراتی که دارد، شیوه دیگری برای مهاجرت به فرانسه محسوب می شود. چنانچه فردی حائز شرایط پناهندگی در فرانسه باشد، می­تواند بعد از سپری کردن مراحل قانونی، درخواست پناهندگی و در نهایت تابعیت و اقامت خود را ارائه نماید.

در این مقاله، به اختصار، روش های مهاجرت به فرانسه و دریافت اقامت و تابعیت این کشور تشریح شد. بدیهی است هر یک از مباحث مطرح شده در این نوشتار، خود سرفصل بحث مفصل تری می­باشند. امید است مخاطبان محترم، طی این مقاله با کلیات بحث مهاجرت به فرانسه آشنا شده باشند. شایان ذکر است، چنانچه فردی نیاز به تحقیق بیشتر در مورد هریک از روش های فوق داشته باشد می­تواند از راهنمایی های مشاوران موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت، بهره مند شود. همواره انتخاب بهترین راه حل از شناخت راه های موجود و تطبیق آن ها با شرایط شخص متقاضی حاصل می­شود. متخصصان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت، تجارب گرانبهایی در این زمینه دارند که می­توانند در اختیار مخاطبان گرامی، قرار دهند.

لازم به ذکر است موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت جزء بهترین موسسات حقوقی کشور می باشد، این موسسه آماده پاسخگوی و مشاوره تلفنی (رایگان) و حضوری به شما دوست و هموطن عزیز و انجام کلیه امور مربوط به پذیرش و اخذ ویزا و همراهی در تمامی مراحل اخذ ویزا و اقامت با گارانتی و تضمین کامل و مشاوره در هر یک از حوزه­های مرتبط که مورد نیاز شما باشد را دارد.

 

اخذ اقامت دائم سوئد

سوئد کشوری است در شمال اروپا در شبه‌ جزیره اسکاندیناوی. این کشور از غرب با کشور نروژ، از شمال شرق با کشور فنلاند، از شرق با خلیج بوتنی، از جنوب شرق با دریای بالتیک و از جنوب غرب با کشور دانمارک همسایه ‌است.

اخذ اقامت دائم سوئد

سوئد با مساحتی بیش از 450 هزار کیلومتر مربع، چهارمین کشور بزرگ اروپا از نظر مساحت می ‌باشد. سوئدی ‌ها جز شهروندانی در جهان هستند که از کیفیت بالای زندگی برخوردار می باشند. نرخ بیکاری آن پایین است و اقتصاد آن بر پایه مشارکت مردم در سرمایه‌گذاری ‌ها استوار است. تورم در این کشور حدود 4 درصد است.

با دریافت اقامت اروپا از طریق سوئد، از مزایای شهروندی سوئد و اتحادیه اروپا برخوردار خواهید شد و خواهید توانست در کل کشورهای اتحادیه اروپا و حوزه شینگن سفر نموده و یا به کار، تحصیل و زندگی بپردازید. به محض دریافت کارت اقامت سوئد می توانید از مزایای شهروندان اروپایی همچون استفاده از بیمه، افتتاح حساب در بانک های معتبر بین المللی، خرید ملک و وام بانکی، تسهیلات دانشگاهی و خدمات درمانی بهره مند شوید. همچنین درخواست دریافت ویزا برای کشورهای آمریکا، کانادا، استرالیا و انگلیس برای دارندگان اقامت اروپا به سهولت انجام می شود.

بنا بر قوانین مهاجرتی کشور سوئد، افرادی با سابقه مدیریت یک تجارت شخصی و یا مدیریت شرکتی با دارا بودن حداقل 50 درصد از سهام آن، در صورتی که توانایی برقراری ارتباط و انجام امور تجاری به زبان سوئدی یا انگلیسی را دارا باشند، با داشتن شرایط زیر می توانند اقامت دائم سوئد را برای خود و خانواده خود دریافت نمایند:

  • داشتن طرح کاری (Business Plan) مناسب و اخذ تائیدیه از اداره مهاجرت سوئد
  • دارا بودن مبلغی حدودا بین 65 هزار تا 130 هزار دلار در یک حساب بانکی خارج از ایران
  • دارا بودن مبالغ زیر در حساب بانکی خارج یا داخل ایران برای تامین مخارج زندگی طی 2 سال در سوئد:

برای فرد متقاضی 26 هزار دلار

برای همسر 13 هزار دلار

برای فرزندان زیر 18 سال 6500 دلار

در صورت احراز شرایط فوق از طرف اداره مهاجرت سوئد، به فرد متقاضی و خانواده وی، اقامت 2 ساله سوئد اعطا می گردد. در صورتی که فرد متقاضی طی مدت این 2 سال طبق Business plan تائید شده عمل کند و با ثبت شرکت در سوئد اقدام به اجرایی کردن آن کند، به آنها اقامت دائم سوئد اعطا خواهد شد.

سوالات متداول

  • اگر تجارت پس از 2 سال به سود دهی لازم برسد، اقامت دائم به فرد و خانواده وی اعطا خواهد شد؟

بله، در صورت تامین مخارج زندگی پس از 2 سال از طریق تجارت، پرداخت به موقع مالیات و نداشتن جرایم کیفری، اقامت دائم اعطا خواهد شد.

  • منظور از خانواده چه کسانی هستند؟

همسر و فرزندان زیر 18 سال

  • حداقل مدت اعتبار گذرنامه ایرانی فرد متقاضی و همراهان، جهت اقدام برای این روش مهاجرتی چقدر باید باشد؟

2 سال

  • شرایط تائید Business Plan مورد اشاره چیست؟
  1. نشان دهد که پس از ثبت شرکت، حداقل بخشی از کالا یا خدمات تولید یا ارائه شده، در سوئد به فروش یا ارائه خواهند رسید.
  2. نشان دهد که پس از 2 سال، این تجارت به حداقل سود دهی لازم برای تامین مخارج زندگی فرد متقاضی و افراد تحت تکفلش خواهد رسید.
  3. نشان دهد که حداقل 50 درصد مدیریت و مالکیت تجارت مورد نظر در اختیار فرد متقاضی خواهد بود.
  • حداقل سرمایه لازم در هنگام ثبت شرکت چقدر است؟

مبلغ 6500 دلار در هنگام ثبت شرکت باید به حساب شرکت واریز شود.