مهاجرت به کشور لیتوانی

جمعیت لیتوانی

جمعیت لیتوانی

این مقاله برای بررسی موضوع جمعیت لیتوانی پرداخته است. این مقاله توسط تیم ترجمه موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت نگارش شده است. جمعیت لیتوانی در حال حاضر در حال کاهش است و این کشور حدود 1.5% از جمعیت خود را در هر سال از دست می دهند. این کشور اکنون طی چند دهه به کمترین جمعیت خود رسیده است زیرا تعداد بیشتری از مردم به کشورهای ثروتمند اروپای غربی به ویژه انگلستان مهاجرت می کنند. در سال 1989، سال اعلام استقلال از اتحاد جماهیر شوروی، لیتوانی 3.67 میلیون نفر جمعیت داشت که اکنون به 2.9 میلیون نفر کاهش یافته است. پیش بینی می شود تا سال 2060 جمعیت به 2.5 میلیون نفر کاهش یابد. در ادامه با جمعیت لیتوانی بیشتر آشنا خواهید شد.

  • جمعیت این کشور چه مقدار می باشد؟
  • انواع روش های مهاجرتی چه تاثیری بر روی جمعیت این کشور دارد؟

درباره جمعیت لیتوانی

وسعت سرزمین لیتوانی که کاملاً مسطح و پوشیده از جنگل ها است، در مجموع 65286 کیلومتر مربع است. جنگل ها به اندازه یک سوم سرزمین کشور لیتوانی را در بر می گیرند، که این امر بر تراکم مناطق شهری تأثیر می گذارد. پرجمعیت ترین مناطق شهری از بزرگترین شهرها ویلنیوس، کاوناس و کلایپدا هستند. تراکم جمعیت این 3 شهر در آغاز سال 2019 به ترتیب 83.3 نفر در هر کیلومتر مربع، 69.4 نفر در کیلومتر مربع و 60.8 نفر در کیلومتر مربع بود. كمترين تراكم جمعيت را مي توان در شهرهای تاوراگه (21.3 نفر در هر کیلومتر مربع) و اوتنا (17.7 نفر درهر کیلومتر مربع) مشاهده کرد. پس از اندکی افزایش در سال های 2005 تا 2009، میزان تولد در سال های اخیر در لیتوانی ثابت بوده است.

مانند بسیاری از کشورهای دیگر جهان، جمعیت لیتوانی در حال پیر شدن است. در دهه گذشته کاهش قابل توجهی در تعداد کودکان و نوجوانان مدارس مشاهده شده است، در حالی که در عین حال تعداد سالمندان در کل جمعیت افزایش یافته است. این تغییرات جمعیتی، همراه با مشکل گسترده مهاجرت تأثیر مستقیمی بر آموزش دارد. در سال های 2018 و 2017، شاخص میزان تولد لیتوانی در کل 1.63 بود (در مقایسه با 1.39 در سال 2000، 1.29 در سال 2005، 1.5 در سال 2010 و 1.70 در سال 2015).

جمعیت شهرهای لیتوانی

ویلنیوس بزرگترین شهر لیتوانی و همچنین مقر دولت این کشور است. ویلنیوس به دلیل معماری شهر قدیمی خود که در سال 1994 به عنوان میراث جهانی یونسکو ثبت شد، مشهور است. این شهر نزدیک به 20% از جمعیت کشور را در خود جای داده و نزدیک به یک سوم تولید ناخالص داخلی کشور را تولید می کند. مراکز تولید فناوری خورشیدی و لیزر و تولیدکنندگان بیوتکنولوژی نیز در این شهر مستقر هستند. دومین شهر بزرگ لیتوانی کاوناس است که مرکز پیشرو اقتصادی، فرهنگی و دانشگاهی در این کشور است. بزرگترین آب کشور، مخزن کاوناس نیز در نزدیکی شهر قرار دارد. صنایع غذایی و آشامیدنی، انتشارات و فرآوری، فلز، فرآوری چوب، مواد شیمیایی، نساجی و غیره از عمده ترین صنایع فعال در کاوناس هستند.

دفتر مرکزی بسیاری از شرکت های ملی و بین المللی در این شهر لیتوانیایی واقع شده است. کلایپدا سومین شهر بزرگ لیتوانی و مرکز شهرستان کلایپدا است. این شهر به دلیل اینکه بندری معمولاً بدون یخ در دهانه رودخانه Akmena-Danė است، از اهمیت ملی بسیار بالایی برخوردار است. این بندر مهم ترین مرکز حمل و نقل در لیتوانی است و یک بندر چند منظوره در آب های عمیق است. Šiauliai چهارمین شهر بزرگ در لیتوانی و پایتخت شهرستان Šiauliai است. این شهر از ابتدای قرن نوزدهم به عنوان یک مرکز صنعتی خدمت کرده است. امروزه چندین شرکت تولیدی و خدماتی، مراکز خرید، شرکت های تجاری و غیره در این شهر مستقر هستند

مهاجرت و جمعیت لیتوانی

در سال 2018، 206032 نفر از لیتوانی مهاجرت کردند. طی یک سال گذشته، میزان مهاجرت کاهش یافته است و مهاجرت به طور کلی، در 2 دهه اخیر، تعداد مهاجرت افراد از کشور لیتوانی اما رو به افزایش بوده است. حداقل سه چهارم مهاجرانی که از کشور لیتوانی خارج می شوند شهروند لیتوانی هستند. بزرگترین گروه مهاجران با توجه به سن که سالهاست تغییری نکرده است، جوانان بین 20 تا 34 سال می باشد. در سال 2018، 16293 نفر از این گروه سنی مهاجرت کردند. در مقایسه با سال 2017، این تقریباً 10000 مهاجر کمتر است. در همان سال، 13585 نفر از گروه های سنی 20 تا 24 سال، 20 تا 29 سال و 30 تا 34 سال اقدام به مهاجرت به این کشور کردند. همچنین گروه سنی 35 تا 39 ساله نیز تقریباً به میزان گروه 20 تا 24 سال با تعداد 3562 مهاجرت داشتند.

در نمودار زیر میانگینی از تعداد مهاجرین کشورهای مختلف به این کشور شرح داده شده است:

میانگین تعداد مهاجرین به کشور لیتوانی

زبان و جمعیت لیتوانی

زبان رسمی جمهوری لیتوانی لیتوانیایی است و براساس داده های سرشماری عمومی جمعیت سال 2011، 84.2% از ساکنان این کشور لیتوانی، 6.6% لهستانی، 5.8% روس و 2.3% بلاروس، اوکراینی و سایر ملیت ها بودند. براساس همان سرشماری، تقریبا 154 ملیت در لیتوانی زندگی می کردند. اقلیت های قومی در لیتوانی دارای شرایط خاصی برای زندگی هستند. آنها می توانند به فرزندان خود زبان مادری و تاریخ ملتهای خود را آموزش دهند، فرهنگ خود را پرورش دهند و از دین خود پیروی کنند. در لیتوانی مدارس آموزش خردسالی و آموزش عمومی برای اقلیت ها وجود دارد. آموزش در این موسسات هم به زبان لیتوانیایی و هم به زبان اقلیت های قومی ارائه می شود. مطالعات برای دانشجویان و دانشجویان دانشگاه به زبان انگلیسی و سایر زبان ها نیز موجود است.

زبان و جمعیت لیتوانی

دین و جمعیت لیتوانی

هیچ مذهب خاصی در لیتوانی وجود ندارد. با این حال، بیشتر مردم پیرو مذهب کاتولیک رومی هستند. براساس سرشماری نفوس در سال 2011، حدود 77% ساکنان مذهبی پیروان كاتولیسم بودند. ساکنان دیگر خود را به ارتدکس روسی، لوتری انجیلی، انجیلی اصلاح شده و سایر ادیان نسبت می دادند. حدود 6% از مردم ادعا كردند كه آنها متعلق به هیچ جامعه مذهبی نیستند. بیشتر موسسات آموزشی سکولار هستند.

به درخواست والدین، ​​به دانش آموزان در مدارس آموزش دولتی دین آموزش داده می شود. وزیر آموزش و علوم، سیستم آموزش را به عنوان یک سیستم آموزش كاتولیك تصویب كرده است. با توجه به آمار وزارت آموزش و علوم، 17 مدرسه آموزش مرکز آموزشی دولتی مفاهیم مختلف مذهب کاتولیک را آموزش می دهند. مفهوم دیگر آموزش تصویب شده توسط وزیر آموزش و پرورش، مفهوم آموزش مبتنی بر تعلیم و تربیت است. وزارت آموزش و علوم اشاره می کند که سه مدرسه در لیتوانی این مفهوم را اجرا می کنند.

سطح تحصیلات جمعیت لیتوانی

براساس سرشماری سال 2011، فقط حدود 0.2% از جمعیت لیتوانیایی در سنین 10 سال و بالاتر بی سواد بودند که بیشتر آنها در مناطق روستایی زندگی می کرند. شایان ذکر است که این نسبت برای مردان و زنان مشابه است. سیستم آموزش عمومی در لیتوانی شامل آموزش های ابتدایی ، ابتدایی ، راهنمایی و متوسطه است. تحصیلات پایه، ابتدایی و متوسطه (یا دبیرستان) برای همه ساکنین رایگان است و برای دانش آموزان زیر 16 سال تحصیل در این دوره ها اجباری است.

همچنین آموزش های قبل از دبستان نیز برای کودکان 5 و 6 ساله به صورت رایگان در دسترس است اما اجباری نیست. در دوره های تحصیلات پیش دبستانی حدود 90% از کودکان زیر 6 سال لیتوانی شرکت می کنند. آموزش پایه، ابتدایی و متوسطه در لیتوانی در بعضی از اقلیت های قومی به زبان مادری آنها، از جمله لهستان ، روسی و بلاروس در دسترس است. در سایر مقالات موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت به شرایط و هزینه های مهاجرت به لیتوانی و کسب اقامت لیتوانی اشاره شده است.

سوالات مکرر در خصوص جمعیت لیتوانی

در این بخش از مطلب به سوالات مکرر در خصوص جمعیت لیتوانی پاسخ داده ایم:

  • جمعیت لیتوانی چند نفر است؟ جمعیت لیتوانی حدود 3 میلیون نفر است.
  • شهرهای پرجمعیت در لیتوانی کدام است؟ ویلنیوس-کاوناس
5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *