مهاجرت به کانادا
صفحه اصلی » کشورها » آمریکا » مقایسه ویزای کار کانادا و آمریکا

مقایسه ویزای کار کانادا و آمریکا



امروزه بسیاری از افراد برای بهتر شدن شرایط زندگی و کار تصمیم به مهاجرت گرفته و سعی در اخذ ویزا و اقامت کشور مورد نظر دارند. هر ساله افراد زیادی برای اخذ ویزای کار کشور آمریکا و کانادا تلاش می کنند.  مقایسه ویزای کار کانادا و آمریکا یکی از بهترین روش ها برای انتخاب یکی از این دو کشور با توجه به رزومه فرد می باشد.

متقاضیانی که قصد دارند در یکی از این کشور های پیشرفته و ترازاول در جهان مشغول به کار شوند باید بدانند که، اعطاء ویزای کار در هر کشور بر اساس شرایط و قوانینی می باشد. موسسه مهاجرتی و حقوقی سفیران سروش سعادت در این مقاله سعی دارد اطلاعاتی در باب مقایسه ویزای کار کانادا و آمریکا در اختیار متقاضیان قرار دهد. اگر قصد مهاجرت و کار در یکی از این دو کشور را دارید، پیشنهاد می شود تا انتها مقاله با ما همراه باشید.

مهاجرت کاری به آمریکا

یکی از راه های مهاجرت به کشور آمریکا کار در یکی از موسسات این کشور می باشد. ویزاهای کاری با توجه به نیاز این کشور به رشته های تحصیلی و مشاغل مورد نیاز به متقاضیان اعطاء می شود. می توان به این موضوع اشاره کرد که بهترین راه برای اینکه فردی به در آمد برسد دریافت اخذ ویزا و مجوز برای کار می باشد.

در رابطه با مقایسه ویزای کار کانادا و آمریکا می توان گفت که اعطا ویزای کار در این دو کشور در برنامه های مهاجرتی و غیر مهاجرتی گنجانده شده. برای اخذ ویزای کاری متقاضیان باید پیشنهاد کاری از کارفرمایی در یکی از این دو کشور دریافت نمایند. راه دیگری که برای اخذ ویزای کاری وجود دارد این است که، فرد با توجه به شرایط خود امتیازاتی را دریافت نماید.

به طور کلی می توان گفت برای دستیابی به هدف های شغلی متقاضیان می توانند از 2 صورت اقدامات لازم را انجام دهند. افراد به عنوان کارگر یا کارمند موقت و یا کارمند و کارگری که از حمایت دائمی برخوردار می شوند. کارگران و کارمندان حمایتی نیاز به ویزای مهاجرتی دارند ولی کارگران و کارمندان موقت نیازی به ویزای غیر مهاجرتی دارند.

ویزای کار موقت در کشور آمریکا

در کشور آمریکا با توجه نوع کار و اهداف فرد به فرد ویزای کاری تعلق می گیرد. ویزای کار توسط اداره مهاجرت به متقاضیان اعطا خواهد شد. افرادی که قصد دارند به صورت موقت و یا زمان مشخصی در کشور آمریکا مشغول به کار شوند، باید ویزای کار دریافت نمایند. مدت زمان در نظر گرفته شده برای کار باید در درخواست ویزا از سوی کارفرما و یا قرار داد کاری ذکر شود. متقاضیان توجه داشته باشند که با این نوع ویزای کاری نمی توانند به صورت نامحدود یا دائمی در کشور آمریکا کار کنند.

معرفی ویزاهای موقت کاری

در ادامه سعی داریم به معرفی ویزاهای کار موقت در این کشور اشاره بپردازیم.

  • ویزا H1B: این ویزا به نیروی کار متخصص اعطاء می شود. برای اخذ ویزا H1B متقاضیان باید مدرک تحصیلات عالی یا معادل آن را که شامل مدرکی از توانایی ها و تخصص فرد می باشد ارائه شود. این توانایی ها باید در جهت توسعه و ارتقای پروژه دولتی و همکاری ها در حوزه وزارت دفاع باشد.
  • ویزا H1B1: شرایط این ویزا نیز همانند ویزای H1B می باشد. و تنها تفاوت این ویزا با H1B این می باشد که، ویزا H1B1 به شهروندان کشور شیلی و یا کشور سنگاپور اعطاء خواهد شد.
  • ویزا H2A: در ابتدا باید به این نکته اشاره کرد که اتباع ایراینی نمی توانند این ویزا را دریاقت کنند. این ویزا برای کارهای فصلی و کارهای کشاورزی به صورت موقت می باشد که به اتباع کشورهای مشخصی اعطاء می شود.
  • ویزا H2B: این نوع ویزا هم مثل ویزا H2A به شهروندان ایرانی ارائه نمی شود. این ویزا در مشاغل مشخصی ارائه شده و کارهای کشاورزی جزء این مشاغل نمی باشند.
  • ویزا H3: این ویزا در جهت آموزش دادن در شغل های مختلف در یک موسسه و یا شرکت در کشور آمریکا می باشد.

سایر ویزاهای کار موقت در کشور آمریکا

بعد از معرفی ویزاهای نوع H در این بخش سعی داریم به معرفی برخی دیگر از ویزاهای کار موقت در این کشور اشاره نماییم.

  • ویزا I: ویزا نوع I به افرادی اعطاء می گردد که در بخش اطلاعات، رسانه و یا در بخش روزنامه نگاری مشغول به کار می باشند.
  • ویزا IL: این ویزا برای کار در رشته ای خاص می باشد که نیاز به تخصص و مهارت دارد. یکی از شرایط اخذ ویزا نوع IL این می باشد که فرد باید به مدت 3 سال قبل از ارائه درخواست، حداقل به مدت 1 سال به صورت مستمر مشغول به کار بوده باشد.
  • ویزا نوع O: این ویزا کاری به افرادی تعلق می گیرد که دارای توانایی های بسیار بالاو فوق العاده ای در هنر، علوم، کسب و کار، تحصیلات و ورزش هستند. همچنین متقاضیانی که دستاورد های بسیاری زیادی در زمینه های تلویزیون و فیلم دارند اعطاء می گردد.

ویزاهای کاری برای ورزشکاران و هنرمندان

برخی از ویزاهای ارائه شده در کشور آمریکا به هنرمندان و ورزشکاران ارائه می شود که در این بخش سعی داریم به معرفی آن ها بپردازیم.

  • ویزا P1: این ویزا به ورزشکارانی که به صورت فردی یا گروهی می باشند و یا فردی که در یک گروه برای رقابت ورزشی خاصی عضوء می باشد ارائه می شود. جهت اخذ ویزا P1 توانایی ها و عملکرد افراد باید در سطح بین المللی شناخته شده باشد. افرادی که خدماتی ضروری برای حمایت از این افراد را ارائه می دهند، نیز می توانند این ویزا را دریافت کنند.
  • ویزا P2: این ویزا متعلق به هنرمندانی است که به صورت فردی و یا گروهی برای اجرا در برنامه ای تبادلی با یک سازمان در کشور آمریکا و سازمانی در کشور دیگری شرکت می کنند. افرادی که خدمات ضروری به این افراد نیز ارائه می هند می توانند این ویزا را اخذ نمایند.
  • ویزا P3: این ویزا به هنرمندان فردی و یا گروهی که برای اجرا، مربیگری و یا آموزش تحت برنامه ای خاص که به لحاظ فرهنگی می باشد، ارائه می شود. و افراد ارائه دهنده خدمات به این افراد نیز این ویزا را دریافت می کنند.
  • ویزا Q1: ویزا نوع Q1 به شرکت کنندگان در یک برنامه تبادلی فرهنگی که برای آموزش های عملی، اشتغال و اشتراک گذاشتن فرهنگ، تاریخ و سنت کشورهای خود مشارکت می کنند اعطاء خواهد شد.
  • ویزا R1: این ویزا به افراد خارجی اعطا می شود که قصد رفتن به کشور آمریکا و کار در یک سازمان مذهبی دارند. ویزا R1 فقط به افرادی اعطاء می شود که مستقیما به کارهای مذهبی وابسته هستند.

ویزاهای کار در کشور آمریکا

سایر ویزاهای کاری که در این کشور به متقاضیان با توجه به شرایط و درخواستشان ارائه خواهد شد به شرح زیر می باشد:

  • ویزا H1: این ویزا یکی از عمومی ترین نوع ویزاها در کشور آمریکا می باشد. افرادی که دارای تخصص و حرفه ای در زمینه خاصی هستند با دریافت دعوت نامه کاری از کارفرمایی آمریکایی می توانند این ویزا را دریافت نمایند. یکی از شرایطی که برای ارائه این ویزا وجود دارد این است که فرد باید مدرک مقطع کارشناسی ارائه نماید در صورتی که فرد این مدرک را نداشته باشد، داشتن تجربه و مهارت در شغلی خاص به فرد کمک می کند که این ویزا را دریافت نماید.
  • ویزا نوع J1: این ویزا جهت تبادل فرهنگی یا تبادل نیروی های کار در رابه با اشتغال، آموزش، تحقیق و یا تدریس می باشد. متقاضیان باید دوره های مورد نظر از طرف کارفرما را تمام کنندو کارفرما می تواند شرکت، موسسه و یا دانشگاه باشد. متقاضیان نمی توانند این ویزا را به ویزای دیگری تبدیل کنند ولی می توانند اعتبار آن را برای مدت 7 سال تمدید نمایند.
  • ویزا E1: این ویزا تجاری بوده و برای افزایش تبادلات تجاری بین کشور ایالات متحده و سایر کشور های مورد تایید مریکا می باشد. اعتبار این ویزا برای مدت 2 تا 5 سال می باشد. حداقل سرمایه برای اخذ این نوع از ویزا مشخص نشده است. افرادی که می توانند این ویزا را دریافت کنند معمولا توانایی دارند تا به صورت مستمر در شرکت های تجاری سرمایه گذاری کنند.

ویزای کار کانادا

جهت مقایسه ویزای کار کانادا و آمریکا در این بخش به بررسی ویزای کار کشور کانادا می پردازیم. با توجه به نرخ پایین کاری و رشد اقتصادی در کشور کانادا، افراد زیادی برای کار این کشور را انتخاب می کنند. یکی از معمول ترین روش های مهاجرت به کشور کانادا اخذ ویزای کاری می باشد.

ویزای کار کانادا با توجه به شرایط و نوع کار برای مدت چند هفته تا چند سال به متقاضیان اعطاء می شود. دولت کشور کانادا به منظور تقویت و رشد نیروی کار خود از نیروهای کار و متخصصین خارجی نیز استفاده می کند. متقاضیان خارجی و بین المللی برای کار در این کشور نیاز به ویزای کاری دارند.

متقاضیان برای دریافت ویزای کار باید دعوت نامه شغلی از کارفرمای کانادایی دریافت نمایند. بعد از یافتن کار و اخذ LMIA فرد می تواند درخواست خود را ارائه نماید. LMIA چیست؟ برای دریافت مجوز کار متقاضیان باید ارزیابی اثرات مثبت بازار کار که LMIA نام دارد را دریافت نمایند. LMIA از سوی ESDC صادر می شود. اگر LMIA مثبت باشد نشان می دهد که هیچ شهروندی یا اقامت به صورت دائم برای انجام دادن کار وجود ندارد.

برای یافتن کار در این کشور می توانید از موسسات کاریابی آمریکا استفاده نمایید. برای کسب اطلاعات در این رابطه پیشنهاد می شود مقاله موسسات کاریابی در آمریکا را مطالعه نمایید.

جدول امتیاز بندی اسکیل ورکر

در ماه دسامبر سال 2017 میلادی قرعه کشی برنامه اکسپرس اینتری در کشور کانادا برگزار شد. قرعه کشی های این برنامه بر طبق امتیاز بندی ها انجام می شود. این انتظار وجود دارد که تا سال 2020 میلادی تعداد 1 میلیون نفر از طریق برنامه وارد کشور کانادا شوند.

در ماه مارس سال 2017 تغییراتی برای این برنامه در نظر گرفته شد. طبق این تغییرات افرادی که به زبان فرانسوی تسلط دارند از امتیاز ویژه ای برخوردار می شوند. همچنین ساکن بودن اقوام درجه یک در این کشور جزء امتیازات محسوب می شود. ثبت نام در بانک مشاغل نیز برای متقاضیان اختیاری می باشد.

به عنوان مثال: فرد مجرد برای دریافت حداقل امتیاز که 470 می باشد و همین طور به دست آوردن اقامت دائم این کشور در کمتر از 12 ماه باید دارای شرایط زیر باشد.

  • دارای مدرک نحصیلی کارشناسی ارشد
  • دارای مدرک معتبر زبان IELTS و کسب نمره 7.5 به بالا
  • داشتن حداقل سه سال سابقه کار و سابقه بیمه
  • سن متقاضی باید بین 24 تا 30 سال باشد

امتیاز بندی بر اساس تحصیلات

متقاضیان با توجه به تحصیلات و مدرک نحصیلی ارائه شده امتیازاتی را کسب می کنند که به شرح زیر می باشد.

 

مقطع تحصیلی

 

امتیاز

مقطع تحصیلی دکتری25 امتیاز
مقطع تحصیلی فوق لیسانس23 امتیاز
داشتن 2 یا چند مدرک دانشگاهی که مدت یکی از آن ها باید 3 ساله باشد22 امتیاز
مدرک تحصیلی لیسانس یا مدرک دانشگاهی 3 ساله21 امتیاز
مدرک تحصیلی فوق دیپلم19 امتیاز
تحصیلات دانشگاهی 1 ساله15 امتیاز
اتمام تحصیلان مقطع دبیرستان5 امتیاز

امتیاز بندی بر اساس زبان

با توجه به تسلط فرد به زبان انگلیسی امتیازاتی به او تعلق خواهد گرفت.

 

زبان انگلیسی

 

امتیاز

اخذ CLB 4 یا پایین تر در زبان انگلیسی15 امتیاز
اخذ CLB 5 یا بالاتر در تمامی مهارت های زبان انگلیسی30 امتیاز

امتیاز بندی بر اساس سابقه کاری

یکی دیگر از روش های اخذ امتیاز از طریق سابقه کاری فرد می باشد. این امتیازات بر اساس زیر می باشند.

 

سابقه کاری

 

امتیاز

داشتن 12 ماه سابقه طی 10 سال گذشته9 امتیاز
داشتن 24 ماه سایقه کاری طی 10 سال گذشته11 امتیاز
داشتن 4 سال سابقه کار در 10 سال گذشته13 امتیاز
داشتن 6 سال و بیشتر سابقه کاری در 10 سال گذشته15 امتیاز

امتیاز بندی بر اساس سن

متقاضیان با توجه به سن شان از امتیازاتی بهره مند می شوند که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

 

سن متقاضی

 

امتیاز

18 الی 35 سال12 امتیاز
36 سال11 امتیاز
37 سال10 امتیاز
38 سال9 امتیاز
39 سال8 امتیاز
40 سال7 امتیاز
41 سال6 امتیاز
42 سال5 امتیاز
43 سال4 امتیاز
44 سال3 امتیاز
45 سال2 امتیاز
46 سال1 امتیاز
47 سال به بالا0 امتیاز

امتیاز بر اساس انطباق بندی

در ادامه به بررسی امتیاز های کسب شده با توجه به انطباق بندی می پردازیم.

 

انطباق بندی

 

امتیاز

سطح تسلط همسر متقاضی به زبان (حداقل CLB4)5 امتیاز
سابقه تحصیلات در دانشگاه ها و موسسات آموزشی کانادا5 امتیاز
سابقه تحصیلات همسر در کشور کانادا5 امتیاز
سابقه کار در کشور کانادا10 امتیاز
داشتن فامیل و بستگان در کشور کانادا5 امتیاز
سابقه کار همسر متقاضی در کشور کانادا10 امتیاز

مجوز کار موقت در کشور کانادا

در هر سال حدودا 300 هزار متقاضی با دریافت ویزای کار موقت وارد کشور کانادا می شوند. متقاضیان خارجی و بین المللی برای کار به صورت موقت باید ویزای کار دریافت نمایند و دعوت نامه شغلی از طرف کارفرمای کانادایی دریافت کرده باشند. جهت اخذ ویزا مراحل مختلفی وجود دارد.

در مرحله اول کارفرما باید درخواست اخذ LIMA را ارائه نماید. این گواهی در صورتی توسط سازمان ESDC ارائه می شود که برای انجام شغل مورد نظر نتوان از شهروندان کشور کانادا استفاده کرد.در برخی از شرایط می توان بدون دریافت LIMA مجوز را صادر کرد. پس از اخذ مجوز LIMA کارفرمایان می تواند دعوت نامه کاری در شغل های موقت را به نیروهای کار خارجی ارائه نمایند.

نیروی کار خارجی با ارائه مدارک لازم به سازمان ESDC می تواند درخواست خود را جهت اخذ مجوز کار ارائه نماید. موسسه خدماتی برون مرزی کشور کانادا در زمان ورود نیروی کار خارجی به این کشور مجوز کار به صورت موقت را ارائه می نماید.

معافیت ها جهت اخذ LIMA

برای ارائه دعوت نامه به نیروی کار خارجی باید مجوز LIMA دریافت گردد. اما در بعضی از حالت ها کارفرما از دریافت این مجور معاف می شود. این حالات به شرح زیر می باشد:

  • اشتغال متقابل
  • فواید قابل توجه
  • کارکنان در کارهای مذهبی
  • کارکنان خیریه

معافیت از اخذ LIMA به این معنی نیست که فرد نیازی به اخذ مجوز ندارند. در هر صورت فرد برای کار به صورت قانونی در این کشور باید مجوز کار دریافت نماید.

برنامه های انتقال درون شرکتی

کسب کار های بین المللی که دارای شعبات، شرکت های فرعی، شرکت های مادر و یا شرکت های وابسته در کشور کانادا هستند، اجازه دارند کارکنان مهم خود را که در خارج از خاک کانادا می باشند از طریق برنامه های انتقال درون شرکتی به کشور کانادا انتقال دهند.

برای انجام این برنامه نیازی به دریافت مجوز LIMA نمی باشد. همچنین کارفرمایان این برنامه نیازی به اخذ مجوز نامبرده ندارند. اما باید از تمامی قوانین و شرایط کار موقت در این کشور پیروی نمایند. شرایط کارکنان انتقالی باید به این صورت باشد که حداقل به مدت 12 ماه سابقه کار به صورت تمام وقت در شرکت خارجی داشته باشند و باید کاری مشابه کار در شرکت کانادایی انجام داده باشند. کار در کشور کانادا باید زیر مجموعه یکی از موارد زیر باشد:

  • دانش های تخصصی
  • مدیریت ارشد
  • کارمند اجرایی

ویزای بازدید تجاری

بازدید کنندگان تجاری در بیشتر مواقع نیازی به اخذ ویزای کار کشور کانادا را ندارند. بازدید کننده تجاری فردی است که با هدف شرکت در فعالیت های تجاری خارجی و بدون ورود به بازار کار کشور کانادا وارد این کشور می شوند. برخی از بازدید کننده های تجاری به منظور انجام فعالیت های تجاری می توانند بدون اخذ مجوز کار وارد این کشور شوند. این موارد به شرح زیر می باشند:

  • خدمات پس از فروش یا اجاره
  • طرح های کلی
  • تفاهم نامه یا گارانتی سطح خدمات
  • افرادی که به عنوان بازدید کننده های تجاری در نظر گرفته نمی شوند

ویزای کار بعد از تحصیل

دانشجویانی که در دانشگاه های این کشور تحصیل کرده اند پس از فارغ التحصیلی برای کار در این کشور باید اقدامات لازم را جهت اخذ ویزای Post-Graduation Work Permit Program انجام دهند. این برنامه به فارغ التحصیلان اجازه می دهد تا در کانادا اقامت داشته باشند و سابقه کار به دست بیاورند.

پس از اخذ سابقه کار متقاضیان اجازه دارند اقامت دائم این کشور را به دست بیاورند. متقاضی پس از فارغ التحصیلی می تواند به صورت تمام وقت مشغول به کار شود. برای مطالعه بیشتر در رابطه با تحصیل در این کشور مقاله پذیرش تحصیلی در کانادا را مطالعه نمایید.

دانشجویان بین المللی از طریق برنامه IRCC می توانند مجوز کار برای مدت سه سال در کشور کانادا را به دست بیاورند. این افراد با دریافت مجوز می توانند در هر حوزه و برای هر کارفرمایی کار کنند.

این مقاله اطلاعات کلی در رابطه با مقایسه ویزای کار کانادا و آمریکا در اختیار متقاضیان قرار داده است. اگر پس از مطالعه پاسخ سوالات خود را دررابطه با مقایسه ویزای کار کانادا و آمریکا به دست نیاوردید و یا نیاز به مشاوره های بیشتری دارید می توانید با کارشناسان ما در موسسه سفیران سروش سعادت در تماس بوده و از مشاوره های رایگان در نظر گرفته شده بهره مند شوید.

مقایسه ویزای کار کانادا و آمریکا
5 (100%) 1 vote

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *