مهاجرت به کشور اتریش

اخذ اقامت از طریق ازدواج در کشور اتریش

اخذ اقامت از طریق ازدواج در کشور اتریش

اخذ اقامت از طریق ازدواج در کشور اتریش راهیست که در سال 2019 با توجه به قوانین سختگیرانه اتریش دست یافتن به آن مشکل شده است.مهاجرت به این کشور از طریق نحصیل، کار، سرمایه گذاری و … وجود دارد. این کشور به همسران خارجی شهروندان خود امکان اخذ اقامت از طریق ازدواج در کشور اتریش  را می دهد.

اخذ اقامت از طریق ازدواج

قانون تابعیت ازدواج به شهروندان اتریشی اعم از زن و مرد این امکان را می دهد که در صورت ازدواج با اتباع خارجی بدون هیچ محدودیتی بتوانند برای همسر خود اقدام به اخذ اقامت از طریق ازدواج در کشور اتریش نمایند. البته این اقامت موقت بوده و در صورتی که 5-6 سال از زندگی مشترک گذشته باشد قادر به اخذ اقامت دائم خواهند بود.

این ازدواج به هبچ وجه نباید جنبه متقلبانه و جعلی داشته باشد و زوجین با اثبات واقعی بودن ازدوج قادر به اخذ اقامت خواهند بود. مدارک هویتی و حقیقی بودن ازدواج (درصورتیکه در کشور دیگری ازدواج انجام شده باشد.) باید به سفارت اتریش ارائه گردد. همچنین شخصی که قادر به اخذ اقامت از طریق ازدواج در کشور اتریش شده است می تواند از تمام مزایای شهروندی نظیر: تحصیل رایگان و مجوز کار و… بهره مند گردد.  

شرایط ازدواج در اتریش

سن قانونی برای اخذ اقامت از طریق ازدواج در کشور اتریش برای دختر و پسر 18 سال می باشد. در صورتی یکی از طرفین کمتر از 16 سال سن داشته باشد برای ازدواج ارائه رضایت کتبی سرپرست یا قیم او الزامی است؛ همچنین طرف دیگر باید دست کم 18 سال را داشته باشد.

راه های اخذ اقامت از طریق ازدواج در کشور اتریش

زوجین برای اقدام به اخذ اقامت از طریق ازدواج در کشور اتریش می توانند از دو طریق اقدام نمایند:

  • به منظور ازدواج در اتریش ویزای ازدواج دریافت نمایند و در آن مدت در کشور اتریش ازدواج نمایند.
  • در کشور دیگری ازدواج نموده؛ سپس برای همسر غیر اتریشی تقاضای اقامت دائم و یا ویزای بازدید نمایند.

مدت اعتبار ویزای ازدواج در اتریش

ویزا تا 6 ماه پس از صدور معتبر است و اگر در این مدت ازدواج صورت نگرفته باشد؛ بطور مجدد باید برای اخد سند حمایتی اقدام شود.

مدارک لازم جهت اخذ اقامت از طریق ازدواج در کشور اتریش:

  • پاسپورت
  • اصل شناسنامه
  • گواهینامه رانندگی (یا مدرکی که حاوی آدرس محل اقامت دو طرف ازدواج باشد.)
  • فرم ثبت اقامت (مقامات اتریشی پس از ورود صادر می نمایند، مگر در صورت اقامت زوجین در هتل)

مدارک لازم در صورتی که ازدواج دیگری هم صورت گرفته باشد:

  • سند معتبر از ابطال ازدواج (های) سابق (طلاقنامه – حکم لغو ازدواج (طلاق نوع مکزیکی در اتریش اعتبار ندارد – گواهی مرگ همسر سابق)
  • سند ازدواج (های) سابق
  • گواهی فرزند خواندگی (در صورت وجود فرزند از ازدواج قبلی)
  • مدارک اثبات روابط خانوادگی (در صورت ثبت نبودن نام پدر)

جز پاسپورت و گواهینامه رانندگی تمامی مدارکی که به زبان غیر آلمانی صادر شده اند باید ترجمه و به تایید مترجم رسمی برسد. بعضی مدارک ویژه از ایالات متحده نظیر شناسنامه باید مورد تایید واقع شود؛ تا بتوان آن را به همراه آپوستیل اراده نمود.

محل ثبت ازدواج در کشور اتریش

در اتریش ازدواج مدنی قانونی و امکان پذیر می باشد. این ازدواج ها در دفترهای مرتبط و توسط مقامات اداره آمار صورت می گیرد. در صورت تمایل زوجین به برگزاری مراسم مذهبی این امر امکان پذیر می باشد. در صورتی که یکی از زوجین در اتریش اقامت داشته باشد درخواست ازدواج باید در اداره آمار محل اقامت آن فرد ارائه گردد؛ همچنین در صورتی که هیچ یک از زوجین در اتریش اقامت نداشته باشند؛ باید درخواست ازدواج خود را به اداره آمار منطقه 1 وین ارائه نمایند.

مراحل ازدواج در اتریش

در مرحله نخست زوجین باید شخصا مدارک ذکر شده به اداره آمار اراده نمایند. این مدارک برای تایید به دادگاه عالی فرستاده می شود درصورتی که هزینه های دادگاه پرداخت شود پرونده به اداره آمار مجددا ارسال گردیده و تاریخ ازدواج معین می گردد. (در تعطیلات مشکل رزرو وجود دارد.) این هزینه ها که به روش ها و خدمات متفاوت بستگی دارد می تواند تا مبلغ 30000 یورو متغیر باشد. مدت مراسم ازدواج 15 دقیقه می شود و در صورتی که زوجین دانش زبان آلمانی نداشته باشند ملزم هستند با خود مترجم به همراه داشته باشند. برای اینکه ازدواج مورد تایید ایالات متحده قرار گیرد باید برای دریافت آپوستل به اداره آماری مربوطه درخواست دهید.

مدت تکمیل فرآیند تقاضای ازدواج

برای ازدواج در اتریش الزام قانونی در مورد اقامت در این کشور، قبل از ازدواج وجود ندارد. عموما مدت تکمیل فرآیند اداری ازدواج 2-4 هفته می باشد.

شرایط اخذ اقامت از طریق ازدواج در کشور اتریش

بعد از 6 سال متقاضی در صورتی قادر به اخذ اقامت دائم خواهد بود مه به مدت 5 سال با همسر خود بطور مداوم در یک منزل در اتریش زندگی نموده باشد در غیر این صورت بعد از مدت 10 سال قادر به اخذ اقامت دائم و تابعیت اتریش خواهد بود. لازم است متقاضی برای اخد تابعیت اتریش از تابعیت قبلی خود انصراف نماید. سطح دانش زبان آلمانی خوبی داشته و از تاریخچه و وضعیت سیاسی اتریش مطلع باشد.

اعتبار سند ازدواج اتریش

سند ازدواج های قانونی اتریش در ایالات متحده و تمامی کشورها معتبر می باشد. در ایالات متحده میزان اعتبار این سند توسط مقامات رسمی و وکلا تعیین می گردد. اگر قصد مهاجرت به اتریش از طریق ویزای نامزدی را دارید باید در نظر داشته باشید که به دلیل عدم وجود سند ازدواج شانس کمتری برای اخذ اقامت دارید و تنها مدارکی که افسران ویزا می توانند به آن استناد نمایند عکس های دو نفره و پیام های ارسال شده آن دو نفر می باشد.

تغییرات نام بعد از ازدواج در اتریش

در صورت تغییر نام برای ثبت این تغییر در اسناد و مدارکتان به مقامات و موسسات  زیر مراجعه نمایید:

  • کارفرما
  • خدمات اشتغال دولتی اتریش
  • دفاتر مالیاتی
  • دفاتر صادر کننده مجوز ماهیگیری
  • صادر کننده گواهینامه رانندگی
  • بانک ها
  • سیستم اطلاعات معاملات اتریش
  • دفاتر ثبت زمین
  • دفاتر صادر کننده مجوز شکار
  • اداره صادر کننده گذر سالیانه حمل و نقل عمومی
  • مقام صادر کننده کارت شناسایی
  • سازمان تأمین اجتماعی
  • سایر شرکت های بیمه
  • دفاتر خدمات اجتماعی
  • دانشگاه و دانشگاه علوم کاربردی
  • اداره خدمات نظامی
  • دفاتر خدمات ملکی
  • دفاتر ثبت سند خودرو

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *