مهاجرت به کشور ترکیه

شرایط پناهندگی در ترکیه

درباره شرایط پناهندگی در ترکیه

گاهی پناهندگی آخرین راه حل برای بسیاری از افراد خارجی است و ترکیه یکی از در دسترس ترین گزینه هاست پس آشنایی با شرایط پناهندگی در ترکیه ضروری است. کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد وظیفه ارائه فعالیت‌ های حمایتی از قبیل ارائه مشاوره به پناهندگان را به عهده دارد. در صورتی که نیاز به خدمات حمایتی یا مشاوره در مورد روند و شرایط پناهندگی در ترکیه و سایر حقوق و تعهدات خود در ترکیه داشته باشید. این امکان برای شما وجود دارد که به کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد و شرکای اجرایی آن مراجعه نمایید.

این کمیساریا با پناهجویان در تماس می ‌باشد. پس اخذ رضایتنامه از پناهجویان، می ‌تواند به اطلاعات ارائه شده توسط ایشان دسترسی داشته باشد. موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت ضمن ارائه توضیحات در خصوص این موضوع یعنی شرایط پناهندگی در ترکیه شما را اکیدا از پناهندگی در ترکیه و یا هر کشور دیگری بر حذر می دارد. به راه های قانونی دعوت می کند. در این زمینه، نکات قابل توجهی وجود دارد که در ذیل به بررسی آن ها می پردازیم.

حقوقی پناهندگی در ترکیه

این کشور یکی از امضاء کنندگان اصلی کنوانسیون پناهندگان 1951 بود. با این وجود ترکیه کنوانسیون را با “محدودیت جغرافیایی” تصویب کرد. برای افرادی که خارج از این منطقه هستند. ممکن است ترکیه به اندازه ییکی از وضعیت های موقت (وضعیت پناهندگی مشروط، اجازه اقامت بشردوستانه یا حفاظت موقت) محدود شود. به نوبه خود، افراد واجد شرایط برای حمایت بین المللی می توانند توانایی اقامت در ترکیه را داشته باشند و مجبور به بازگشت به کشور خود نباشند. اما در نهایت باید راه حل دراز مدت را در خارج از ترکیه پیدا کنند. آنها توانایی ادغام در جامعه ترکیه ندارند.

درباره پناهندگی در ترکیه

 پناه ‌جویانی که قبلا به وسیله کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل ثبت نام نموده و به شهر اقماری مرجوع گشته ‌اند. در نامه ارجاعی صادره به وسیله کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل آمده است که برای درخواست پناهندگی و حمایت‌ بین ‌المللی باید به اداره مدیریت مهاجرت استان مراجعه شود. فعالیت ‌های حمایتی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل و شرکای آن از قبیل ارائه خدمات مربوط به مشاوره به پناهندگان و پناهجویان در کشور ترکیه ادامه خواهد یافت. این کمیساریا با پناهجویان در تماس خواهد بود. بعد از جلب رضایت از آنان، به اطلاعات ارائه شده از سوی ایشان دسترسی می ‌یابد. درباره مهاجرت به ترکیه از طریق لینک مذکور اطلاعات جامعی را کسب نمائید.

پیش از مهاجرت به این کشور ابتدا از طریق جزییات شرح داده در نمودار زیر به بررسی هزینه زندگی در این کشور می پردازیم:

شرح هزینه زندگی در کشور ترکیه

انواع روش مهاجرت غیر قانونی در ترکیه

ترکیه پناهندگی را به 2 روش سیاسی و اقتصادی می پذیرد. تعریف هر کدام از این موارد عبارتند از:

  • پناهندگی سیاسی بدین معنی است که فرد مسئله سیاسی با حاکمیت کشور متبوع خود پیدا کرده است.
  • پناهندگی به روش اقتصادی بدین معنی است که فرد برای داشتن آینده مالی بهتر تصمیم به ترک مملکت خود می گیرد.

جهت مهاجرت قانونی به این کشور یکی از روش ها روش تحصیلی است. از این رو مقاله تحصیل در ترکیه را مطالعه بفرمائید.

آمارها در خصوص پناهندگی در ترکیه

جمعیت ترکیه میزبان بزرگترین جمعیت پناهجوی جهان از سال 2014 است. 3.6 میلیون سوری تحت حمایت موقت و بیش از 330000 پناهجو و پناهجو تحت حمایت بین المللی هستند. اتباع افغانستان از سال 2019 تا کنون بیشترین متقاضیان حمایت بین المللی در ترکیه بوده اند. پاسخ ترکیه به پناهندگان بر اساس یک چارچوب قانونی جامع، به ویژه قانون خارجیان و حمایت بین المللی (2013) و مقررات حفاظت موقت (2014) است. کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد با برنامه توسعه پناهندگان و تاب آوری منطقه ای حمایت شریک هماهنگ کننده برای پاسخ فراگیر پناهندگان ترکیه برای رسیدگی به نیازهای برآورده نشده و اجتناب از تکرار/شکاف ها را رهبری می کند.

88779 خانوار از طریق کمک نقدی اضطراری COVID-19 که با همکاری DGMM از طریق ارائه‌دهنده خدمات PTT اجرا شد، به دست آمد. کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در طول این فرآیند تمرینات نظارتی پس از توزیع را برای اندازه گیری اثربخشی کمک های نقدی و چگونگی کمک آن به نیازهای ذینفعان انجام داد.5900 پناهنده تا کنون در سال 2021 برای اسکان مجدد به 14 کشور ارائه شده اند. بیش از 4800 پناهجو برای اسکان مجدد به 13 کشور رفتند که %76 آنها سوری و %13 افغان بودند.188850 تماس از طریق خط مشاوره کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در سال 2021 به طور متوسط ​​از 75 استان پاسخ داده شد که اغلب در مورد اسکان مجدد و کمک های مالی جویا می شدند. از این تعداد، نزدیک به 12100 تماس از طریق خط اختصاصی GBV پاسخ داده شد.

سیاست های مهم پناهندگی در ترکیه

متقاضی تعهد می کند تا اطلاعات هویت را به درستی گزارش کند. متقاضی باید در هنگام ثبت نام مدارک شناسایی و اسناد مسافرتی را در اختیار مقامات صالح قرار دهد. اگر چنین اسناد در دسترس باشد. برای این منظور، ممکن است یک جستجو از متقاضی و اموال او انجام شود. اگر در زمان ثبت نام مستندات مربوط به هویت متقاضی وجود نداشته باشد، تعیین هویت براساس اطلاعات حاصل از مقایسه اطلاعات شخصی و از تحقیقات صورت می گیرد.

در زمان ثبت نام، مقامات نیز اطلاعاتی در مورد دلایل متقاضیان برای ترک کشور مبدا محل اقامت دائمی سابق را دریافت می کنند. متقاضیان از زمان و مکان مصاحبه برای تعیین موقعیت خود مطلع می شوند. اگر یک متقاضی تهدیدی برای بهداشت عمومی ارزیابی شود، تحت بررسی غربالگری قرار خواهد گرفت. جهت‌ اطلاع از شرایط و هزینه زندگی در ترکیه مقاله مذکور را مطالعه بفرمائید.

ثبت نام و شروط پناهجویی در ترکیه

پناهجویانی که اخیرا به این کشور آمده ولی هنوز در اداره مهاجرت استانی یا PDMM ثبت نام ننموده ‌اند. از این رو بایستی پس از ورود به ترکیه به اداره مهاجرت استانی رفته و ثبت ‌نام نمایند. جهت انجام ثبت نام در اداره مهاجرت و استفاده از حمایت بین ‌المللی از سوی ادارة مدیریت مهاجرت استان یا PDMM، احتیاجی به داشتن معرفی‌ نامه از سازمان ملل یا UNHCR آنکارا نیست. لذا کفایت می‌کند که برای ثبت‌ نام به اولین دفتر اداره مدیریت مهاجرت استان یا PDMM مراجعه نمایید. هر متقاضی قادر است درخواست خود مبنی بر پناهندگی در ترکیه را در تمامی 81 استان ترکیه به مراجعه ذیربط ارائه نماید. جهت کسب اقامت در ترکیه مقاله مذکور را مطالعه بفرمائید.

اقامت دائم ترکیه از طریق پناهندگی

با توجه به این که اقامت دائمی در بعضی از شهرهای ترکیه غیرمجاز می‌ باشد. لذا اگر متقاضی درخواست خود را در یکی از استان‌های غیر مجاز ارائه نماید. پرونده وی به یکی از استان ‌هایی که در آنجا اقامت بلند مدت امکان ‌پذیر می ‌باشد ارجاع خواهد شد. لازم به ذکر است که کلیه دفاتر حمایتی اداره مهاجرت کشور ترکیه در قبال نیازهای حمایتی پناهجویان و آسیب‌های احتمالی مسئولیت دارند. جهت اطلاع از شرایط کار در ترکیه مقاله مشخص شده را از سایت مرجع ما مطالعه بفرمائید.

بنابراین چنانچه متقاضی نیازهای خاصی دارد باید فرد مصاحبه‌ کننده در اداره مدیریت مهاجرت استان را به طور کامل مطلع سازد. سپس در طی ارزیابی که اداره مذکور در رابطه با پرونده متقاضی انجام می ‌دهد. خواسته متقاضی بر حسب نیازهای اولویت‌بندی خواهد گردید. گفتنی است که همچون گذشته کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد و شرکای اجرایی آن سازمان در این کشور به ارائه خدمات حمایتی به پناهجویان از جمله مشاوره به متقاضیان پناهندگی ادامه خواهد داد. در صورتی که به خدمات حمایتی یا مشاوره نیاز دارید این امکان برای شما وجود دارد که به کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل و سازمان‌ های اجرایی آن مراجعه نمایید. این کمیساریا با پناهجویان در تماس خواهد بود. بعد از جلب رضایت از آنان، به اطلاعات ارائه شده از سوی ایشان دسترسی می ‌یابد.

مراحل مصاحبه تعیین وضعیت پناهندگی نزد UNHCR ترکیه

مصاحبه مذکور که به وسیله کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهجویان انجام می‌گیرد. براساس دریافت اطلاعات متقاضی و بررسی آنها می ‌باشد. هدف آن نیز این می ‌باشد که آیا افراد دارای شرایط دریافت پناهندگی هستند یا خیر و یا به قرار دیگر آیا وضعیت ایشان با ملاک ‌های مندرج در اساسنامه 1950 سازمان ملل و ماده «الف» عنوان پناهندگی همخوانی دارد یا خیر.

در کشور ترکیه مصاحبه مربوط به تعیین پناهندگی به وسیله کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان بر طبق اختیارات و تعهدات تبیین شده و با هماهنگی و به موازات مراحلی که به وسیله دولت ترکیه تبیین شده، اجرا می‌شود. جهت اطلاع از شرایط کار در سایر کشورها مقاله کار در پرتغال را مطالعه بفرمائید.

ثبت نام و شرایط پناهندگی در ترکیه

سوال اول در شرایط پناهندگی در ترکیه

دلیل لزوم انجام محاسبه برای تعیین وضعیت پناهندگی به وسیله کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان چه می‌باشد؟ مشخص شدن وضعیت مربوط به پناهندگی متقاضیانی که مشمول تعریف پناهندگی می‌شوند. یکی از آیتم‌ های اصلی روش حمایتی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان است. این کمیساریا برای انجام کمک و حمایت خود با کاراترین و بهترین شیوه‌ها با کسانی که مشمول تعریف پناهندگی می‌ باشند. مصاحبه‌ های تعیین وضعیت پناهجویی را انجام می ‌دهد. این پروسه در واقع یک راه‌حل دائم نیز برای برطرف شدن مشکل آنان فراهم می‌نماید. به عبارتی منظورمان را به طور واضح‌ تر این گونه بیان می ‌کنیم:

  • خوگیری
  • ادغام با کشور مهمان
  • فرستاده شدن به یک کشور دیگر و یا بازگشت به وطن خود به صورت اختیاری

سوال دوم در شرایط پناهندگی در ترکیه

مقصود از مصاحبه تعیین وضعیت پناهندگی با کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان چه می‌ باشد؟ وضعیت پناهجویی افراد توسط مصاحبه ‌های فردی مشخص می ‌گردد. این مصاحبه‌ها با کمیساریای مذکور روشی است که در آن پناهجویان قادر خواهند بود ادعاهای خود را با جزئیات به اثبات برسانند. دلایل شخصی خود را در مورد ترک کشور خود و واهمه آنها در صورت بازگشت به کشور مبدأ خود چه می ‌باشد. این اطلاعات به کمیساریای مذکور یاری می ‌دهد تا بهتر بتواند در مورد ادعای متقاضیان تصمیم بگیرد. مصاحبه توسط یک افسر ارزیاب نیز انجام می ‌گیرد. او از پناهجویان سؤالاتی در رابطه با دلایلی که باعث ترک کشور شده است می ‌پرسد تا بتواند به نتایج بهتری برسد.

سوال سوم در شرایط پناهندگی در ترکیه

مصاحبه مربوط به تعیین وضعیت پناهندگی چگونه انجام می‌ پذیرد؟ این مصاحبه جداگانه و به صورت فردی با پناهندگان یعنی متقاضی اصلی و فرد اعضاء بزرگسال خانواده و وابستگان در یک پرونده انجام می‌ شود. این مصاحبه توسط یک مترجم که به وسیله پناهجو انتخاب شده است. با زبان که مورد ترجیح پناهجو می‌ باشد انجام می ‌شود. از پناهجو در مورد واضح بودن ترجمه سؤال می ‌شود.

پناهجو این امکان را دارد که جنسیت مصاحبه ‌کننده را انتخاب نماید. لازم به ذکر است که محتوای مصاحبه، جزئیات آن و کلیه سوالاتی که به وسیله افسر ارزیاب پرسیده می‌ شود. پاسخ‌هایی که به وسیله پناهجو داده می ‌شود. به وسیله افسر ارزیاب در رایانه درج می ‌گردد. همچنین رضایت پناهجو به صورت صوتی ضبط می ‌گردد. جهت تحصیل پزشکی در ترکیه مقاله مذکور در اختیار شما قرار گرفته است.

مصاحبه تعیین وضعیت پناهندگی در ترکیه

لازم به ذکر است که کلیه مصاحبه مربوط به تعیین وضعیت پناهندگی به صورت محرمانه خواهد بود. در آغاز مصاحبه با پناهجو مشاوره‌ های لازم انجام می ‌گیرد. مطلب دیگری که توسط افسر ارزیاب از پناهجو خواسته خواهد شد. این است که به منظور آسان‌ سازی امر تصمیم گیری در ارتباط با پرونده نهایت همکاری را به عمل آورد. صرفا حقایق را بیان نماید. ضمنا به پناهجو گوشزد می ‌شود که مصاحبه فوق و روند تصمیم ‌گیری در مورد آن به صورت رایگان می ‌باشد. همچنین می ‌تواند در هر صورت بروز هر گونه تخلف، این مطلب را گزارش نماید.

همراهی پناهجویان توسط نماینده حقوقی

اگر پناهجویان درخواست ‌هایی مبنی بر همراهی شدن به وسیله نماینده حقوقی یا شخص ثالث در مصاحبه ارائه نمایند، کمیساریای عالی این درخواست‌ها را بررسی نموده تا در زمان مصاحبه با حضور نماینده قانونی پناهجو و یا شخص ثالثی که نوع مشارکت و عملکرد آنها به وسیله کمیساریای عالی سازمان ملل مطابق با قوانین استاندارد جاری سازمانی باشد مد نظر قرار داده شود. لازم به ذکر است که امضاء پناهجو برای اختیار دادن به این شخص یا نماینده لازم است. کمیساریای عالی در این راستا فرمی تهیه نموده است. نماینده‌ای که به وسیله متقاضی تعیین شده و صاحب صلاحیت بوده است. از طرف کمیساریای عالی به رسمیت شناخته شده قادر خواهد بود. مدارک، عرض حال و درخواست‌ها را از جانب پناهجو ارائه نماید. کمیساریای عالی آنها را مورد توجه قرار می‌دهد. به عنوان الزامات پیگیری می‌نماید.

مراحل مصاحبه تعیین وضعیت پناهندگی

دادن مشاوره در مورد حقوقی که قبلا ذکر شده، وظایفی که به پناهجو محول شده و مراحل مربوط به مصاحبه می ‌باشد. از پناهجو خواسته می ‌شود که اطلاعات اولیه ‌‌ای که در فرم ثبت ‌نام نوشته شده و مربوط به او می ‌باشد را تأیید نماید. ضمنا هر گونه مدارک شناسایی یا مدارک مربوط به سفر یا مدارک دیگر را که تمایل به نشان دادن آنها دارد را ارائه نماید. در ادامه از پناهجو سوالاتی در رابطه با الزاماتی که پناهجو براساس قوانین ملی ترکیه تعهد به انجام آنها دارد. از این رو توسط افسر ارزیاب پرسیده می‌شود. سپس دلایل ترک کشور توسط پناهجو، توسط افسر ارزیاب پرسیده می‌شود. سؤالات دیگری نیز پرسیده می‌شود که به قرار ذیل می‌ باشد:

  • درباره سابقه تحصیلی
  • خانواده
  • پیشینه پناهجو
  • اتفاقاتی که در صورت بازگشت پناهجو به کشور
  • خود می‌تواند برای او رخ دهد.

شرایط مرحله پایانی پناهندگی ترکیه

در پایان از پناهجو پرسش ‌هایی در رابطه با شفاف ‌سازی یا تأیید اطلاعاتی که در طی مصاحبه بیان نموده انجام می‌ شود. افسر ارزیاب از پناهجو سوال می‌ نماید که آیا تمایلی به تکمیل آنچه که قبلا گفته دارد یا خیر. همچنین اگر سؤالی یا ابهامی برای او باقی مانده است مطرح نماید.

متقاضیان می ‌توانند برای به روز رسانی کردن اطلاعات تماس خود به درگاه اینترنتی results.unhcr.org مراجعه نمایند.

  • در سایت مذکور متقاضی می‌تواند با کلیک کردن روی قسمت به روزرسانی، اطلاعات مربوط به خود را به روز رسانی نماید.
  • این امکان نیز داده می ‌شود که شماره تماس، نشانی و شماره شناسه متقاضی به عنوان یک خارجی به روزرسانی شود.
  • ضمن این که متقاضی می‌ تواند به آسانی به اطلاعاتی که در پرونده متقاضی موجود می ‌باشد. به انضمام چگونگی وضعیت اقامت در دسترسی پیدا کند.

وضعیت پناهجویان ایرانی در کشور ترکیه

با توجه به وجود مرز مشترک بین کشور ایران و کشور ترکیه بیشتر پناهجویان ایرانی کشور ترکیه را برای پناهندگی انتخاب می کنند. بسیاری از پناهجویان ایرانی کشور ترکیه را به عنوان مقصدی موقت برای رسیدن به کشورهای آمریکایی و کشورهای اروپایی انتخاب می کنند. متقاضیانی که قصد پناهندگی در ترکیه را دارند باید به این نکته توجه داشته باشند که مشکلات زیادی در این راه وجود دارد. یکی از مشکلات اصلی عدم وجود مکان مناسبی برای اسکان پناهجویان می باشد. در سال 2016 حدودا 30000 متقاضی ایرانی وارد کشور ترکیه شده اند. بیشتر این افراد به دلایل مختلفی مانند: اختلافات سیاسی و اختلافات مذهبی وارد این کشور شده اند. جهت اطلاع از شرایط تحصیل در این کشور مقاله ویزای تحصیلی ترکیه را مطالعه بفرمائید.

بررسی شرایط درخواست پناهندگی ترکیه

متقاضیان به هیچ عنوان مبلغی بابت مصاحبه تعیین وضعیت پناهندگی و سایر خدمات پرداخت نمی ‌نمایند. در صورتی که بابت خدمات ارائه شده از متقاضی وجهی درخواست شد. این که متقاضی در این رابطه مشکوک شد می ‌تواند در اسرع وقت به کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان اطلاع ‌رسانی نماید.

در مقاله ای که از نظر گذراندید به ارائه توضیحاتی در خصوص شرایط پناهندگی در ترکیه پرداختیم که امید است برای شما عزیزان مفید بوده باشد. شما می توانید موضوعات مشابه شرایط پناهندگی در ترکیه را نیز در سایت ما پیدا کنید. هر چند پیشنهاد ما به شما اقدام از طریق روش های قانونی می باشد. لازم به ذکر است موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت هیچ گونه خدماتی در زمینه پناهندگی ندارد. هیچ توضیحی نیز درخصوص این موضوع یعنی شرایط پناهندگی در ترکیه ارائه نخواهد داد. اما می تواند شما را در مسیر مهاجرت به سایر کشورها مانند مهاجرت به لیتوانی به صورت قانونی یاری کند.

4.4/5 - (8 امتیاز)

8 دیدگاه برای “شرایط پناهندگی در ترکیه

  1. گلالی علیزهی گفت:

    سلام من می‌خوام با خانواده ام پناهندگی کنم رایگان ما9نفر هستیم بابام سرباز بود تو افغانستان خانه منو آتش گرفت و دیگه نمیتونم افغانستان بریم بابام افسر ارتش بود تو افغانستان اسناد بابام در دست داریم

    1. صادقی گفت:

      با سلام در موسسه ما خدماتی در باب پناهندگی ارائه نمی گردد.

  2. نجوا گفت:

    خوندم ولی متوجه ی چیزی نشدم ک اولا چگونه ثبت نام کنیم دوما با کسی بریم تا آخرین روز کمپ پیش هم هستیم؟؟
    هزینه چقد باید بدیم؟

    1. صادقی گفت:

      سلام موسسه ما در خصوص پناهندگی خدماتی ندارد.

  3. جمال گفت:

    سلام خدمت شما تشکر از سایت خوبتون چه مقاله پر و کاملی بود. برای پناهندگی ترکیه میخواستم اقدام کنم فقط میخواستم دربارش بدونم چون جندتا از دوستام تو فکر این کار هستن. حالا باخوندن این مقاله میتونم بهشون بگم که شرایط چیه.

  4. بهنام گفت:

    ممنون بابت محتواتون

    1. صادقی گفت:

      خواهش میکنم

  5. سمیه گفت:

    ممنون از توضیحات کاملتان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *